Kedim, bebek düşüncesi ve saçma sapan duygularım.

Arkadaslar ben de kedi sahiplenmeyi düşünüyorum bu aralar merak ettiğim birsey var kedinizle gece kendi yatagınızda yatmak zor olmuyor mu üzerine basma gibi tehlikeli bir durum olusmuyor mu tabi birde eşinizle özel hayatınız sabote edilmiş olmuyor mu
Bunları cok merak ediyorum
Kedi yatakta degilde aynı odada yatsa bile ben cok çekinirim diye düşünüyorum

Arkadaslar ben de kedi sahiplenmeyi düşünüyorum bu aralar merak ettiğim birsey var kedinizle gece kendi yatagınızda yatmak zor olmuyor mu üzerine basma gibi tehlikeli bir durum olusmuyor mu tabi birde eşinizle özel hayatınız sabote edilmiş olmuyor mu
Evet tam şuan sorunun yanıtını vereyim canlı olarak IMG_20201028_013213.webp

Bebek olunca kediyi traş ettirirseniz en azından bebeğin 40ı çıkana kadar rahat olursunuz.

Hanımlar merhaba, benim bir kedi kızım var,2 senedir bizimle, fazlasıyla bağlandım ona,gözünün içine bakıyorum resmen.Pandemi umarım azalırsa bebek de istiyoruz artık 5 yıllık evliyim, ama ben korkuyorum, bebek başlı başına zor iş ,ister istemez özellikle ilk zamanlar anneye bağlı.Bu süreçte kedimi ihmal etmekten çok korkuyorum. Kızım pek insan sevmez, eşim ne kadar ilgilense de hep benimle, ben hangi odadaysam orada, benimle uyur vs .Bebek doğunca nasıl olacak ne yapacağım inanın bilmiyorum.Denge kuramazsam siye endişeleniyorum.Diğer bir konu yavrum uzun tüylü ve çok tüy döküyor gerçekten, her gün süpürüyorum evi, her gün mutlaka tararım kedimi, rulo kullanıyoruz vs ama ister istemez her yerden tüy çıkıyor. İnanın ben bunu dert etmiyorum, ama eşim ne kadar sevse de arada söylenip duruyor ve bebek olunca biliyorum ki susmayacak, bilmiyorum bu durumlar beni şimdiden geriyor.Abarttığımı düşünecek olabilirsiniz ama ben bu durumları gerçekten dert ediniyorum. Ne yapabilirim,yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Yanlış anlaşılmak istemem, asla yavrumu başkasına vereyim, emanet edeyim gibi bir düşüncem yok, aksine onu ihmal etmekten korkuyorum.
Hayvanların çocuklara zarar verdiğini hiç görmedim duymadım en vahşi sanılan köpekler iki metrelik kangallar dahi çocuklarla mükemmel anlaşıyor. Bence ne kedinizden nede bebek yapma fikrinden vazgeçmeyin sonuç olarak bebeğin yerini kedi tutmaz evlat sevgisi her şeyin önünde gelir. O hayvancık size düşkün olduğundan fazla bebeğe düşkün olur bence

Kedilerin yanından bile geçme diyen doktor mu 😳 yok artık yaa ben böyle diyen doktorları genelde hayvan düşmanı gibi görüyorum veya hayvanlar hakkında hiçbşr bilgiye sahip olmadıklarını. Toxoplasma testi de yapılmadı bana. Hamilelik sürecindeyim sürekli kedilerle haşır neşir oluyorum. Kedimi de öpüp kokluyorum. Ama asla dışkılarına dokunmuyorum temizlemiyorum ve sevdikten sonra ellerimi yıkıyorum. Bir sıkıntı yok yani.
Düşmanlıkla alakası yok 😁Toksoplazmaya bağışıklığım düşük olduğu için. Arkadaşım da bu nedenle bebeğini kaybetti. Siz kedilerle zaten haşır neşir olduğunuz için bağışıklığınızda bir sorun yoktur ki.

