Kedilerimin Uyutmaması

Eşiniz iyi cesaret etmiş ama bir daha edemez sanırım :)

Bizimki cinnet geçiriyor veterinerde. Herkese saldırıyor, attıra attıra tuvaletini yapıyor her yere.
"Siz bu kediye nasıl bakıyorsunuz, evde nasıl" demişlerdi bana da tıslayınca. Evde tam bir melek, tam bir kucak kedisi halbuki 😌
Ama orada can korkusuyla babalarını görseler tanımıyorlar 😂

İşte onunki cahil cesareti

Evde sadede kucağında takıldığı için kedi o hep ponçik sanmış

Bir de bizimki arabada vs de sorunsuz gidiyor geliyor tatile vs gıkı çıkmadan gidip geliyor

Eve almayıp ne yapalım peki?
Kediler yaklaşık 10 bin yıldır evcil hayvanlar. Ama biz de artık tahıl ambarlarımızın yanındaki müstakil evlerde yaşamıyoruz.
Kedilerin doğal yaşam alanı arabaların vızır vızır geçtiği caddeler, doğal besinleri de çöpte buldukları bozuk, salçalı yemek artıkları değil.
Binlerce yıldır kendimize mahkum ettiğimiz bu hayvanları dışarıya bırakmak onları ölüme mahkum etmekten başka bir şey olmuyor.

Evlerdeki kediler sandığınızın aksine acı ve mahrumiyet içinde, sokak hasretiyle yaşamıyorlar yani.
Veterinerde korktuğu için kendini koruma güdüsüyle ona buna saldıran bir kediyi yakından görseydiniz böyle bir hayvanı kendisi istemediği sürece kimsenin evde tutamayacağını bilirdiniz.
Ben dışarıda bırakın demiyorum güzel bahçeli ortamlar bulun onlara yaşayacakları doğal ortmalar yaratın kafeslerde kuşlar evlerde tutsak kediler köpekler olmasın ben hayvanları çok severim ama insan yapmaya zorlanan hayvanlara üzülüyorum onların doğal ortamı bahçeler yeşillikler sokaklar.sizin önünüze yemek koysam ve hapis etsem ve içgüdüsel yapmak istediklerinizi yapmanızı istemesem ne hissedersiniz neyse benden bu kadar .

Ben dışarıda bırakın demiyorum güzel bahçeli ortamlar bulun onlara yaşayacakları doğal ortmalar yaratın kafeslerde kuşlar evlerde tutsak kediler köpekler olmasın ben hayvanları çok severim ama insan yapmaya zorlanan hayvanlara üzülüyorum onların doğal ortamı bahçeler yeşillikler sokaklar.sizin önünüze yemek koysam ve hapis etsem ve içgüdüsel yapmak istediklerinizi yapmanızı istemesem ne hissedersiniz neyse benden bu kadar .
Sizi dışarı alalım en iyisi, size göre değil bu konu. Selametle...

Hanımlar lütfen sakin olun, polemiğe girmeyin lütfen.

Elaemi Elaemi hayvanları eve hapsetmeyin dedim diye hep banlandım demişsiniz, ister istemez kendimizden şüpheye düşüp aldığınız uyarılara bakma ihtiyacı duydum, siz bir sefer evcillerle ilgili topikte banlanmışsınız, onda da bir üyeyle girdiğiniz tartışma sonrası üyeyi alıntılayıp "hah işte bu yüzden cahille sohbeti kestim" dediğiniz için banlanmışsınız, diğer üye de sizinle birlikte banlanmış.

Keşke hayvanlar doğal ortamında yaşayabilse ama doğal ortam kaldı mı ki? Dağı taşı eve çeviren insanoğlu, sokakta yemek arayan kediye dahi tahammül gösteremiyor, sadece şu an yaşadığım yerde kaç hayvan insanlarca katledildi bilemezsiniz, bir tanesinin karnını boydan boya keserek öldürmüşler, bir tanesinin çenesini parçalamışlardı, veterinere götürdük ama kurtaramadık garibi, kaç tanesi de insan eliyle zehirlendi.

Kaç kedi köpeğin bacakları kesildi, kaç tanesi çuvallara doldurularak yüksek yerlerden atıldı, kaç caretta carettaya taş bağlandı.

