Önerileriniz için teşekkür ederim.Bu arada mama dışında yiyecek veriyor musunuz? Kedim peynir,yoğurt gibi şeyler yemiyor.Arada az az süt veriyorum.Balığı,et ve tavuk sulu ekmeği severek yiyiyor.Onun dışında da ne denesem pek yemiyor.Hatta yumurtayı haşlayıp vermiştim onu bile yemedi.Ben küçükken de kedilerimiz vardı..Ne koysak yerlerdi.Bu kedi beni şaşırtıyor..Ayrıca hazır mama olarak en son eşim champion(dana etli) almış.Nette araştırınca pek memnun olan yoktu.Tedirgin oldum biraz..Ama severek yiyiyor.Hatta mutfaktaki tabağını kontrol için bile gelmiyor.Bu karnının doyduğuna işaret gibi geldi.Artı nette ki şikayetlerden biride ishal etmesiydi.Cumadan beri yiyiyor maaşallah öyle bir sorunumuzda yok.Sizin bu konuda ki fikriniz nedir?
iki kedim var, biri mama dışında birşey yemez, diğeri her bulduğunu yer(süt,yoğurt,peynir,et,zeytin vs)...
mama dışında ne verirseniz az az verin, kesinlikle tuzsuz olanlardan verin. peynir verdim mi yıkayarak veririm,tuzu azalsın diye...
yazdığım markalar premium mama olarak geçer, pet shop veya veterinerlerde bulunuyor.
Champion market maması olarak geçen markalardan. onlar ile ilgili nette çok olumsuz şeyler okudum. ileri dönemlerde çok fazla böbrek,hemoroid sorunları yaşayabiliyorlarmış. benim kediler de market mamalarını daha severek yiyor(sokak kedileri için alıyorum bazen,poşetleri delip yiyorlar), mama ne kadar kötü kokarsa o kadar iştahlı yiyorlar, anladığım bu :)
siz yazdığım markaların mamasını almaya çalışın. tüy dökümü azalacaktır. bu mamaların fiyatları çok değişken oluyor. ben sokak kedilerine de sıklıkla verdiğim için çuval olarak alıyorum, 7,5-10-15 kg lar olarak, o zaman fiyatları çok uyguna geliyor(whiskas gibi market mamaları ile kg fiyatı aynı oluyor.). ya çuval alın, ya da güvendiğiniz bir petshoptan açık paketler halinde bu mamalardan alabilirsiniz, onlar çuvalları paketleyerek satıyorlar (hills markası sadece orjinal ambalajında satılır.onu açık bulamazsınız). ilk önce deneme amaçlı bu açık mamalardan alabilirsiniz, proplan veya royal canin olandan... kedinizin sevdiği çeşidi bulmaya çalışın... premium mamaların 1,5-2-3 kg lık paketleri çok pahalıya geliyor ama büyük çuval veya açık alırsanız, aynı mamayı çok daha uyguna elde edersiniz... kedi sayısı artınca ben bu çözümü buldum. çuvallarda ekstra indirim de alıyorum bazen :)
premium kuru mamalardan verdikten sonra, verdiğiniz ek gıdalardan az sıklıkta, çok az miktarda verin, mamalarda zaten ihtiyaçları olan tüm besin değerleri var. ayrıca ishal/kabız gibi problemler hiç yaşamazsınız. tüyleri de daha sağlıklı oluyor.
temiz ve bol suyu her zaman olsun. kuru mama ile beslenince su tüketimi artıyor.
isterseniz arada bir yaş mama verirsiniz(sıvı gıda dengesi açısından)...