Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Bizim bebişlerden bir tanesi geliğinden beri bir şey yemiyordu..O nu kaybettik..4 maşallah iyiler..Biraz büyüdüler bile..Laktossuz süt aldık..Birde sütüne immuzinc vitamin koyuyorum..Her saat acıkıyorlar..Saat başı yemek yiyorlar,sonra tuvaletlerini yaptırıyorum...Bir haftayı bitirdiler..İnşallah sağlıklı bir şekilde büyürler...Bu arad yardımcı olan arkadaşlara çok teşşekkür ediyorum

oyy canım keşke benim kedim de öyle yese..kuru mama dışında ağzına hiçbir şey sürmüyor ya çok nazlı..bu nasıl kedi anlamadım gitti..kuru mamayı bile seçer her mamayı yemez..

Kuru mamayı bi kere tattılar mı zaten bir daha başka bir şey yemezler canım ya, senin için çok geç artık maalesef. Benimki kuru mamanın tadını bile bilmediği için havuçları, kabakları afiyetle götürüyo valla :)

benim nazlı kızım bebekken en azından biraz peynir yogurt yerdi büyüdü maşallah 1 yaşına geldi ve şimdi tek tip besleniyor varsa yoksa kuru maması hills.evde tavuk balık et pişer kokuya gelmez versem yüzüne bakmaz asla yemiyor kedilerin et balık tavuk canı istemezmi benim kediş yemiyor yaş mama alıyorum seçiyor bir marka dışında diğerlerini reddediyor ve yaş mamayıda suyunu emiyor etlerine dokunmuyor..kuru maması dışında bişey yemiyor yani..kuru mamanın markasını değiştiriyorum değişik yesin diye hiç yanaşmıyor,yavruluk döneminden yetişkinliğe gectiğinde haliyle yaşına uygun mamaya yine aynı markadan geçiş yaptım ama onun damak tadı hangisi bulana kadar canım cıktı..güzel kızım işte böyle nazlı..

Biz kedimizi 5 yıl önce üniversite veterinerlik fakültesinde kısırlaştırdık.Sadece ameliyat jiletlerini aldık herhangi bir ücret talep etmediler.Ben klinikler yerine fakülteleri tercih etmenizi öneriyorum.Konu ile ilgili usta ellerin bu tarz operasyonları üstlenmesi hem kedinizin sağlığğı hemde işin maddi yönünden daha uygun olduğunu düşünüyorum.Bulunduğunuz şehirde veterinerlik fakülteleri ile irtibata geçmenizi öneririm.Hayvanınızın cinsiyetide operasyon için farklılık teşkül edebilir.

Biz kedimizi 5 yıl önce üniversite veterinerlik fakültesinde kısırlaştırdık.Sadece ameliyat jiletlerini aldık herhangi bir ücret talep etmediler.Ben klinikler yerine fakülteleri tercih etmenizi öneriyorum.Konu ile ilgili usta ellerin bu tarz operasyonları üstlenmesi hem kedinizin sağlığğı hemde işin maddi yönünden daha uygun olduğunu düşünüyorum.Bulunduğunuz şehirde veterinerlik fakülteleri ile irtibata geçmenizi öneririm.Hayvanınızın cinsiyetide operasyon için farklılık teşkül edebilir.

Canım ben daha önceki kedilerimin tedavilerini zaten hep fakültede yaptırırdım ama hiçbirini kısırlaştırmamıştım şimdiye kadar bu ilk olacak.

Dün biraz araştırdım veterinerleri 200-250 arası fiyat veriyorlar dişi kedilere. Bana göre oldukça pahalı. Az önce fakülteyle konuştum 90+malzeme parası dediler, en fazla 150 lirayı bulurmuş, gayet uygun geldi bana. İşlerinin daha uzmanı olmaları da ekstra iyi tabii. Önümüzdeki ay yaptıracağım, öyle görünüyor.

Canım ben daha önceki kedilerimin tedavilerini zaten hep fakültede yaptırırdım ama hiçbirini kısırlaştırmamıştım şimdiye kadar bu ilk olacak.

Dün biraz araştırdım veterinerleri 200-250 arası fiyat veriyorlar dişi kedilere. Bana göre oldukça pahalı. Az önce fakülteyle konuştum 90+malzeme parası dediler, en fazla 150 lirayı bulurmuş, gayet uygun geldi bana. İşlerinin daha uzmanı olmaları da ekstra iyi tabii. Önümüzdeki ay yaptıracağım, öyle görünüyor.

