Kedim, bebek düşüncesi ve saçma sapan duygularım.

Abarttığınızı düşünmüyorum..

Bana da gebelik sürecinde doktorum kedilerin yanından bile geçme demişti. Toxoplasma testiydi o yanlış hatırlamıyorsam ama siz kediyle yaşadığınız için böyle bir sorun olacağını sanmıyorum.

Birlikte büyüseler çocuk için de çok faydalı olur aslında. Ama kızınız kıskanır mı? Tüy olayı malum sürekli temizlik yapacaksınız. Hani o evi kendi kendine süpüren bir cihaz var ya, eşim almış bayıldım. Yerde 1 saç teli bırakmıyor.

Bir oyuncak bebek alıp kucağınızda falan tutun test yapın bakalım kızınız ne tepki verecek?😊
Testi yaptıracağım mutlaka yine de ne olur ne olmaz diye.Kedim kıskanmaz diyemiyorum çünkü eşim elini kucağıma koyduğunda gelip pati atıyor, yatakta ona doğru dönmezsem hiç susmadan miyavlıyor vs , bir yandan da o yüzden endişeleniyorum bağlı çünkü bana .Umarım denge kurabilirim. Robot süpürgeyi birçok arkadaş yazmış , almak fazr oldu sanırım.

Akıllı süpürgeler tek çare. Bebeği ilk asamalar aynı odada tutmazsiniz giysini kedinin yanına koyup kokusuna alistirirsiniz anca öyle kıskançlığın önüne gecebilirsiniz. Bir de kedinizi geceleri kapı önüne bırakın yatağını oraya koyun. Çok bağımlı yetistirmissiniz

Kedi eşya değil ki 40 gün birine verilsin. Hem kediler evlerini çok sever, benimser. Başka eve gidince huzursuz olur. Huyu suyu değişir. Ben hiç görmedim ama yemeyi içmeyi bırakanlar bile varmış diye duymuştum.
Ayrıca bebek o eve gelip birlikte yaşamalılar ki birbirlerine alışsınlar yok ona ver yok buna ver sokağa at oyuncak çünkü hayvanlar 3 gün tatile gittim yavrumu napıcam diye dertlere düstüm hem 40 gün kim niye baksın bide senin gibi bakacak mı öyle sinir oluyorum ki

Çok teşekkür ederim S Spizella gerçekten çok faydalı oldu yorumun, süpürgemden memnunum, furminatörle de düzenli tarıyoruz zaten ama robot süpürge ve kurutma makinesini ciddi düşüneceğim.Senin çocuklar de ne güzel kaynaşmış birbirleri ile , ben de en azından olasılıkları öğrenebiliyorum.
Siyah mimi (kedi) oviii (olive kedinin adı) gel mama diye bağırıp furminatörle peşinden koşuyor. Kedim çok korkak benim kızımdan kaçıyor :) dün steteskopla kediyi muayene etmeye uğraşıyordu en son.

Bide düzenli iç dış parazit yapılırsa zaten tüy yutmasıda sorun olmuyor ama tabi neden kaçsın olmadı doğuma yakin bi tras ettirirsiniz birkac ay rahat edersinix zaten

ben çağıracaktım sen yazmışsın :)))))
Geldim geldim kedi konusu görünce koşuyorum hemen.
Valla bi ara hem çocuğumdan hem kediden çok bunalmıştım. En son ikisini de atamayacağımdan kendimi sokağa atmayı düşünüyordum :D neyse ki büyük eve geçtik biraz rahatladık. Kediye oda yaptım kızıma oda yaptım gerçi gece gece benim yatağa geliyo ikisi de. Böyle sürüp gidecek heralde

Aaah ah. Bu konuda aşırı doluyum. Bir kedim bir de bebeğim var ve çok zorlanıyorum. Ama eşim sorunlu bizde. Şöyle ki, kedimi pek istemiyor artık. O da tüye takık. Bu yüzden odaya almıyoruz yatağa çıkıyor ve tüy oluyor diye. Ben kedimle uyumak istiyorum ama dediğim gibi eşim çok rahatsız oluyor, istemiyor. O yüzden gece odanın kapısını kapatıyoruz.

