Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

kediciz kız diycem ama iyi bir veterinere götürün benim arapım da hastalandı bende onla agladım 1hafta üşütmüş idrar yollarını bol su içir ve mutlak doktor kontrolünde bulundur acı çekmesin dili yokki anlatsın derdini

kızlar benim kedi çok yelleniyor ya olmaz öyle şey günde yüz defa salıyor evin havasını bozuyor kokudan duramıyoruz varmı sizinkilerde de böyle birşey?

kızlar benim kedi çok yelleniyor ya olmaz öyle şey günde yüz defa salıyor evin havasını bozuyor kokudan duramıyoruz varmı sizinkilerde de böyle birşey?

geçmiş olsun cnm. bi kaç ihtimal var:

1- kedin kabız olabilir, hill's in id maması bağırsak çalışmasını düzenler, kullanabilirsin.
2- kedinde bir bağırsak paraziti olabilir, dışkı tahlili ile çok rahat tespit edilebiliyor.
3- midede bir rahatsızlık olabilir ve aynı insanlardaki gibi bağırsağa yansımış olabilir.

ama her halukarda bence id mamayı al ve en kısa zamanda da parazit kotrolü yaptır

geçmiş olsun cnm. bi kaç ihtimal var:

1- kedin kabız olabilir, hill's in id maması bağırsak çalışmasını düzenler, kullanabilirsin.
2- kedinde bir bağırsak paraziti olabilir, dışkı tahlili ile çok rahat tespit edilebiliyor.
3- midede bir rahatsızlık olabilir ve aynı insanlardaki gibi bağırsağa yansımış olabilir.

ama her halukarda bence id mamayı al ve en kısa zamanda da parazit kotrolü yaptır

teşekkürler cnm dediklerini yapıcam

kedimiz ölmek üzere lütfen yardım edin.
geçen yazın yavrusu yani şu aralar 1 yaşında bir kedimiz var.(benim değil annemlerin evinde) evin içinde besliyorlar ama tuvaleti için ve bahar da geldiği için sokaklarda geziyor hep. sokaktaki kedilerle kavga edip yaralanmıştı bir süre önce. tam iyileşmek üzereyken şimdi tekrar yaralanmış.

annem 2 haftalığına şehir dışında bendeydi babam da pek ilgilenmemiş kedi hem çok zayıflamış hem de birkaç gün önce gene ısırmışlar bacağını. annemin dediğine göre bayağı büyük açık yarası varmış. avuç içi kadar falanmış. normalde evde beslendiği halde artık sadece günde 1 kere yemek yemeye geliyormuş onu da çok az yiyormuş. ciğer bile yemiyormuş. normalde fırında kıymalı yemek bile pişse ağlar ister o kadar çok seviyor eti. balkonumuzun altında biraz boşluk var orada yatıp ağlıyormuş. çocuk antibiyotiği almışlar içirecekler ama kedi kaçıyormuş. anca yemeye geldiğinde yakalayıp zorla içiriyorlar. bir de mazı diye bir bitki var onun suyunu sürüyorlarmış. daha önce kardeşimin kocaman açık yarasını geçirmişti. bu gün yemeğe gelirse annem söz verdi yakalayıp eve kapatacak.

şimdi diyeceksiniz ki niye veterinere götürmüyorsunuz. ilçede yaşıyorlar veterinerler kediden anlamıyor ilaç da yok. daha önce götürdüklerinde evdeki antibiyotikleri kırıp içirin demiş. başka veterinerler de ben kediden anlamam inekten anlarım deyip geri çevirmiş. daha önce bir kedimiz bi veterinerin elinde ölmüştü ilaç dozu ayarlayamadığı için. o yüzden pek de veterinere götürmek istemiyorlar ama ben inatla götürün dedim. götürmezlerse de ölecek malesef:(

az önce haberim oldu bu durumdan. biraz geç kalındı galiba ama hala yapılabilecek bir şey var mı? ne yemeli? yarasına ne sürülmeli? ağızdan alabileceği ilaç var mı? büyük şehirlerdeki hayvan ilacı satan bir yer olmadığı için eczanede satılan ilaç adı söylerseniz ben anneme ileticem. ayrıca dozunu da söyleyin lütfen. markette satılan birkaç mama çeşidi hariç bir şey bulunmaz orada kediye dair.