Ben kısırlaştırma konusunda veteriner fakültelerine daha çok güveniyorum ki bezim doktorumuz prof.dahada güvenli geliyor bana.Bizde apartmanda beslediğimiz kızımızı kısırlaştırıcaz ama açıkcası korkuyorum çünkü dişilerde bu operasyonun erkek kedilere göre biraz daha zor olduğunu biliyorum.Gerçi doktorumuz sıcakların dışında sorun oluşmayacağını söyledi ama kedişimiz artık bize yaklaşmıyo pek.nası yapıcaz bilemiyorum.:sinifsinif:

Ben de havaların biraz daha serinlemesini bekleyeceğim, yoksa çok eziyet olacak hayvana. Ekim başı yaptıracağım galiba, öyle görünüyor.

arkadaşlar bısı sormak ıstıyorum kedımızn gozlerı çapaklanma seklınde yapısıyo kapanıyo krem olarak ne kullana bılırım

Kızlar bi sorum olcakbilmiyorumkismile
Dün bizim oğlanı kısırlaştırdık. 1 yaşında erkek.. yaklaşık 2 ay önce kızgınlık dönemine girmişti. idrar püskürtme, gece cam kenarlarında miyavlamalar falan başlamıştı. Dün vet.imize götürdük saat 2 gibi operasyon gerçekleşti. Üzerinden saatler geçmesine rağmen hiçbirşey yemiyor, su içmiyor. Bu normal mi??
Bir de yara gibi görünüyor yumurtalıkları.. hafif sulanmış açık yara gibi. dikişsiz zaten.
Vet.imiz bepanthen sürün demiş, sürüyoruz ama yalıyor tutmuyor:( çok keyifsiz hasta gibi..çokk üzülüyorum böyle olası normal bir durum mu?:gitme:

bence kediyi imkanın varsa gözetime al.kedinin kuduz olması,üstelikte başı boşsa.nelere mal olur düşüne biliyormusunuz.ama sanmam,sokak kedileri ürkek ve hırcın olurlar,korktuğundan tırmalamıştır bence.
bizim birsürü kedilerimiz vardı,evcil olduklarında bile oynaşırken tırmalarlardı.elim kolum hep kedilerin çizgileyle dolu olurdu.bazen ellerimi saklardım birilerinin yanında.onları çok severdim napıyım.kediyi bulmanda yarar var canım.

o çizikler ben ve oğlumda çok var oynarken oluyo kensidisi tırmalamaz zaten 3 aylık sokaktan çocukların ellerinden aldım değnekle vuruyorlardı gözleri açılmamış minnacık bişeydi eve getirip enzektörle besleyip büyüttüm ben onu eşim hiç sevmiyor nefret ediyor ama onu dışarı bırakamam prens gbi bakıyorum ben ve oğlum çok seviyoruz o evdeyken dışardan bulupda getirdiğim 5 kedi daha oldu hep sahip aradım onlara ama yok insanlar sevmiyor evdekinin haricinde 3 kardeş daha 2 günlük annesi zehirlenip onları emzirirken ölmüştü annemin bahçesinde hemen alıp ejektörle besledim elimden geleni yaptım ama öldüler aradan bir hafta sonra da karşı tarlada buldum yine annesiz yine gözleri açılmamış onlarda öldüler bilmiyorumkismileeyvahedigeldismile evdeki büyüdü şimdi kocaman oldu 3 aylık aşıları da tamam birgün bu sokaktan bulduğumu getirmem yüzünde eşim beni boşarsa şaşırmam zaten :kedi:
dayanamıyorum çağresiz minnacık görünce bırakamıyorum elimde değil eşimle tartışacağımızı bildiğim halde alıp getiriyorum 5 yaşından bu yada 33 yaşındayım hiç değişmedim :kedi: ilk 5 yaşında yaralı kedi yavrusu getirmiştim :kedi:

Ya kızlar benim pisiciğime gene bi şeyler oldu.

Dün akşam gittim eve, gündüz gayet normal olan hayvan akşam dönüşmüş bi sinir küpüne.
Habire tıslıyo, garip sesler çıkarıyo... gizli kapaklı yerlere girip ordan çıkmak istemiyo... gece yanıma aldım, battaniyenin altına girdi bütün gece çıkmadı... sabah keza öyle ve şu saat oldu halen çıkmamış.. battaniyeyi kaldırınca da tıslıyomuş sinirleniyomuş... ay kafayı yedi kedicik bu ne yaa...

Ya kızlar benim pisiciğime gene bi şeyler oldu.

Dün akşam gittim eve, gündüz gayet normal olan hayvan akşam dönüşmüş bi sinir küpüne.
Habire tıslıyo, garip sesler çıkarıyo... gizli kapaklı yerlere girip ordan çıkmak istemiyo... gece yanıma aldım, battaniyenin altına girdi bütün gece çıkmadı... sabah keza öyle ve şu saat oldu halen çıkmamış.. battaniyeyi kaldırınca da tıslıyomuş sinirleniyomuş... ay kafayı yedi kedicik bu ne yaa...

aaa yazık yavruma, acaba sen yokken birşeyden mi korkup ürktü evde tek miydi onunla kalan birisi var mıydı ?sen evde yokken ne olmuş olabilir acaba? benim kedim pek tırsak falla öle hırlama falan bilmez, ama pencere kapı açınca değişiyor tamamen dışarı kaçmak istiyor , hatta bir kere kaçmıştı ve bahçeden geri içeri alırken babamın elini ısırdı ki hayatta yapmaz normalde öyle birşey..

bir de aklıma duyduğum birşey geldi, kediler öleceklerini anladıkları zaman bir yerlere girip saklanırlarmış ortalıkta görünmezlermiş, aman canım seni üzmek telaşlandırmak istemem de tedbiri elden bırakma ne olur olmaz..ama hayvancağız belki de birşeyden korkup ürktüğü için öyle davranıyordur..

