Kedicigim melek oldu

Kadın zaten acılı niye dikkat etseydin ihmalin var bilmem ne deyip acısını dağlıyosunuz anlamıyorum ki?
Onun acısını böyle mi paylaşıyorsunuz ?
Belli ki bir anlık olmuş.Hayvanın vadesi dolmuş bişey sebep olmuş işte...Vicdan azabından ölsün mü istiyorsunuz ki zaten vicdanı sızlıyor...
Ayrıca hayvanları evlere kapatamayız her daim.Bizim bahçede 10 civarı kedimiz var hepsini nasıl evde besleyelim ki orda mutlu o hayvanlar..Evde de kuş bakıyorum mesela..Mümkün değil birarada olmaz...
Şimdiye kadar onlarca hayvanımız öldü hepsinin de birer sebebi oldu ya köpek boğdu ya araba çarptı yada durduk yere ölüverdi..Olacağı varsa istediğin kadar tedbirli ol engel olamazsın..Elinden geleni yapıp Allaha emanet edeceksin yapacağın bişey yok başka...Tepesinde dikilsen bile bi anlık dikkatsizlikle ölüverir..
Konu sahibi bahçesinde bakıyor da olabilirdi..Suçlamak hoş değil hele de acılıysa teselli etmek gerek üstüne gitmek yerine...
Lütfen biraz empati, anlayış.....Bu zor değil...Bi deneyin...

Son düzenleme:
Kadın zaten acılı niye dikkat etseydin bilmem ne deyip acısını dağlıyosunuz anlamıyorum ki?
Onun acısını böyle mi paylaşıyorsunuz ?
Belli ki bir anlık olmuş.Hayvanın vadesi dolmuş bişey sebep olmuş işte..ayrıca hayvanları evlere kapatamayız her daim.Bizim bahçede 10 civarı kedimiz var hepsini nasıl evde besleyelim orda mutlu o hayvanlar..Evde de kuş bakıyorum mesela..Mümn değil ki birarada olmaz..
Arkadaş bahçesinde bakıyor da olabilirdi..Suçlamak hoş değil hele de acılıysa...
Lütfen biraz empati, anlayış.....Bu zor değil...

Üstüme aliniyorum ve cevap veriyorum. Suçladigim yok. Disardada bircok kedi araba altinda kaliyor. Tabiki hepsini eve dolduramiyoruz malesef keske alabilsem ama annesiz kalmis minik bir yavruya biraz daha özen gosterilebilirdi. Dogruyu soylemek ne suc nede suclamak. Önce önlem sonra kader.

Üstüme aliniyorum ve cevap veriyorum. Suçladigim yok. Disardada bircok kedi araba altinda kaliyor. Tabiki hepsini eve dolduramiyoruz malesef keske alabilsem ama annesiz kalmis minik bir yavruya biraz daha özen gosterilebilirdi. Dogruyu soylemek ne suc nede suclamak. Önce önlem sonra kader.
Hayvan o kadar küçük değil 4 aylık..Yavru bile denemez 6 aylıkken doğurabilenleri düşünürsek..Ölmüş gitmiş daha suçlamanın ne anlamı var??Bir insana hatası acısı büyükken suratına vurulmaz..Paylaşmak istemiş konu açmış belli ki..Madem burda ortak duyguları paylaşan insanlarız kendimize davranılmasını istediğimiz üslubu takınmalıyız diye düşünüyorum..

Hayvan o kadar küçük değil 4 aylık..Yavru bile denemez 6 aylıkken doğurabilenleri düşünürsek..Ölmüş gitmiş daha suçlamanın ne anlamı var??Bir insana hatası acısı büyükken suratına vurulmaz..Paylaşmak istemiş konu açmış belli ki..Madem burda ortak duyguları paylaşan insanlarız kendimize davranılmasını istediğimiz üslubu takınmalıyız diye düşünüyorum..

