Kedi yüzünden ailem evime gelmiyor

Merhaba iyi günler dilerim
Hanımlar benim bi derdim var
Ben evliyim ve ailemdem uzak yaşıyorum
Ben hep çocukluğumdan beri kedi çok severim ve sahiplenmek istemiştim ama ailem izin vermiyordu.
Ben ve eşim bi kaş gün önce bir yavru kedi sahiplendik , eşimde çok seviyor.
Aileme arayıp haber verdiğimde hemen sinirlendiler ve biz bi daha o eve gelmeyiz dediler.annem temizlik takıntısı var ve dünden beri ağlıyor.halbuki evlerimiz ayrı!!
Ben kedimi kızım gibi seviyorum ve ondan ayrılamam.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evleriniz ayrıysa anneniz neden ağlıyor? Annenize Allah başka dert vermesin? Çok saçma buldum. Kedi annenizden temizdir de gariplerim tüy döküyorlar işte tek sıkıntıları o.

Ben hep çocukluğumdan beri kedi çok severim ve sahiplenmek istemiştim ama ailem izin vermiyordu.
Aileme arayıp haber verdiğimde hemen sinirlendiler ve biz bi daha o eve gelmeyiz dediler.annem temizlik takıntısı var ve dünden beri ağlıyor.halbuki evlerimiz ayrı!!
Bende korkarım ve maalesef biraz da temizlik takıntım var bu yüzden evde besleyemem çocuklarımın üçü de hayvanları çok seviyorlar hele kızım kediye bayılıyor
İlerde büyüyüp kendi evin olunca besle kızım ama ben evime alamam dedim
Daha bugün teyzeme uğradık kedi besliyor çocuklarımda benimde kıyafetlerimiz hep tüy oldu ben takıntılıyım maalesef ve aşabileceğimi düşünmüyorum aniden kosturdugunda çok korkutuyor beni elimde değil
Boşverin ne istiyorsanız onu yapın bu kadar korkmasam bende isterdim

Son düzenleme:
Ev sizin eviniz. İsterseniz kediyle yaşarsınız ama gelmek istemezlerse de onları da anlarım. Herkes kedi sevmek zorunda değil. Ben kedili evde çok zorlanıyorum. Kokusu zaten mahvediyor. Sürekli hapşırıyorum tıkanıyorum. Bende kedili eve gitmek istemiyorum

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, köpek size ne yapıyor da gitmiyorsunuz🙄Max 10kiloluk bir hayvanın size ne zararı var, yiyor mu sizi? Evcil hayvan olan eve gitmemek akıllı insan işi değil asla, hayvan kendi havasında takılıyir nesinden rahatsız oluyorsunuz🙄🙄
Ben de gidemiyorum. Ayaklarım titriyor elim ayağım boşalıyor. Aşırı korkuyorum hayvanlardan. Ya bir gün köpek görünce çocuğumu unutup kaçmışım 🤣 oğlum dedi ki deprem de bile kaçmadın da bizi bırakıp köpeği görünce kaçtın. O günden sonra artık yolda ellerinden tutup yürüyorum çocukların kaçarsam birlikte kaçarız diye. Kedi de aynı durumdayım ben. Yani yaşayan bilir.

Ben de gidemiyorum. Ayaklarım titriyor elim ayağım boşalıyor. Aşırı korkuyorum hayvanlardan. Ya bir gün köpek görünce çocuğumu unutup kaçmışım 🤣 oğlum dedi ki deprem de bile kaçmadın da bizi bırakıp köpeği görünce kaçtın. O günden sonra artık yolda ellerinden tutup yürüyorum çocukların kaçarsam birlikte kaçarız diye. Kedi de aynı durumdayım ben. Yani yaşayan bilir.
Evet biliyorum ve benden başkası anlamaz. Lütfen 0.5 gramlık kedi size ne yaptı demeyin korku çok başka… Keşke aşabilsem de bir kedi kucağıma alabilsem :(