Kedinin kokusu olmaz ki, yani beslediğimiz baktığımız hiçbir kedi kokmadı. Hamileyim herşeu burnuma kokuyor ama kediler hiç kokmadı. Ayrıca bu kıyafet mi eşya mı ona buna emanet edilsin. Çok yanlış buluyorum. Ne kadar kolay sizler için bir canı ordan oraya savurmak. Kediyi isterseniz başka bir evde haftalarca tutun, kedi yine kendi evinde rahat eder, başka evi benimsemesi çok uzun sürer. Ayrıca ordan oraya ordan oraya gönderilen kediler strese grip işeme, yemek yememe vs gibi tepkiler verir.

Bazen bizde kedimizle ilgilenemiyorduk, ama sıkıntı çıkmamıştı, ilgilenemediğimiz zamanlarda onun oynayabileceği eşyaşarı ortaya çıkarır onu oyalardık. Bazen 2 gün evde tek kaldığı oldu, her yeri oyun bahanesiyle dağıttı filan. Yeterki onu evinden etmeyin.
Benim için kolay değildi tabii ki bir canlının oradan oraya savrulması. Hamilelik sürecini yaşayan ben olmadığım için koku hassasiyeti konusunda da bir şey söylemem doğru olmaz ama kadın yanına yaklaşamadığı için beyaz kedi kirden dolayı bildiğiniz sarıya dönmüştü ben de iyi bakabileceğime inandığım için sahiplendim. Elimden geleni de yaptım onun için ama işeme mevzusunu aşamayınca annemi de daha fazla ikna edemedik ne yazık ki. Herkesin hamileliği aynı geçmeyebilir belki konu sahibi de benzer bir durum yaşayacak diye kendi tecrübemden örnek verdim ben. Eski sahibi tekrar alana kadar başka kimseye vermemek konusunda da uzun süre ısrarcı oldum ama bu koku mevzusu öne sürüldü hep. Bu arada bence hayvanlar gayette kokuyor benim bildiğim. Hem kendi evimde hem de evcil hayvanı olan evlere gittiğimde hayvan beslenmeyen evlere göre ayırt edici bir fark oluyordu koku konusunda.

Düşmanlıkla alakası yok 😁Toksoplazmaya bağışıklığım düşük olduğu için. Arkadaşım da bu nedenle bebeğini kaybetti. Siz kedilerle zaten haşır neşir olduğunuz için bağışıklığınızda bir sorun yoktur ki.
Hımm. Ama bu illa kediden geçecek değil ki iyi yıkanmamış sebze, meyve, az pişmiş et vs. kediden daha tehlikeli 🙂 arkadaşınıza üzüldüm. Allah kimsenin başına vermesin.

Benim için kolay değildi tabii ki bir canlının oradan oraya savrulması. Hamilelik sürecini yaşayan ben olmadığım için koku hassasiyeti konusunda da bir şey söylemem doğru olmaz ama kadın yanına yaklaşamadığı için beyaz kedi kirden dolayı bildiğiniz sarıya dönmüştü ben de iyi bakabileceğime inandığım için sahiplendim. Elimden geleni de yaptım onun için ama işeme mevzusunu aşamayınca annemi de daha fazla ikna edemedik ne yazık ki. Herkesin hamileliği aynı geçmeyebilir belki konu sahibi de benzer bir durum yaşayacak diye kendi tecrübemden örnek verdim ben. Eski sahibi tekrar alana kadar başka kimseye vermemek konusunda da uzun süre ısrarcı oldum ama bu koku mevzusu öne sürüldü hep. Bu arada bence hayvanlar gayette kokuyor benim bildiğim. Hem kendi evimde hem de evcil hayvanı olan evlere gittiğimde hayvan beslenmeyen evlere göre ayırt edici bir fark oluyordu koku konusunda.
Bakım ve temizlikten kaynaklı. Sağa sola işer ve tuvalet kabı odadaysa kokar, ama sağa sola işemiyorsa kokmaz. Bizimkisi strese girdiğinde veya hasta olduğunu belli etmrk için lavabonun altına çişini yapar o zamanlar kokar ancak, o da kedi değil çiş yaptığı yer. Arkadaşınızın kediis sapsarı olduğuna göre kedinin bir rahatsızlığı varmış ki arkadaşınız pek de ilgilenmemiş belli ki, çünkü kediler kendilerini sürekli temizleyen hayvanlar. Eğer tükürük bezlerinde bir sorun varsa veya susuz kaldıysalar eğer o zaman kendilerini yeterince temizleyemez ve kokarlar. Onun dışında kediler kokmaz. Bir çok kedi besledim hiçbiri kokmadı, sadece hasta olduklarında koktular.