Kuş diyorsunuz doğal ortam diyorsunuz, haberlere bakın göç yolunda vurulmuş kaç kuş haberi çıkacak karşınıza.

Doğal ortam yok kalmadı, bazı insanlarda merhamet ve vicdan da yok, o yüzden hayvanlar korunmaya muhtaç.

kedınızle gunduz oynamanız lazım kucuk toplar avcılık oyunları falan hayvan kosmalı hareket etmelı
tum gun uyuyan gece tabıkı ayakta olur kı kedıler de el ayak cekılınce gece yaramazlık yapmayı da severler ama gunduz kosar yorulursa gece uyur tum gun yata yata enerjı depolamıs atması lazım o enerjıyı
en nefret ettıklerıde kapalı kapılar tum apartmanı ayaga kaldırır ac kapıyı dıye :D o sızın evladınız cocugunuzu tum gun uyutup gece ayakta kalmasını ıstemezsınız degıl mı o yuzden gunduz ılgılenırsınız oyle dusunun aynı sey

:)

Arkadaşlar bugün kızı da kısırlaştırdık. Dün kapıyı açık bıraktım oğlan uyudu genelde birkaç defa yalayıp uyandırmaya kalktı hayır deyince 2 3 defa deneyip geri uyudu fakat bizim kız sabaha kadar at koşturdu evde. Yatak başlığından üstüme atladı sürekli. Umarım iyileştikten sonra biraz durgunlaşır. 🙏🤗
patinaj yapıyor resmen degıl mı dıgıdık dıgıdık yapıp hızını alamayıp patilerıyle fren yapıyorlar yerım ya :D kısırlastırılınca daha sakınlesıyorlar ama yaslanana kadar bu haareketlılıgı yasayacaksınız kedı o :) yapacak bırsey yok
kaplumbaga falan alsaydınız sıkıntı olmazdı kedıler hareketlı hayvanlar

Hayvan düşmanı değilim ama 2 çocuk varken neden 2 tane kedi? 1 kedisi olan çok arkadaşım var. Uyuyan çocuğu uyandırmaları ısırmaları valla katlanamazdım ben kesin. Benim Balıklarım var kuşum var yani bence evinizde olan hayvanda sizinle uyumlu olmalı rahatsız edici olmamalı.
ev yasantısına ve ev halkına en uyumlu olan kedılerdır aslında
kı kusların da sesı var tuyu var gaagalaması var
?
kedıye panter muamelesı yapıp hayvanı kıskırtıyorlarsa o yuzden ısırıyorlardır ya da kedıler bazen severken fazla kaptırır kendını sevme ısırıklarıdır durduk yere kedı ınsana zarar vermez 5 kedı besledım en son besledıgım 15 yıl benımleydı ve gecen hafta vefat ettı suan kuşum var ofısımızde de kedımız var tavsan da besledım kopekde besledım akrep bıle besledım hamsterda besledım hepsı cogu ınsandan daha akıllı anlayıslı ve samımıydı ustelık hepsıde soz dınlıyordu
cocuklarımızı hayvanlara saygılı yetıstırır hayvan sevgısını asılarsak hıc sorun kalmaz hayvanlar her yere uyum saglıyor asıl uyum saglayamayan ınsanlar

IMG_20201120_124824.jpg
gecen hafta vefat eden kedim buydu 15 yıl baktım ona
IMG_20201120_124824.jpg

Suan ofisimizdeki eleman da bu adı gercekten eleman
IMG-20201120-WA0003.jpg

Evdeki kuşumuz bu

Son düzenleme:
Kuyrugu nerde bu kuşun 😁

Kızınız da çok tatlı masaAllah 😍
tesekkur ederım
bız kusu alırken yavru dedıler o yuzden kuyrugu yok dedıler
ama megerse genetık olarak tuy sorunu olan kusmus kuyrugu cıkıyor ama gerı dokuluyor kendılıgınden bunu saklamıslar
evet yavruymus ama tuyu daha yenı cıkan yavru kadar kucuk degılmıs kandırmıslar ama ıyı kı dıyorum ıyıkı bıze denk gelmıs
baskası olsa gerı ıade ederdı akıbetı bellı olmazdı yavru gorunsun dıye kanadını kesenler varmıs oyle bırsey yasamaktan kurtuldu belkıde
1 bucuk aydır bızımle ılk gunden hemen sıgındı yavrum :) bırbırımıze yapısık yasıyoruz resmen ucamıyor bu arada terlıgımızın ustunde bızımle yuruyor omuzumuzda uyuyor habıre tepemızde yıyesım gelıyor kendısını :D adı da paytak kızım koydu adını

