Kedilerimin Uyutmaması

1 1.5 yasta normale dönüyorlar. Kedigiller20 Kedigiller20 öyleydi demi. Tabi bizim ki daha dönmedi bile denebilir ;)
Evet bizimki kadar hareketli ise onun istekleri hep ön planda olmalı ama gündüz hareket etmesini sağlarsanız gece daha rahat uyursunuz yemek saatiyle ilgili yorum yapamam çünkü ben saatlik yemek vermeyi çok acımasız bulmuş ve yemeğini hiç kaldırmamıştım onun için kendi isteği zaman yiyor hep

Hayvan düşmanı değilim ama 2 çocuk varken neden 2 tane kedi? 1 kedisi olan çok arkadaşım var. Uyuyan çocuğu uyandırmaları ısırmaları valla katlanamazdım ben kesin. Benim Balıklarım var kuşum var yani bence evinizde olan hayvanda sizinle uyumlu olmalı rahatsız edici olmamalı.
Kedilerim geldiğinde hamile değildim. Şu an hamileyim diye de onları evden atmayı kendimde hak göremiyorum. Hem burdaki arkadaşları da okuduysanız bazıları hiç rahatsızlık vermiyor şans, huy meselesi demek ki

Kıyamam size ya tahmin edebiliyorum çok zor olmalı. İnanın benim çevrem bebek doğunca nasıl yapacaksın ver bunları diyor. Kızıyorum arada sinirleniyorum ama onlar da evlat. Umarım yaza kadar düzelirler 😥 birbirlerini ne zaman tanıştırdınız hemen eve gelince mi 😍
Ben ailemin olduğu şehirde doğum yaptım. O ara seyahat yasağı geldi bebeğim 2 aylıkken evimize geldik, kedimizi arkadaşımızdan aldık yani 2 aylıkken tanışmış oldular 😍

Henüz 10 aylık bile olsa çok küçük. İlerleyen zamanlarda sakinleşiyorlar. Sİz oyun istiyorsunuz hic oralı olmuyorlar. Bizde 5-6 kedi vardı uyku haramdı :D Büyüdüler kısırlaşınca da sakinleştiler.

Arkadaşlar bugün kızı da kısırlaştırdık. Dün kapıyı açık bıraktım oğlan uyudu genelde birkaç defa yalayıp uyandırmaya kalktı hayır deyince 2 3 defa deneyip geri uyudu fakat bizim kız sabaha kadar at koşturdu evde. Yatak başlığından üstüme atladı sürekli. Umarım iyileştikten sonra biraz durgunlaşır. 🙏🤗

yarası büyük mü

bizimki de kısırlaştırılmalı da korkuyorum

Biri simokin diğeri de kahve tekir. İlk 6 aya kadar kitten mama kullandık hep doluydu fakat inanılmaz yiyorlar. O yüzden şimdi ölçülü veriyoruz kitten mamayı da 6 aydan sonra kestik 🤗
Bizde de iki haftadır iki smokin var. Gece 2-3 arası sürekli evin içinde koştura koştura oynuyorlar. Ben artık saat 11 gibi tüylü oyuncaklarla oynatıp yoruyorum. Gece daha az oynar oldular. Smokinler çok oyuncu oluyorlar. Hatta bir kaynakta "Hiç bir şey bulamazsa kendi kuyruğuyla oynar." yazıyordu. 😁😁

Kediler 2 yaşına girene kadar daha hareketli ve oyuncu oluyorlar, ikisinden sonra daha ağırbaşlı oluyorlar. Biraz sabredin henüz sizin kedileriniz de birer çocuk :) Gece sizinle aynı yatakta yatsalar belki daha uysal olabilirler.

Merhabalar 2 tane kedim var. Sorunum akşama kadar uyuyup, sabaha kadar bizi uyutmamaları. İki taneler ve ben ikinci kedimi ilk kedim sıkılmasın oyun arkadaşı olsun diye sahiplenmiştim. ben hamileyim gece zor uyuyorum ve uykum bölünmemesi için kapıyı kapatıyorum ve biri inatla tüm gece bağırıp kapı kollarına asılıyor açana kadar. Kapıyı açık bıraksam gelip yüzümü ısırıyor uyanayım diye 😥 Küçük kızım var onun da uykusunu bölüyorlar bebek gelince ne olacak kara kara düşünüyorum. Gece binbir zorlukla uyuttuğum bebeği de böyle uyandırırlarsa sinir krizi geçireceğim sanırım 😥özellikle kedisi olan arkadaşlarım tavsiyeleriniz varsa yapabileceğim çok mutlu olurum. Bu arada gece 12 gibi mamalarını koyuyorum yiyip uyusunlar diye. Maalesef işe yaramıyor gibi
Kediler gece aktif hayvanlar. Geceleri uyulmamaları çok normal. Kısır değillerse kısırlaştırın. Ayrıca gündüz onları yoracak oyunlar oynayın. Lazer, ip oyunları veya siz uyurken diğer odalarda oynayabilecekleri oyuncakları olsun kedilerinizin. Gündüz çok yorulurlarsa geceleri uyurlar. Benim kedim de geceleri uyumaz dolaşır, kapıyı açayım diye miyavlardı ama odadan çıkıp diğer odalarda rahat dolaşmak için, ayrıca ben uyurken saçımdaki lastik tokatı çıkarır oyun oynamak isterdi ama sonra sonra baktı evdeki herkes uyuyor, kendisi de bize ayak uydurmaya başladı, geceleri bizimle birlikte uyuyor, arada kalkıp yemeğini yiyor tekrar geri yatıyordu. Evlendikten sonra evime alamadım babam bırakmadı bana, şimdi onlara ayak uydurmuş durumda, onlar gece yatacağı zaman onları yatağa çağırıyor, onlardan önce gidip yatağa yanlarına yatıyor 😂

