Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Önerileriniz için teşekkür ederim.Kedime konserve mama vermedim hiç.Kuru mama yiyor ama bazen maması bittiğinde 1-2 gün mamasız kalıyor.O zaman kendi yaPtığım yemekelrden vermek zorunda kalıyorum.Tabi o zaman tam bir facia yaşanıyor.Bugün söylediklerinizi denedim.Mamasının olduğu poşeti elime aldım.Hemen arkama takıldı.Mamayı kabın içine koydum ve öyle verdim.Birazını elimin üstüne koydm o yerken yavaş yavaş çekmeye başladım.İlk denemelerimde başarsısız oldum.Mıknatıs gibi elim nereye o oraya.Ama sonra biraz yedi.Bu sefer yanından ayrılmayı denedim.Husursuz oldu ve hemen arkamdan geldi.Miyavlayarak beni çağırdı.Sabırlı davranıp gitmedim ama baktım o da gitmiyor.Tekrar geldim.Bu seferde yemedi sadece kokladı ve ben yine eski usulle yedirmeye başladım.Ama umut var gibi gözüküyo:44:Konserve mamanın kediler için çok cezbedici olduğunu duymuştum.Onu da deniycem.
burayı okudukça nasıl özendim size nasıl anlatamam.bende küçücüktüm hep kedi isterdim annem yıllarca beni bahçeli evimiz olursa alırız diye kandırdı.şimdi sıra kızımda onada babası söylüyor.ve oda benim gibi kediye hasret büyüyüp gidecek.ben normalde ev temizliğine tertipine düşkünümdür tanıyan arkadaşlar yapamazsın falan diyorlar ama ben inanılmaz istiyorum yaaaevimizde balıklarımız vardı bi süre sonra ölüyorlar malum.1.5 senedir muhabbet kuşumuz var beslediğim bu zamana kadarki 3.cü kuş.yaz aylarındaki civcivleri saymıyorum.küçükkenden beri böyleyim kızımda çok meraklı.evdeki muhabbet kuşundan artık o kadar sıkıldımki tüyü tozu yemi felaket pislik yapıyor.babası kedin olursa kuşumuzu yer,falan diyor eşim pek taraftar değil yani ciddi anlamda konuşmadım ama fikrini tahmin edebiliyorum.nedense hep şu kanı var :
1-kedi bu heryere işer afedersiniz kakasını yaparmış
2-temizlik olmazmış mutfağa girermiş tüy dökermiş tüyü çocuğa kist yaparmış.
bunların böyle olmadığını biliyorum yeterince okudum araştırdım bide hayvan sahiplendiren kedi-köpeği olan arkadaş var ondan da bilgi aldım.
neden insanlarımız böyle anlamıyorum.açıkçası kedi alırsam yaptığımı pişirdiğimi insanlar yemezmi aceba uzaklaşırlarmı ki diyorum
yani her yol kedisiz bir hayata çıkıyor şuan.bide çalışıyorum sabah çıkıp 17.30 civarı geliyoruz eve.sorun olurmu apartmanda rahatsızlık verirmi komşulara.?
çooook istiyorum ama çooook ta üzülüyorum...![]()
Arkadaşlar benim oğlum iran kedisi,kuyruğunda up uzunca siyah yara var.Açık bi yara gibi deil.Mesela çok uzun süre yıkamayınca sanki yağlı gibi oluo butun kuyruk tüylerine bulaşyo.Daha bebekken doktorda traj ettirdiğimde sormuştum.Mantar demişti.Yıka sık sık geçmesse bakarız demişti.Ama o doktor gitti şimdi yeni gelende ne olduğunu anlamıyor.Birde çenesinde devamlı pul pul dökülen yine siyah yara gibi bir şeyler var.Özellikle sabah uyandıgında çok fazlalaşıyorlar.Ön patisiyle temizlenirkende bu çenesindeki yara yüzünden patileri kına rengi oluyo ve yıkayıncada geçmiyo.Bunuda doktora sordum çene tüylerini kes dedi kesiyorum ama geçmio.Ve bişeyede dikkat ettim genelde sokak kedilerininde burun çevrelerinde var bunlardan.Bunlarla ilgili bi bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.Bir de geçenlerde forumu gezerken okumuştum ama şimdi bulamadım.Forumun hangi konusunda okuduğumuda tam hatırlamıorum ama sirke hayvanlardaki deri hastalıklarına iyi geliomuş.doğrumudur yoksa benmi karıştırıorum?
ben 2 yıldır kedi besliyorum, onun öncesinde çok istiyordum fakat annem bi türlü-sizin yazdığınız sebeplerden dolayı- izin vermiyordu. evlenir evlenmez 2 tane kedi sahiplendik, evinizi temiz tuttuğunuz sürece size gelen misafirlerin bu konuda bi şikayeti olacağını sanmıyorum. kedi cok akıllı bi hayvandır ve muhakkak sınırlarını daha küçücükken siz çizin ki o da mutfak masasına, yemeğe sünmeye alışmasın. benim kedim ne mutfak masasına çıkar, nede yediğimiz yemelerden yer. böyle olmasının sebebi sanırım kulaklarının duymuyor olması çünkü diğer kedim poşet sesine ayağımın dibinde bitiyor:) bizde calışan bi aileyiz ve 6:30 civarı evde oluyoruz o da zaten o saatlerde uyanmış oluyor, ev kedileri eger tek kedi ise gününün cogunu yaklasık 20 saat kadarını uyuyarak geçirir. yalnızca tatillerde uzun yanlızlık yaşamasın bi sorun olmaz. evde oldugunuz zamanlarda onunla oynayın aynı bebeğiniz gibi bakın ilgilinin o ona yetecektir.
aklınıza bi şey takılırsa yine yardımcı olabilirim. kum eğitimi, mama konusunda, aşı takvimi...
Tatlım kedinin ırkı nedir? Mantıklı olan kısırlaştırmaktır çünkü yakında bağırmaların haricinde evin belirli bölgelerine hatta eşyalarınıza marka bırakmaya ve işemeye başlayacaktır... İlaç kullanmanı tavsiye etmiyorum kanser yapma riski fazla ne yazık ki...Eğer kedin erken olgunlaşan tekir vs ırkı bir kediyse kısırlaştırılabilir çünkü biz 6 aydan itibaren yumurtalıkları aşağı inmiş kedileri kısırlaştırmakta sakınca görmüyoruz ki çiftleşmek isteği zaten olgunlaştığını gösteriyor... Bunun haricinde erkek kediler damima kızgınlıktadır, yanına dişi getirerek buna çözüm bulamazsınızErtesi gün yine ister, yine ister hep ister...
Benim bitanecik kedim, evimin erkeği 1 haftadır çok miyavlıyor. 4 aylık. Yalnızlığa dayanamıyor. Her an kucak istiyor. Kazara oda kapısını kapatırsam çığlıklar atıyor. Çok üzülüyorum. İşe giderken aklım hep onda. Çünkü arkamdan resmen ağlıyor. Bir öneriniz varmı? Bir de gözlerinde sulanma var 3 gündür korkuyorum![]()
Cevabınıza çok teşekkür ederim. Daha önce ben çalışıyordum ama bir kedim daha vardı o evden kaçtı. Acaba bir kedi daha sahiplensem etkisi olur mu?