Kedilerle ilgili sorum olacakt bakarmsnz ltfen

senede bir defa olmak üzere kuduz, karma ve lösemi (kedi aidsi de diyolar) aşıları var. ayrıca üç ayda bir parazit aşısı. ama parazit aşısı yerine her ay eczaneden alacağın KONTıL adlı ilaçtan da yutturabilirsin. ben bütün mahallenin kedileri parazitten kurtulsun diye arada sırada yemeklerine karıştırıyorum :))) evdeki kedilerime de yutturuyorum. bir de kediler pirelenirse veterinerden alacağın FRONTLıNE adlı ilacı kullanabilirsin. küçük bir tüpteki bu ilacı kedinin ensesine derisine sıkıyorsun 48 saat içinde vücudundaki bütün parazitleri döküyor ve yaklaşık iki ay kadar da yine parazitlerden korunmaya devam ediyor. tüylerin dökülmesini engellemek ise imkansız gibi bir şey. kediler yılda iki kere tüy döküyorlar. yaza girerken kışlık tüylerini döküp hafifliyorlar. kışa girerken de kışlık post oluşturuyorlar. bunu engellemek imkansız ve de gereksiz zaten. bazı vitamin iğneleri tabloyu hafifletebilir ama tamamen engellemesi zaten mantıksız olur. yazık o da kendi giyimini dengelesin di mi annesi :)) ayrıca kedilerin yıkanması da kesinlikle önerilmiyor. çok zorda kalmadıysan (kedi zifte bulanmadıkça) yıkamamaya çalış lütfen. o zaten kendisini yalayarak temizliyor. kedinin üzerindeki tek pislik kendi tükürüğüdür, düzenli olarak parazitlerden arınıyorsa o da zararsız olacaktır.
biz insanlar bütün canlılara insanmışlar gibi muamele etmeye bayılıyoruz onları kendi temizlik kalıplarımıza sokmaya çalışıyoruz ama doğallıkları olabildiğince korunmalı diye düşünüyorum. şampuanlar parfümler kediyi değil sahibini mutlu etmeye yönelik ticari ürünler. zaten o kadar titizsen bence kediye de kendine de işkence etme bırak gitsin diyesim geliyor. bilmiş bilmiş konuştuma ama kusura bakma çok dertliyim bu konuda. umarım yardımcı olmuşumdur. pisine de selamlar....

evet yardımcı oldun
yazdıkların için teşekkürler
kedim dışarıda çıktığı için kendini karalara sürüp geliyor diye yıkamıştım kediden titizim de tiksindim diye değil zaten tiksinti boyutunda bişey olsaydı ne evime ne kapıma alıştırıdım ki kedimle oynadığım zaman sürekli elimi yalar sevdiğini belli etmek için
hım dediğin gibide kokular sürmem kedilerime onlarında bir doğallığı var bunun bilincindeyim
ben sadece kedilerimi aman inasanlar gibi olsunlar temiz olsunlar kokular süreyim diye çabalamıyorum tek sorunumuz tüy dökülmesi şükür başkada hastalık gibi sorunlarımız yok tüyleri içinde gerekli cevapları yazdılar arkadaşlar saolsunlar ona göre hareket ediyorum artık benim bilmediğim bazı yiyeceklerde tüy dökülmesine sebepmiş verdiğim yiyecekleri artık sıklık derecesinde değil belli aralıklarla veriyorum
hem zaten ben tamamen tüyleri dökülmesin demedimki bu sıralar fazla oldu tüy dökülmesi çözüm arıyorum bunun için
nasılki insanların saçı kılı dökülüyorsa hayvanlarda da bu kadar dökülmesi normal diye düşünüyorum
aşırısı canımı sıkmıştı kediciklerim için çare arayışı içindeydim kedi besleyen arkadaşlar tavsiyelerini önerilerini sundular bende buna göre hareket ediyorum ki en azından bilmediğim çoğu şeyi burda yazdılar bilgilendim hepsinin sayesinde

arkadaşlar kedilerinizi zorla yıkamayın onla zaten yalanarak temizleniyorlar.siz onları sabunla yıkarsanız derileri tahriş olur ve tüyleri iyice dökülür.kedilerin tüyleri sık ve uzun olduğu için derileri kurumaz ve üşütüp zatürre olurlar.tüylerinin dökülmesine çare bulamazsınız.size tavsiyem kedinize parazit aşısı yaptırın böylelikle siz hastalıklardan korunmuş olursunuz...

