Kedim, bebek düşüncesi ve saçma sapan duygularım.

Hanımlar merhaba, benim bir kedi kızım var,2 senedir bizimle, fazlasıyla bağlandım ona,gözünün içine bakıyorum resmen.Pandemi umarım azalırsa bebek de istiyoruz artık 5 yıllık evliyim, ama ben korkuyorum, bebek başlı başına zor iş ,ister istemez özellikle ilk zamanlar anneye bağlı.Bu süreçte kedimi ihmal etmekten çok korkuyorum. Kızım pek insan sevmez, eşim ne kadar ilgilense de hep benimle, ben hangi odadaysam orada, benimle uyur vs .Bebek doğunca nasıl olacak ne yapacağım inanın bilmiyorum.Denge kuramazsam siye endişeleniyorum.Diğer bir konu yavrum uzun tüylü ve çok tüy döküyor gerçekten, her gün süpürüyorum evi, her gün mutlaka tararım kedimi, rulo kullanıyoruz vs ama ister istemez her yerden tüy çıkıyor. İnanın ben bunu dert etmiyorum, ama eşim ne kadar sevse de arada söylenip duruyor ve bebek olunca biliyorum ki susmayacak, bilmiyorum bu durumlar beni şimdiden geriyor.Abarttığımı düşünecek olabilirsiniz ama ben bu durumları gerçekten dert ediniyorum. Ne yapabilirim,yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Yanlış anlaşılmak istemem, asla yavrumu başkasına vereyim, emanet edeyim gibi bir düşüncem yok, aksine onu ihmal etmekten korkuyorum.
İstanbuldaysanız kendinizi bana vereblrsnz

11 yaşında kedim var. 3 yaşında da ikizlerim :) hiç bir sorun yaşamadım. Kediler asla bebeklere zarar vermez çekinip uzak duruyorlar hatta. Tüy vs konusu efsane zaten ama yinede kurutma makinesi tavsiye ederim. Robot süpürge tavsiye ediyorlar bende düşünüyorum, sulu süpürgem var oda çok güzel temizliyor kıl tüy işini.
Kedimle eskisi gibi ilgilenemiyorum evet en büyük sıkıntı bu belki de ama o mutlu :)) evde ki kaosun oda farkında ve oldukça anlayışlı sağolsun. Gece bizle uyurdu hala bizle uyuyor o ara telafi ediyoruz ne yapalım. Çocuklarsa çok seviyor çok da sıkıştırıyor kuyruğunu kuağını çekiyor falan ama gıkı çıkmıyor çok bunalırsa usulca kaçıyor. Hersey rayına giriyor yani hiç endişelenmeyin.

Tüy sorununu mama değiştirerek bir miktar halledebilirsiniz aslında. Birde alışıyorlar hiç üzülmeyin şanslı bir bebek olacak 🌹ama kedinizi birgün bile vermeyin işteo zaöan küser vepsikolojisi bozulur

Eşim bebek olduktan sonra susmaz ne demek Allah aşkına. Susturmayı bileceksiniz ozaman kedi de çocuğunuz. Hayvanını doğum bebek bahanesiyle başından atanlar yarın öbür gün bunun günahı çocuğumdan çıkarsa diye korkmaları lazım bence. eşinizde böyle bir istek sezdim kusura bakmayın lafım size değil eşiniz aklınızı karıştırmış bence sizin. Eşiniz yüzünden bu psikolojidesiniz gibi.

Eşim bebek olduktan sonra susmaz ne demek Allah aşkına. Susturmayı bileceksiniz ozaman kedi de çocuğunuz. Hayvanını doğum bebek bahanesiyle başından atanlar yarın öbür gün bunun günahı çocuğumdan çıkarsa diye korkmaları lazım bence. eşinizde böyle bir istek sezdim kusura bakmayın lafım size değil eşiniz aklınızı karıştırmış bence sizin. Eşiniz yüzünden bu psikolojidesiniz gibi.
Eşimi asla savunmuyorum ama, bahsettiğiniz gibi biri değil inanın, benim kadar hassas değil sadece, kaldı ki kediyi eşim sahiplendi bizim için, atmak istese baştan asla eve getirmezdi. Kedim benim bebeğim inanın gözüm gibi bakıyorum ona ben, istediğim sadece işimi daha kolaylaştıracak tavsiyelerdi, yoksa asla vermek gibi düşüncem söz konusu değil

11 yaşında kedim var. 3 yaşında da ikizlerim :) hiç bir sorun yaşamadım. Kediler asla bebeklere zarar vermez çekinip uzak duruyorlar hatta. Tüy vs konusu efsane zaten ama yinede kurutma makinesi tavsiye ederim. Robot süpürge tavsiye ediyorlar bende düşünüyorum, sulu süpürgem var oda çok güzel temizliyor kıl tüy işini.
Kedimle eskisi gibi ilgilenemiyorum evet en büyük sıkıntı bu belki de ama o mutlu :)) evde ki kaosun oda farkında ve oldukça anlayışlı sağolsun. Gece bizle uyurdu hala bizle uyuyor o ara telafi ediyoruz ne yapalım. Çocuklarsa çok seviyor çok da sıkıştırıyor kuyruğunu kuağını çekiyor falan ama gıkı çıkmıyor çok bunalırsa usulca kaçıyor. Hersey rayına giriyor yani hiç endişelenmeyin.
Çok teşekkür ederim, size de evlatlarınız ve kedinizle mutluluklar diliyorum.

Son düzenleme:
6 kedi , 6 köpek, 2 tavşan ve 3 muhabbet kuşunun olduğu evde doğdum. Ailem (özellikle annem) sapıkça tutkundur kedilere. Hayal meyal hatırladığım çocukluk anılarımda ayaklarıma atlayıp duran kediler, oynaşan yavrular, arada hırlaşan tıslayan anne kedi ve anne köpek var. Tımarhane gibi bir ev, ama öyle güzel öyle dolu öyle anlamlıydı ki. Ev de 2+1, öyle büyük değil. Adım atamıyorsun, evde metrekare başına kaç hayvan düşüyor Allah bilir. Oturacak bi köşe yok. Divanlarda kedi yavruları, halının üstünde köpek yavruları, anne kedi sürekli annemlerin yatağında. Tavşanlar için 2+1 'in 1'i tahsis edilmiş. Biz 3 kardeş salonda uyuyoruz, tavşanların ise kendilerine ait odaları var, o derece. Kuşlar desen 1 saniye susmuyor. Ne manyakmış annem yahu =) Gerçi ne zaman bize kızsa sizi doğuracağıma kedi köpek doğursaydım der. Gerçekten hayvanla birlikte kardeş gibi büyüyen insan çok başka oluyor. Biz hepimiz çok vicdan sahibi, çok duyarlı insanlar olduk. Benim de kedim var, tam bir eşkiya. Çocuk yapsak tepkisi ne olur acaba diye konuşuruz eşimle. Umarım kabullenir.

Back
X