Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Ben de "Purina'yı bir yerden hatırlıyorum ama" diye düşünüyordum :) Evdeki 7,5 kiloluk proplan'ın tepesinde yazıyor tabii ki...

Royal Canin'i açık kiloyla satan veterinerler de var, güvendiğin bir yer varsa deneyebilirsin, şimdi aklıma geldi..

Evet bu da bir seçenek...

Kızlar astım hastası olan kedim var.2 günde bir yere yuz ustu uzanıp oksuruyormuş gıbı oluyor.kimi veteriner astım dedi çıktı başka veteriner tuy yumağı çıkarıyor diyor.böyle sorun yaşayan arkadaşlarımız bana yardımcı olabilir mi?çok üzülüyorum ben bu duruma.

Kızlar astım hastası olan kedim var.2 günde bir yere yuz ustu uzanıp oksuruyormuş gıbı oluyor.kimi veteriner astım dedi çıktı başka veteriner tuy yumağı çıkarıyor diyor.böyle sorun yaşayan arkadaşlarımız bana yardımcı olabilir mi?çok üzülüyorum ben bu duruma.

Benim başıma geldi canım, kediler sürekli yalandıkları için tüy yutarlar ve arada bunu çıkarmak için öksürürler. biz de boğazını kılçık batmış olacağını düşünmüştük fakat tüy yumağı çıktı :D

Canimm gecmis olsun, benim de kizim s anda astim yuzunden akciger odemi geciriyor. Tuy yumagiysa isin cok kolay ama astimsa fazla oyalanmadan iyi bir veterinere gotur derim. Ayrica ty yumaginda kusuyor gibi bir hareket oluyor ama astimda bildigin oksuruyorlar ve genelde goguslerinin uzerine yatiyorlar, tekrar gecmis olsun.

arkadaşlar ben bi kedi alıcam ama hersene yazlığa gidiyorum ve otobüsle arabamız yok bu yolculuk 8 saat sürüyor
bazı otobüs firmaları bagaj bölümüne uyutmak şartıyla alıyor
istanbulda yaşıyorum yazında ezineye gidiyorum ezinede veteriner
yok istanbulda uyuturum ama ordan buraya gelirken nasıl uyutucam
ve uyutma işlemi nasıl yapılıyor

arkadaşlar ben bi kedi alıcam ama hersene yazlığa gidiyorum ve otobüsle arabamız yok bu yolculuk 8 saat sürüyor

8 saatlık yola kedını bagaj bölümüne koymak bence olmaz yazık gunah havasızlıktan ölen hayvanlar var bence tatılden geldıgınde al kedını ...

.....................................................

Son düzenleme:

msj tekrarı.........................................................

Son düzenleme:
iyide her sene gidiyoruz bu yere kararsız kaldım

Ben kedimi uyutup çantada götürmüştüm 4-5 saatlik yola zamanında.. Ya problem çıkarmayan otobüs firmasıyla gideceksiniz, ya da kedi almayacaksınız. Sadece kışlık kedi diye bir seçenek bulunmuyor malesef, ömürboyu sürecek bir birliktelik olarak düşünün lütfen...

iyide her sene gidiyoruz bu yere kararsız kaldım

Ben kedimi uyutup çantada götürmüştüm 4-5 saatlik yola zamanında.. Ya problem çıkarmayan otobüs firmasıyla gideceksiniz, ya da kedi almayacaksınız. Sadece kışlık kedi diye bir seçenek bulunmuyor malesef, ömürboyu sürecek bir birliktelik olarak düşünün lütfen...

Veterinerden uyutucu ilaç alabilirsiniz 5 kullanımlığa kadardılar sanırım. Dönerken de aynı şekilde uyutur dönersiniz.

tabiki öyle yani benim merak ettiğim iğne ilemi uyutuyolar yoksa mamasınamı katıyolar ona göre

eyer mamasına felan katılıyorsa yedek alırım gelikende kulanırım diye

Veterinerden uyutucu ilaç alabilirsiniz 5 kullanımlığa kadardılar sanırım. Dönerken de aynı şekilde uyutur dönersiniz.