katılıorum sonuna kadar :içelim: benimkilerden biri yalanma özürlü, leş gibi oluo walla ama umrunda değil pasaklının kaydirigubbakcemile3 mecburen onu yıkıoruz

kedilerin yıkanma aralığ minimum 15 günde 1 dir. eğe kedi yıkanmamakta direniyorsa, bu bile gerekli değildir. daha sık yıkamak, kedilerin deri ph ını bozar.

yok ben illa yıkayacağım derseniz de, kedi-köpek şampuanı, bulamıorsanız arap sabunu (ciddiyim, veterinerimiz sölemişti) veya zeytinyağı sabunu ile ıkamanız gerekiyor. kesinlikle normal şampuan veya saydıklarım dışında sabun kulanmayın derileri ve dolayısıyla tüyleri mahvolur yavrucakların :1no2:

yazdığınız bilgiler için teşekkürler kızlar a.s.
ben beslediğim kedilerimi hususi gidipte satın almadım evimiz müstakil olduğu için evelki sene kapımıza bir kedi alıştı bende aşırı derecede hayvan sevgisi var evde beslemek istemiyordum çünkü onlara alışınca kopması zor oluyor benim için yani öldükleri zaman evlenmeden önce besliyordum yine kedi kuş vardı yani evimizde ama öldükleri zaman günlerce arkalarından ağlıyordum
evlendikten sonra beslememeye karar verdim ama kapımıza gelen kedi kararımın tekrar değişmesine sebep oldu a.s zamanla daha alıştı kedi dişi kediydi ve birde yavrusu oldu yani namı diyar mikrobumuz alkisalkisalkis bu sefer iki kedimiz oldu sonuçta sokaktan gelmiş kediydi ve bizede iyce alışınca içeri almayada başladım hem anneyi hem yavruyu tüyleri kirliydi bu sebeplen yıkama gereği duymuştum :kedi:
şimdi ikiside tertemizler zaten sürekli yalanıp duruyorlar ve kirlenmedikleri sürecede yıkamam artık ki kirlenecek yerede gitmiyorlar kapımızın önünde ler gün boyu içeri girip çıkarlar sıkıldıkça bi içerde koltukta yan gelmiş bi kapı önünde ki kanepede yan gelmiş yatıyorlar :)) yani kirlenecek biyere girip çıkmıyorlar artık ev kedisi oldu çıktılar
bu sene annişimizin 3 yavrusu daha oldu şimdi 5 kedim var yavrulara baktıkça oyunlarını gördükçe izledikçe izleyesim geliyor opuyorumnanaktan çok şekerler hepside
hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar
bilgileriniz sayesinde bilmediklerimi öğreniyor ve bunlara göre hareket ediyorum artık a.s

Canım petshoplarda sarımsaklı maya tabletleri satılıyor hatta internettede araştır her gün bir tablet veridğinde tüy dökülmesi kesiliyor, ben ilk kedimdede kullandım şimdikindede kullanıyorum çok fark ediyor.Zaten hayvan uzun tüylü yoksa başa çıkamam.Birde furminator diye bir tarak var onunla 15 günde 1 kere tarayınca bütün ölü tüyleri topluyor, burada 90 lira ama ebaydan bakarsan kargo dahil 40 liraya geliyor canım...Son olarak hiç birini yapamazsan eczaneden gabiotan tablet al, bu da tüy dökmesni engellemek için ama ben şahsen ilaç olduğu için kullanmak istemedim bunun yerine maya tableti daha zararsız sonuçta vitamin...

Kedinin üzerindeki tek pislik tükürüktür denmiş ama kedi tükürüğünün antiseptik özellikler taşıdığı bilinen bir şey ...Burada esas problem kist ilaçlaması yapılmamış kedilerin tüylerinde yaşan organizmaların yol açtığı sorun...burada kontil lafı geçmiş ama kontil kiste neden olan parazit yumurtaları için etkinlik sağlamıyor.Bunun yerine size tavsiyem droncid tableti kullanmanız 1,5 ayda bir yutturursanız tamamdır...Fiyatı 5 ytl civarı...

