Kedi ve Hamilelik

Miss Bride

Supervisor
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2020
4.669
10.245
158
Kızlar, akşamdan beri birçok başlıkta dolandım ama ayrıntılı bir bilgi alamadım, aynı durumu yaşayanlar olabilir diye size sormak istedim. Benim 7 aylık bir kedim var, aşıları tam, sadece kuru mama ve veteriner tavsiyesi ile arada bir yoğurt ve peynir yiyebilen ve dışarısı ile doğduğundan beri hiçbir bağlantısı olmayan bir kedidir.

Ben geçen hafta hamile olduğumu öğrendim, bugün nette gezinirken, kedileri sevdikten sonra elinizi yıkayın minvalinde bir sürü yazı ile karşılaştım. Ben ne kadar uzak durmak istesem de geceleri ben uyurken bile yatağıma tırmanan bir miniğe sahibim.

Tuvaletini temizleme konusunda sıkıntılıyım, çünkü eşim genelde şehir dışında çalışıyor ve tek oluyorum. Bugün tuvalet temizliği, kedi bakımı, bir sürü bilgiye denk geldim ve bu beni birden bire bir paniğe itti.
Bugüne kadar ben gerçekten dikkat etmemiştim. Şimdiye kadar bebeğime herhangi bir zararı olmuş mudur ve bundan sonra ne gibi önlemler alabilirim?

Hamilelikte kedi bakanların özellikle kedi dışkısını temizlememeleri mecbur kalırlarsa çok dikkat etmeleri gerektiğini okumuştum aman dikkat edin

Hamilelikte kedi bakanların özellikle kedi dışkısını temizlememeleri mecbur kalırlarsa çok dikkat etmeleri gerektiğini okumuştum aman dikkat edin
Bundan önce çok dikkat ettiğimi söyleyemem ama sonuçta kimse de eliyle atmıyor. Yani küreği ile tuvaletini poşetine koyup sonra ellerimi yıkardım.

Benimde kerim var aşıları tam bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum aile büyüklerimde hep kediyle iç içeymiş ozaman aşıda yokmuş ona rağmen bişey olmamış bizlere

Kedim 6 kızım 2 yaşında. Kızım doğduğunda 1+1 evdeydik. Toksoplazma bağışıklığım negatif çıkmıştı. Kediniz aşılı bir ev kedisi, o yüzden rahat olun

Kedim 6 kızım 2 yaşında. Kızım doğduğunda 1+1 evdeydik. Toksoplazma bağışıklığım negatif çıkmıştı. Kediniz aşılı bir ev kedisi, o yüzden rahat olun
Benimde kerim var aşıları tam bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum aile büyüklerimde hep kediyle iç içeymiş ozaman aşıda yokmuş ona rağmen bişey olmamış bizlere
Bana moral oldunuz, çok teşekkür ederim. En kısa amanda doktorumla da konuşacağım.

Bundan önce çok dikkat ettiğimi söyleyemem ama sonuçta kimse de eliyle atmıyor. Yani küreği ile tuvaletini poşetine koyup sonra ellerimi yıkardım.
Asıl dikkat etmen gereken şey kediden çok iyi yıkanmamış sebze, salata, meyve, iyi pişmemiş yumurta ve kaynağına güvenmediğin yerden gelmiş çiğ etler.

Toksoplazma buralardan bulaşıyor genelde. Kedi pisliğini elimize alıp sonra da elimizi yıkamadan ağzımıza yüzümüze sürmüyoruz sonuçta.

Tabii ki ama hamilelikten midir nedir, şu 2 haftalık süreç gözümün önünden geçiyor acaba ellerimi yıkamayı unuttuğum oldu mu kedinin kumuna elim değdi mi, bin türlü senaryo yazıyorum.

Merhabalar bende hamile olduğumu öğrenmeden hemen önce kedi sahiplendim. 3-4 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Doktorum civanım test yaptı. Kedinin kumunu elleme sıkıntı olmaz dedi. Kızım da kedimle aynı yatakta büyüdü ve hiç bir sıkıntı yaşamadık
sağlıkla gelsin bebeğin

Tabii ki ama hamilelikten midir nedir, şu 2 haftalık süreç gözümün önünden geçiyor acaba ellerimi yıkamayı unuttuğum oldu mu kedinin kumuna elim değdi mi, bin türlü senaryo yazıyorum.
Değse de hiçbir şey olmaz. Bu hastalık hastalığı taşıyan fare, kuş falan yiyen kediye bulaşır oradan da dışkısıyla temas eden insana.

