Kediciğime bir yuva arıyorum..

pastaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
709
0
0
38
İstanbul
Arkadaşlar 2.5 yaşında bir kedim var ona yuva arıyorum çünkü bebek düşünüyoruz ve hamilelikte sıkıntı oluyor. Eşim severken seviyor ama aşıları, maması, temizliğ ile ben ilgileniyorum ve hamilelikte benim yapabileceğim şeyler değil. Düşünen olursa yavrumu sahiplendirmek istiyorum..

Evden çıkmayan bir kedinin zırt bırt aşıya ihtiyacı yoktur ki... Ayrıca mama için de mama poşedini çevirip kaseye boşaltmak ne kadar zor? Günde bir kere de kumundan pisliğini poşete atacaksınız. Tuvalete gitmek kadar zamanınızı almaz ikisi de. Bence bir kediye bakamamaktan korkuyorsanız çocuğunuza da bakamamakan korkun. Eşiniz kediyle ilgili bir şey üstlenmiyorsa muhtemelen daha zahmetli olan bebeğinizde ilgili de pek bir şey üstlenmez...

kesinlikle hayır vardır. kedi temiz olabilir ama biz ona bişeyler bulaştırabiliriz. mikroplar, bize etkili olmayan ama onda hastalığa neden olan şeyler olabilir. mesela biz dışardan pire getirsek bile onda kaçıntıya neden olur.. bence sen hayatında hiç hayvan bakmamışsın ve bilmiyorsun. keşke yargılamak yerine önce neden böyle diye sorsaydın ama sana tek tek açıklayayım.
1) Kedilerin 2 ayda bir iç-dış parazit aşılarına ihtiyacı vardır.
2) Kedilerde hasta olabilir ve biz bunu farkedemeyebiliriz veteriner kontrolüne ihtiyaçalrı vardır.
3) Maması ve pisliğini almaktan öte hamilelerde parazite neden olup çocığun gelimini etkiler. buradan bakabilirsin: GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) TOKSOPLAZMA
4) Kedinin patilerinde kalan kumlar halılara yürüdükçe, koltuklarda tüyleri olur bir üstteki kaynaktan olmaması gerektiğini okumuşsundur.
5) Kediciğime bakmaktan kormuyorum sadece kendi sağlığıma ve bebeğimin sağlığınada önem veriyorum ve risk almak yerine, vicdan muhasebesine düşmek yerine, kediyi hadi burdan git diyip kovmaktansa, odaya kapatmaktansa güvenli sevileceği bir yer arıyorum.
6) Kediler robot değildir okşanmaya, ilgiye, oyuna ihtiyaçları vardır. Yem ve su vermekle ona çok iyi bişey yaptığınızı düşünmemelisiniz..
7) Her zaman yıkıcı değil yapıcı olmaya çalışın ve kötü fikirlerinizi kendinize saklayın.. İnsanlar üzerinde yaptığı yada yapacağı etkiyi bilemezsiniz..

Kamilin fotoğraflarına baktıktan sonra bu konuya denk geldiğime üzüldüm gerçekten.
evde 2 kedi besliyorum, bebek düşünüyoruz. Birçok uzman dr ile görüştüm, hepsi aşıları olduğu müddetçe bebeğe bir zarar vermeyeceğini söyledi.
hayatım hayvanlar arasında geçti, hiçbir zararını değil, aksine bir çok faydasını gördüm. konuyla ilgili birçok kitap okudum. konu hakkında oldukça bilinçli olduğumu düşünüyorum açıkçası... yazmak gereği duydum.

1- ev kedilerinde kışın dış parazite gerek yok, yazın yapılsa yeterlidir. emin olmak isterseniz, kışın da yaptırın tabii...

2- kediniz, melez olduğu için, emin olun birçok cins kediye göre, hastalıklara karşı çok daha dayanıklıdır. keyifsizliğinden, mama yememesinden, tuvaletinin farklılaşmasından hasta olduğunu anlayabilirsiniz.

