Kedilerdeki göz akıntısı ve Toblades göz damlası?

venussel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2014
489
266
103
izmir
Merhaba minik kedimin dün gece birden bire gözü kısıldı küçük bir çapak farkettim aldım ve sürekli akıntıyla birlikte kısıklık devam etti. Sabaha geçer diye umut ettim ama hala devam ediyor akıntısı. Veterinerimiz Toblades diye bir göz damlası önerdi fakat önce kullanan kişilerin yorumlarını merak ediyorum içim rahat olması bakımından. Kedim henüz 2.ayını yeni doldurdu.

Kullanmadım ama veteriner önerisiyse kullanabilirsiniz diye düşüyorum. Ben eczaneden g.... diye bir göz damlası alıp kullanıyorum bu durumlarda..
Ilık çaya (şekersiz tabii ki) bir parça pamuk batırıp da silebilirsiniz gözü..

Çay çok iyi geliyor çogu kedide kapalı gözu de acıyor onu da tedavınıze ek olarak deneyebilirsiniz.

Benim kedim bebekken ciddi göz enfeksiyonu geçirdi, o damlaların hiçbiri işe yaramadı. Veteriner hekim şırınga şeklinde bir krem vermişti, her gün gözün içine sürdüm. Uzun uğraşlar sonucu geçti.

Kullanmadım ama veteriner önerisiyse kullanabilirsiniz diye düşüyorum. Ben eczaneden g.... diye bir göz damlası alıp kullanıyorum bu durumlarda..
Ilık çaya (şekersiz tabii ki) bir parça pamuk batırıp da silebilirsiniz gözü..
Çay çok iyi geliyor çogu kedide kapalı gözu de acıyor onu da tedavınıze ek olarak deneyebilirsiniz.
Belirtmeyi unutmuşum, Gece çapağını alırken canı yanmasın diye ılık çay ile yumuşatıp almıştım ama faydasını görmedim konuyu takip etmeyi unuttuğum için mesajları görmeden uyguladım damlayı gayet memnun kaldım.İlk kullanımda açıldı gözü .Elimizin altında bulunması gereken bir damla olduğunu düşünüyorum şuan :) Bu arada diğer kedimin tek gözü zar gibi kapalı kavgadan sonra et gibi bişey çıktı veteriner onadron diye bir damlayı önermişti ama çok az bir yardımı oldu o damlanın ,onada bu damladan kullanmayı düşünüyorum. Umarım onun gözüde bir an önce düzelebilir.

Benim kedim bebekken ciddi göz enfeksiyonu geçirdi, o damlaların hiçbiri işe yaramadı. Veteriner hekim şırınga şeklinde bir krem vermişti, her gün gözün içine sürdüm. Uzun uğraşlar sonucu geçti.
Bizimkinin sorun çok ciddi değildi muhtemelen sizinki ileri bir enfeksiyon olmalı :( Şuan eski haline döndü miniğin gözü:)

Göz temizliği ile beraber kortikosteroid+antibiyotik bir içeren bir solusyon kullanabilirsiniz. Fakat veteriner hekimin kornea sağlığı açısından kontrol etmesi uygun olacaktır. Aksi halde kortikosteroidli solusyonlar sıkıntı çıkarabilir. Göz temizliği için;

Son düzenleyen: Moderatör:
Göz temizliği ile beraber kortikosteroid+antibiyotik bir içeren bir solusyon kullanabilirsiniz. Fakat veteriner hekimin kornea sağlığı açısından kontrol etmesi uygun olacaktır. Aksi halde kortikosteroidli solusyonlar sıkıntı çıkarabilir. Göz temizliği için;
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X