Bilgi için teşekkür ederim ilacı bende temin edebiliyosam hiç problem yok yoksa olurmu kışın alcam yazın atıcam
insanlığımdan utanırım o vakit bunu yapanlarada insan demem

Bilgi için teşekkür ederim ilacı bende temin edebiliyosam hiç problem yok yoksa olurmu kışın alcam yazın atıcam
insanlığımdan utanırım o vakit bunu yapanlarada insan demem

Veterinerlerin hepsinde vardır ilaç, sanırım hap şeklindeydi, 4-5 sene olmuştur tam hatırlayamadım, pahalı bir şey de değildi.. Mışıl mışıl uyumuştu yol boyunca :)

3 büyük bir kücük sokak kedimiz var kücük olan biraz evin icine de girip çıkıyor, dışarıda kalanlardan kız olan hamile kuru mama veriyoruz normalde ama ek bir şey vermek gerekir mi ilk hamileliği olacak ya da başka bir uyarınız olur mu bu konuda

3 büyük bir kücük sokak kedimiz var kücük olan biraz evin icine de girip çıkıyor, dışarıda kalanlardan kız olan hamile kuru mama veriyoruz normalde ama ek bir şey vermek gerekir mi ilk hamileliği olacak ya da başka bir uyarınız olur mu bu konuda
bendede 3 kedi var aslında ben almadım bahçeye bir sürü kedi gelip gidiyor ama bu üçü gitmedi camda kapıda salıncakta takılıyorlar ilk zamanlar çekiniyorlardı artık evdede gelip kalmaya başladılar özellikle kızım üstelikte hamile benimde hiç hamile kedim olmamıştı doğumunada az kaldı sanırım çünkü bana daha çok sokulmaya iştahı artmaya başladı memişleride baya belli oldu hem dışarda hem içerde oldukları için nerde doğum yapacak ya dışarlarda benim olmadığım bir yerde yaparsa bilmiyorum gerçi evin heryeri açıldı artık ona kendimce kuytu bir yerede köşe yapmaya çalıştım orda uyusun alışsın diye ama o hep gelir sobanın yanına halının ortasına yatar gene öyle gece hep bahçede kalırlar etrafta çok kedi köpek var yavrular olunca benim bilmediğim bir yerde doğurursa ne yaparım bilmiyorum gerçi fazla uzaklaşmıyor ama ne yapsamda evde hazırladığım yerde doğumunu sağlasam annesinin gülü boncuğum benim o ay çok heyecanlıyım valla bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler:16:

yemek konusunda ben hiç kuru mama kullanmadım benimkiler tavuk hindi karışımı salam yiyiyor işte evde balık et piştimi onlardanda veriyorum oğlan makarna çok seviyor sanırım öyle alışmış özellikle çubuk:9: yoğurt peynir yiyorlar yumurta yiyorlar forumda baya güzel yemek tarifleri var onlardanda denicem hemen sizde bakın isterseniz

yemek konusunda ben hiç kuru mama kullanmadım benimkiler tavuk hindi karışımı salam yiyiyor işte evde balık et piştimi onlardanda veriyorum oğlan makarna çok seviyor sanırım öyle alışmış özellikle çubuk:9: yoğurt peynir yiyorlar yumurta yiyorlar forumda baya güzel yemek tarifleri var onlardanda denicem hemen sizde bakın isterseniz[/QUOTE]

Biz eve bir kızı alıyoruz onu da kısırlaştırmaya gönderdik 1 haftaya kadar gelecek ins. hamile olanı eve sokmuyoruz bir fırsat bulup girerse hemen kendini sırt üstü yere atıyor çıkmamak için :(
Burada markette çorbalık denen gögüs but vs alınmış tavuk satılıyor, markette karşılaştıgım bir adam tavukları makarnalarla kaynatıp köpeklerine veriyormuş belki kediler içinde denenebilir gibi geliyor bana

Hamile kedinin ilk dogumu olacak muhtemelen yardımcı olmak gerekecek, arkadaşlar tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?

merhaba arkadaşlar
uzunca düşündükten sonra bir kedim oluyor benim de.:)
bir hafta sonra kuru mamaya geçince teslim alacağım.
hemen hem kontrol için hem de aşı için veterinere götürmem gerekiyor değil mi?
ilk defa kedim olacak, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. yardımcı olur musunuz?

Back
X