Sert bir uslup kullandigimi dusunmuyorum. Boyle bu durumda evet ihmalin var keske biraz dikkat etseydin dediginde birileri ben buna kizmazdim kizamazdim. Konu sahibide bana kızmadı zaten. Ölmus gitmis takma olacagi varmislar filan evet daha teselli edici belkide haklisin ama ben dusundugumu soylemek istedim. Ihmal var evet diye baslayip, kendi önlemlerimi dile getirip umarim birdaha yasanmaz diye bitirdim. Ne igneledim, ne hakaret ettim nede saydim. Sadece yapmacik teselli cumlelerini sevmiyorum (bana oyle geliyor) bana kullanilmasinada ihtiyacim yok. Gercekten hata yaptiysam sonucuna katlanmaliyim. Duymaktan kacmak yersiz. Biraz farkli bakiyoruz okadar.

Birazcık ihmal var. Bende kedimi disari saliyordum ama basindan ayrilmiyordum icerde isim varsa kedimide aliyordum yanima. Simdi koca kız oldu hala salıp iceri gitmem bian bile. Evin onü bahce olmasina ragmen. Boyle seyler anlik olur zaten. Keske dikkat etseydiniz. Üzüntünüzü anlıyorum umarim bir daha ayni seyi yasamassiniz.
Cok duyarsizca yazilmis bir mesaj bu. Karsidaki insanin ici kiyilmis ve normal olan her olumde bile insan sucluluk duyuyor. Yaraya tuz basmasaniz olmazdi degil mi. Iste Turklerin bu huyunu hic ama hic sevmiyorum.

Haklısınız. Bi daha olmayacak. Sahiplenmeyecegim.elimden geldiğince sokakta yardimlarina kosarim. ...
Siz teneke kafali hanimi dinlemeyin lutfen. Siz yanlis bir sey yapmadiniz. Cevre cok kotu, araclar cok hizli, suruculer sorumsuz. Bilemezdiniz. Gonlunuz ferah olsun, duyarsiz insanlari goz ardi edin lutfen.

Cok duyarsizca yazilmis bir mesaj bu. Karsidaki insanin ici kiyilmis ve normal olan her olumde bile insan sucluluk duyuyor. Yaraya tuz basmasaniz olmazdi degil mi. Iste Turklerin bu huyunu hic ama hic sevmiyorum.

Aynı yaziyi tekrar sana yazmaya ugrasamicam merak edersen arkadasa yazdiklarimi okuyabilirsin. Kalkip kedi senin yuzunden öldu niye dikkat etmiyorsun bakmasaydin diyen olmadi. Sadece, sen sucsuzdun tatlim ölcegi varmis vs demenin bir anlami oldugunu dusunmuyorum. Bu yuzden kendi aldigim onlemleri paylastim ve bidaha olmamasini diledim. Abartmayin biseyide.

Sert bir uslup kullandigimi dusunmuyorum. Boyle bu durumda evet ihmalin var keske biraz dikkat etseydin dediginde birileri ben buna kizmazdim kizamazdim. Konu sahibide bana kızmadı zaten. Ölmus gitmis takma olacagi varmislar filan evet daha teselli edici belkide haklisin ama ben dusundugumu soylemek istedim. Ihmal var evet diye baslayip, kendi önlemlerimi dile getirip umarim birdaha yasanmaz diye bitirdim. Ne igneledim, ne hakaret ettim nede saydim. Sadece yapmacik teselli cumlelerini sevmiyorum (bana oyle geliyor) bana kullanilmasinada ihtiyacim yok. Gercekten hata yaptiysam sonucuna katlanmaliyim. Duymaktan kacmak yersiz. Biraz farkli bakiyoruz okadar.
Sert degil hissizsiniz. Konu sahibinin kizacak hali yok, matemde. Su an mantikli aciklamalar duyamak isteyen degil ruhunun yaralarini sarmaya ihtiyaci olan bir insan var karsimizda. Sizin yapmacik teselli dediginiz sey kedi severler icin ne kadar onemli bir bilseniz, boyle soylemezdiniz. Frakli dusunmenin yeri degildi gercekten.