3- iç parazit aşılarının 3 ayda bir yapılması yetelidir. aşı şeklinde yapılması, her türlü kist vb sorunları önler. çiğ et vermiyorsanız, sokağa çıkarmıyorsanız bunlar sorun olmaz...
toksoplazmadan korkuyorsanız, kediyi uzaklaştırmaktan çok; evdeki çiğ yediğiniz her türlü sebze meyveyi çok iyi yıkayın, dışarda salata falan yemeyin. çok daha koruyucu olur, inanın. hayatında kedi köpeğe yaklaşmayıp toksoplazma geçirenler daha çok inanın, hijyene dikkat edilmemiş gıdalar daha çok neden oluyor...
kediler ile iç içe yaşayan bir insanım resmen. bende toksoplazma testi negatif çıkmışsa, kedilerden o kadar da korkmamak gerekir. eğer şimdiye kadar bağışıklık kazandıysanız daha iyi, ömür boyu sorun olmaz. gebelikte de ilk 3 ayda geçirirseniz sıkıntı olabilir(kesin olur demiyor dr lar)
hamileyken eşim de bana kum temizliğinde yardım etmedi, eldivenleri elime geçirdim, kumunu kürekle temizledim. sonrasında eldiveni attım, ellerimi temizce sabunladım.

4- evi sık sık süpürünce, tüy sorunu minimuma iner. yetişkinler bile evde tüy dökebiliyor, toz oluyor. tamamen hijyenik br ortam yaratmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. aşırı hijyene dikkat edilen ailelerde, çocukların bağışıklığı çok zayıf oluyor. çok kolay hasta oluyor.

5- ben de yakın zamanda kalp durması sonucu kürtaj oldum. hamileyken bana sürekli kedileri evden gönder diyorlardı. eğer öyle birşey yapsaydım, şu an vicdan azabından daha çok yıpranırdım. kalp durmasının da kedilerle hiçbir ilişkisi olmadığını birçok prof kendi söyledi bana. toksoplazmanın negatif çıkması da ispatladı bunu...
çocukla kediye beraber bakmak elbette zorlayacaktır, ama ben kedilerimi de bir nevi çocuklarım gibi gördüğüm için en başından beri beraber bakmaktan yanaydım, hala da öyle düşünüyorum... ki kedilerimden biri de edepsizdir bayağı, ama onlar için de alıştırma planlarım var.

6-kediler, köpeklere göre çok daha zahmetsiz. birkaç dakika ona ayırmayı çok görmeyin...

tüm bunları sizi yadırgamak için yazmadım inanın.
özellikle çevredekiler bu konuda çok baskı yapıyor, biliyorum. bana da o kadar ısrar ederdiler ki, ben de terslemeden açıklama yapıyordum, onlar uzattıkça uzatıyordu(özellikle eşimin ailesi)... ama gerçekten bu konuda bilgisi olmadıktan sonra, o insanları ikna edebilmek zor. insanlar kafanızı karıştırıyorsa, araştırmalar yapın, gittiğiniz dr lara sorun... benim dr lardan biri de kedisi varken çocuk sahibi olmuş, ikisinin arkadaşlıklarını anlatmıştı bana :)) hepsinin ortak dediği; aşılarına dikkat ediyorsanız bir sorun olmaz...
annem de, evinde birçok -aşısız kedi- ile büyümüş, beşikte beraber yatarlarmış. hiçbir sorun olmamış...

yurt dışında birçok tanıdığım var, hepsi kedi/köpekleriyle beraber bebeklerini büyüttü. kedilerin çocuğa zararı yok da, biraz büyüdükten sonra çocuklar hayvanları ufaktan hırpalıyor(oyun oynarken)... hayvanlar ise gayet tahammül ediyorlar, çocuğa birşey yapmıyorlar... ben hayvanın hırpalanmasına da karşıyım tabii...

youtube' da videolar var, çocuk resmen kedinin kuyruğunu ağzına alıyor :) tüyden o çocuklara birşey olmuyorsa, dikkatli bir annenin çocuğuna hiçbir şey olmaz... o anneler de çocuklarını sokaktan bulmadı ya, çocuklarının kötülüğünü istemezler elbette... youtube dan kedi/köpek ve bebek oyunlarını izleyin, içiniz rahat olur. sağlık konusunda bizim ülkemizden çok daha bilinçli ve dikkatli olduklarını biliyoruz...

eğer, evde bebekle hayvan aynı evde olmamalı diye düşünen varsa da, umarım o insanlar hiç hayvan sahiplenmeyi düşünmez... bebek gelince, hayvanı evden göndermek bana çok yanlış geliyor...

biraz genel yazdım, umarım sizi kırmam. kararınızı tekrar düşünün. eğer ille de verecekseniz, kalıcı bir yer olacağı bir yuva bulmaya çalışın lütfen...