forumda veteriner olan var mı? kullanıcı adı verebilir misiniz özel mesajla ulaşsam? yardım edin lütfen biran önce tedavi edilmezse ölecek:(

geçen yazın yavrusu yani şu aralar 1 yaşında bir kedimiz var.(benim değil annemlerin evinde) evin içinde besliyorlar ama tuvaleti için ve bahar da geldiği için sokaklarda geziyor hep. sokaktaki kedilerle kavga edip yaralanmıştı bir süre önce. tam iyileşmek üzereyken şimdi tekrar yaralanmış.

annem 2 haftalığına şehir dışında bendeydi babam da pek ilgilenmemiş kedi hem çok zayıflamış hem de birkaç gün önce gene ısırmışlar bacağını. annemin dediğine göre bayağı büyük açık yarası varmış. avuç içi kadar falanmış. normalde evde beslendiği halde artık sadece günde 1 kere yemek yemeye geliyormuş onu da çok az yiyormuş. ciğer bile yemiyormuş. normalde fırında kıymalı yemek bile pişse ağlar ister o kadar çok seviyor eti. balkonumuzun altında biraz boşluk var orada yatıp ağlıyormuş. çocuk antibiyotiği almışlar içirecekler ama kedi kaçıyormuş. anca yemeye geldiğinde yakalayıp zorla içiriyorlar. bir de mazı diye bir bitki var onun suyunu sürüyorlarmış. daha önce kardeşimin kocaman açık yarasını geçirmişti. bu gün yemeğe gelirse annem söz verdi yakalayıp eve kapatacak.

şimdi diyeceksiniz ki niye veterinere götürmüyorsunuz. ilçede yaşıyorlar veterinerler kediden anlamıyor ilaç da yok. daha önce götürdüklerinde evdeki antibiyotikleri kırıp içirin demiş. başka veterinerler de ben kediden anlamam inekten anlarım deyip geri çevirmiş. daha önce bir kedimiz bi veterinerin elinde ölmüştü ilaç dozu ayarlayamadığı için. o yüzden pek de veterinere götürmek istemiyorlar ama ben inatla götürün dedim. götürmezlerse de ölecek malesef:(

az önce haberim oldu bu durumdan. biraz geç kalındı galiba ama hala yapılabilecek bir şey var mı? ne yemeli? yarasına ne sürülmeli? ağızdan alabileceği ilaç var mı? büyük şehirlerdeki hayvan ilacı satan bir yer olmadığı için eczanede satılan ilaç adı söylerseniz ben anneme ileticem. ayrıca dozunu da söyleyin lütfen. markette satılan birkaç mama çeşidi hariç bir şey bulunmaz orada kediye dair.

forumda veteriner olan var mı? kullanıcı adı verebilir misiniz özel mesajla ulaşsam? yardım edin lütfen biran önce tedavi edilmezse ölecek:(
ayy çok üzüldüm. yaraları yüzündendir. vücutta iltihap vardır.
alsınlar annenler ile götürsünler. şehirdeki veterinerler yardımcı olurlar
tek yol o.çünkü kediciğe bakmadan ilaç tavsiye etmek mümkün değil..
en kısa zamanda veterinere götürün. şehirdekine...

umarım iyileşir.
birde şu var. madem kedi bakıyorlar,evde baksınlar. sokak tehlikelerle dolu işte.sokağa kedi bırakılmamalı

evde bakıyorlar zaten. ama balkondan ağaca atlayıp sokağa iniyor. başka kediler onunla oynamaya geliyordu bizim balkona öyle öyle alıştı. sokağa bırakmayınca çıldırıyor. açık kapı buldu mu kaçıyor zaten. zaptedemiyorlar. küçükken sokaktan evlat edinmiştik yazlık evde. orası bahçeliydi toprağa alıştı tuvalete. o yüzden hala sokağa iniyor. öğretemedik.

yakalayabilirlerse götürecekler zaten veterinere daha önce de götürdüler zaten. ama dediğim gibi ilçede kediden anlayan veteriner yok. burada belki biri okur bir ilaç önerir diye umut ediyorum. ağlaya ağlaya yüzüm gözüm şişti ölmesin zeytinimizmafoldumben

geçmiş olsun arkadaşım:(

veteriner hekim arkadaşlar,konuya bakabilirler mi..

