Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Kılıççım hergün hergün süpürge çalıştırmaktan bıktım buyüzden gittim şarjlı süpürge aldım ama neden kocakafallıkla ince aldıysam :9::9: birdahakine kalınla yolumuza devam edicez birde 10 lt almıştım ben bu kirlensin diğer 5 lt den sonra kalın isteyeceğim artık önerilerin çok çok işe yaradı kılıççım çok teşekkür ettim kocaman kocaman öptüm sevgiler..:71::71::71:

Canım bu Akkumun asıl adı neydi, nereden sipariş ettin sen?
Bizim burada bi veterinerde bulmuştu bi arkadaş ama oraya gitmem şu aralar çoook zor, netten sipariş vermeyi düşünüyorum mama ile birlikte ben de.
Bi de bu Akkum kokuyu engelliyor mu?
Ya ben deli olucam naparsam yapiim kokunun önüne geçemiyorum, üstelik kum kabı da kapalılardan olmasına rağmen pöff...

Ya benim kafam karıştı şimdi.
Nette hem "Akkum" adında bi kum var hem de "Golden White" adıyla geçen bi kum var.

Hangisinden bahsediyoruz biz en iyisi diye??

akkum'un üzerinde kırmızı içine beyaz "ak" yazıyor. akkum kedi kumu diye ararsanız bir çeşit çıkıyor zaten.

biz bunun incesinden aldık 10 kiloluk ama hiç memnun kalmadık. nerde pudra kokusu, nerde süper topaklaşma... değiştirmeyi düşünüyoruz bitince.

akkum'un üzerinde kırmızı içine beyaz "ak" yazıyor. akkum kedi kumu diye ararsanız bir çeşit çıkıyor zaten.

biz bunun incesinden aldık 10 kiloluk ama hiç memnun kalmadık. nerde pudra kokusu, nerde süper topaklaşma... değiştirmeyi düşünüyoruz bitince.

Hah işte nette onu da gördüm, demek ki Akkum ve Golden White farklı ürünler.
Zaten pet shoptaki adam da Akkum olarak satılan değil de Golden White sizin kastettiğiniz dedi bugün.

Bizim burada bi veterinerde bulmuştu bi arkadaş ama oraya gitmem şu aralar çoook zor, netten sipariş vermeyi düşünüyorum mama ile birlikte ben de.
Ya ben deli olucam naparsam yapiim kokunun önüne geçemiyorum, üstelik kum kabı da kapalılardan olmasına rağmen pöff...

Akkum diye isteyince, petshopta yönlendirmiştiler.
öncekilerin paketi farklıydı, şu an kullandığımız bu: http://www.patimarket.com/?urun-3926-Van-Cat-Topaklasan-Kedi-Kumu-10-lt-.html

Kokuyu çok güzel engelliyor akkum. kumun derinliği yeterli oldu mu, kirli kum topaklaşmadan dolayı çok kolay alınıyor kaptan... koku falan olmuyor. kristal kum kullanırken, 2-3 haftada bir değiştirdiğim halde, kumu boşaltıp kabı temizlerken bana bir haller oluyordu :25: akkumda bu sorun yok...
bir de akkum ile patileri daha temiz oluyor bence. kirli kumu sürekli alıyorsunuz nasılsa...

ilk önce incesinden kullanmıştı, sonraki seferlerde kalın tanelisini aldık. bence aralarında çok fark yok. incesi daha yumuşak, daha çok eşelemeyi seviyordu benim kız. kalın tanelisini etraftan toparlamak daha kolay geldiği için kalını tercih ettim. daha kullanışlı...

Son düzenleme:

Canım ben sana özel mesaj gönderdim asıl adıda akkum zaten ben 10 lt aldım daha hesaplı tuvaletinede yarısını koydum sana bahsettiğim sitedede kum poşetleri var 12 li ve 5 li olanları ben 12 li olanlardan aldım tuvaletine kumu koymadan seriyorum kum değişimi yaparkende poşeti çıkartıp atman yeterli oluyor çok pratik benm patim alıştı zorluk çıkarmadı bana koku olayı yok diyebilirim topaklanması çok iyi kristal gibi sarı sarı kirli görüntü yok :16::16:

Canlar birkaç sorum olucak sizlere başlıyorum ;

Şimdi kızlar kedilerde köpekler gibi sahibinin karakterini alırlarmı ?? alırlarsa benden birtane daha fazla olur sanki :9::9::9:

Birde benim minik oğlum sertçe söylenen hayırdan anlamıyor tatlı dille anlatmam gerekiyor ona yapmaması gereken şeyleri sizdede aynı durum varmı?? sert söyleyince sinirleniyor hem uyumlu aynı zamandada sinirli bir pisi oğlum benim (kime çektiyse :9::9::9:)