Aynı yaziyi tekrar sana yazmaya ugrasamicam merak edersen arkadasa yazdiklarimi okuyabilirsin. Kalkip kedi senin yuzunden öldu niye dikkat etmiyorsun bakmasaydin diyen olmadi. Sadece, sen sucsuzdun tatlim ölcegi varmis vs demenin bir anlami oldugunu dusunmuyorum. Bu yuzden kendi aldigim onlemleri paylastim ve bidaha olmamasini diledim. Abartmayin biseyide.
O zaman dusuncenizi kendinize saklsaydiniz da konu sahibi matemini bizlerle paylasirken siz de katilsaydiniz. gonlunuzden gelmese bile insan atmosferi biraz tartar olcer boyle hassas durumlarda.

İçinizdeki boşluğu dolduracak tek bir kelime yok biliyorum .Sizlerin de başınız sağolsun.
Dükkana gitmek istemiyorum. Sabah temizliğini beraber yapardık. Ben supururken o da fircayi yakalamak için taklalar atardı. Saat 11 dedimi uyku gelir ,kucağıma yatmak ister ,ben musait degilsem masamin üstünde ajandanin ortasına oturup beklerdi.
Pembe burunlum. Pinky im.Çok Üzgünüm. Seni çok özlüyorum. Caninin acidigini düşündükçe kahroluyorum.Umarım annene kavuşmuş çok mutlusundur.insanoğlu sizi yasatamadi....

Cok uzgunum o guzelim pisican icin! Kalbim ve dusuncelerim sizinle. Ama kesin birsey var, artik cani acimiyor. Gonlunuz ferah olsun. Onun yoklugu cok zor olacak biliyorum. Ama her gun onu anarsaniz, kalbinizde ona bir taht kurar ve iyi hatiralarinizi orada saklarsaniz, onun hep sizde yasamasini saglayacaksiniz.
Size sabir diliyorum.

O zaman dusuncenizi kendinize saklsaydiniz da konu sahibi matemini bizlerle paylasirken siz de katilsaydiniz. gonlunuzden gelmese bile insan atmosferi biraz tartar olcer boyle hassas durumlarda.

Seni ilgilendirmiyor neyi saklayip neyi soyleyecegim. Benimde bir kedim var. Hissiz duygusuz veya hayvan, kedi sevmesem ne sokaktakilere bakardim ne evime alirdim. Konuya bakis acilarimiz farkli ben gercekleri soylerim. Eger gercekten yapabilecegi hicbisey olmasaydi ozaman hic hatan yok derdim.

Lutfen, bu enerjiyi konu sahibine destek olmaya harcayin. Lutfen.

Seni ilgilendirmiyor neyi saklayip neyi soyleyecegim. Benimde bir kedim var. Hissiz duygusuz veya hayvan, kedi sevmesem ne sokaktakilere bakardim ne evime alirdim. Konuya bakis acilarimiz farkli ben gercekleri soylerim. Eger gercekten yapabilecegi hicbisey olmasaydi ozaman hic hatan yok derdim.
Bakin su HATA sozunu cikarip atmazsaniz vallahi trolluk yapmak icin burada oldugunuzu dusunecegim. Kullandiginiz sozler matemde olan bir kedisever icin cok yaralayici diyoruz hala nuh diyorsunuz peygamber demiyorsunuz.
Eger icinizden gelmiyorsa destek vermeyin, cok fena kiriyorsunuz diyoruz anlamiyorsunuz.
Ayin o vakti midir, nedir bu inat bu diretme anlasilir gibi degil!

Evde iki kedim var ikisi de sokak kedisi.. box ile anca dışarı çıkarırım.. pencerelere de tel çektim.. Dışarda hepsine yetişemiyoruz evet ama sorumluluk gereği en azından bakımını üstlendiğim hayvanlar için güvenlik önlemlerimi alırım..Kedi dışardayken kucağınızda dahi olsa tam olarak evcilleşmediğinden sahibine %100 güvenmeyebiliyor.. köpek görürse ne olursa olsun atlayabilir vs vs.. İnş. birdaha yaşamamanız dileğiyle..

