kilolu kedinizi zayiftamak için cabalariniz oldu mu? eger oldu ise yöntemleriniz neler? paylaşabilir misiniz?
biz ilk girisim olarak hills R/D mamaya geçiş yaptik.
oyun oynatmaya çalışın. bir halatın ucuna düğüm atın, peşinden sürükleyin. bu tip oyunları seviyorlar ve hareketli oluyorlar.
Arkadaşlar, kedim arka bacak çıkığından ameliyatını oldu dün, oldukça ağır bir ameliyat geçirdi, şu an bacağı sargıda.Akşam aldık veterinerden yeni yeni kendine geliyor meleğim. Veteriner min 1 ay çok koşmadan atlayıp zıplamadan durması gerek dedi. Taşıma kafesi var ama iri bir kedi olduğundan onun içinde tutamam tabi, düşündük taşındık eve gelene kadar... evde kiler olarak kullandığımız 2 - 2,5 m2 bir odamız vardı ama camı falan yok karanlık bir odacık. Orayı boşalttık; yatağını, kumunu, tırmalama tahtasını içine yerleştirdik ama eski tip ahşap kapısı var kapıyı kapatınca karanlık oluyo içerisi, ışık da yok çünkü ve havasız. Ucuz yollu nasıl birşey ayarlayıp, orayı hem kızımı dışardan görebileceğim hem havasız ve karanlık bırakmayacak hale getirebiliriz. Aklımızda birkaç fikir var; mesela sineklik kapı yaptırmak ama biraz ayaklanınca telleri yırtabilir ayrıca 100 liradan aşağı değil maliyeti, kapının altını kestirmek geldi cam ekan ve havalandırma deliği açmak ama evimiz kira kapıya zarar veremeyiz tabi. Aslında vet. kullandığı pansiyon kafesleri var salona da koyabiirim hem ışık alır ama fiyatları 150 liradan aşağı değil ve daha dar bir alan. Annem çocuk oyun parklarından alıp çit şeklinde olanlardan üzerini tel ile kapatsanız dedi güzel fikir salona da koyabilirim, daracık havasız alanda kalmaz onu araştıracağım, hamileyim kısmetse bebek bekliyoruz ileride bebeğim için de kullanabiliriz böyle bir şeyi... Nolur başka fikriniz varsa paylaşır mısınız? Maliyeti min tutabilmek ve eve çok zarar vermemek önceliğimiz tabiki malesef

Çit tarzı şeyleri istanbulda nereden bulabilirim sizce? salonun bir kısmına öyle birşey de yaptırabilirim belki..
Okuyup fikir sunan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler
geçmiş olsun. bence en iyisi, vet ile veya pet shop ile görüşüp büyük bir kafes kiralama fikri. nazınızın geçeceği bir yer varsa, uygun fiyata getirebilirsiniz. işiniz bitince elinizde kalmış da olmaz.
kızlar merhaba
kedim ankara kedisi bembeyaz maviş gözlü ve6 aylık sorularım var bilenler bilgilendirirse sevinirim
kedim tuvaletini yaptıktan sonra mutlaka kuyruğunda pislik kalıyor ayrıca içi yanmışgibi bi pis bir koku geliyor bazen de oynamak için yanımıza geldiğinde aman tanrım bir koku sanırım gaz çıkartıyor ve çok pasaklı daha önceden baktığım kediler sokak kedileriydi ve bu kadar pis değillerdi bu zilli durmadan kumlarını saçıyor etrafa mamasını kabından yiyor ama kabın etrafındakilerle başka kedicikler doyar
şimdi ben bu kokuya ve bu dağınıklığa çözüm bulabilir miyim acaba?
bu kadar koku olması bence normal değil. maması mutlaka kaliteli olsun(hills, proplan, royal canin gibi mamalar.) iyi mama yediklerinde pislikleri de kokmuyor. maması kaliteli ise ve koku oluyorsa, vet e bir sorun bence. wh.. adlı market mamasını verdiğimde pislikleri çok kötü kokardı. maması değişince hemen düzeliyordu.
ishal vs olmadıkça kakaları da bir yere bulaşmıyor iyi mama yediklerinde. kum olarak akkum kullanın, onlarda pislikleri pek dağılmıyor. kumla hemen örtebiliyor ve üstüne bulaşmaz.
kum kabını biraz daha derin ve geniş bir kap seçebilirsiniz ya da kumu tepeleme doldurmayın(yine de belli bir derinlikte olması gerekir ama buna dikkat edin), veya kapalı kaplardan kullanın.
gaz sorununu, sadece henüz minicikken ve hazır süt tozu kullandığımızda yaşamıştım. o da yediğine bağlı.
bence yazdıklarınızın geneli, mamadan kaynaklanıyor gibi. iyi mama kullanıyorsanız da, çeşidinden dolayı sindiriminde problem yaşıyor olabilir, o yüzden vet e sorabilirsiniz.
ankara kedilerinin tüyü uzun olsa, iran kedileri gibi mesela, ona da bağlı olabilirdi ama siz mamayı değiştirin ve sorunları gözlemleyin bir öncelikle...
mama kabını daha derin kullanabilirsiniz, onu da tepeleme doldurmayın. özel mama kaplarından(devrilmeyenler) kullanırsanız devirerek dökmesi de mümkün olmaz.
mama konusunda maliyeti düşük tutmayın lütfen, farklı sağlık sorunlarında daha fazla masraf çıkıyor çünkü. ben çuval olarak aldığım için maliyeti de çok düşürüyorum. birçok pet shop, bazı iyi markaları açık halde daha uyguna satıyor(güvenilir yerlerden alın ama, 2. kalite mama satanları da var. )