Zannedersem bu arada benim pisi sayım 3 oldu benimkide dahil apartmanın aşağısında tek gözü kör yanındada uyuzu başlamış bir minnoş var birde arkadaşı kesik kulaklı :43::43::43: tekircik hiç kıyamadım 2 sinide akşam eldivenleri takıp muayene ettim benim oğluşun mamalarından verdim fakat annemler onları alıştırma sen onlara iyikil yaptığını zannediyorsun ama onlar dışarıda yemek bulamayabilirler sen alıştırdığın için dediler bu seferde içime kurt düştü napsamki diye :26::26::26:
Birde o hasta pisinin kulakları inanılmaz sert iltihap gibi geldi bana bu duruma ben müdahale edebilir miyim veteriner mi bakmalı ?? uyuz olan kısmındada yeşil birşeyler var zannedersem yardım edilmiş bu pisiye :44::44::44: Okuyup zaman harcadığınız için teşekkür ederim kızlar yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.. :71::71::71:

Benim oğlanda birkaç kez koltuklara girişti ama biraz sert bir tonda hayır cevabını alınca ve parmak sallanınca bıraktı ve onu sürekli tırmalama tahtasına yönlendirdim ve tırmalarama tahtasını eğlenceli ve işlevsel hale getirmeye çalıştım üzerine oyuncaklar koydum camın duvarına yaklaştırdım oraya zıplayıp kolayca camdan dışarısını izleyebiliyor böylelikte belki sanada bir faydası olur canımcım :3::3::3:

canim ne yaptiysam ise yaramadi hatta sanki inadina yaparmis gibi vazgecmiyor koltuklardan :1:
sen disari cikartiyormusun kedisini_?

canim ne yaptiysam ise yaramadi hatta sanki inadina yaparmis gibi vazgecmiyor koltuklardan :1:
sen disari cikartiyormusun kedisini_?

Tatlım birde yukarıda yazdım ilk zamanlar sertçe söylenince anlıyordu son çarem su püskürtmek oluyordu ama şimdi senin dediğin gibi inadına yapıyor ama sinirlendiğinde kulaklar geride elimi ısrmaya çalıştığında tatlı tonda hayır oğlum hayır bitanem ama çok acıdı oğluşum gibi konuşup hafifçe çekmeye çalışıyorum dahada devam ederse bende onun patisini ısırıveriyorum yaa nasıl oluyormuş diye :1::1::1::1:

Canlar birkaç sorum olucak sizlere başlıyorum ;

Şimdi kızlar kedilerde köpekler gibi sahibinin karakterini alırlarmı ?? alırlarsa benden birtane daha fazla olur sanki :9::9::9:

Birde benim minik oğlum sertçe söylenen hayırdan anlamıyor tatlı dille anlatmam gerekiyor ona yapmaması gereken şeyleri sizdede aynı durum varmı?? sert söyleyince sinirleniyor hem uyumlu aynı zamandada sinirli bir pisi oğlum benim (kime çektiyse :9::9::9:)

Zannedersem bu arada benim pisi sayım 3 oldu benimkide dahil apartmanın aşağısında tek gözü kör yanındada uyuzu başlamış bir minnoş var birde arkadaşı kesik kulaklı :43::43::43: tekircik hiç kıyamadım 2 sinide akşam eldivenleri takıp muayene ettim benim oğluşun mamalarından verdim fakat annemler onları alıştırma sen onlara iyikil yaptığını zannediyorsun ama onlar dışarıda yemek bulamayabilirler sen alıştırdığın için dediler bu seferde içime kurt düştü napsamki diye :26::26::26:
Birde o hasta pisinin kulakları inanılmaz sert iltihap gibi geldi bana bu duruma ben müdahale edebilir miyim veteriner mi bakmalı ?? uyuz olan kısmındada yeşil birşeyler var zannedersem yardım edilmiş bu pisiye :44::44::44: Okuyup zaman harcadığınız için teşekkür ederim kızlar yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.. :71::71::71:

Kızlarr meg polyanan sizin bilginiz varmı bi yardım eli uzatın bana çok teşekkürlerr :71::71::71:

Benim canavar 1,5 yaşında erkek.. ve sabahtan akşama kadar bağırıyor.. 27 yaşındayım ve 20 senedir kedi bakıyorum; ama bu dönemleri hiç mi hiç sevmiyorum..Sinirlerim bozuluyor.. Acayip tüy döküyor, kendini temizlemeyi bilmiyor, testisleri simsiyah oldu; kirden herhalde.. Dokundurtmuyor, mümkünü yok yıkayamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.. Bir de tatlı sıpa..

