- Konu Sahibi EsmerYarim
senede bir defa olmak üzere kuduz, karma ve lösemi (kedi aidsi de diyolar) aşıları var. ayrıca üç ayda bir parazit aşısı. ama parazit aşısı yerine her ay eczaneden alacağın KONTıL adlı ilaçtan da yutturabilirsin. ben bütün mahallenin kedileri parazitten kurtulsun diye arada sırada yemeklerine karıştırıyorum :))) evdeki kedilerime de yutturuyorum. bir de kediler pirelenirse veterinerden alacağın FRONTLıNE adlı ilacı kullanabilirsin. küçük bir tüpteki bu ilacı kedinin ensesine derisine sıkıyorsun 48 saat içinde vücudundaki bütün parazitleri döküyor ve yaklaşık iki ay kadar da yine parazitlerden korunmaya devam ediyor. tüylerin dökülmesini engellemek ise imkansız gibi bir şey. kediler yılda iki kere tüy döküyorlar. yaza girerken kışlık tüylerini döküp hafifliyorlar. kışa girerken de kışlık post oluşturuyorlar. bunu engellemek imkansız ve de gereksiz zaten. bazı vitamin iğneleri tabloyu hafifletebilir ama tamamen engellemesi zaten mantıksız olur. yazık o da kendi giyimini dengelesin di mi annesi :)) ayrıca kedilerin yıkanması da kesinlikle önerilmiyor. çok zorda kalmadıysan (kedi zifte bulanmadıkça) yıkamamaya çalış lütfen. o zaten kendisini yalayarak temizliyor. kedinin üzerindeki tek pislik kendi tükürüğüdür, düzenli olarak parazitlerden arınıyorsa o da zararsız olacaktır.
biz insanlar bütün canlılara insanmışlar gibi muamele etmeye bayılıyoruz onları kendi temizlik kalıplarımıza sokmaya çalışıyoruz ama doğallıkları olabildiğince korunmalı diye düşünüyorum. şampuanlar parfümler kediyi değil sahibini mutlu etmeye yönelik ticari ürünler. zaten o kadar titizsen bence kediye de kendine de işkence etme bırak gitsin diyesim geliyor. bilmiş bilmiş konuştuma ama kusura bakma çok dertliyim bu konuda. umarım yardımcı olmuşumdur. pisine de selamlar....
biz insanlar bütün canlılara insanmışlar gibi muamele etmeye bayılıyoruz onları kendi temizlik kalıplarımıza sokmaya çalışıyoruz ama doğallıkları olabildiğince korunmalı diye düşünüyorum. şampuanlar parfümler kediyi değil sahibini mutlu etmeye yönelik ticari ürünler. zaten o kadar titizsen bence kediye de kendine de işkence etme bırak gitsin diyesim geliyor. bilmiş bilmiş konuştuma ama kusura bakma çok dertliyim bu konuda. umarım yardımcı olmuşumdur. pisine de selamlar....