Selamlar,

Çok ama çok üzüldüm ancak tek çare anneciğiniz, o kediciği aldığı gibi başka ilçeye yada şehre gidecek ve hemen tedavisi başlayacak.

Şunu da belirtmek isterim ki burada okuyup da ilaç tedavisi önerecek veteriner hekim yoktur olmaz da bu yanlış zira. Yaranın halini görmeden enfekte olup olmadığına bakmadan kimse ne uygulayacağını bilemez.

Ayrıca insanlarda kullanılan her ilaç evcillere verilmez, çok ters etkilerle karşılaşılabilir.

O kediciğe yazık olmadan bilgili bir hekimin görmesi şart ne kadar gecikirse yara o kadar o zavallıyı mahvedecek.

çok geçmiş olsun, inan çok üzüldüm mafoldumben bence bi veterinere ara danış acilen

sevgili hayvan sever dostlar....
şimdik diyeceksiniz kızım hep sein başına geliyo sahipsiz hasta vs. Kedi köpekler hep senimi buluyo...
Akşam eve geldigimde kapının önünde ufacık en fazla 20-25 günlük bi kedi yavrusu buldum...
Sinmiş kapı kenarına korkudan titriyo...
Bıraksam içim rahat etmez...
Alsam evdeki azmanlar zaten köpek getirdim diye bi triplerdeler...
Sonunsa aldım kedicigi eve napimm...
Hayvancagız korkudan tir tir titriyo ufacık cüssesiyle tıslayıp pati atıyo..
Süt verdim içemiyo bile...
Tabi benim kediler hemen tavır aldı...
Ufaklıgı rahat bırakmıyolar saldırıya geçiyolar...
Ufaklıgı bi sepete koydum üzerini örttüm...
Ama benimkiler akşamdan beri bana tavır içindeler...
Koynumdan çıkmayan kediler gidip başka odada yatıyolar...
Kucagıma alıyorum kaçıyolar...
Napacam ben yaa...
Köpek bi yandan alışamadılar şimdide yavru kedi...
Alışırlarmı acaba birbirlerine...
:uhm::uhm:

mesajınızı geç okuduğum için kusurabakmayın .evet birbirlerine mutlaka alışırlar bira birbirlerine kızarlart hatta ufaklığı biraz hırpalarlar ama mutlaka birbirlerine alışırlar.has demişsiniz tam olarak durumu nedir acaba?

Canım kedının yarasını Öncelıkle batıcon ıle gÜzelce temızleyın
Üzerıne bepanthen sÜrÜn ve tarasına ulaŞıp yalamasını engelleyın hergÜn mutlaka pansumanını yapın.ben veterıner taknısyenı olduĞum ıÇın hangı ınsan antıbıyotıĞını kullanması gerektıĞını sÖyleyemem sıze ama bebekler ıÇın olandan az dozda verın dıyebılırım.yakınlardakı vetetrınere sorun ama synulox antıbıyotık mutlaka onlarda vardır.bu antıbıyotıĞı bÜyÜkbaŞlarda da kullanıyorlar ondan alın kedının kılosuna gÖre Üzerınde vereceĞınız mıktar yazılır.ayrıca bıŞey yemedıĞınden bahsetmıŞsınız bulabılsenız hıll's ın ad dıye bır konservesı var onu enjektÖrle apĞızdan verın dıyeceĞım ama bulamazsanızda et suyuna pÜre yapın ama enjÖktere ÇekebıleceĞınız ıncelıkte olsun onu ona yedırın sık sık kı aÇ kalmasın

geÇmıŞ olsun umarım ayaĞa kalkar

Bu arda kedıyı asla ve asla sokaĞa salmayın en azından ıyıleŞınceye kadar yanınızda gÖzetımınızde olsun.(keŞke yanında olup bırebır yardım edebılsem ufaklıĞa:(

arkadaşlar bugün bi tanıdıktan bi kedi yavrusu aldım. ev kedisi
erkek. 1 aylıkmış daha

ben bu kediyi nasıl beslicem ne bileyim biberon falan mı almam gerekiyor
birde çok miyavlıyo alışamadığı için mi
sürekli ilgi istiyo sanki sevince okşayınca konuşunca ses yok rahat
biraz boş bırakınca miyavlayıp duruyo dolanıyo falan