Hanımlar merhaba, benim bir kedi kızım var,2 senedir bizimle, fazlasıyla bağlandım ona,gözünün içine bakıyorum resmen.Pandemi umarım azalırsa bebek de istiyoruz artık 5 yıllık evliyim, ama ben korkuyorum, bebek başlı başına zor iş ,ister istemez özellikle ilk zamanlar anneye bağlı.Bu süreçte kedimi ihmal etmekten çok korkuyorum. Kızım pek insan sevmez, eşim ne kadar ilgilense de hep benimle, ben hangi odadaysam orada, benimle uyur vs .Bebek doğunca nasıl olacak ne yapacağım inanın bilmiyorum.Denge kuramazsam siye endişeleniyorum.Diğer bir konu yavrum uzun tüylü ve çok tüy döküyor gerçekten, her gün süpürüyorum evi, her gün mutlaka tararım kedimi, rulo kullanıyoruz vs ama ister istemez her yerden tüy çıkıyor. İnanın ben bunu dert etmiyorum, ama eşim ne kadar sevse de arada söylenip duruyor ve bebek olunca biliyorum ki susmayacak, bilmiyorum bu durumlar beni şimdiden geriyor.Abarttığımı düşünecek olabilirsiniz ama ben bu durumları gerçekten dert ediniyorum. Ne yapabilirim,yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Yanlış anlaşılmak istemem, asla yavrumu başkasına vereyim, emanet edeyim gibi bir düşüncem yok, aksine onu ihmal etmekten korkuyorum.
Tuylerini kestirin.benim kedim 8 yildir benle.tiras makinesi aldim banyo oncesi kesiyorum tuylerini sonra yikiyorum mis gibi.seviyo banyoyu.tuy falan dokmuyo

Bakım ve temizlikten kaynaklı. Sağa sola işer ve tuvalet kabı odadaysa kokar, ama sağa sola işemiyorsa kokmaz. Bizimkisi strese girdiğinde veya hasta olduğunu belli etmrk için lavabonun altına çişini yapar o zamanlar kokar ancak, o da kedi değil çiş yaptığı yer. Arkadaşınızın kediis sapsarı olduğuna göre kedinin bir rahatsızlığı varmış ki arkadaşınız pek de ilgilenmemiş belli ki, çünkü kediler kendilerini sürekli temizleyen hayvanlar. Eğer tükürük bezlerinde bir sorun varsa veya susuz kaldıysalar eğer o zaman kendilerini yeterince temizleyemez ve kokarlar. Onun dışında kediler kokmaz. Bir çok kedi besledim hiçbiri kokmadı, sadece hasta olduklarında koktular.
Arkadaşım değildi bir facebook grubunda daha fazla bakamayacağını belirten birinden almıştım şimdi dediklerinizi okuyunca ayrıca bir veterinere götürmediğim için vicdan azabı duydum çünkü kendisi bana vermeden hemen önce de veterine götürdüğünü bir problemi olmadığını söylemişti. Ben de aslında internetten çok araştırırım her konuyu ama kedinin cinsi chincilla olduğu için tüyleri uzun ve yeteri kadar temizleyemiyor o yüzden banyo yaptırılması gerekli dediğinden ona güvenerek üstüne düşmedim ve uzun süredir temizlenmediği için o halde sanmıştım :( Çok üzgün bir kediydi ve terk edildiğini de anlamıştı şu an hatırlayınca yine kötü hissettim. Muhtemelen dediğiniz gibidir bizim eve sürekli çiş yapıldığı için ağır bir kokusu vardı siz daha tecrübeliymişsiniz daha iyi bilirsiniz o yüzden. Zaten sonrasında da çok sevsem de tövbe ettim artık hayvan besleme konusuna yeterince sorumluluk bir insan sahibi değilim diye düşünerek. Çok seviyorum ama en doğrusu uzaktan sevmek benim için demek ki.