Ben öğrendikten sonra ve önce bu durumu bilmediğim için bir iki hafta haşır neşir oldum net bi biçimde, kumunu filan değiştirdim hatta geçen hafta, düşündükçe aklıma geliyor şuan. Bugün gördüm bu kadar yazıyı. Neler neler varmış oysa.
O yüzden endişelendim aslında.

Arkadaşımın iki kedisi varken kızı oldu. Benim kız alerjiden devamlı tıkanırken onunki taş gibiydi. Evde evcil hayvan varsa bebek alerjiye karşı bağışıklık kazanıyormuş meğer

Kediler de bu paraziti enfekte bir hayvanı (fare gibi) çiğ olarak yediklerinde alırlar. Bundan sonta yaklaşık 2 hafta süreyle parazit kedinin barsağında çoğalır. Takip eden dönemde kedinin dışkısı ile dışarıya atılır. Atılan bu parazitlerin bulaşıcı olabilmesi için dış dünyada 24 saat geçirmeleri gerekir. Daha önce bulaşıcılıkları olmaz. Enfekte bir kedi yaklaşık 2-3 hafta süreyle dışkısı ile parazit atar. Bir kere toksoplazma enfeksiyonu geçiren kedi bağışıklık kazanır ve daha sonra yeniden enfekte olmayacağı gibi bulaştırıcılık özelliği de taşımaz Benzer bir özellik insanlarda da vardır. Bir kere enfeksiyon geçiren bir kişi bağışıklık kazanır ve daha sonra yeniden hastalanmaz.
Çiğ etle beslenmeyen sadece kuru mama yiyen ve sokağa çıkmayan ev kedilerinde ise hastalığın görülme olasılığı çok düşüktür.

Toksoplazma insana 3 temel şekilde bulaşabilir.​

1. Enfekte bir kedinin dışıkısı ile temas edip daha sonra bu temasın gerçekleştiği eli yıkamadan ağıza götürmek
  2. Enfekte bir hayvanın etini iyice pişirmeden yemek
  3. Paraziti barındıran bir besin maddesini iyice yıkamadan yemek

Çok teşekkür ederim.

Aşıları tam ise ve dışarı ile işi yoksa merak etmeyin bir sorun olmaz siz yine de önlem olarak toksoplazma testinizi yaptırın içiniz rahat olsun.Kumu siz temizliyorsanız da bundan sonra dha dikkatli olun çift eldiven ve maske ile temizleyin ardından kolonyağınızı falan sıkıp steril olun benim kedim 1,5 yaşında ve inanılmaz pis aşırı kirletir her yeri dk başı kum süpürürüm her yerden.kendini temizler bir tek başka her yer içler acısı ben toksoplazma testimi yaptırdım 23.haftamdayım negatif çıktı keşke pozitif olsaydı ( yani daha önce vücuduma alıp atlatmış) olsaydım.ama bir sorun yok doktorum karşılaşırsak bile başında hemen başlarız tedavisine demişti.Yani bir sürü arkdaşım kedi köpekle içli dışlı hamile kaldılar doğurdular hiç biri rastlamadı bu duruma çok aşırı dikkat etmemelerine rağmen Siz t.plazma testinizi bir yaptırın bence öncelikle bir de daha dikkatli olun artım umarım bir sorun olmayacaktır sağlıcakla gelsin bebeğiniz inşallah

Doktor henüz istemedi ama ben yarın arayıp durumu anlatacağım, teşekkür ederim. :)

Bende hamile kalmadan önce kedi ile geçmişi olan insanlarda sıkıntı olmadığını duymuştum.

Maskenızı takın eldivenınızı giyin temızlıgını oyle yapın.hatta hamıle degilken bile oyle yapmalı bence.sakın kendınızı bırıne vermeyın bu sebeple derim aklınızdan geçiyorsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…