Kedileri tanıştırmak

Ayy yerim onları. :)

Bir haftaya diğer eve götürecektim onun için aceleci davrandım ama olmayacak gibi. O arada da evin her yeri sidik kokacak galiba.
evet biraz acele olmuş sizinki , kediler bulundukları yeri çok sahipleniyorlar orayı kendi krallıkları ilan ediyorlar.o yüzden öyle hemen kabullenemiyorlar

Benim eşimin kedisi de evlenince kendi iki kedimle aynı evde kalmaya başlayınca biz de çok problem yaşamıştık. Ölümüne kavga çıkıyordu. 2ye 1 saldırıyordu benim kızlar. Yukarıda arkadaşın bahsettiği kitaptaki yöntemleri uyguladık. 3 hafta kadar sürdü aynı odada birbirlerine saldırmamaları için geçen süre. Hala çok içli dışlı değiller ama en azından kavga dövüş bitti. Benim kızın biriyle eşimin kızı koşturmalı saklanmalı oyun oynuyor artık ama asla temasları yok. Yakınlaşma olduğunda tıslamalar başlıyo. Diğer tombik kızım ise hala nefret ediyor eşimin kızından. Aynı anda mama veya su başında denk gelirlerse biri kabarıyor biri bağırıyor ama yine temas yok. Ayırıyoruz. Gece vakti uyanıp azarlayıp geri yatıyoruz. Aynı oranda sevgi görmeleri için uğraşıyoruz ama kıskançlık, sahiplenme mutlaka oluyor. Uzaktan bakışlar her şeyi anlatıyor yani. :)
Hiçbirini başkasına vermeyi düşünmedik. Kan da çıksa onların yeri büyüdükleri kişilerin yanı. Eninde sonunda birisi yenilgiyi kabullenecek, üstün gelen bölgesini belirleyecek ve kavga bitecek. Diğeri uyum sağlayacak. Doğanın kanunu bu ve kedilerin dünyasında kurallar böyle işliyor. 2-3 hafta yöntemleri deneyin sonra bırakın yaklaşsınlar, bağırıp tıslasınlar, pençeler çıksın, cüsseler eşitse biraz kapışsınlar ama boğaza yapışma ölümüne ısırma durumlarında ayırın. Sabırlı olun ki bi de sizin gerginliğinizi hissetmesinler.

3'üde 7 yaşında benim kızların. Evlattan farkları yok benim için ölürüm uğurlarına. Bakalım bebek de gelince ev neye dönecek :))

Bebek de gelince ev curcuna olacak belli şimdiden :)

Birbirlerine zarar vermelerindense birine vermek daha sağlıklı gelmişti ama alışacaklar umuyorum.

O videoyu deneyeceğim. Teşekkür ederim. :)

Konuyu takipteyim, 5 aydır iki kediyi birbirine alıştıramadım resmen

Tenhada kıstıracak gibi

Kucaktaki eşimin kedisi Kırık, karşıdan ağzı sulu bakan benim tombiş Maske'm. Maske Kırık'ın iki katı ama Kırık çok esnek, kıvrak ve savaş sanatlarına hakim bi tekir olduğu için ne yazık ki ona kızımın gücü yetmiyor. :)) Anca uzaktan hırr pııss tısss.. Kırık hamle yaptığı an topukluyo geri.

ben yeni kediyi ilk eve alışsın diye sessiz bi odaya koyuyorum sonra kapısını açık bırakıyorum diğeriyle kaynaşması için. mama kabını diğerinin yanına taşıyorum yemek yerken daha munis oluyorlar diye. bzen diğerinin kabını da sahiplenip aç bırakmaya çalışıyolar ama alışıyotlar bir süre sonra evde yalnız kalacaklarında kapıyı açık bırakma da ayırabilecek durumda olmak lazım alışana kadar.

Yaklaşık 4 gün içinde birbirlerine alışmaları lazım eğer alışmıyorsa ayırın kedileri bakmak zorunda değilsiniz diye düşünüyorum sorunu açıkladıktan sonra nişanlıniz neden reddetsin ki

Kediler kısır mı ?
Cinsiyetler ne ?

Kısır değiller, biri dişi diğeri erkek.

Bugün ikisi de çok huzursuzdu bağırıp durdular. Odalarını değiştiriyordum ara ara. Benimki diğerinin kumunu dışarı dökmüş. Evi mahvetti. Bize karşı da saldırgan davrandı. Gelip aldı kedisini.

Evlendiğimizde birlikte kalacaklardı ama vazgeçtik artık bulacağız bir yolunu.

Yorum yazan herkese teşekkürler arkadaşlar.

Konu ile alakasız ama kedi severlere birsey sormak istiyorum. Şu günlerde kediler ağlargbi sesler cıkarıyorlar. Bahceye cıkıyorum birsey mi oldu aclar mı falan Die mamaları suları var. Kavga eder gibiler ama acaba sevişme dönemleri mi? Mart değil miydi bu dönem kafam karıstı, sadece sormak istedim

Öyle fiks bir sevişme ayları yok. Benim dişi kedim doğum yaptıktan hemen sonra tekrar kızgınlığa girmişti Sanırım iklime göre de değişiyordu, bir yerde öyle okumuştum.

Kısır değillerse zaten alıştırmanız imkansız gibi birsey. Etrafa çiş yapıp işaret bırakmaları da normal, fazla kavga etmeleri de. En azından biri kısır olsaydı sorununuz daha kolay çözülürdü. En son gelen kedimi diğer kedilerime(hepsi farklı zamanlarda gelmişti) alıştırmak için 6 ay ayrı odada bakmak zorunda kalmıştım. Hemen vazgecmenize hayvan açısından üzüldüm açıkçası artık hangisinden vazgeçeceksiniz.

Nişanlımınki bizimle kalacak diğeri kardeşimle kalacak. Belki kısırlaştırdıktan sonra tekrar deneriz. Teşekkürler.

Bizim kaybettiğimiz kedimiz serbest kediydi. Ev müstakil olduğu için dışarı çıkar gezer, fare veya büyük kertenkele tarzı şeyleri avlar eve getirir tuvalet ihtiyacını sokağa yapardı. Gelince cama çıkar patisiyle vururdu gidip kapıyı açardık o kadar sahiplenmişti ki bizi kapının önünden büyük köpekleri bile geçirmezdi. Kaç kere köpeklere saldırdı gidip tırnaklarını köpeklerin sırtından çıkardım ama bize karşı çok uysaldı. Bir gün yavru köpek getirdim eve. Arka bahçemize koyduk. Bu kedi nasıl olduysa çıkmış annem köpeği beslerken. Köpeğe saldırmış. Yavru ama büyük cinsti köpek. Perişan etmiş zavallıyı. Annem köpeği korumak isterken yaralanmış. Eve geldiğimde şok olmuştum annem o kadar çok yaralanmıştı ki. Ellerinden oluk oluk kan akıyordu. Acile götürdük annemi. Köpeği geri verdim. Yazık olacaktı. Bir aya o kediyi parçalayacaktı. Canım kedim çok özlüyorum. Dokuz sene önce 13 yaşında vefat etti hiç unutamadık. Hep anarız hatta bir araya gelince ailece mutlaka ondan bahsederiz hala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…