Son düzenleme:
veteriner bayanlar da var, ömürleri hasta hayvanlar ile geçiyor. onlar bile gebelikte ve bebekten sonra işi bırakmıyorsa, çalışmaya devam ediyorsa, korkmamız gereken bir durum yok. rahat olun lütfen.

bol bol araştırın...

canım heryere açıklamamı yazdım ama burayada yazayım. benim zaten kediye alerjim var. ilk kedimi aldıktan sonra dr dr gezdim ve test sonucu olarakta bu çıktı. inanılmaz kızarıyor ve kabarıyordum. mesela parmağımda çıkıyordu ve elimi sarıyordu 2 gün boyunca kullanamıyordum elimi. dudağım, gözüm şişiyordu ve sürekli alerji iğnesi, kortizon, hap kullanmak durumunda kalıyordum. şu anda da dr daha hafif bir ilaç olam semprex verdi çıktıkça onu kullanıyorum. ama doktorumda aldığımdan beri sahiplendirmemden yana ve eşimede böyle söyleyince tabii eşim de istemiyor. çünkü alerjimin ciddi boyutta sakıncaları var mesela gözümde olan göz tansiyonuna sebep olabilirmiş ve bir anda olan birşeyden körlük yapabilirmiş, kafamda çıkıyor mesela damarlarda sıkıntı yaratabilirmiş. özelde fotoğraf atabiliyorsak sana alerjili halimin bir fotoğrafını atmak isterim. dr.da içeri girmek için beklerken asistan darp raporu içinmi geldiniz diye sordu bana sen düşün halimi. ve çalışan bir bayan olduğum için alerjilerimde işe gidemediğimden işimide aksatmak durumunda kalıyorum. ayrıca benim amcam hayvan işelrinde çalışıyor ve arkadaşım belediyede veteriner ve hepsi sahiplendirmemden yana. çünkü benimki sıradan bir hamilelik değil. alerjilerim nedeniyle ilaç alımında sıkıntı yaşayacağım ve buna mecburum, üzgünüm..

alerji sıkıntınız varsa, gebelikte çok zorluk çıkartır ilaçlar, haklısınız siz de... geçmiş olsun.

umarım çok güzel bir yuva bulursunuz Kamil' e.

alerji sıkıntınız varsa, gebelikte çok zorluk çıkartır ilaçlar, haklısınız siz de... geçmiş olsun.

umarım çok güzel bir yuva bulursunuz Kamil' e.

çok teşekkür ederim. ilk kedimi 4 ay bakabilmiştim 3. ayda shiplendirmeye karar verdik ve ilk gelen kişi hemen aldı. Bu pisi biraz daha büyük olduğundan istemeyebilirler ama Kamil kadar uyasalını arasalar bulamazlar.. Ocak ta aldım bu pisiyide eve alerji hap vs kullanarak 11 ay baktım çok şükür. ama alerjiyle bebek birleşince sıkıntı tabii. yoksa Kamili hayatta bırakmam istemem. dediğim gibi çok çok uysal bir pisi tam insan canlısı, yavrum benim

Kamil'in akıbeti ne oldu acaba?

Umarım bir daha kedi sahiplenmezsiniz..İki kedim var ve hamileyim.Dışarda baktığım beslediğim kedinin haddi hesabı yok.Doktoruma sadece bilgi vermek amacıyla kedi sahibi olduğumu söyledim..Bana "ne kadar şanslı bir bebek olacak " dedi..Sizi anlıyorum elbette alerjinize rağmen kediciğe bakmışsınız ama yine de dilerim bundan sonra hayvan sahiplenmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…