İşte zulüm burada başlıyor benim için. Çünkü kedim geceleri gelip kapıda miyavlıyor. Hem bebek yüzünden gece uyanıp uykusuz kalıyorum hem de kapıda miyavladığı için bebeği uyandıracak diye hemen kalkıyorum. İşin kötüsü gönderdikçe geri geliyor kedim, yüksek sesle miyavlıyor gece. En son mecburen salona kapatıyorum ama inanın çok yoruldum. Bir yandan bebek bir yandan kedi. Hep eşim yüzünden tabi, kedimi istemiyor sahiplendirelim diyor ama ben kesinlikle kabul etmiyorum.

Düşünün millet bir bebek yüzünden uykusuz kalıyor ben bebek +kedi. Sanki ikizim var. Bir de bebeğim bu aralar çok uyanmaya başladı iyice zorlaştı gece uykusuzluktan gözlerim yanıyor artık.

Yine de sabredicem mecbur, kedim gitmesin diye uykusuz kalmaya devam. 😑

Geldim geldim kedi konusu görünce koşuyorum hemen.
Valla bi ara hem çocuğumdan hem kediden çok bunalmıştım. En son ikisini de atamayacağımdan kendimi sokağa atmayı düşünüyordum :KK70: neyse ki büyük eve geçtik biraz rahatladık. Kediye oda yaptım kızıma oda yaptım gerçi gece gece benim yatağa geliyo ikisi de. Böyle sürüp gidecek heralde

bizimki yatak odasından çıkmıyor

oğlum kedi nerede diye sordu odasında dedim

hatırlatırım diyor orası senin odan kedinin değil

ben de dedim ben sadece gece yatıyorum orada kedi bütün gün yatıyor :KK71:

Bebeklere, cocuklara kediden, kedi tuyunden zarar gelseydi eger gecen hafta 36. Dogum gunumu kutlayamazdim. 3 yasindan beri kedi sahibiyim. 😁

Suan 2 kedim var.. Yukarida bir arkadasin da bahsettigi gibi en etkiki 3 yontem. Dyson, robot supurge ve camasir kurutma makinasi.
Bende kablolu dyson var.
Mini turbin baslik koltuklardaki tuyleri inanilmaz guzel aliyor. Doner baslikta halidaki tuyleri sokup aliyor. Temizlemesinden, cekis gucunden coook memnunum ama kablolu oldugu icin isteksiz kullaniyorum. Alacak olanlara dysonun kablosuz v11 modelini oneririm. Cok daha pratik oldugunu dusunuyorum..

Dyson u evi supurmek icin 15 gunde bir aciyorum. Koltuklar icin ise daha sık..
Gunluk temizlikte yerleri xiaomi robot supurge hallediyor ve yeterli geliyor..

Ve camasir kurutma makinasi... Camasirlardaki tum tuyleri toplayip sokup atiyor. Bu uçuyle evdeki tuy sorunu minimuma iniyor.. Kurutma ikisi bir arada olan modellerden olmamali.. cunku hem yikama hem kurutma yapan makinalar kesinlikle ayni performansi vermiyor.. Tuyler kapaga falan yapisiyor..

Aaah ah. Bu konuda aşırı doluyum. Bir kedim bir de bebeğim var ve çok zorlanıyorum. Ama eşim sorunlu bizde. Şöyle ki, kedimi pek istemiyor artık. O da tüye takık. Bu yüzden odaya almıyoruz yatağa çıkıyor ve tüy oluyor diye. Ben kedimle uyumak istiyorum ama dediğim gibi eşim çok rahatsız oluyor, istemiyor. O yüzden gece odanın kapısını kapatıyoruz.