Benim kedim şeker çok ısırıyor bu aralar 3 aylık çok ısırıyor çok cırmıklıyor ısırmaması için neler yapabilirm ?

kedi mamaları hakkında yardıma ihtiyacım var...
bizim bi kedişimiz var, yaklaşık 6-7 aylık. şimdiye kadar royal canin kitten kuru mamayla beslendi, arada konserveler de yedi. çok pahalı bir mama olduğu için artık yavaş yavaş değiştirmeyi düşünüyoruz. whiskas almayı kesinlikle düşünmüyorum. iams, hill's gibi mamalar da royal canin ayarında, pahalı... goody, micho gibi mamaları düşünüyorum. küçük paketlerde alıp önce deniycem, eğer yerse severse 15 kglık paketlerden almak istiyorum. gayet ekonomikler.

şimdi sorum, goody ya da micho kullanan kedi sahipleri var mı? memnunlar mı? mamalar herhangi bir sağlık sorununa yol açtı mı?

Benim de kedimle ilgili küçük çaplı bir problemim var.Sorunun kaynağı üzgünüm ki benim.Ben bu boyuta gelebileceğini hiç düşünmemiştim.Kedim bana geldiğinde 3 haftalıktı.Şimdi 1 yaşında.Kedim evime geldiğinden beri ilk zamanlar çok küçük olduğu için yemeklerini hep elimle verdim.Bir bebeğe yedirir gibi yedirdim hep yemeklerini.Sonra bu bende alışkanlık haline geldi ve sürekli elimde vermeye başladım.Bir gün kedimle 3 gün ayrı kalmam gerekiyodu.Bir arkadaşıma bıraktım.Beni telefonla aradı ve kedimin yemek yemediğini söyledi.Ben de sürekli elimle yedirdiğimi ve eliyle vermesini istedim ama yine yememiş.Ben onu bıraktığım için küstü zannettim.Sonra onu almaya geldim.3 gün birşey yemeden durmuş.Eve gelir gelmez yemeğini verdim yine elimle verdim yedi.Çok sevindim.Sonra fark ettimki kedim ben yanında olsam bile elimden vermedikçe yemek yemiyor.Kedime istemeden kötülük yapmışım.Çok üzülüyorum.Bunu fark ettiğimden beri her gün deniyorum.Mama kabına koyuyorum.Sabredip uzun süre bekliyorum ama yemiyor.Geliyor elimi kokluyor.Elimle verince yiyor.Başına buna benzer birşey gelen var mı?Ben kedimi bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim.Ben bu durumda şikayetçi değilim,severek yediriyorum ama benden ayrı kaldığında yine yemiycek.

1 yıl boyunca nasıl her gün elinle besleyebildin, şaşırdım...
dediğin gibi yavaş yavaş mama kabına geçmen lazım. mama kabını doldurup, elini de mama kabına sokmayı denesen? birkaç gün böyle yedirip yavaş yavaş elini çeksen belki işe yarar, he?

Benim de kedimle ilgili küçük çaplı bir problemim var.Sorunun kaynağı üzgünüm ki benim.Ben bu boyuta gelebileceğini hiç düşünmemiştim.Kedim bana geldiğinde 3 haftalıktı.Şimdi 1 yaşında.Kedim evime geldiğinden beri ilk zamanlar çok küçük olduğu için yemeklerini hep elimle verdim.Bir bebeğe yedirir gibi yedirdim hep yemeklerini.Sonra bu bende alışkanlık haline geldi ve sürekli elimde vermeye başladım.Bir gün kedimle 3 gün ayrı kalmam gerekiyodu.Bir arkadaşıma bıraktım.Beni telefonla aradı ve kedimin yemek yemediğini söyledi.Ben de sürekli elimle yedirdiğimi ve eliyle vermesini istedim ama yine yememiş.Ben onu bıraktığım için küstü zannettim.Sonra onu almaya geldim.3 gün birşey yemeden durmuş.Eve gelir gelmez yemeğini verdim yine elimle verdim yedi.Çok sevindim.Sonra fark ettimki kedim ben yanında olsam bile elimden vermedikçe yemek yemiyor.Kedime istemeden kötülük yapmışım.Çok üzülüyorum.Bunu fark ettiğimden beri her gün deniyorum.Mama kabına koyuyorum.Sabredip uzun süre bekliyorum ama yemiyor.Geliyor elimi kokluyor.Elimle verince yiyor.Başına buna benzer birşey gelen var mı?Ben kedimi bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim.Ben bu durumda şikayetçi değilim,severek yediriyorum ama benden ayrı kaldığında yine yemiycek.

Evet hakikaten sıkıntılı bir durum bu.
Bence bir süre mamasını kabına koy ama kabı elinde tut yedir.
Sonra kabı yere bırak ama sen de yanında dur. Sonra da yavaş yavaş yerken yanından ayrılmaya başla.
Aklıma başka bir şey de gelmiyor açıkçası, denemekte fayda vardır yine de.
Yani açlıktan ölecek değil ya eninde sonunda yemek zorunda o mamayı.

Back
X