- 16 Haziran 2011
- 4.328
- 19
- 108
yok aksine tam ortaya yatıyor hephem de ayaklarını uzatarak upuzun,iyi ya çok sevindim iyi ki açmışım konuyu...bütün arkadaşlara soruyorum kediye kuru mama haricinde ne verebilirim...çeşitli beslensin istiyorum,herşeyden faydalansın yavrucak.
oyuncak gösterdiğimde ufak oynuyor ama eskiden saldırıyodu resmen şimdi halsiz gibi oynuyor ama tamamen tepkisiz değil.
üç aylık bir kedim var dişi melez...yavru daha tabi...normalde çok oyuncu yaramazdı ama üç gündür sürekli uyuyor,çok halsiz,yemek yemesi normal,kaka falan normal ama çok uyuyor üç gündür.havadan mı acaba,yoksa başka sorunu olabilirmi?sudan nefret ediyor bu arada,tırmalıyor her tarafı banyo yaptırırken,bunu nasıl çözebilirim?kedisi olan arkadaşlar cevap verirmi?
ben de hep kuru ve yaş mama veriyorum ama çok sevdiği için arada sırada tavuk da veriyorum, aslında bizimkine kalsa ekmek içi, marul, makarna, peynir, özellikle zeytin, kestane , cips ...bunlara bayılıyordeğişik yaniiii
3 gündür valla uyuyorum kolumu kıpırdatacak halim yok, minicik kedi ne yapsın merak etme yaz sıcagındandır
bunları denicemmm hepsini belki damak tatları benzerdir:),çok teşekkür ederim canım,aklıma bişi takıldığında yavruyla ilgili sana özelden yazabilirim değilmi? çünkü dediğim gibi bilmiyorum daha bişey...
bebeğin hayırlı olsun bu arada sağlıkla kucağına al:)
allah iyiliğini versin:)haklısın valla:)
teşekkür ederim canım, bebekle kedicik bir arada nasıl olacak bilmiyorum ama zamanla onu da tecrübe edicem
tabi ki yazabilirsin istediğin zaman, ama sen şimdilik dediklerimi verme çok küçük çünkü daha annesi
biraz büyüsün zaten siz yerken o istediğini belli edecek
yok canım ben fikir danıştım sen fikrini söyledin ne yazarsan yaz kabulüm ne olumsuzluğu çok teşekkür ederim...
veterinere götürcem o zaman...ufak ya,çok yazık ona,poşetle oynuyo şimdi ufak ufak...gerçekten anneliğin nasıl bişey olduğunu bu kediden tahmin edebiliyorum...çünkü vicdan azabı çekiyorum keşke başkası alsaydı, belki benden daha iyi bakardı,çok yazık ona;bana muhtaç,ben mama vermesem su vermesem hiç bi şey yapamaz ölür,çok aciz diye
iç dış parazit iğnesi yaptırıldı dedi petshop ama hiçbi belge vs vermedi...
yaptırılmışsa eğer tekrardan yaptırtsam kediciğe zararı olurmu?
yıkama meselesini de ıslak bezle silmeye dönüştürebilirim sanırım
banyosundan hemen sonra bi 20-30 dk titredi,ama şimdi titreme falan yok,başını taşlara koyarak yatıyor(çok komik geldi ya:)) suyunu hep değiştiriyorum...yemesinde bişi yok,kuru mama yiyo,çok az da konserve mama veriyorum arada onu da yiyo,geçen gün ishal olmuştu patates ve tavuk haşlayıp verdim onu bayıla bayıla yedi,yeniden yapıcam çok sevmişti çünkü....bişey daha sorcam başka ne yemek verebilirim,yoğurdu sevmiyor,muzu sevmiyor,alternatif var mı yoksa mama da devam mı edeyim?
,ben daha yeniyim kedi konusunda,ama sanırım hep bakıcam çok güzel bişey çünkü.
y
üç aylık bir kedim var dişi melez...yavru daha tabi...normalde çok oyuncu yaramazdı ama üç gündür sürekli uyuyor,çok halsiz,yemek yemesi normal,kaka falan normal ama çok uyuyor üç gündür.havadan mı acaba,yoksa başka sorunu olabilirmi?sudan nefret ediyor bu arada,tırmalıyor her tarafı banyo yaptırırken,bunu nasıl çözebilirim?kedisi olan arkadaşlar cevap verirmi?