ay bu hep böyle mi olcak

birde veterinere götürüp aşı falan yaptırmak gerekiyor mu?
biraz bilgilendirirseniz sevinirim

arkadaşlar bugün bi tanıdıktan bi kedi yavrusu aldım. ev kedisi
erkek. 1 aylıkmış daha

ben bu kediyi nasıl beslicem ne bileyim biberon falan mı almam gerekiyor
birde çok miyavlıyo alışamadığı için mi
sürekli ilgi istiyo sanki sevince okşayınca konuşunca ses yok rahat
biraz boş bırakınca miyavlayıp duruyo dolanıyo falan

ay bu hep böyle mi olcak

birde veterinere götürüp aşı falan yaptırmak gerekiyor mu?
biraz bilgilendirirseniz sevinirim

Fidesim selamopuyorumnanaktan

1 aylıksa eğer,annesinin sıcaklığını arıyor olduğu için miyavlıyodur..
onu sevmeli ve şevkat göstermelisin öncelikle..

veterinere götürmelisin dediğin gibi evet.. iç ve dış parazit tedavisi yapılmalı ilk olarak..
iç parazit uygulaması,iğne şeklinde
dış parazit uygulaması,enseye damlatılan bir damla şeklinde yapılır..

beslenme şekli,vetin kaç aylık olduğunu değerlendirmesi sonucunda belirlenicektir..
1 aylıktan itibaren,yaş(konserve) mama şeklinde,daha sora ise yaş mamaya biraz kuru mama karıştırarak devam etmeli.. daha sora da,sadece kuru mama yemeli..
belki vet,kuru mamayı sütle yada suyla ıslatarak yedirmeni önerebilir..
mama,veterinerden edineceğin yada pet shoplarda da satılan ''kitten mama'' şeklinde olmalı(bebekler için olan yani)
merket mamasını tavsiye etmiyoruz çünkü onların içindeki kurutulmuş et oranı az,tatlandırıcı vs oranı fazla oluyor..
profesyonel mamalarda ise,günlük vitamin,protein ve minarel oranlarını doğru şekilde almış oluyorlar..tam ve dengeli beslenmiş oluyolar yani..
örneğin; royal canin,hills,proplan profesyonel ve kaliteli mamalardır..(sen kitten yazanından kullanıcaksın)

tuvalet eğitimi vermelisin tabii ki..
pet shoplarda satılan kedi tuvalet kumundan alıp,(onun tırmanıp içine rahatça girebileceği yükseklikte olmalı)bir kum kabına,leğen de olur,koymalısın ve ona kumunun yerini birkaç gün göstermelisin ki,öğrensin iyice..en iyisi 3-4 gün boyunca ve saat başı,sen götür bırak kumuna miniği..

sorun olursa,herzaman sorabilirsin banaa.s
güle güle büyüt bebeğini canım benima.s.

Son düzenleme:
ay meg çok sağolasın yaa
2 gündür koltuğun arkasına yapıyoo
tahta diye hemen siliveriyorum Allah'tan halıya yapmıyoo :bbo:

alışcak inşallah öğreteyim bakayım...
çok titrek ama kız
birde hep kuytu köşelere kaçıyoo
babamın pantolonunun paçasının içine dahi giriyo sempatiksalakcinni
koltukların altında hep
birde hep viyak viyak ay gecede pek uyumadı galibaa kaydirigubbakcemile3

fidesim,
kumu olmadığı, olsa bile yerini bilmediği için,mecburen başka yere yapıyordur..
çünkü pisiler,kumdan başka yere yapmazlar tuvaletlerini normal koşullarda..
büyük tuvaletini,o yaptıktan sonra hemen küçük bi kürek yardımıyla alıp,kumunu temiz tutmalısın bir de..
kumunu da 15 günde bir tamamen değiştirmelisin..

mamasını bir kaseye koy ve doldur.. o gidip gelip,ihtiyacı olan miktarda az az yiyecektir..
bir kasede de,herzaman taze içme suyu olmalı..

kucağına al,sev okşa onu.. annesinin sıcaklığını aratma çünkü daha çok bebek ve buna ihtiyacı var..

rica ederim canım fidesim,öpüorum seni çokopuyorumnanaktanpisiciği de tabii..

Son düzenleme:
Back
X