Kedilerim çok fazla tüy döküyor yardımcı olur musunuz?

Suranurum1

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2020
251
209
18
27
Merhaba herkese. Ocak ayından beridir kedi besliyorum ilk başta bu kadar tüy dökümüyorlardı şimdi dolu dolu tüy nerede otursalar bide yapışıp kalıyor temizlemesi de güç oluyor acaba hastalar mı diye düşünmeden de edemiyorum yakın zamanda bi kontrole götüreyim diyorum bide 2 kedimde tekir kedi ne yapabilirim dökülmenin önüne geçmek için siz neler yapıyorsunuz? Bu arada hamile olup doğum yapmış kadınlar varsa tüyün bir zararı oldu mu size ya da olur mu bu sorumada cevap alabilirsem çok mutlu olurum

Hamileyim şuana kadar bir sorun olmadı. Yediği mamadan kaynaklı olabilir. Genelde tüy dökmesi yazın artar kışın azalır. Benim kedim de tekir baya tüy döküyor her gün taramaya çalışıyorum bir de robot süpürge aldım evdeki tüy oranında baya azalma var

5 senedir evimizde kedimiz var 2 ye hamileyim ilk hamileliğimde doktorum kesinlikle kumu nu benim temizlememe mi söyledi onun haricinde çok şükür bi sıkıntı olmadı
Tüy toplama rulosu var kıyafet ve koltuk larını onunla temizle
Tüy toplama eldiveni ile de hergun tara kedini baya faydası oluyor.
Bizler gibi mevsimsel bizim saçlarımız çok dökülür mesela onlarında aynı mevsimsel tüylerini döküp yeniler ler

Çook teşekkür ederim cevabın için inşaAllah pet shopdan alayım bu dediklerini yoksa ev tüyden geçilmiyor düşük tehlikem var diye ev işi de yapamıyorum öylece tüylere bakıyorum

Merhaba, balık içerikli mamalardan alırsanız tüy dökme sorunu büyük ölçüde azalır. Hatta ben bi keresinde somon balığı aldım (Eveet paraya kıydım yavrum içinnn) onu yedirdim hem fırında yaptım hem haşlayıp verdim bir haftada kedi öyle güzel toparladı ki anlatamam. Bu bahsettiğim zor durumda olan cılız bir sokak kedisiydi yüzünde gözünde iltihaplar vardı ve yakalanacak cinsten bir kedi değildi. Ben de somon balığı kürü uyguladım kedi 1 haftada iyileşmişti. Balık içerikli mamalar bence çok faydalılar.

Keşke bende alabilsem o süpürgelerden ne kadar rahat olurdu en iyisi mama değişikliği yapayım benim bir kedim mama yer öteki tam bir etçil yani ne yaptıysam mamaya alıştıramadım o yüzden kaynaklandığını düşünüyorum ama mama yiyen daha kötü döküyor ya

Yaa canım benim kıyamam ben ona Allah merhametiniz karşılığında size de merhamet etsin bu dediğinizi denemek istiyorum hem onların sağlığı için hem kendim için çok iyi olur

Yaa canım benim kıyamam ben ona Allah merhametiniz karşılığında size de merhamet etsin bu dediğinizi denemek istiyorum hem onların sağlığı için hem kendim için çok iyi olur
Teşekkür ederim, kendim için balıkla aram pek yoktur senede bir ya da iki kez yerim balığı, şu sıralar omega3 takviyesi bakıyorum :) Somon pahalı gelirse başka tür balıklardan da alıp haşlayıp verebilirsiniz.

Ben sene de bir bile yemiyorum ya çok nadiiir ister canım bide pişirmesi güç geliyor bana evde çok koku oluyor felan ama kedilerim için bi süre katlanırım inşaAllah tavsiyeniz için çok teşekkür ederim

Öncelikle mevsimsel olarak tüy dökülmesi artıp azalabilir fakat aşırı bir dökülme söz konusuysa bir veterinere götürmenizde fayda var derim hormonal olabilir vitamin ilaçları, iğne vs. bu tarz bir durum olabilir. Ama her kediden olabilecek gibiyse ve bazı dönemlerde dökülmeler artış gösteriyorsa bu durum normaldir. Yapışkan kağıtlı rulolar satılıyor her yerde uygun fiyatlıları var. Onlardan alıp kedinin tüy döktüğü yerleri onunla temizlerseniz ya da dökülenleri düzenli süpürürseniz sorun kalmaz. Bir de kedi tarağı, kedi eldiveni falan var onunla kendinizi taradığınızda dökülen fazla tüyleri onun üzerinde kalır :)

Her gün düzenli olarak süpürge tutuyordum ama hamile kaldığımdan beri çok aksadı bu temizlik işi bide düşük tehlikesi yaşadım eşim ne zaman müsaitse ona tutturuyorum artık ama bu dediğiniZ kedi eldiveninden bugün alıyorum inşaAllah benimkiler biraz tırsak hemm saldırgana geçiyorlar böyle şeylerde o yüzden almamıştım ama alışırlar inşAllah korkarsalarda diğer yöntemler de çok söylediniz diğer arkadaşlarda hepinize çok teşekkür ederim sırayla deneyecm bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…