Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Royal Canin, Hill's veya Proplan öneririm bunlar super premium mamalardır, İams ise orta kalite mamadır...Royal Canin'in Kitten 36 mamasını severek yiyorlar özellikle bunu tavsiye ederim size...Şu sıra bir çok internet sitesinde 2 kg+400 gr kampanya var bir bakın isterseniz...Zaten tek bir kediniz olduğu için aldığınız bu mama uzun süre gider...

Buarada kılıççım önerdiğin gibi akkum ve royal canini spariş ettim hemen 1 gün sonrasında geldi 50 tl üstüne kargo ücretsizdi zaten bizimki royal caninin içine düştü bir yiyişi var görseniz o halini içinize sokarsınız canım benim ya çok teşekkür ederim tekrar önerilerin için canım :62::62::62:

Insallah canim ya, tirnaklarinda acaba bi sorunmu var diye bakmaya calisiyorum ama izin vermiyor:) en iyisi birde vet baksin Insallah önemli birsey yoktur, tekrardan cok tesekkürler:70:

Canım çok geçmiş olsun veterinere götürdünmü ?? çok merak ettim umarım önemli birşeyi yoktur veterineriniz ne dedi :61::61::61:

Canım çok geçmiş olsun veterinere götürdünmü ?? çok merak ettim umarım önemli birşeyi yoktur veterineriniz ne dedi :61::61::61:

saol canim, evett götürdüm, tirnaklari uzamis ve bu onu rahatsiz ettiginden koparmaya calisiyor dedi, vetim kesti tirnaklarini ve artik yapmiyor:))
cok sükür kötü bisey degilmis yaa cok rahatladimm :9::9:

Buarada kılıççım önerdiğin gibi akkum ve royal canini spariş ettim hemen 1 gün sonrasında geldi 50 tl üstüne kargo ücretsizdi zaten bizimki royal caninin içine düştü bir yiyişi var görseniz o halini içinize sokarsınız canım benim ya çok teşekkür ederim tekrar önerilerin için canım :62::62::62:

Güle güle kullansın bıcırık, benim çocuklar biraz iştahsız bu yüzden böyle iştahla yemek yiyen kediler gördükçe çok seviniyorum.Beğenmesine mutlu oldum :)

kızlar birşey soracağım, acaba kedini tırnaklarını biz evde kendimiz de kesebilir miyiz ? ben çok çekiniyorum da bir zarar veririm diye..koltukları falan çok tırmalıyor mahvoldu koltuklar..şu tırmalama olayına nasıl çözüm buldunuz ?

kızlar birşey soracağım, acaba kedini tırnaklarını biz evde kendimiz de kesebilir miyiz ? ben çok çekiniyorum da bir zarar veririm diye..koltukları falan çok tırmalıyor mahvoldu koltuklar..şu tırmalama olayına nasıl çözüm buldunuz ?

tırmalama tahtaları var..
onlardan edinirseniz koltuklarınızdan vazgeçicektir diye düşünüyorum..

tırnaklarını kendiniz de kısaltabilirsiniz evde ama oldukça riskli bir işlem..(özel tırnak makasları var)
ben cesaret edemiyorum mesela,ya etini de kesersem diye.. çünkü rahat durmuyor keserken..
vetimiz yapıyor o işlemi..

Son düzenleme:

evde kesebilirsiniz ama çok dikkatli olmak gerekiyor. ben çok araştırdıktan sonra evde uçlarından azıcık kesiyorum. sivriliği gidene kadar. makası yatay değil de dikey tutuyorum.
vet imiz son 2 seferinde de kesmeye yanaşmadı. aşı yapılırken bile ortalığı birbirine kattığı için erteliyor, mecburen ben kesiyorum. siz ilkini vet e kestirin yine de...

tırmalama için, varsa yatağının yanına tırmalama tahtası koyun. uyandığı zaman tırnaklarını sürtecek yer arıyorlar özellikle. çabucak alışır... yatağı yoksa, uyanınca onu tırmalama tahtasının yanına götürün. tırmalama tahtası biraz ortalık yerde olsun. üşenmeden gitsin...

