Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Merhabalar,
3 ay öncesi kadar sokaktan bir arkadaşımın aracılığıyla bir kedicik aldım. Çok hastaydı ve ürkekti. Çok şükür ağız yaraları iyileşti, ishali geçti, ciğerleri daha iyi ve eski ürkek tavırlarından eser yok. Birbirimize alıştık ve aramızda güzel bir bağ kurulduğuna inanıyorum. Çakıl' ım nereye gidersem peşimde ve çoğu zaman kucağımda uyuyor. Ancak oğlumun ciddi bir ısırma içgüdüsü var. Elimi, ayağımı, yüzümü, boynumu nereyi kaptıysa artık :). Ve bu bazen çok can atıcı oluyor. Bazı arkadaşlarım onu cezalandırmam gerektiğini söylüyor ama ben kıyamıyorum. Canını acıtmadan ve ürkütmeden bu eyleminden nasıl vazgeçirebilirim.

Merhabalar,
3 ay öncesi kadar sokaktan bir arkadaşımın aracılığıyla bir kedicik aldım. Çok hastaydı ve ürkekti. Çok şükür ağız yaraları iyileşti, ishali geçti, ciğerleri daha iyi ve eski ürkek tavırlarından eser yok. Birbirimize alıştık ve aramızda güzel bir bağ kurulduğuna inanıyorum. Çakıl' ım nereye gidersem peşimde ve çoğu zaman kucağımda uyuyor. Ancak oğlumun ciddi bir ısırma içgüdüsü var. Elimi, ayağımı, yüzümü, boynumu nereyi kaptıysa artık :). Ve bu bazen çok can atıcı oluyor. Bazı arkadaşlarım onu cezalandırmam gerektiğini söylüyor ama ben kıyamıyorum. Canını acıtmadan ve ürkütmeden bu eyleminden nasıl vazgeçirebilirim.

Kaç aylık bu çocuk? 6 aydan küçükse şu an diş değiştirme döneminde olduğu için ısırması normal.Yaşını bilip ona göre yönlendirmek gerek.

Yukarıdaki ifadem yanlış olmuş. Ben oğlumu aldığımda 2 aylıktı. Bir aydır da biz beraberiz. Yani oğlum 3 aylık. Aslında elimi ayağımı ısırması mesele değil ama yüzüme ve boynuma atlıyor ve sağlam diş geçiriyor.

Yukarıdaki ifadem yanlış olmuş. Ben oğlumu aldığımda 2 aylıktı. Bir aydır da biz beraberiz. Yani oğlum 3 aylık. Aslında elimi ayağımı ısırması mesele değil ama yüzüme ve boynuma atlıyor ve sağlam diş geçiriyor.
Çok küçük olduğu için o şekilde davrandığında sizin canınızı acıttığını bilmiyor henüz..
canınızı acıttığında ay offf falan deyin abartılı şekilde.. bir süre hareketsiz kalın..
Diyecek ki bir süre sonra hmm demek böyle yapmamam gerekiyor çünkü canı acıyor!
1 yaşına kadar hele hele 6 aylık olana kadar tüm dertleri oyundur bu bızdıkların..

Merhaba kizlar ben de sokaktan bir kedi sahiplenmek uzereyim bugun ogrendim ki kediler esyalara surtunerek koku birakiyorlarmis bu koku insanin alabilecegi bi koku mu bazi arkadaslar kedi alma ev kokar diyolardi dogru mu bu

Merhaba kizlar ben de sokaktan bir kedi sahiplenmek uzereyim bugun ogrendim ki kediler esyalara surtunerek koku birakiyorlarmis bu koku insanin alabilecegi bi koku mu bazi arkadaslar kedi alma ev kokar diyolardi dogru mu bu

Sürtünerek bıraktıkları kokuyu yalnızca başka bir kedi alabilir canım. Bahsettiğin işaret bırakmaksa bu erkek kedilere özgü bir durum ve kısırlaştırıldığında bu sorun ortadan kalkıyor.

Kediler mis gibi kokar..
Hiç yıkanmadan tertemiz olan belki de tek canlı.. Tükürüklerinde bakteri öldüren bir nevi antibiyotik içeriği bir madde var ve yalanarak temizlenirler..
Arkadaşlarınızın kastettiği kızgınlık dönemine girdiklerinde 'erkek' kediler idrarla birlikte sperm de çıkarırlar.. Bu sebeple koku oluşabilir..
DOlayısıyla kızgınlık yaşamaması için hem de sağlıklı yaşam sürmesi için erkek kedileri 1 yaşında/dişi kedileri 5 aylıktan itibaren kısırlaştırmakta fayda var.

valla erkek kedi kısırlaştırılsa da idrarını koltuğunuza yaparsa bir daha çıkartamazsınız.

Kediler bizim canımıız kısırlaştırılmış erkek 10 aylık bi kedim var şu an yanımda uzanmış uyuyo izlemek bile o kadar farklı bi duygu ki herkese herkese tavsiye ediyorum. Asla satın almayın sahiplenin öyle güzel yavru kediler var ki sokakta görünce hep içim gidiyo hepsini eve almak istiyoruum :KK48: eğer sokaktaki kediler pis olur hasta olur diye düşünüyosanız veterinerlerde yeni doğmuş sokak kedileri var sahiplenmek isteyenler oralara da bakabilir. Ki bence sokaktaki pis hasta dediğimiz yavruların bize daha çok ihtiyacı var :KK61: herkese kedili bi hayat diliyorum:KK39:

10978577_10206027294191494_2498968690905022246_n.jpg

10410699_10204192000910309_1228446054030755567_n.jpg

1044634_10201377874158899_467151220_n.jpg

bir kızım var bir oğlum, tekir olan erkek, eşim sokakta 2-3 haftalıkken bulmuştu. kızım onu temizledi oynadı annelik etti. büyüttü. tam kardeş oldular. hiç ayrılmazlar birbirlerinden... ne fotoları var :)

483073_10200419497760088_2115960846_n.jpg

uykulu gözlerle bakıyor :)

Kaç aylık bu çocuk? 6 aydan küçükse şu an diş değiştirme döneminde olduğu için ısırması normal.Yaşını bilip ona göre yönlendirmek gerek.
Benden size tavsiye kesinlikle ama kesinkle parmakla el ile oynakmayın.Hayır dedikten sonra elinizi birden çekmeyin.Çünkü oyun zannedebilir.Bebek o daha.Bu arada ben elime kolanya sürüyordum sürekli.Kediler alkollu kokuları sevmıyor.

Benden size tavsiye kesinlikle ama kesinkle parmakla el ile oynakmayın.Hayır dedikten sonra elinizi birden çekmeyin.Çünkü oyun zannedebilir.Bebek o daha.Bu arada ben elime kolanya sürüyordum sürekli.Kediler alkollu kokuları sevmıyor.
Yanlış kişiden alıntı yapmışsın canım.

Back
X