Kedileri evde yalnız bırakmak!

Hayatta yapmam! Belki birsey olmaz ama insan bebegini evde yanliz birakirmi o kadar? 12 saat sonra eve donuyorsunuz ve onlar sizi goruyor telaslanmiyor. Bence uzulebilirler, belkide umurlarinda olmaz ama benim vicdanim rahat etmezdi

Bazen daha küçük olan kedim de ilgilenmeyince küsüp bir triplere giriyor.Çok değişik canlılar kediler. Hiçbir şeyi unutmuyorlar. Benim kedilerim de eve eşim dışında başka bir erkek gelince korkup saldırganlaşıyorlar o kişiye karşı. Ama bayansa gelip kuruluyorlar yanına. Kedilerim dişi bu arada. Bir kez tamirci gelmişti tıslaya tıslaya yanından geçip saklanmışlardı..Ne hissediyorlar kim bilir bilmiyorum...
Bazı yaptıklarına ben de anlam veremiyorum :) Dişi kediler özellikle daha ilginç oluyorlar zaten erkek kedilere nazaran :) Mesela benim sokakta doğduğundan beri beslediğim bir kedi var o da beni her gördüğünde tıslar asla dokunmama izin vermez ama daha bir kere mama verdiğim kedi ertesi gün kucağıma atladı :) Karakter meselesi demek :))

Hayatta yapmam! Belki birsey olmaz ama insan bebegini evde yanliz birakirmi o kadar? 12 saat sonra eve donuyorsunuz ve onlar sizi goruyor telaslanmiyor. Bence uzulebilirler, belkide umurlarinda olmaz ama benim vicdanim rahat etmezdi

Kediyle bebek aynı şey değil ki, biri tek başına hayatını idame ettirebilir diğeri bakıma muhtaç.
Tabii ki en fazla 2-3 günde bir ilgilenilip ihtiyaçları karşılanması lazım.

1.5 -2 günden bişey olmaz. İçiniz rahat olsun bence. Evde tehlikeli olabilecek yerlerin kapısıni kapatın yeter.
Bizim de iş için eşimle bir süre şehir dışina çikmamiz gerekiyordu. Ama birakacak kimsemizde yok anahtarı verip arada bakacak kimsemizde yok. Beraber gitmeyi göze aldık ki daha önce den de uzun yolculuklara alişkin bizimle. Hadi gidiyoruz demeyegörelim hemen kafesine yerleşir heyecanlı heyecanlı gelir
Ama bu defa hava şartlarından dolayı arabayla gitmemiz zor olacaktı eşimle iş takvimimizi tekrar planladik
Önce esim gitti 1 hafta benimle kaldı. Şimdi ben çiktim esimle kaldı. Haftaya ben dönüce bi kaç gun sonra esim gidecek. Bazen zor oluyor sahiplendirsek mi diye aklımizdan geçiyor ama hemen vazgeçiyoruz. O kadar huzur veriyor ki hayatımızı ona göre planlıyoruz.

Kedilerin çoğu umursamıyor bile.
Rahatça bırakılabilir.
Hem tek değilmiş. Sıkılmazlar.:KK51:

Bi arkadaşımın 2 kedisi vardı. 15 günde bir ilçedeki annesine bakmaya giderdi haftasonu. Giderken radyoyu açar hafif sesle çalar bırakırdı.Bu ses onları oyalıyor derdi.Valla işe yarıyodu.

Bol mama ve su takviyesi + ekstra tuvalet kabı ile yola çıktık. Çıkmadan önce yaş mama ile besledim, ton balığı da ekstra koydum ama bizim oburlar ona da saldırdı hemen :) Oğlanlar pek umursamadı ama kızım biraz mahzun oldu sanki :( İnşallah kazasız belasız atlatırız bu minik gezimizi. Evde zaten kırılıp dökülecek şey yok, cam zigonlarımı da her ihtimale karşı kaldırdım ortadan. Şimdiden özledim aşklarımı :KK200:

İyi geceler, az önce eve geldik ufak bir party hard durumu olmuş :KK71:Kedilerim gayet iyiydi, kızım sadece biraz yüzüme bakmıyor ama oğlanlar çok mutlu oldular görünce :KK200: destek olan arkadaşlara çook teşekkür ederim yeniden :KK60:

İyi geceler, az önce eve geldik ufak bir party hard durumu olmuş :KK71:Kedilerim gayet iyiydi, kızım sadece biraz yüzüme bakmıyor ama oğlanlar çok mutlu oldular görünce :KK200: destek olan arkadaşlara çook teşekkür ederim yeniden :KK60:
Yani siz gittiniz bana dert oldu.inanın.can dostlarımız çok severim.Evet mecburen bırakmak gerekiyor ama ben evde birini bulup gerekirse parayla baktırıyordum. ne yapayım.Aklım kalıyor.aman ne kadar sevindim iyi olduklarına anlatamam.duygulandım.bu sayfaya yazan tüm hayvan severlere de sevgiler :KK200::KK200::KK200:

Arkadaşlar bir süre konum dursun ne olur akıl almaya ihtiyacım var. Üç kedimiz var günde 12-13 saat bıraktığımız oldu ama bu haftasonu 1,5 gün şehir dışına gideceğiz ve korkuyorum geldiğimde kötü şekilde bulursam diye :KK43: Veterinerimize bırakacaktık ama o gerek yok kısa bir süre bol su ve mama ile evde kalabilirler dedi. Yarın sabah 7'de çıkıp Pazar 'da 22.00 gibi döneceğiz. Ekstra mama kapları aldım bol mama ve su bırakacağım, üç tane tuvaletleri var zaten, evdeki kırılıp dökülecek şeyleri kaldırdım yeterli midir ?

Forumlarda üç güne kadar bıraktıklarını okudum hatta abartıp bir hafta bırakan var ama kıyamam ben :KK43: Eşim bir şey olacaksa biz evden gün içinde çıkınca da olur diyor ama süre uzayınca sıkılıp saçmalıyorlar biliyorum.

Kediler dengeli ve esnek hayvanlar olduklarından düşme falan olmaz ama korkuyorum gene de abartıyor muyum ?
ben 5 gün bıraktım
her haftasonu da 2 gün yalnız kalıyor

tek kedi bi de :)
sıkılıyor biraz ama mecburen kalıyor

yemeklerini bol bol farklı yerlere bırakıyorum
su da öyle.

Back
X