ben kesiyorum kendim. en son yalnız kestim ama bazen cok huysuz oldugunda babama tutturuyorum. bu konuda veteriner uykudan uyandıgında,uyusuk oldugu bi anı sec o zaman kes demişti ama genellikle benim gece aklıma geliyo. :) aslında cok zor bi işlem değil,1kez veterinerinize kestirin ve dikkatlice izleyin. özel tırnak makasını alın,evde halledersiniz sonra.

arkadaşlar, 10-11 aylık dişi kedimin üst dudağında, sadece bir tarafta şişlik dikkatimi çekti bu sabah. akşama kadar şişlik biraz daha artmış. altta azıcık sarımsı renk belli ediyor. su toplamış, iltihaplanmış gibi görüntüsü var.

yarın sabah vet e götüreceğim ama yine de bilginiz varsa öğrenmek isterim.
daha önce böyle bir şey duydunuz mu? bir de şehir dışına gideceğiz salı sabahı. birkaç gün evde olmayacağız. tedavisi kaç gün sürer acaba? annemlere de bırakabilirim ama evin dışında çok huzursuzlanıyor. ne yapacağımı şaşırdım.
2-3 gündür kızgınlık belirtileri gösteriyordu. bugün belirtiler yok gibi. dudağının onla alakası olabilir mi?

ağustos ayında kısırlaştıracağız, ücretler hakkında bilginiz var mı? İstanbuldayım.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Sevgili KılıçBalığının önerisiyle akkum a başladık ve çook memnun kaldık :) kesinlikle daha hijyenik, kokusuz(pudra kokusu yok ama idrar kokusu da yok :) ), temiz ve daha ekonomik. kum masrafımız çeyreğine indi resmen.
yeri gelmişken Kılıçbalığına tekrar teşekkürler.

Ben de kızıma royal canin in kitten mamasını aldım uzun süre, en severek onu yiyor... şimdi büyüdüğü için yetişkin mamasına geçmek istiyorum. mama konusunda çok seçici, ne alsam onu düşünüyorum.

Son düzenleme:
ben kesiyorum kendim. en son yalnız kestim ama bazen cok huysuz oldugunda babama tutturuyorum. bu konuda veteriner uykudan uyandıgında,uyusuk oldugu bi anı sec o zaman kes demişti ama genellikle benim gece aklıma geliyo. :) aslında cok zor bi işlem değil,1kez veterinerinize kestirin ve dikkatlice izleyin. özel tırnak makasını alın,evde halledersiniz sonra.

o makas nerde satılıyor vet dışında ?
tırmalama tahtası değil de onun halatından alıp bir sandalyenin bacağına dolamıştım ama yanaşmıyor ona..
kedi nanesi aradım bulamadım hiçbir yerde ?

Son düzenleme:
saol canim, evett götürdüm, tirnaklari uzamis ve bu onu rahatsiz ettiginden koparmaya calisiyor dedi, vetim kesti tirnaklarini ve artik yapmiyor:))
cok sükür kötü bisey degilmis yaa cok rahatladimm :9::9:

Ayy hakkaten bende çok rahatladım canım önemli bir sorun olmadığına yav bizim pisiler tırmalama tahtalarında halledemiyorlarmı bunu ben daha hiç kesmedimde birde benimki siyam tırnakları siz düşünün gece zaten pantere dönüşüyor oğlum :1::1::1::1:

Sevgili KılıçBalığının önerisiyle akkum a başladık ve çook memnun kaldık :) kesinlikle daha hijyenik, kokusuz(pudra kokusu yok ama idrar kokusu da yok :) ), temiz ve daha ekonomik. kum masrafımız çeyreğine indi resmen.

Ben de kızıma royal canin in kitten mamasını aldım uzun süre, en severek onu yiyor... şimdi büyüdüğü için yetişkin mamasına geçmek istiyorum. mama konusunda çok seçici, ne alsam onu düşünüyorum.