Merhaba;
Belki bana güleceksiniz ama dün henüz 4 aylık kedimin üstünden araba geçti ve gözümün önünde can cekiserek öldü .Aglamaktan helak oldum.işin garibi asıl annesine bakiyodum ve 1 ay önce ben yokken annesine araba carpmis öldü haberi geldi. Çok uzulmustum. Ölmeden önce doğurduğu bütün yavrularını yuvalandirmistim.dünkü ölen minigim verdiğim aile tarafından haberim yokken geri getirilmis.Bırakıp gitmişler. Ertesi gün arabanın altında bizi beklerken buldum ve cok sevinmistim. Annesinin boşluğunu doldurmustu. Ama o da aynı kaderi paylaştı. 2 dk önce kucağıma gelip simarikliklar yapan yaramaz kızım bi baktım yolun ortasında zıplayıp duruyo. Biseylerle oynuyor olsun diye dua ederek geçtim 3 adımda yanına ama kafasından ağzından kan geliyo ve can cekisiyodu.çok üzüldüm çok. Etrafimdaki herkes o kadar aglamama şaşırdı belki de komik geldi.En çok da o ana şahit olmak ve bişey yapamamak mahvetti beni.Paylaşmak istedim. ..
Allahım evladını yakınını kaybedenlere sabır versin.

Hiç gülünür mü böyle bir şeye. O gülen insanlara hiç bir konuda güvenmemenizi tavsiye ederim naçizane, çünkü ben gerçekten vicdana sahip olamayan insandan korkarım. Nasıl anlayamıyorlar senin böyle ağlamanı. Benim okurken gözlerim doldu çok üzüldüm gerçekten, sabırlar dilerim. Kedimi sahiplendiğim günden beri ben melek olduğunda ne yapacağım diye düşünürüm, dayanamam gibi geliyor, her geçen gün daha da bağlanıyor insan evlat gibi oluyorlar.

Keşke eve alsaydınız geldiğinde, sokaklar kedicikler, hele ki yavrular için hiç güvenli değil. Sokak kedilerinin çoğu araba altında kalıyor ne yazık ki :KK43: Ben de geçen yıl bir arabanın park yerinden çıkarken bir sokak kedisini ezişine şahit olmuştum, kendimi kaybedip arabanın üzerine atlamıştım, farkında olmamışlardı belki ama kediyi ezdiniz diye bağırmama, cama vurmama rağmen basıp gitmişlerdi. Daha kucağıma alamadan 10-15 saniye içinde ölmüştü. Sokak ortasında öyle çok ağlamıştım ki. Kaç gün aklıma geldi geldi ağladım kim bilir, üstelik beslediğim bölgede olmayan, hiç bilmediğim bir kedicikti. Ben de asla salmıyorum kedimi. Zaten kısırlaştırılmışsa evde mutlu oluyorlar, eziyet olmuyor. Evde bile dikkat edilecek çok şey var. Camlarda tel var. Balkona bile yalnız çıkarmıyorum, köpek gibi değiller, atlayıveriyorlar bir kuşun ardından, ben de sadece gözetimimde çıkarıyorum tasmayla, güneşleniyor, sonra kendi istiyor girmeyi zaten. Kediler balkonda düşerse bir şey olmaz ya da sokakta özgür yaşar mutlu olur sanıyoruz ama hiç de öyle değil, sokaktakilerin ortalama ömrü 1-2 yıl. Çok olaya şahit oldum, bu yüzden ne zaman mevzusu açılsa belki birine bir faydam dokunur bir kazayı önleriz diye düşünerek bunlara değinmeden edemiyorum da. Neyse, tekrar tekrar sabırlar diliyorum. Başka bir kedi sahiplenirseniz ne olur salmayın hiç sokağa, bu acının tekrarı olmasın.