Son düzenleme:
aaa yazık yavruma, acaba sen yokken birşeyden mi korkup ürktü evde tek miydi onunla kalan birisi var mıydı ?sen evde yokken ne olmuş olabilir acaba? benim kedim pek tırsak falla öle hırlama falan bilmez, ama pencere kapı açınca değişiyor tamamen dışarı kaçmak istiyor , hatta bir kere kaçmıştı ve bahçeden geri içeri alırken babamın elini ısırdı ki hayatta yapmaz normalde öyle birşey..

bir de aklıma duyduğum birşey geldi, kediler öleceklerini anladıkları zaman bir yerlere girip saklanırlarmış ortalıkta görünmezlermiş, aman canım seni üzmek telaşlandırmak istemem de tedbiri elden bırakma ne olur olmaz..ama hayvancağız belki de birşeyden korkup ürktüğü için öyle davranıyordur..

Bilmiyorum ki hayatım anlamadım, evim giriş katta, önce başka kedi mi girdi acaba dedim ama her zaman camları kapatır çıkarım evden kaçmasın diye, o ihtimal sıfır. Acaba regl falan mı olacak, ya da oldu, bu da geldi aklıma... akşam veterinere götürücem ya, belki ağrısı falan vardır ne bilim, hastadır.. bi baksınlar bakalım.

1 aylık kedim var. sokaktan bulduk. dün sabah veteriner sprey şeklinde dış parazit ilacı uyguladı. görünürde dış parazitlerden kurtuldu.
bir de iç parazit ilacı verdi ama dışkısında bir belirti yok. ve kedimin karnı şiş duruyor hala. acaba ilacı tam veremediler mi? verilmişse ne kadar sürede iç parazitini atabilir. tekrar vete götürmem gerekir mi?
küçük olduğu için aşılara başlamadılar. o süreye kadar nasıl bir yol izlemeliyiz?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Benim salak gene topallıyo :roflol: :roflol: :roflol: bu sefer masadan düştü, bi de bana kızıyo düştüm diye, sanki ben dedim mouse'un üstüne uçarak atla ki o da kaysın, uçun hep beraber aşaaa :roflol: :roflol: mal yaaaa....

Son düzenleme:
Benim salak gene topallıyo :roflol: :roflol: :roflol: bu sefer masadan düştü, bi de bana kızıyo düştüm diye, sanki ben dedim mouse'un üstüne uçarak atla ki o da kaysın, uçun hep beraber aşaaa :roflol: :roflol: mal yaaaa....

canım senin kedin kaç yaşında ?
kemikleri güçlü mü değil acaba _ ? kedin güneş görüyor mu ?
çok küçükse güneşe de ihtiyacı var kemik gelişimi için..

canım senin kedin kaç yaşında ?
kemikleri güçlü mü değil acaba _ ? kedin güneş görüyor mu ?
çok küçükse güneşe de ihtiyacı var kemik gelişimi için..

Şu anda 8 aylık canım. Güneş de görüyor gayet ama ben onun raşitik bir kedi olduğundan şüpheleniyorum. Sürekli bir yerlerini incitip bi kaç güne düzeliyor. Neyse ki keyfinden oyunculuğundan bir şey kaybetmiyor bu anlarda. Önümüzdeki ay veterinere götüreceğim orda ak koyun kara koyun belli olur artık.

Şu anda 8 aylık canım. Güneş de görüyor gayet ama ben onun raşitik bir kedi olduğundan şüpheleniyorum. Sürekli bir yerlerini incitip bi kaç güne düzeliyor. Neyse ki keyfinden oyunculuğundan bir şey kaybetmiyor bu anlarda. Önümüzdeki ay veterinere götüreceğim orda ak koyun kara koyun belli olur artık.

geçmiş olsun, düzelir umarım ..yaramaz yafrularımız bizim :)) opuyorumnanaktan

geçmiş olsun, düzelir umarım ..yaramaz yafrularımız bizim :)) opuyorumnanaktan

Şimdi de bi gör... speedy gonzales kaçtı içine yine, durdurabilene aşkolsun.
İşte böyle kaptırıyor kendini, sonra kolu, kafayı çakıyor bi yerlere :)
Çok şeker ama yaaaaaa opuyorumnanaktan

Back
X