kedili kadının yemeği yenmezmiş!

inadına diyordum ben kopegimi kedimi sevip sonra yemek yapıyorum o ellerle ohhh ne guzelde oluyor diye:) valla umrumda degil boyle dusunenler ben cook gordum ıyyy kopek kılı kedi kılı deyipde yer sildigi bezle masa silenler hey yavrum heyy :))
 
Ağzına sağlık çok yerinde söylemişsin. Yanlış anımsamıyorsam Hasan-ı Basri Hz.'nin hurma hikayesi vardı "Gıybete teşekkür" diye... Ona benzemiş.

Anneannemin evinde kendimizi bildik bileli kedileri oldu. Hem de öyle 1-2 değil en az 4-5 kedisi olurdu.
Evin içine girer çıkarlardı, bahçelerde gezerlerdi. Anneannemin enfes yemeklerinden yerdik, herkes yerdi, niçin yenmesin?

Takılmayın milletin saçma laflarına ve üzülmeyin, o lafları sonuna kadar hak etmiş.
 
Peygamber efendimiz s.a.v. kediler aileninizin bir ferdidir temidir evinizd3 dolasmasina izin verin buyurmus.
Onlarda kim oluyor..
Bende cok seviyorum. Ama kedilerden geceleri korkuyorum. Kopek istiyorum ama kopeklerdende korkuyorum. Ne guzel bahcen varmis bahcede besliyormussun.
Evde tuy dokulur ve koku okuyor diye istemem ama annem bahcede cook kedi besledi. Cook sever. Sokakta kedi gorse sevmeden gecmez.
Bende cok severim. Bizde kv oldugu binaya tasincaz ve bahcesi var. Köpek dusunmuyor degilim.
Cok tatli sevimli kopekler var.

Cevabimiz yerinde olmus.
 
Kızlar benim evim bahce katı ve bahce sadece benim kullanım alanım.
Siyam cinsi dişi bir kedim daha dogrusu evimizin üyesi var.
Iftara misafirimiz vardı
Hava sıcak diye yemegimizi bahcede yedik. Ben çay servisi icin içeri gidip gelirken yan bahçeden komşumun konusmalarina kulak misafiri oldum:
-kedili kadının pisirdigi yemek yenir mi
-kedinin olduğu bahçede yemek yenir mi
-acımdan ölsem adım atmam o eve
-evde hayvan mı beslenir ne pislikler....

Duvarı delip üstlerine atlayasım geldi. Ama...
Teyzecim hayırlı iftarlar.
Şu mübarek günde giybetimi ederek ne güzel gunahlarimi aldınız Allah sizden razı olsun. Haaa bu arada vallahi benim kedimin patileri sizin kalbinizden daha temiz....
Demekle yetindim....
Komşumun kalbini kırmak istemezdim sonradan üzüldüm keşke duymamazliktan gelseydim diye ama olan oldu bi kere....
Valla teyzeye baya giyirmissin :KK70:helal olsun :KK9:ama teyzede haketmis yani bari su mubbarek ayda giybeti birak dimi:KK62:
 
Peygamber efendimiz(sav) kedilerin necis(pis) olmadığını söylemiştir. Böylelikle kedi beslemek sünnettir. :)
Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym "Ya Resul o sudan kedi içti" deyince, Resulullah "Onlar en temiz ağıza sahiptirler" buyurmuş ve abdest almıştır (Hadisi Nakleden Peygamberimizin eşi Hz. Aişe).

Komşunuz ayıp etmiş. Keşke bilip bilmeden konuşmasalar.. Gerçekten hayvanlar insanlardan bile temiz ve masum..
 
Cevap cuk diye oturmuş, bravo. Ya hadi diyelim kedi pis, kedi kaka. Sanane be kardeşim sanane? Senin gibisi gelmesin zaten ne evime ne bahçeme :sinirli:

Bir de acımdan ölsem o evde yemem demiş, sokakta aç insanlar çöpten yemek yiyor, haberi var mı bu teyzenin?
 
Köpek sahibiyim. Sokaktaki insanlara önce karşılık vermiyordum ayıp olmasın diye ama seneler geçtikçe tahammül sınırım bittiği için çatır çatır lafımı ediyorum artık, kimse de umrumda değil.
 
İki tanıdığımda kedi var. Bir çok titiz zaten mutfak tezgahında bişey bırakmaz kaşık bile. Kedi de çok nadir tezgaha çıkar. Ama bir arkadasım var ki herşeyi tezgahta şekeri baharatları ekmeği meyvesi ve kedi sürekli tabağın çanağın oradakilerin üstünde geziyor. Valla ikinci kızın evinde bende bişey yiyemiyorum.
 
Yalan sölemicem kedileri hiç sevmem.kedisi olan iki arkadaşımın evindede malesef bişey yiyemiyorum gerçekten.ama kimseyede bu şekilde konuşmam dedikodu yapmam.eminin hayvancık benden bile temizdir ama bazı insanlarda böyle huylar olabilir.ama dedikodu yapmayı gerektirmez cevap iyi olmuş canım salla sen o pis dedikoducuları
 
O cevap ne ka güzel olmuş ya tebrik ederim:KK53:
Benimde köpeğim var pug cinsi hepimiz çok aşırı düşkünüz geçen biri babama"Bu ne çirkin köpek"demiş babamın cevabı :rolleyes:
"Herkes kendisine baksın,
Sen hiç aynaya bakmıyorsun galiba" Olmuş :KK70:
 
Back
X