Bence o kedinin ya sağlık sorunu varmış ya da psikolojik sorunu bu size bırakmadan önceye dayanıyormuş

Kedi kirlenmez yani zaten kendini temizler evdeki kadın onu temizlemeyecek ki bakmayınca beyaz kedi sarı olsun

Ama hayvanın doğasını bozdu ise çamaşır suyuna falan bastı ise bilemem

Nerede ise 3 yıldır bizimle olan kediyi Bir kere dahi temizlemedim sadece taradım arada

Hımm. Ama bu illa kediden geçecek değil ki iyi yıkanmamış sebze, meyve, az pişmiş et vs. kediden daha tehlikeli 🙂 arkadaşınıza üzüldüm. Allah kimsenin başına vermesin.
Tabi tabi onlar da dahil demişti doktor zaten. O arkadaşımın da bir daha kendiliğinden çocuğu olmadı. 7 kez tüp bebek yaptı. Sonuncuda oldu neyse ki.

Aynı endişeleri bende yaşadım inan anlıyorum ne demek istedigini kedini ne kadar sevdigin bu düşüncelerinden belli benim kedim de bana çok düşkün gece bizle uyur gündüz kucagımdan inmek istemez benimki çok fazla tüy dökmüyor yinede kedi bu illaki az da olsa dökülmesi oluyor günlük aynı düzen ev temizligi yapılacak zaten tüy sorunu pek problem olmaz ilgiye gelince illaki boş zamanın olur bebegin uyuduğunda falan kediyle de ilgilenebilirsin bu arada ilk zamanlar kedi ile bebegi aynı odada yalnız bırakmamaya dikkat et çünkü bebek Süt kokulu oldugu için kedilerin ilgisini çeker ona yakın olmak ister onun yanına yatarken falan bebegin agzına kıl gidebilir yada nefessiz kalabilir ilk 6 ay dikkatli olman yeterli sonra zaten ikisi de birbirine uyum saglarlar hiç sorun olmaz bende dogum yapacagim 1 ay sonra ve aynı şeyleri düşündüm ama eminim dengeyi kurabilirim ikisiyle de ilgilenebilirim sonuçta kedi de benim bi çocugum insanlar 2. Çocuk olunca ilkini ihmal etmiyor böyle düşün

İlk zamanlar zor oluyor alışması eşim de bende ezme korkusu ile uyuyamadık ilk zamanlar ama sonra alışıyorsun kedi zaten öyle bişey olsa hemen kalkıp kenara yatıyor özel hayata gelince cinsellik durumunda ilişki bitene kadar kediyi yatak odasından çıkarıyoruz bizimki pek sorun etmiyor bende hiç rahat edemiyorum o odadayken ilişki yaşamaya sanki çocugumun karşısında gibi geliyor ilişki bitince tekrar odaya alıyorum böyle sorunsuz gidiyor

Kediler atik hayvanlar yani çocuk gibi düşünmeyin, en ufak bir tıkırtıda vs hemen kulak kesiliyorlar zaten, yani ezme gibi bir durum pek mümkün değil.Özel hayat durumuna gelince, ilişki yaşamaktan bahsediyorsanız tabiki de onun yanında olmuyor, yani benim için mümkün değil:)

Size özel söylemiyorum yanlış anlamayın ama , kedi ya da köpekler inanın kokmuyor .Ev eğer kokuyorsa sahibinden kaynaklıdır o durum.Evime bir sürü insan geldi bir kişiden bile duymadım evimin koktuğunu.Ha kumu temizlenmezse tabiki kokar ev, ama yine kedi değil.Tuvalette sifonu çekmezseniz nasıl kokar bu durum da aynı maalesef.

Tuylerini kestirin.benim kedim 8 yildir benle.tiras makinesi aldim banyo oncesi kesiyorum tuylerini sonra yikiyorum mis gibi.seviyo banyoyu.tuy falan dokmuyo
Bizimkinin tüylerinin kesilmesi için narkoz verilmesi gerekir, ki ben böyle bir duruma karşıyım açıkçası.Sizinki ne güzel makineyle kestiriyormuş, bizimki çok ürkek asla durmaz.