Son düzenleme:
İşyeri kendimizin,evimiz de çok yakın. Günün çoğu dükkanda geçiyor. Yatmaya eve geliyoruz desem yalan olmaz.Zaten ofis koltuğunun biri onundu. Hırkam üstünde benim kokumla uyuyodu.cumartesi ortalık sakin gelen müşteri bile yoktu. Dışarı çıkmak istedi. Sıkıldı içerde kapı hep kapalı o geldiğinden beri zaten.Hadi dedim böyle sakin günde de hapis olmasın. Yanımda terzi var gider ona kendini sevdirir birde kumaş parçası kapar gelir saatlerce onla oynardi. Kapı sürekli kapalı olunca inatla dışarı çıkmak istiyo cezbetmesin dedim kapıdan bakıyorum ama. Bi ara içeri girdim çıktım göremedim. Etrafa bakarken yerde zipladigini gördüm ama içim gitti.olan olmuş. Hava ruzgarliydi uçuşan biseyleri yakalamaya çalışırken yola çıkmış .Anlık tabi bu anlattıklarım.öyle bırakıp da bi saat sonra bakma değil. Yine de kendimi affedemiyorum zaten.Keşke cikarmasaydim.
2 gun once aşı olmuştuk. Kucagimdan inmedi.Uykucu minigim.Gören herkes bunu bana ver diyodu. Nazar degdi kızıma....
Hepinize teşekkür ediyorum.Acımı anlayan ,paylaşan birilerinin olduğunu bilmek iyi geldi.

Ama yine de siz kendinizi suçlamayın, ben de keşke bırakmasaydınız dedim ama sizi daha fazla üzmek değil asla niyetim umarım anlamışsınızdır :KK43: Bundan sonra yine sahiplenin tabi, zamanı gelince bir kedicik gelir sizi bulur zaten, o zaman bu sevgiden kendinizi mahrum etmeyin, meleğinizin yeri zaten hep ayrı olacak, bu defa çıkarmazsınız daha rahat eder kafanız. Zaten işte her şey bir anlık gerçekten. Benim bir arkadaşımın kedisi 7 yıl boyunca çıkıp sakince oturduğu balkondan bir gün bir kuşun peşinden atlayıverdi ve melek oldu ne yazık ki. Çıkarma derdik de, ondan daha da çok suçladı kendisini. Ama işte insan daha önce çıktı bir şey olmadı yine olmaz diye düşünüyor. Bir de çok dürtüsel hayvanlar, köpek gibi söz dinlemiyorlar, bebek gibi her şeye dikkat etmek gerekiyor bazen, balkondan atlamaması gerektiğini dahi bilmiyor. Sokakta da arabalar da fark edemiyor küçükler diye. Ya da ara sokakta hız yapan şerefsizin biri duramadığından oluyor bu korkunç olaylar :KK43: Dedim ya, ben park yerinden çıkarken ezene bile şahit oldum. Bölgede geniş bahçeler yoksa, sokaklar gerçekten zor kediler için.

Dediğim gibi, aksine acınızı çok içimde yaşadığım için keşkeleri dile getirdim ben. Sonrası için... Ama zaten siz bizden acı şekilde deneyimlemişsiniz bunu ne yazık ki, tekrarı olmasın. Tahmin edememişsiniz, kendinizi suçlamayın, zaten bu olaylara benim gibi şahit olsaydınız daha önce, eminim çıkarmazdınız, insan bazı şeyleri acı da olsa yaşayarak öğreniyor ne yazık ki.. Tekrar başınız sağolsun, sabırlar dilerim.

Son düzenleme:
:cry: çok üzüldüm gerçekten...bence yeniden kedi al kendine...

bunu komik bulanlara allahim ayni aciyi yasatMAsin. benim de kedim var, dua ediyorum benden once ona bir sey olmasin diye.
basiniz sag olsun.

Çok geçmiş olsun ama kedicikleri sahiplenirken ya eve alıp hiç dışarı bırakmıycaz yada sokakta başlarına geleceklere razı olacağız. Sokaklar ne insanlar ne de hayvanlar için güvenli değil

Back
X