İşte zulüm burada başlıyor benim için. Çünkü kedim geceleri gelip kapıda miyavlıyor. Hem bebek yüzünden gece uyanıp uykusuz kalıyorum hem de kapıda miyavladığı için bebeği uyandıracak diye hemen kalkıyorum. İşin kötüsü gönderdikçe geri geliyor kedim, yüksek sesle miyavlıyor gece. En son mecburen salona kapatıyorum ama inanın çok yoruldum. Bir yandan bebek bir yandan kedi. Hep eşim yüzünden tabi, kedimi istemiyor sahiplendirelim diyor ama ben kesinlikle kabul etmiyorum.

Düşünün millet bir bebek yüzünden uykusuz kalıyor ben bebek +kedi. Sanki ikizim var. Bir de bebeğim bu aralar çok uyanmaya başladı iyice zorlaştı gece uykusuzluktan gözlerim yanıyor artık.

Yine de sabredicem mecbur, kedim gitmesin diye uykusuz kalmaya devam. 😑
Yaa kıyamam , ben bir kere yatak odasının kapısını kapatayım dedim ama yok ağlamasına kıyamadım, biz de her gece beraber uyuyoruz , ben yatağa yatıp yorganı kaldırdım mı geliyor hemen, benim eşim de tüy konusunda arada ofluyor ama açıkçası susturuyorum , tabi bebek olunca susar mı bilmiyorum.Ah aslında eşiniz ses çıkarmasa siz de bu kadar yorulmazsınız , inanın kıyamadım size de , ekstra uykusuz kalmışsınız çünkü.

Siyah mimi (kedi) oviii (olive kedinin adı) gel mama diye bağırıp furminatörle peşinden koşuyor. Kedim çok korkak benim kızımdan kaçıyor :) dün steteskopla kediyi muayene etmeye uğraşıyordu en son.
:))Çok tatlıymış ama sizinkiler maşallah.

Ayrıca bebek o eve gelip birlikte yaşamalılar ki birbirlerine alışsınlar yok ona ver yok buna ver sokağa at oyuncak çünkü hayvanlar 3 gün tatile gittim yavrumu napıcam diye dertlere düstüm hem 40 gün kim niye baksın bide senin gibi bakacak mı öyle sinir oluyorum ki
Kesinlikle katılıyorum bibi,tatildeyken biz de kardeşim bakıyor üç dört gün onda bile kamera açsak beni görünce miyavlıyor,içim gidiyor dayanamıyorum kaldı ki verebileim mümkün değil.

Yaa kıyamam , ben bir kere yatak odasının kapısını kapatayım dedim ama yok ağlamasına kıyamadım, biz de her gece beraber uyuyoruz , ben yatağa yatıp yorganı kaldırdım mı geliyor hemen, benim eşim de tüy konusunda arada ofluyor ama açıkçası susturuyorum , tabi bebek olunca susar mı bilmiyorum.Ah aslında eşiniz ses çıkarmasa siz de bu kadar yorulmazsınız , inanın kıyamadım size de , ekstra uykusuz kalmışsınız çünkü.
Sağolun. Ben eşimin yıldırma politikası uyguladığını düşünüyorum, hani bu kadar yorgunluğa dayanamaz sahiplendirir diye umuyor herhalde ama kendisine bin kere söylemişimdir kedim benim çocuğum gibi kimseye vermem diye. Çocuk olunca söylenmeleri artıyor maalesef güçlü durun siz benimki gibi uğraştırmasın sizi eşiniz.

Ben de kızımın biraz büyüdüğü zamanları bekliyorum birlikte uyurlar diye. 🧡🙏

, ben yatağa yatıp yorganı kaldırdım mı geliyor hemen,

biz hadi yatalım deyip daha salondan kalkmadan kendisi yatak odasına yerleşiyor

kendi yatağında başlıyor aslında yatmaya ama kışın özellikle üstümüzde ya da ayaklarımızın dibinde buluyoruz hanımefendiyi

bizimki eşimi seviyor onun için de o da bir şey diyemiyor

her yerimizi tüy yaptın vs diye söyleniyor sadece :skandal:

Kedi eşya değil ki 40 gün birine verilsin. Hem kediler evlerini çok sever, benimser. Başka eve gidince huzursuz olur. Huyu suyu değişir. Ben hiç görmedim ama yemeyi içmeyi bırakanlar bile varmış diye duymuştum.
Aynen öyle gerçekten psikolojileri bozuluyor hayvanların. Hamile birinden kedi sahiplenmiştim kadın hamilelik sürecinde çok hassaslaştığını ve kedinin kokusu bile midesini bulandırdığı için bakamayacağını söylemişti. Hayvan neredeyse hiçbir şey yemiyordu ve sürekli yataklara, yastıklara işiyordu tepki olarak. Tabii konuşamadıkları için bizim gibi, o da derdini böyle anlatmaya çalışıyordu. Sonrasında bu işeme mevzusuna artık annemin tahammülü kalmadığı için biz de başka birine sahiplendirdik o da en fazla bir hafta dayanabildi başka birine verdi kediyi en son haber alamadık. Üstelik kedi cins olduğu için almak isteyeni çok oluyordu yani tekir falan olsa direkt sokaktaydı hayvan. Konu sahibi siz de hamilelik sürecinizin zor geçebileceğini bu yüzden kediyle ilgilenemeyeceğiniz ihtimalini göz önünde bulundurun. Emanet edebileceğiniz aileden biri varsa kediyi arada bir götürerek şimdiden olası bir durumda orayı da yabancı bulmaması için alıştırmaya çalışın isterseniz.

Benim de pug cinsi köpeğim var evimzde bakıyoruz 2 aylık bebeğim var normalde de her gün ev süpürürdüm yine de öyle. İkisinin birlikte büyümesini cok istiyorum. Sadece aşırı mı aşırı yoruluyorum ama gece şöyle bi otururken bebeklerime bakınca olsun be diyorum. Bu arada kendi bakımımı bebeğin bakımını köpeğimin bakımınuda aksatmıyorm asla. Sadece emzirirken totom yer görüyor ☺️

G
Hanımlar merhaba, benim bir kedi kızım var,2 senedir bizimle, fazlasıyla bağlandım ona,gözünün içine bakıyorum resmen.Pandemi umarım azalırsa bebek de istiyoruz artık 5 yıllık evliyim, ama ben korkuyorum, bebek başlı başına zor iş ,ister istemez özellikle ilk zamanlar anneye bağlı.Bu süreçte kedimi ihmal etmekten çok korkuyorum. Kızım pek insan sevmez, eşim ne kadar ilgilense de hep benimle, ben hangi odadaysam orada, benimle uyur vs .Bebek doğunca nasıl olacak ne yapacağım inanın bilmiyorum.Denge kuramazsam siye endişeleniyorum.Diğer bir konu yavrum uzun tüylü ve çok tüy döküyor gerçekten, her gün süpürüyorum evi, her gün mutlaka tararım kedimi, rulo kullanıyoruz vs ama ister istemez her yerden tüy çıkıyor. İnanın ben bunu dert etmiyorum, ama eşim ne kadar sevse de arada söylenip duruyor ve bebek olunca biliyorum ki susmayacak, bilmiyorum bu durumlar beni şimdiden geriyor.Abarttığımı düşünecek olabilirsiniz ama ben bu durumları gerçekten dert ediniyorum. Ne yapabilirim,yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Yanlış anlaşılmak istemem, asla yavrumu başkasına vereyim, emanet edeyim gibi bir düşüncem yok, aksine onu ihmal etmekten korkuyorum.
görümcemin iki kedisi varken oğlu doğdu. Şimdi oğlu büyüdü tekrar hamile. 2 hafta sonra iki kedi ve iki çocuğu olacak ama bir kere bile laf ettiğini duymadıK. Eşi ilk kez evlenince kediler ile bir arada olmaya başladı ama alıştı

Hamilelik dönemin de risk oluşturmaması için iğne yapılıyor ve risk ortadan kalkıyor.Yurt dışında bütün gebelere yapıyor ama Türkiye de Nasıl bilmiyorum.Benimde kedim var evde çocuğum yok ama olsa bile aklımdan bile geçmez ne yapacam diye.Şimdi robatlar çıktı bence ondan alıp ev süpürmekten tamamen kurtulursunuz.Kedinizin be tepki vereceğini şimdiden bilemezsiniz ama bence zamanla alışırlar ve çocuklar için bence faydalı evde bir canlı beslemek

Abarttığınızı düşünmüyorum..