Elaemi Elaemi hayvanları eve hapsetmeyin dedim diye hep banlandım demişsiniz, ister istemez kendimizden şüpheye düşüp aldığınız uyarılara bakma ihtiyacı duydum, siz bir sefer evcillerle ilgili topikte banlanmışsınız, onda da bir üyeyle girdiğiniz tartışma sonrası üyeyi alıntılayıp "hah işte bu yüzden cahille sohbeti kestim" dediğiniz için banlanmışsınız, diğer üye de sizinle birlikte banlanmış.

Keşke hayvanlar doğal ortamında yaşayabilse ama doğal ortam kaldı mı ki? Dağı taşı eve çeviren insanoğlu, sokakta yemek arayan kediye dahi tahammül gösteremiyor, sadece şu an yaşadığım yerde kaç hayvan insanlarca katledildi bilemezsiniz, bir tanesinin karnını boydan boya keserek öldürmüşler, bir tanesinin çenesini parçalamışlardı, veterinere götürdük ama kurtaramadık garibi, kaç tanesi de insan eliyle zehirlendi.

Kaç kedi köpeğin bacakları kesildi, kaç tanesi çuvallara doldurularak yüksek yerlerden atıldı, kaç caretta carettaya taş bağlandı.

Kuş diyorsunuz doğal ortam diyorsunuz, haberlere bakın göç yolunda vurulmuş kaç kuş haberi çıkacak karşınıza.

Doğal ortam yok kalmadı, bazı insanlarda merhamet ve vicdan da yok, o yüzden hayvanlar korunmaya muhtaç.
Ben sadece

Elaemi Elaemi hayvanları eve hapsetmeyin dedim diye hep banlandım demişsiniz, ister istemez kendimizden şüpheye düşüp aldığınız uyarılara bakma ihtiyacı duydum, siz bir sefer evcillerle ilgili topikte banlanmışsınız, onda da bir üyeyle girdiğiniz tartışma sonrası üyeyi alıntılayıp "hah işte bu yüzden cahille sohbeti kestim"

bakma sen, benimki de kolay kolay yemiyor

ama mesela bir şey yedirmek gerekiyorsa uyurken yedirmek en kolayı

yani uyuyor ya yanına gidiyorsun uyanıyor

işte o anda daha burnu kuru olduğu için tam koku alamıyor galiba

ağzına sürünce beğeniyorsa o zaman devam ediyor yoksa benimki multivitamin vs de demiyor

yıllar önce dünya para verdim balık yapı aldım içiremedim

sevdiği şeylere damlattım cıks

sokaktakilere yemek verirken katmaya başladım yemiyor bu sıpa diye

yoğurdu falan öyle tabaktan yemez ki elimle parmak parmak yediriyorum

3 hamsi işte yediği minicik onu da her zaman yemez dün yemiş işte

bazen tavuk da öyle mini mini koyunca yiyor sonra aa yiyecek herhalde deyip ikinciyi koyunca onu bile yemiyor

mesela peynir yer diyorlar cıks tek lokma yediremedim çeşit çeşit

komşunun kedisi zeytin yiyormuş benimki tırnağına takıp geziyor :KK43:((

bir de biz ilk geldiğinde vermedik alışmasın ona her gün özel yemek yapamayız diye

yani salçalı tuzlu vs şeyler vermediğimiz için çok nadir oluyor onluk yemek
Oğluşum her şeyi yemek istiyor mama dışında. Geçen tezgahın ustunde üstü örtülü keki örtüyü kaldırıp yemiş. Sabah kekin üstünde beyaz beyaz tuylerle karşılaştım. Zeytin ezmezi ve kaymak da favorilerinden😹

Back
X