Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Şimdi de bi gör... speedy gonzales kaçtı içine yine, durdurabilene aşkolsun.
İşte böyle kaptırıyor kendini, sonra kolu, kafayı çakıyor bi yerlere :)
Çok şeker ama yaaaaaa opuyorumnanaktan

aynen bizimki de öle, bazen geliyorlar..
hızlıca bir salona koşuyor bir yatak odasına..aynı speedy gibi :)
arada kafayı tosluo, opuyorumnanaktan:1:

ya kızlar benim kedimi şöyle bir okşayamadım ne zaman dokunmak istesem oyun oynuyor elimle oynuyor..bu ne zaman normal bir kedi moduna giricek anlamadım ki şöyle kucağımda uyusun istiyorum ama yok yok hep oyunda aklı zaten kedinin sahibi değil bakıcısı olunurmuş hep kendi bildiğini yapıyor .....bide bir havalar bir havalar kendini kaplan sanıyor :)))))

ya kızlar benim kedimi şöyle bir okşayamadım ne zaman dokunmak istesem oyun oynuyor elimle oynuyor..bu ne zaman normal bir kedi moduna giricek anlamadım ki şöyle kucağımda uyusun istiyorum ama yok yok hep oyunda aklı zaten kedinin sahibi değil bakıcısı olunurmuş hep kendi bildiğini yapıyor .....bide bir havalar bir havalar kendini kaplan sanıyor :)))))

yavru mu kediniz? yavrular çoook oyuncu oluyor gamyoncuiremsu
ben de yeni kedi sahibi oldum, tahminen 1 aylık yavru... yaklaşınca ya elimle oynuyor ya da ısırmaya çalışıyor(dişleri kaşınıyor sanırım.). arada kucağıma alıp oynuyorum, bir süre sonra yorulup uyuklamaya başlıyor. opuyorumnanaktan

Son düzenleme:

Yavruysa eğer öyle davranır, hiç şansın yok :)
Benimki 8 aylık oldu daha yeni yeni sevdirmeye başladı kendini elime atlamadan, ısırmadan, boğuşmadan. O da canı isterse eğer.:)
Ama uyku konusunda her kedi farklı oluyor, benim pisiciğim mesela 2 aylıktan bu yana ya koynumda ya da ayaklarımın dibinde yatar ama kimi kedi de hiç hoşlanmaz bundan işte.

slm arkadaşlar..2.5 aylık bir kedim var..tırmalama tahtası var ama hiç ilgilenmiyor gidip koltuk kenarlarını tırmalıyor..ne yaptıysam alıştıramadım...şu an yalnız yaşıyorum ama 1-2 haftaya kadar ailemin yanına yerleşicem ve annem eminim ki bu duruma çıldırıcak..eğer evde koltukları tırmalamarsa annem ikimizide kapının önüne koyar...ne yapıcam ben yaaa bir akıl verin şu catnip spreyler var onlardan da aldım sıktım ama nafile..

5 aylık benim kedim sokakta çocuklar hırpalarken aldım onu birde kardeşi vardı yanında onu öldüemüşlerdi o da başında bekliyordu bilmiyorumkismile
benimle yatmaz hiçç yeri var ayı oraya alıştırmıştım ondandır belkiboshayallersmile

5 aylık benim kedim sokakta çocuklar hırpalarken aldım onu birde kardeşi vardı yanında onu öldüemüşlerdi o da başında bekliyordu bilmiyorumkismile
benimle yatmaz hiçç yeri var ayı oraya alıştırmıştım ondandır belkiboshayallersmile

Belirli bi yere alıştıysa başka yerde yatmaz canım, hiç zorlama. Çok keyfigelir de bugün değişiklik olsun derse yatar belki. Ben de sepetler aldım, minderler koydum vs. vs. daha adımını atmadı içine, gündüz koltuğun altında yatar, gece de yanımda.

slm arkadaşlar..2.5 aylık bir kedim var..tırmalama tahtası var ama hiç ilgilenmiyor gidip koltuk kenarlarını tırmalıyor..ne yaptıysam alıştıramadım...şu an yalnız yaşıyorum ama 1-2 haftaya kadar ailemin yanına yerleşicem ve annem eminim ki bu duruma çıldırıcak..eğer evde koltukları tırmalamarsa annem ikimizide kapının önüne koyar...ne yapıcam ben yaaa bir akıl verin şu catnip spreyler var onlardan da aldım sıktım ama nafile..

Canım neredeyse bi düzine kedi besledim hayatım boyunca, hiçbirisine yapmak istemediği bir şeyi yaptıramadım. O tahtalardan vazgeçeli de epey oldu benim. Kedilerin çoğu sevmiyor onu. Koltuk kenarları, halı kenarları, kirli çamaşır sepetleri favorileri. Ben ayda bir tırnaklarını kesiyorum biraz. O zaman hem bize hem de eşyalara o kadar zarar veremiyor. Başka da çözüm önerim yok maalesef.

desenize kovulduk:) yandım walla o zaman düzenli tırnak kesimi ile en aza indirmeye çalışıcam yoksa yandık ...saol canım :))

arkadaşlarım,
pet shoplarda da satılan (hatta bazı büyük marketlerde de var) 'tırmalama-tırmanma tahtaları-ağaçları' var..
petlerle ilgili internet sitelerinden de bulabilirsiniz çeşit çeşit..
bunlardan edinirseniz,pisiler tırnaklarını onları tırmalama suretiyle bilerler..
bunu yapmak zorundalar,içgüdüsel çünkü...