Royal canin'in gene yetişkin mamişlerinden alsan sevmezmi acaba bir denemekte fayda var düşünmekteyim.. Buarada ben biraz kocakafalılık yaptım akkumun yanlışlıkla ince tanelisini aldım ama kalını zannedersem daha iyimiş heryan kum oluyor bide bnm oğluşun tuvaleti kapalı içine saklanıp ilk zamanlar oyunlar bile oynadı bide kum poşeti koymuştum alışmaz diyede korkmuştum ama hiç sorun çıkarmadı uyumlu oğluşum benim :16::16::16::21::21::21:

Royal canin'in gene yetişkin mamişlerinden alsan sevmezmi acaba bir denemekte fayda var düşünmekteyim.. Buarada ben biraz kocakafalılık yaptım akkumun yanlışlıkla ince tanelisini aldım ama kalını zannedersem daha iyimiş heryan kum oluyor bide bnm oğluşun tuvaleti kapalı içine saklanıp ilk zamanlar oyunlar bile oynadı bide kum poşeti koymuştum alışmaz diyede korkmuştum ama hiç sorun çıkarmadı uyumlu oğluşum benim :16::16::16::21::21::21:

Birde akkumdaki o ıslandığında topak olma durumu harika birşeymiş ya o kristaller nasılda pis görünüyordu buarada pudra kokusunu bende alamadım :1:

Prensesimi veterinere götürdüm bugün. temizlik maddesi gibi bir şeye temas etmiş. alerji yapmış.
çok da dikkat ederim bu tür şeylere, sakınan göze çöp batma misali oldu... siz daha dikkatli olun arkadaşlar., aklınızda bulunsun..

nur_tfk
Royal canin, hills, proplan ın birkaç çeşidini denedim. veteriner proplan ve hills i daha çok önerdi ama benim kızım hills e burun kıvırıyor. proplandan deneye deneye bir çeşit bulacağım.

temiz kumu ilk döktüğümde benim kedim de birkaç dk oynar kumuyla :)

Son düzenleme:

Royal Canin Exigent 35/30 seçici kediler için özel üretim, bunu yemeyecek kedi tanımıyorum açıkçası bu yüzden tavsiye ederim :)

İnce veya kalın akkum arasında işlevsel olarak fark yok ama ince taneliler hem etrafa saçılıyor hemde kedilerde temiz kum üzerinde yuvarlanma hissi yaratıyor, hatta kum kabına yatıyorlar falan güzel güzel çatlak yaratıklar...Sırf bu yüzden kalınını kullanıyoruz:1::1::1:

Ayy hakkaten bende çok rahatladım canım önemli bir sorun olmadığına yav bizim pisiler tırmalama tahtalarında halledemiyorlarmı bunu ben daha hiç kesmedimde birde benimki siyam tırnakları siz düşünün gece zaten pantere dönüşüyor oğlum :1::1::1::1:

yaa canim benimkinin tirmalama tahtasi var ama hic kullanmiyorki:97:
o benim deri koltuklari daha cok seviyor maaf oldu koltuklarim:19:
neyse gelen mala gelsin o iyi olsunda :16:

yaa canim benimkinin tirmalama tahtasi var ama hic kullanmiyorki:97:
o benim deri koltuklari daha cok seviyor maaf oldu koltuklarim:19:
neyse gelen mala gelsin o iyi olsunda :16:

Benim oğlanda birkaç kez koltuklara girişti ama biraz sert bir tonda hayır cevabını alınca ve parmak sallanınca bıraktı ve onu sürekli tırmalama tahtasına yönlendirdim ve tırmalarama tahtasını eğlenceli ve işlevsel hale getirmeye çalıştım üzerine oyuncaklar koydum camın duvarına yaklaştırdım oraya zıplayıp kolayca camdan dışarısını izleyebiliyor böylelikte belki sanada bir faydası olur canımcım :3::3::3:

İnce veya kalın akkum arasında işlevsel olarak fark yok ama ince taneliler hem etrafa saçılıyor hemde kedilerde temiz kum üzerinde yuvarlanma hissi yaratıyor, hatta kum kabına yatıyorlar falan güzel güzel çatlak yaratıklar...Sırf bu yüzden kalınını kullanıyoruz:1::1::1:

Kılıççım hergün hergün süpürge çalıştırmaktan bıktım buyüzden gittim şarjlı süpürge aldım ama neden kocakafallıkla ince aldıysam :9::9: birdahakine kalınla yolumuza devam edicez birde 10 lt almıştım ben bu kirlensin diğer 5 lt den sonra kalın isteyeceğim artık önerilerin çok çok işe yaradı kılıççım çok teşekkür ettim kocaman kocaman öptüm sevgiler..:71::71::71:

Back
X