korkan hanımlar için söylüyorum eğer yenmek isteyenleriniz varsa korkuyu aşmanın yolu üstüne gitmek dolayısıyla ara ara tatlı bulduğunuz kedilerle karşılaşırsanız durun bekleyin, ses çıkarıp sizi fark etmesini sağlayın, elinizi uzatın ama dokunmayın, gelip elinizi koklayacak daha sonra sevdirmek istiyorsa kafasını sürtecek, başını okşayabilirsiniz yavaşça, bazıları o noktadan sonra etrafınızda dönüp size sürtünebilir bu da aklınızda olsun. zaten siz ona dokunmak için izin alacağınızdan dolayı minik minik başlayabilirsiniz böyle. çocukken hiç yaklaşmazdım büyük fobim de yoktu ama sonradan sevdim onları. köpekleri de aynı şekilde severek alıştım zaten gözlem yapınca tepkilerini anlıyorsunuz. ne zaman dokunup dokunmayacağınızı. sakince ona git gelme mesajını nasıl vereceğinizi. hayvanlarla iletişime geçmek büyülü bir şey lütfen deneyin

Kedi var gelmem, kopek var gelmem..
Ya bu insanları ben anlamıyorum
Gerçekten rahatsız olabilirsiniz, mesela ben köpeklere karşı mesafeliyim
Ama bir evcil hayvan o aile üyeleriyle yaşıyorsa, artık o ailenin bir üyesidir. Boule insanlara şunu sormak isterdim " çocuk varsa gelmem" acaba ne hissettirir? Çok zalimce ve saçma değil mi.? Anlayamadıkları şu ki ,o evcil hayvan da sahipleri icjn adeta bir evlat gibi oluyor. Yani nasıl çocuğun varsa gelmemeyim demek saçmaysa bu da öyle.. Ha elbette sevmek zorunda değil kimse. Ama bu ev halkından birini istememek oluyor ve saygısızca.
Peki misafire saygısızlık değil mi? Yani kimsenin rahatsız olmaya hakkı yok mu? Elbette var. Rahatsız olabilirsiniz .sevmeyebilirsiniz.ama o eve gidiyorsanız bir zahmet yani misafirseniz katlanacaksıniz. Zaten ev sahipleri , sizin durumunuza göre ortamı hazırlamaya çalışıyorsa elinden geldiğince, saygı gösteriyor demektir.
Bu arada evcil hayvanimin OLMADIGINI DA not düşeyim.. sadece empati yapıyorum

Ama asıl sorun , yetiskin bir kadına, üstelik evli bir kadının hayatına müdahale, evine mudahale. Ve bu müdahaleye de izin verilmesi

Ben de gurbetteyim bana da gelmiyorlar dı 3 kedi aldım siz yılda 1 geleceksiniz diye çocuklarımdan ayrılamam dedim ilk kedim 13 yıl yaşadı benimle 2 ay önce malesef ayrıldı bu süreöte annem alıltı artık geliyor ama gereksiz misafirdende kurtuldum evimi otel yapmışlardı 😄 ama annem babam kızkardeşlerim alıştı alışırlar kimse için bebişinden vazgeçme 😉
Ben de köpek sahiplenmek istiyorum maddi durumum daha elverişli olunca ama tatil bölgesinde yaşıyorum herkes yazın evimi otel gibi kullanıyor uygun değilim desem bile bir anda çıkıp kapının önünde beliriyorlar çok değişik tipler yani ay inşallah bu hayvan sıkıntısı onlarda da işe yarar

Ben de köpek sahiplenmek istiyorum maddi durumum daha elverişli olunca ama tatil bölgesinde yaşıyorum herkes yazın evimi otel gibi kullanıyor uygun değilim desem bile bir anda çıkıp kapının önünde beliriyorlar çok değişik tipler yani ay inşallah bu hayvan sıkıntısı onlarda da işe yarar
Bedava yazlık yer bulunca hayvan sever bile olabilirler çok umutlanmayın 😅

Bizim iki kedimiz var. Başta annem sizin anneniz gibi yok pis yok şöyle böyle diye laf yaptı baktı biz de bir hareket yok mecbur kabullendi. Hatta yurtdışı taşınma sürecimizde 2 ay annemlerin evinde kaldılar annemle babam kızım, oğlum diye sesleniyorlardi 😊
Birlikte uyuyorlarmış 🤣🤣

Yüzde yüz yarıyor ekonomi eskisi gibi değil eskiden eğleniyorduk geziyorduk ama şuan okada misafir bana ağır gelirdi zaten çalışıyprum kedi yi duyan gelmedi önceleri bir yere kapat geleceğiz diyorlardı kapatamam dedim zaten birisi engelli yani yazık değilmi ondan sonra da gelmediler butik otelde kalıyorlar gelince 😃