Son düzenleme:
kızlar size sorum şu bilginiz varsa ki evde hayvan besleyenler bilir diye umutla buraya konumu açıyorum
geçen sene kapımıza bir kedi alıştı evim müsatakil olduğu için yerimde müsaitti.eee birde aceyip derecede hayvan sevgim var neyse bunu kovmadım iyce alıştı bize birde yavrusu oldu tam bir ev kedisi oldu çıktı şimdi arada içeri alıyorum ve tüyleri muhakkak dökülüyo ben yumurta haşlanıp yedirildiği zaman tüyleri dökülmez diye seneler öncesinde takvim yaprağında okumuştum.hafta 2 kez veriyorum hem annişime hemde mikrobuma tuhaf isimler dimi :))
bana , evde hayvan besleyen arkadaşlar tüylerini dökmemesi için ne öneririsiniz.ilacı yada iğnesi varmı bunun için.eşim veterinere sormuş yok böyle bişey demiş.bizede alıştıkları için evede girmek istiyorlar içeri alıyorum ama bir süre sonra tekrar dışarı çıkarıyorum sonra evi temizliyorum ya tüyü dökülmüşse diye.

birde kediye tuvalet ihtiyacı olduğu zaman nasıl anlaşılıyo.ve nereye yapması gerektiği nasıl alıştırılıyo
arkadaşlar cevap yazarsanız çok sevinecem.

ay yerim be o kedicikleri canım evin müstakil ve müsayitse tuvalet alışkanlığını bence dışarı bahçeye alıştır derim ben öyle yaptım.tüğ dökme zamanları oluyro mesela ik bahar da çok tüğ döküyorlar evde neyle besliyorsun sütle besliyorum ben hazır mamalarda kullanıyorum mamaların çok etkisi oluyor mama yemeye başladığından beri tüğleri az dökülüyor evine aldığın içinde o kediciği ayrıca tebrik ederim canım benimde var kediciklerimalkisalkisalkis

sana sadece veterinerine sormanı ve tüylerini günde 2 kere ince telli tarakla taramanı öneririm tüy dökmesine yardım ediyo.

Kedinin üzerindeki tek pislik tükürüktür denmiş ama kedi tükürüğünün antiseptik özellikler taşıdığı bilinen bir şey ...Burada esas problem kist ilaçlaması yapılmamış kedilerin tüylerinde yaşan organizmaların yol açtığı sorun...burada kontil lafı geçmiş ama kontil kiste neden olan parazit yumurtaları için etkinlik sağlamıyor.Bunun yerine size tavsiyem droncid tableti kullanmanız 1,5 ayda bir yutturursanız tamamdır...Fiyatı 5 ytl civarı...
canım benim verdiğin bilgiler için teşekkürler en kısa süre içinde bu dediklerine bakıcam umarım bulunduğum şehirde kolaylıkla bulabilirim a.s
ay yerim be o kedicikleri canım evin müstakil ve müsayitse tuvalet alışkanlığını bence dışarı bahçeye alıştır derim ben öyle yaptım.tüğ dökme zamanları oluyro mesela ik bahar da çok tüğ döküyorlar evde neyle besliyorsun sütle besliyorum ben hazır mamalarda kullanıyorum mamaların çok etkisi oluyor mama yemeye başladığından beri tüğleri az dökülüyor evine aldığın içinde o kediciği ayrıca tebrik ederim canım benimde var kediciklerimalkisalkisalkis
evet canım evim müstakil olduğu için beslemede zorluk çekmiyorum tuvalet ihtiyaçlarını dışarda yapıyorlar ama eve girdikleri zamanda çıkmak istemiyorlar birde hepsi birden doluşunca hepsi bi tarafa gizleniyorlar benimle oyun oynuyorlar :)) bulup toparlamam imkansız :D tuvalet ihtiyacını evde alıştırmayı öğrenmek istedim çünkü kışın daha fazla içerde kalıyorlar ve içeri pislemelerini istemem .şimdi hava sıcak olduğu için zamanlarnı kapının önünde kanepede sere serpe yatarak geçiriyorlar :))) mayışık ama tatlı şeyler :D
evet ya baharda tüyleri okadar döküldü kü başa çıkamadım :bbo: şimdi biraz daha iyi gibiler
evde onlar için bişeyler hazırlamaya çalışıyorum canım kendi yediklerimizdende veriyorum hiç hazır mamaları denemedim ama bu sefer düşünüyorum burda yazılanlara bakılırsa iyi geliyor kediciklere ;))yavrular için öğün aralarında süt veriyorum anneleri pek içmiyor ama tadımlıkta olsa dilini bandırıyo süte :))
canım benim yazdıkların için teşekkür ederim a.s.hayvanları çok seviyorum bu yüzdende eve almamda bi sakınca görmüyorum zaten yalanarak kendilerini temizleyip duruyorlarda :))))
sana sadece veterinerine sormanı ve tüylerini günde 2 kere ince telli tarakla taramanı öneririm tüy dökmesine yardım ediyo.