Bizimkinin tüylerinin kesilmesi için narkoz verilmesi gerekir, ki ben böyle bir duruma karşıyım açıkçası.Sizinki ne güzel makineyle kestiriyormuş, bizimki çok ürkek asla durmaz.

o da sıkıntılı

yardımcımın temizliğe gittiği bir evin uzun tüylü kedisi varmış

kadın doğum yapacağım diye kediyi tıraş ettirmiş

hayvan kendini kötü hissetmiş, hasta gibi yatmış bir süre

yine annemin kuzeninin gelini tatile gelirken getirmiş kedisini kvsi laf etmiş onlar da tıraş ettirmiş tüyü dökülmesin diye

hayvan yatamamış, kalkamamış, koltuk altında çıkmamış, laf eden kv bile üzülmüş de anneme anlatmış

bence bebek ve kedi sorun olmaz da ilk aylarda üstüne yatmasın yeter

bir de ben arada derim kedilere de törpü üretseler tırnaklarını düzeltsek diye

benimki dün tepeme çıktı ensemi çizdi

ayakta kapının diafonu ile konuşuyordum birden atladı enseme neye uğradığımı şaşırdım

o da sıkıntılı

yardımcımın temizliğe gittiği bir evin uzun tüylü kedisi varmış

kadın doğum yapacağım diye kediyi tıraş ettirmiş

hayvan kendini kötü hissetmiş, hasta gibi yatmış bir süre

yine annemin kuzeninin gelini tatile gelirken getirmiş kedisini kvsi laf etmiş onlar da tıraş ettirmiş tüyü dökülmesin diye

hayvan yatamamış, kalkamamış, koltuk altında çıkmamış, laf eden kv bile üzülmüş de anneme anlatmış

bence bebek ve kedi sorun olmaz da ilk aylarda üstüne yatmasın yeter

bir de ben arada derim kedilere de törpü üretseler tırnaklarını düzeltsek diye

benimki dün tepeme çıktı ensemi çizdi

ayakta kapının diafonu ile konuşuyordum birden atladı enseme neye uğradığımı şaşırdım
Kıyamam ya , yok ben de yapamam zaten, bir iki ay önce üç dört gün evde yoktum, kardeşim bakmıştı, benden başkasına da taratmaz kendini, ona bile tüyleri dolandı, veteriner tıraş dedi ama bir şekilde dolamaları keserek vs çok şükür hallettik.Dediğiniz gibi bebek olma durumunda azami dikkat edip, robot süpürge ile vs tüy durumunu da halledeceğim bir şekilde.Sadece bebek geliyor diye tüylerini de tıraş edersem kendimi çok kötü hissederim ki verdiğiniz örnekler de hayvanlar için çok üzücü maalesef.Tırnaklar konusunda da haklısınız , azıcık uzasın , bir pati attığında aman diyorum.

Benim de bir kedim ve yaklaşık 3 aylık bir bebeğim var. Hamileyken ben de bu tarz endişeler içindeydim. Bebek doğdu eve geldik. İlk 1 hafta falan sürekli olarak kedinin bebeğe zarar verebileceğini düşündüm. Kediyi neredeyse hiç yaklaştırmadım bebeğe. Haliyle kediyle benim arama da mesafe girdi. Sonra bi baktım kedinin hiç zararı yok. Yaklaşmıyor bile. Bazen kafasını kokluyor falan ama genel olarak bebekten korkuyor. Bebekten korktuğu için bana da pek yaklaşmaz oldu. Bu süreçte eşim kediye olan ilgisini hiç eksik etmedi. Hatta normalden fazla ilgilendi. Böylece kedinin psikolojisi de bozulmadı. Şimdi bizde arayı düzelttik kedi kızla😂 bebeğe hala yaklaşmıyor. Sadece biz başka odadaysak ve bebek ağlıyor veya ses falan çıkarıyorsa uzaktan onu izliyor. Bebek kucağımızdayken bize gelmiyor.
Tüy olayına da özel bir çözüm aramadım. Kedimiz zaten aşılı. Afedersiniz donumuza kadar kedi tüyü çıkıyor. Bebeğin makineden yeni çıkmış kıyafetlerinde bile tüy oluyor bazen. Sorun etmiyoruz. Yarın öbür gün bebek kediyi algılamaya başlayınca kuyruğunu falan ısırıp bol bol tüy yutacak zaten ☺️

Back
X