İşte bu yuzden hayvanları evlere hapis etmeyin dedim ve hep bamlandim

Eve almayıp ne yapalım peki?
Kediler yaklaşık 10 bin yıldır evcil hayvanlar. Ama biz de artık tahıl ambarlarımızın yanındaki müstakil evlerde yaşamıyoruz.
Kedilerin doğal yaşam alanı arabaların vızır vızır geçtiği caddeler, doğal besinleri de çöpte buldukları bozuk, salçalı yemek artıkları değil.
Binlerce yıldır kendimize mahkum ettiğimiz bu hayvanları dışarıya bırakmak onları ölüme mahkum etmekten başka bir şey olmuyor.

Evlerdeki kediler sandığınızın aksine acı ve mahrumiyet içinde, sokak hasretiyle yaşamıyorlar yani.
Veterinerde korktuğu için kendini koruma güdüsüyle ona buna saldıran bir kediyi yakından görseydiniz böyle bir hayvanı kendisi istemediği sürece kimsenin evde tutamayacağını bilirdiniz.

Kediler yaklaşık 10 bin yıldır evcil hayvanlar. Ama biz de artık tahıl ambarlarımızın yanındaki müstakil evlerde yaşamıyoruz.
Kedilerin doğal yaşam alanı arabaların vızır vızır geçtiği caddeler, doğal besinleri de çöpte buldukları bozuk, salçalı yemek artıkları değil.
Binlerce yıldır kendimize mahkum ettiğimiz bu hayvanları dışarıya bırakmak onları ölüme mahkum etmekten başka bir şey olmuyor.

Evlerdeki kediler sandığınızın aksine acı ve mahrumiyet içinde, sokak hasretiyle yaşamıyorlar yani.
Veterinerde korktuğu için kendini koruma güdüsüyle ona buna saldıran bir kediyi yakından görseydiniz böyle bir hayvanı kendisi istemediği sürece kimsenin evde tutamayacağını bilirdiniz.

o evde kalmak istemediği düşünülen kedim balkona çıkayım dedi

açtım balkon kapısını çıkması ile geri eve girmesi bir oldu

malum soğuk, sıcak evde yatmak varken ne işim var dışarıda dedi

Kendini yormaya değmez bebeyim.

o evde kalmak istemediği düşünülen kedim balkona çıkayım dedi

açtım balkon kapısını çıkması ile geri eve girmesi bir oldu

malum soğuk, sıcak evde yatmak varken ne işim var dışarıda dedi

Haklı 😁 Kışın soğukta, yazın sıcakta hayat mücadelesiyle uğraşmak yerine evde keyif yapıyor.

Ben bizimkinin veterinerdeki halini görünce korkuyorum zaten. Normalde istese bizi parça pinçik edip gayet cool bir şekilde kapıdan çıkar gider bence 😂

Haklı 😁 Kışın soğukta, yazın sıcakta hayat mücadelesiyle uğraşmak yerine evde keyif yapıyor.

Ben bizimkinin veterinerdeki halini görünce korkuyorum zaten. Normalde istese bizi parça pinçik edip gayet cool bir şekilde kapıdan çıkar gider bence 😂

bizimki uslu normalde veterinerde de pısıyor boxa, çıkmak istemiyor

veterinerde bir seferinde sıra beklemişler köpek vs de varmış gerilmiş

kaçmış dolabın altına girmiş

eşim de beni tanır bana gelir sanmış parçalamış onu

veterinerdeki ekip file ile yakalamış

bizimki uslu normalde veterinerde de pısıyor boxa, çıkmak istemiyor

veterinerde bir seferinde sıra beklemişler köpek vs de varmış gerilmiş

kaçmış dolabın altına girmiş

eşim de beni tanır bana gelir sanmış parçalamış onu

veterinerdeki ekip file ile yakalamış

Eşiniz iyi cesaret etmiş ama bir daha edemez sanırım :)

Bizimki cinnet geçiriyor veterinerde. Herkese saldırıyor, attıra attıra tuvaletini yapıyor her yere.
"Siz bu kediye nasıl bakıyorsunuz, evde nasıl" demişlerdi bana da tıslayınca. Evde tam bir melek, tam bir kucak kedisi halbuki 😌
Ama orada can korkusuyla babalarını görseler tanımıyorlar 😂

Benimde kedim var bence uyku düzenlerini değiştirebilirsiniz gündüzleri uyutmayın çok fazla oyun filan oynayın.Bizim kedimiz de gündüzleri uyumuyor genelde o yüzden biz yatağa girdikten sonra hiç sesini bile duymayız genelde oda gelir yatar yatağına tabi geceleri ne yapıyor pek farkında değilim.Ama bir ara her sabah 6 da uyandırıyordu çok şükür yemek saatlerini değiştirip ondan da kurtulduk.

Back
X