Evimde 1 doberman, 2 kedi , 1 öküz (iki ayaklı) ile birlikte yaşıyorum.
Korkana saygım sonsuz, bende minicik böcekten çok korkarım😂
Ailem aynı şekilde, dini durumlardan ötürü hiç istemediler. Şimdi beni arayıp onları soruyorlar. :KK70:
O dini durum da hurafe. İnsanın en yakın arkadaşları kedi köpek. Neden yasak olsun ki çok saçma.

Anneniz neyin tiyatrosunu ceviriyo böyle.
Artik ayri evin var özel hayatin var. Kedide köpekte alabilirsin. Hala baski kurmalari bencilce.

Keyfin bilir olurdu benim cevabim.gelmezse gelmez

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, köpek size ne yapıyor da gitmiyorsunuz🙄Max 10kiloluk bir hayvanın size ne zararı var, yiyor mu sizi? Evcil hayvan olan eve gitmemek akıllı insan işi değil asla, hayvan kendi havasında takılıyir nesinden rahatsız oluyorsunuz🙄🙄
Linclenecegim belki de banlanacagim ama yazayım köpek caiz değil
Bulunduğu yere melek girmiyor
Bastığı yerde namaz kılınmıyor
Kizkardesimin köpeği var anlaşmamız gereği bana getiremiyor
Bir defa çok mecbur kalip getirdi bastığı halıyı anında yıkamaya verdim koltukları yikattim

Ama kedim var kedi öyle değil zaten efendimizin de kedisi vardı kedi bambaşka bir hayvan

Linç meselesine gelince bu konu ben dedim diye böyle değil böyle olduğu için ben yazdım köpeğe evde cevaz yok burda mühim olan şu her dine saygımız var diyoruz amenna o zaman dinimizin hükümlerine yasaklarına da saygımız olacak

Linclenecegim belki de banlanacagim ama yazayım köpek caiz değil
Bulunduğu yere melek girmiyor
Bastığı yerde namaz kılınmıyor
Kizkardesimin köpeği var anlaşmamız gereği bana getiremiyor
Bir defa çok mecbur kalip getirdi bastığı halıyı anında yıkamaya verdim koltukları yikattim

Ama kedim var kedi öyle değil zaten efendimizin de kedisi vardı kedi bambaşka bir hayvan

Linç meselesine gelince bu konu ben dedim diye böyle değil böyle olduğu için ben yazdım köpeğe evde cevaz yok burda mühim olan şu her dine saygımız var diyoruz amenna o zaman dinimizin hükümlerine yasaklarına da saygımız olacak

Linçlenecek bir durum yok, Türküyede İslam yok çünkü anca hurafelere inanmak var. Şimdi topluma sorucam Kuranda var mı diye, diyecekler ki tam bilmiyorum okumadım amma bilmem nerdeki şeyh hazretleri öyle düşünüyor. Türkiyedeki dinin özeti böyle, insanların kendi aklı yok, dinin tek kaynağını açıp okumuyorlar bile, şeyh evliye türü bir hazret ortaya bir laf atıyor kulaktan kulağa yayılıyor insanlar da ona inanıyor. Hiç şaşırmadım, linçlemicem de herkes ortada dolanan bazı laflara inanıyor o din de İslam olmuyor takdir edersiniz ki. Şeyh bilmem ne hazretlerinin lafını da kimse alıntılamasın lütfen, etten kandan yapılma, ölümlü bizler gibi bir insanın lafını neden referans alayım ... eyyorlanmam bu kadar. Ha bunların üstüne şu yazdığınızı bir okuyun Allah aşkına meleklerin işi yok 10kglık gariban hayvanla mı uğraşacak? Köpek basınca neden namaz olmasın var mı bunun bir mantığı?? Evde beslenen hayvan zaten temiz ve aşılı oluyor. Köpekler zaten yarı aç yarı tok şekilde sokaklarda perişan yaşıyorlar, bir de meleklerin gazabına ihtiyaçları var mı sizce??? Allah akıl fikir versin , Aziz Nesinin de ruhu şad olsun :KK51:

Back
X