Son düzenleme:
daha kedim yavruyken tırmalama tahtası yapmıştık babamla koltukları tırmalamaya başladıgında alıp oraya goturuyodum patılerıni tutup kendim yaptırıyodum simdi 1yaşında oldu alıştı artık tahtasında tırmalıyor
arada bi koltuk kenarlarınada yapmaya çalıştıgında hayır dediğimde miyavlayıp yapmaktan vazgecıyor:)
alıştırmak gerekiyor bazı şeyleri yoksa kendiliğinden yapması imkansız

Benim de kedim çişini koltuğun üstüne yapmış bugün. Birde dün benim üzerimde yatarken üstüme yapmış. Hasta bu aralar ondan mı acaba? bilmiyorumkismile

ya arkadaşlar benim oğluşumunda ilginç huyları var. mesela ona doğru bişey salladığımda (örneğin kalem vb çok alakasız şeyler) miğdesi bulanıyo kusacak gibi yapıyor ama kusmuyor. neden böyle yaptığını anlayamadım. Fikri olan varmı bu konuda

arkadaşlar bizimde sorunumuz beslenme...tek tip mama ile besleniyor hani ben diyorumki birazda yediği mamanın başka çeşitlerinden yesin,ama kesinlikle kabul etmiyor....aynı kuru mama dışında başka mama yemiyor hani sebzeli tavuklu vs....çeşit olarak yesin diyorum ama pamuğum yemiyor kuru mama olarak...varsa yoksa alıştığı çeşit.....yaş mamalardada cok seçici aıms dışında yaş mama yemiyor gerçi onuda yemiyor ya sadece suyunu emiyor etlerini bırakıyor denedim çeşit olarak ama olmadı yemedi...zaten evde yapılan balıktır tavuktur ettir hiç alakası yok yüzüne bakmıyor,,benim sorum şu,, sürekli aynı kuru mamamyla beslenmesi doğrumu.....kuru maması dışında başka hiçbir çeşiti kuru mamayı yaş mamayı yemiyor hills kuru maması var ondan başka yemiyor onunda başka çeşitlerine baktığı yok....

canım hiç önemli değil hangi mamaya alıştıysa ve seviyorsa onu yesin..değişik mama yemesine gerek yok o mamanın içinde ihtiyacı olan bütün herşey mevcut..o yüzden sıkıntı olacak bi durum yok..günde 1 yemek kaşığı yoğurt ta verirseniz çok iyi olur.. ben de kızıma hergün veririm bayılarak yer..15-20 günde bir haşlanmış patates ve havuç veriyorum..tabi o şekilde yemiyor..bende ezip içine az konserve karıştırıyorum o şekilde sorun olmuyor yiyor..onun dışında arada peynir tavuk balık da veriyorum az olmak kaydıyla..siz de bunları verebilirsiniz:)

mrb kedi nezlesi hakkında bilginiz var mı????? neler yapılabilir.veterinere götürecek durumum yok.evde ilaçla tedavi edilirmi. :44:

ya arkadaşlar benim oğluşumunda ilginç huyları var. mesela ona doğru bişey salladığımda (örneğin kalem vb çok alakasız şeyler) miğdesi bulanıyo kusacak gibi yapıyor ama kusmuyor. neden böyle yaptığını anlayamadım. Fikri olan varmı bu konuda

Uyarıcı bir faktör ile karşılaştığında diyafram problemi yaşıyor olabilir, veterinerinize götürün acil olarak...

mrb kedi nezlesi hakkında bilginiz var mı????? neler yapılabilir.veterinere götürecek durumum yok.evde ilaçla tedavi edilirmi. :44:

Kedi nezlesi olduğuna nasıl karar verdiniz? FVR (kedi nezlesi), FIV , chlamydia semptomları birbirine çok yakındır.Özellikle , öksürme, göz kızarıklığı,göz akıntısı, burun akıntısı, hapşırma, iştahsızlık,ateş...Anne karnında enfekte olmadığına neye göre karar vereceğiz test yapmadan? Bu 3 hastalığında belirtileri aynıdır. ateşini(makattan) ölçme şansınız var mı? başka kedilerle temas ediyor mu, dışarı çıkıyor mu? karnesinde görünen aşıları yazar mısınız? aşıları tamamlandı mı? Eğer aşıları tamamlandıysa bu 3 hastalıktanda korkmaya gerek kalmaz ve basit bir soğuk algınlığı olarak değerlendirebiliriz zira soğuk algınlığı ile kedi nezlesi çok farklıdır, nezle öldürücü olabilir soğuk algınlığı ise 5 günde hafif antibiyotiklerle tedavi edilir...Aşıları yoksa bu 3 hastalıktada yabana atılacak bir durum söz konusu değil bir çok genç kediyi bu hastalıklar sebebi ile kaybediyoruz bu yüzden özellikle veterinerinize götürmenizi tavsiye ederim...Hiç merak etmeyin ki veterineriniz muayene için ücret almayacaktır, vereceği antibiyotik fiyatı da 14 ytl civarı bir rakam olacaktır...İyisimi siz pisiciği acil götürün...

Son düzenleme:
Back
X