Öyle düşünmeiyiki sen almışsın. çok güzel bir şey kedi bakmak. ayrıca onu şimdiden çok seviyor ve düşünüyorsun bu belli. o nedenle şanslı bir kedi. Sadece bir an evvel bugün yarın kedi bakımı hakkında internette ne bulursan okumanı tavsiye ederim. Mesela bu videolardan başlayabilirsin: Kedi nasıl yıkanır? - UZMANTV
Ayrıca çok güzel kitaplar var. kitapçılardan alabilirsin.
Petshop öyle der sen inanma. Veterine götürürken bir de küçük bir fotoğrafını götür imkanın varsa ona çok şirin bir karne çıkarıyorlar. O karneye yapılan bütün ilaçları aşıları giriyorlar. Sıfırdan başlansın. unutmak ki önce senin sağlığın gelir. Kendinin bütün aşılarını ve iğnelerini önce kendin ve ailen için sonra kedin için yaptır. biraz pahalı ama veterinere kendi harçlığımla bakıyorum vs dersen belki indirim yapar. ben öğrenciyken bana hep ucuza yaparlardı :)
Eğer çok yıkama istersen iyice büyüyünce 1 yaşına falan geldiğinde çok dikkatli yıkayabilirsin hem.
Biz sadece kuru mama veriyoruz. Onu da veterinerden alıyoruz çünkü marketlerde satılanların besin değeri düşük. Her gün macdonalds'tan hamburger yemek gibi düşün. Tadı güzel ama sağlıklı değil.
Arada ev yemeği de veriyoruz ama ev yemeği yediği dönemlerde tüyleri dökülüyor. bir de ağzı kokuyor. süt verirsen yarı yarıya sulandırarak ver yoksa midesi şişer ve ishal olur. Tavuğu kemiksiz vermek gerekiyormuş. veterin boğazına kemikleri kaçabilir demişti. özellike tavuk kemiğinin yediği zaman yemek borusunda parçalanarak tıkama riski varmış. itiraf edeyim ben çok kemikli verdim bir şey olmadı. yinede bilmende fayda var. onun dışında bütün süt ürünlerini yer. yumurta pek sevmez ama yer. et yer.pişmiş balık yer ama vermek istemezsin patilerine kadar balık kokar :) meyve sebze yemez :) kaçamak yapmak isterse benimkine cips veriyorum bir iki tane. ama çok değil. bir de çam fıstığını seviyor. ondan da eğer çok isterse bir iki tane veriyorum. babamın kedisi de zeytin yermiş. değişik damak zevkleri olabiliyor ama genel kural olarak şekerli şeyleri yese de vermemekte fayda var. yağlı sulu yemek de vermem ben. ama verenler var.
ya ben 3 senedir hiç sorun yaşamadım üstelik veterinerimiz de 2-3 ay arayla yıkayabilirsiniz ama sabun şampuan vs kullanamayın demişti, şimdi siz böyle yazınca ben de tedirgin oldum, okadar yıkamayalım bari
yıkanmaya alıştıysa bir şey olmaz artık onayine de bence de yıkmasanız iyi olur. zaten hiç dışarı çıkmıyordur tahminimce. tüyleri artık kazak tüyü kadar zararsız olmuştur. zaten tuvaletini de wc'ye yapacak kadar modern bir kedi bence kendisini ter temiz tutuyordur
Bu arada Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah. ben de istiyorum da 6 aydır deniyoruz henüz olmadı
bizimki de zeytine deli oluyor, bir tane önüne atıyoruz onunla 1 saate yakın oynuyor deli gibi mutlu oluyor sonra da afiyetle yiyor
bir de evdeki çiçeklerimin yapraklarını yiyor, onun yüzünden senelerdir evime çiçek sokamıyorumkedi otunu denedik ama hiç oralı olmadı
Çok enteresanmış ya ben de zeytin konusunu babamın abartması sanırdım demek ki gerçekten varmış :d kimin aklına gelirdi :)
evet pek moderndirdışarı hiç çıkmıyor ve genelde temiz ama benim eşim bu konuda pimpirikli, tüylerinin beyaz kısımları hafif grileşmiş gibi olsun hemen yıkanmalı bu artık diye tutturuyor, ama artık sık yıkatmam..
bebek konusunda da ayrıca çok teşekkür ederim canım, Allah hayırlı biz zaman da size de nasip edecektir, ben de 3 seneye yakın bekledim ve bu sürede kedicim çok büyük yoldaş oldu bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?