- 24 Eylül 2012
- 1.016
- 30
- 68
kızlar ya birşey soracağım. benimde bi dişi kedim var. son iki aydır kızgınlık dönemine giriyor çok sık. bugün yine başladı. öğrenci olduğum için kısırlaştıracak parayı denklemem biraz zor şimdilik. onu nasıl sakinleştirebilirim. çok bağırıyor.komşu şikayete geldi bir gece hatta. sakinleştirici ilaçlar varmış ama onları vet.ler kesinlikle tavsiye etmiyor. siz böyle birşey yaşadıysanız kedinizi nasıl sakinleştirdiniz. yardımcı olursanız sevinirim. :)
Kısırlaştırmaya çalışın. Benim kedim 3 ayda bir kızgınlığa giriyordu. Sık sık tekrarlar bu durum hem sizin sinirleriniz bozulur hem ona yazık. Bir de bu durumlarda sırtını bastıra bastıra okşayın yukarıdan aşağıya doğru öyle rahatlıyorlar. Ama bir çareniz yok. Veterinerin de dediği gibi öyle ilaçlardan uzak durun. Bir barınakla konuşun rica edin. Onların anlaşmalı doktorları var sizi onlara yönlendirsinler hatta kediyi barınaktan gösterip bedavaya bile halledebilirsiniz bu işi.
Benim de kedim üç ayda bir kızgınlığa girerdi ve on gün sürerdi. Bir gece sustuğunu bilmem. Ben bile uyuyamazdım sesinden. Ama bir komşum da gelip şikayette bulunmadı. Halden anlamaz mı bu insanlar. Güzellikle anlatın ona 10 gün kadar sürecek bir durum bu bu kadarına katlansın ne olacak. İnsanlık kalmadı kimsede.