canım benim bulunduğumuz yerde veterinere sormuştuk ve bize kediler için ne ilaç nede iğneleri var demişti bende çaresiz buraya konu açtım ve burda herkeste saolun bana bilmediğim güzel bilgileri verdiniz
artık burda öğrendiklerimle hareket ediyorum şimdi daha iyiler tüy sorununu artık aştık gibi hihoyyyt

evet canım evim müstakil olduğu için beslemede zorluk çekmiyorum tuvalet ihtiyaçlarını dışarda yapıyorlar ama eve girdikleri zamanda çıkmak istemiyorlar birde hepsi birden doluşunca hepsi bi tarafa gizleniyorlar benimle oyun oynuyorlar :)) bulup toparlamam imkansız :D tuvalet ihtiyacını evde alıştırmayı öğrenmek istedim çünkü kışın daha fazla içerde kalıyorlar ve içeri pislemelerini istemem .şimdi hava sıcak olduğu için zamanlarnı kapının önünde kanepede sere serpe yatarak geçiriyorlar :))) mayışık ama tatlı şeyler :D
evet ya baharda tüyleri okadar döküldü kü başa çıkamadım :bbo: şimdi biraz daha iyi gibiler
evde onlar için bişeyler hazırlamaya çalışıyorum canım kendi yediklerimizdende veriyorum hiç hazır mamaları denemedim ama bu sefer düşünüyorum burda yazılanlara bakılırsa iyi geliyor kediciklere ;))yavrular için öğün aralarında süt veriyorum anneleri pek içmiyor ama tadımlıkta olsa dilini bandırıyo süte :))
canım benim yazdıkların için teşekkür ederim a.s.hayvanları çok seviyorum bu yüzdende eve almamda bi sakınca görmüyorum zaten yalanarak kendilerini temizleyip duruyorlarda :))))

ay canım aynı benim kediciklerimi tarif etmişsin evin içine aynı anda doluşuyor peşimden gelip benimle oynuyorlar bizimde dışarka kapının önünde kanepede sere serpe uyuyarak geçiriyorlar akşam ben işten eve gelince ben ayak sesimden anlayıp bahçe kapısına koşuşuyorlar kışında kıyamıyorum biz sobanın başında onlar dışarla alıyorum onlarıda yanıma pencerenin birini hafif aralık bırakıyorum tuvaleti geldiğinde kendi çıkıyor yada pencere kapalıysa kapıya veya pencerenin önünne geçip miyavlıyorlar bende ok seviyorum hayvanlarıı opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

tüy dökme hem mevsimle alakalı bişey hemde sürekli aynı şekilde besleniyorsa.. mesela benim kedişim hep et yerdi hep et yerdi sürekli tüyleri dökülürdü karaciğeride baya zorlamıs.. biz onu şimdi zorla mamaya alıştırdık ama gene ayda bikere filan sevdiği etten veriyoruz..tuvalet konusundada bi kaba kum koymusttuk oraya yapardı sonra annem o kabı banyo giderinin üzerine koydu birazda orda tuttu sonra kabı kaldırdı artık banyo giderine yapıyo bizde sonra su döküyoruz akıllı benm kızım yha eğer banyonun kapısı kapalıysa wcye gidiyo lavabonun altına yapıo..:)

Back
X