Bana da gebelik sürecinde doktorum kedilerin yanından bile geçme demişti. Toxoplasma testiydi o yanlış hatırlamıyorsam ama siz kediyle yaşadığınız için böyle bir sorun olacağını sanmıyorum.

Birlikte büyüseler çocuk için de çok faydalı olur aslında. Ama kızınız kıskanır mı? Tüy olayı malum sürekli temizlik yapacaksınız. Hani o evi kendi kendine süpüren bir cihaz var ya, eşim almış bayıldım. Yerde 1 saç teli bırakmıyor.

Bir oyuncak bebek alıp kucağınızda falan tutun test yapın bakalım kızınız ne tepki verecek?😊
Kedilerin yanından bile geçme diyen doktor mu 😳 yok artık yaa ben böyle diyen doktorları genelde hayvan düşmanı gibi görüyorum veya hayvanlar hakkında hiçbşr bilgiye sahip olmadıklarını. Toxoplasma testi de yapılmadı bana. Hamilelik sürecindeyim sürekli kedilerle haşır neşir oluyorum. Kedimi de öpüp kokluyorum. Ama asla dışkılarına dokunmuyorum temizlemiyorum ve sevdikten sonra ellerimi yıkıyorum. Bir sıkıntı yok yani.

Aynen öyle gerçekten psikolojileri bozuluyor hayvanların. Hamile birinden kedi sahiplenmiştim kadın hamilelik sürecinde çok hassaslaştığını ve kedinin kokusu bile midesini bulandırdığı için bakamayacağını söylemişti. Hayvan neredeyse hiçbir şey yemiyordu ve sürekli yataklara, yastıklara işiyordu tepki olarak. Tabii konuşamadıkları için bizim gibi, o da derdini böyle anlatmaya çalışıyordu. Sonrasında bu işeme mevzusuna artık annemin tahammülü kalmadığı için biz de başka birine sahiplendirdik o da en fazla bir hafta dayanabildi başka birine verdi kediyi en son haber alamadık. Üstelik kedi cins olduğu için almak isteyeni çok oluyordu yani tekir falan olsa direkt sokaktaydı hayvan. Konu sahibi siz de hamilelik sürecinizin zor geçebileceğini bu yüzden kediyle ilgilenemeyeceğiniz ihtimalini göz önünde bulundurun. Emanet edebileceğiniz aileden biri varsa kediyi arada bir götürerek şimdiden olası bir durumda orayı da yabancı bulmaması için alıştırmaya çalışın isterseniz.
Kedinin kokusu olmaz ki, yani beslediğimiz baktığımız hiçbir kedi kokmadı. Hamileyim herşeu burnuma kokuyor ama kediler hiç kokmadı. Ayrıca bu kıyafet mi eşya mı ona buna emanet edilsin. Çok yanlış buluyorum. Ne kadar kolay sizler için bir canı ordan oraya savurmak. Kediyi isterseniz başka bir evde haftalarca tutun, kedi yine kendi evinde rahat eder, başka evi benimsemesi çok uzun sürer. Ayrıca ordan oraya ordan oraya gönderilen kediler strese grip işeme, yemek yememe vs gibi tepkiler verir.

Bazen bizde kedimizle ilgilenemiyorduk, ama sıkıntı çıkmamıştı, ilgilenemediğimiz zamanlarda onun oynayabileceği eşyaşarı ortaya çıkarır onu oyalardık. Bazen 2 gün evde tek kaldığı oldu, her yeri oyun bahanesiyle dağıttı filan. Yeterki onu evinden etmeyin.

Back
X