kedim çok halsiz...

ben de hep kuru ve yaş mama veriyorum ama çok sevdiği için arada sırada tavuk da veriyorum, aslında bizimkine kalsa ekmek içi, marul, makarna, peynir, özellikle zeytin, kestane , cips ...bunlara bayılıyor değişik yaniiii

Son düzenleme:

3 gündür valla uyuyorum kolumu kıpırdatacak halim yok, minicik kedi ne yapsın merak etme yaz sıcagındandır

bunları denicemmm hepsini belki damak tatları benzerdir:),çok teşekkür ederim canım,aklıma bişi takıldığında yavruyla ilgili sana özelden yazabilirim değilmi? çünkü dediğim gibi bilmiyorum daha bişey...
bebeğin hayırlı olsun bu arada sağlıkla kucağına al:)

teşekkür ederim canım, bebekle kedicik bir arada nasıl olacak bilmiyorum ama zamanla onu da tecrübe edicem

tabi ki yazabilirsin istediğin zaman, ama sen şimdilik dediklerimi verme çok küçük çünkü daha annesi

biraz büyüsün zaten siz yerken o istediğini belli edecek

dünyadaki en sevimli iki şey işte bebek ve kedi,ikisi bi arada harika olur:)teşekkürler:)

Öyle düşünme iyiki sen almışsın. çok güzel bir şey kedi bakmak. ayrıca onu şimdiden çok seviyor ve düşünüyorsun bu belli. o nedenle şanslı bir kedi. Sadece bir an evvel bugün yarın kedi bakımı hakkında internette ne bulursan okumanı tavsiye ederim. Mesela bu videolardan başlayabilirsin: Kedi nasıl yıkanır? - UZMANTV

Ayrıca çok güzel kitaplar var. kitapçılardan alabilirsin.

Petshop öyle der sen inanma. Veterine götürürken bir de küçük bir fotoğrafını götür imkanın varsa ona çok şirin bir karne çıkarıyorlar. O karneye yapılan bütün ilaçları aşıları giriyorlar. Sıfırdan başlansın. unutmak ki önce senin sağlığın gelir. Kendinin bütün aşılarını ve iğnelerini önce kendin ve ailen için sonra kedin için yaptır. biraz pahalı ama veterinere kendi harçlığımla bakıyorum vs dersen belki indirim yapar. ben öğrenciyken bana hep ucuza yaparlardı :)

Eğer çok yıkama istersen iyice büyüyünce 1 yaşına falan geldiğinde çok dikkatli yıkayabilirsin hem.

Biz sadece kuru mama veriyoruz. Onu da veterinerden alıyoruz çünkü marketlerde satılanların besin değeri düşük. Her gün macdonalds'tan hamburger yemek gibi düşün. Tadı güzel ama sağlıklı değil.

Arada ev yemeği de veriyoruz ama ev yemeği yediği dönemlerde tüyleri dökülüyor. bir de ağzı kokuyor. süt verirsen yarı yarıya sulandırarak ver yoksa midesi şişer ve ishal olur. Tavuğu kemiksiz vermek gerekiyormuş. veterin boğazına kemikleri kaçabilir demişti. özellike tavuk kemiğinin yediği zaman yemek borusunda parçalanarak tıkama riski varmış. itiraf edeyim ben çok kemikli verdim bir şey olmadı. yinede bilmende fayda var. onun dışında bütün süt ürünlerini yer. yumurta pek sevmez ama yer. et yer.pişmiş balık yer ama vermek istemezsin patilerine kadar balık kokar :) meyve sebze yemez :) kaçamak yapmak isterse benimkine cips veriyorum bir iki tane. ama çok değil. bir de çam fıstığını seviyor. ondan da eğer çok isterse bir iki tane veriyorum. babamın kedisi de zeytin yermiş. değişik damak zevkleri olabiliyor ama genel kural olarak şekerli şeyleri yese de vermemekte fayda var. yağlı sulu yemek de vermem ben. ama verenler var.

Kıyamam sana . Benim de köpeğim var, dün akşam 16.00'ya kadar hiç uyanmayınca bende onun için çok endişelenmiştim, anlıyorum seni, muhtemelen sıcaklardandır. Bizimkisi öyleymiş en azından.

Yıkama konusuna gelince, hem köpeklerin hem kedilerin mümkünse yıkanmamaları gerektiğini biliyorum. Veterinerimiz de onaylamıştı. Ciltleri zarar görüyormuş. Yıkamak zorunda kalırsan sadece suyla yıka derim ben.

Arkadaşların dediği de toksoplazma sanırım. Kedilerde, özellikle kedi dışkısında bulunan ve gebe bayanları etkileyen bir mikrop. Petshop'a güvenme, veterinere danış canım aşıları konusunda. Onlar sana yol gösterir, endişelenme ama olur mu :116:? Minik yavrun hisseder endişelenirsen.

ama dikkatli ol fazla yikama canim kedini cunki biz bir baska kedimizi fazla yikiyorduk onun icinde hastalanib oldu.sicak suylada yikama hic bir zaman ilik suyla yika herihtimal

bu arada başka bişey daha söyliyim, valla yaptığım iyidir kötüdür bilemiycem ama ben kedi kumu falan kullanmıyorum, çok güzel bir tuvalet eğitimi verdim oğluma

daha bebekliğinde kullandığım kumu alaturka tuvaletin içine bir kaba koyuyordum, bir süre sonra çok az toprak koydum kokusuna alıştı, sonra kutuyu kaldırdım doğrudan tuvalete toprağı koydum ama miktarını azalttım, o tuvaletini yapınca sifona bastık gitti, derken bir süre sonra artık toprak da koymamamaya başladım ve o gün bugündür büyük küçük bütün tuvalet işini alaturka tuvalette gideriyor ben de hemen peşine sifonu çekiyorum kumla falan uğraşmama gerek kalmıyor böylelikle

bizimki de zeytine deli oluyor, bir tane önüne atıyoruz onunla 1 saate yakın oynuyor deli gibi mutlu oluyor sonra da afiyetle yiyor
bir de evdeki çiçeklerimin yapraklarını yiyor, onun yüzünden senelerdir evime çiçek sokamıyorum kedi otunu denedik ama hiç oralı olmadı

ya ben 3 senedir hiç sorun yaşamadım üstelik veterinerimiz de 2-3 ay arayla yıkayabilirsiniz ama sabun şampuan vs kullanamayın demişti, şimdi siz böyle yazınca ben de tedirgin oldum, okadar yıkamayalım bari

yıkanmaya alıştıysa bir şey olmaz artık ona yine de bence de yıkmasanız iyi olur. zaten hiç dışarı çıkmıyordur tahminimce. tüyleri artık kazak tüyü kadar zararsız olmuştur. zaten tuvaletini de wc'ye yapacak kadar modern bir kedi bence kendisini ter temiz tutuyordur

Bu arada Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah. ben de istiyorum da 6 aydır deniyoruz henüz olmadı

evet pek moderndir dışarı hiç çıkmıyor ve genelde temiz ama benim eşim bu konuda pimpirikli, tüylerinin beyaz kısımları hafif grileşmiş gibi olsun hemen yıkanmalı bu artık diye tutturuyor, ama artık sık yıkatmam..

bebek konusunda da ayrıca çok teşekkür ederim canım, Allah hayırlı biz zaman da size de nasip edecektir, ben de 3 seneye yakın bekledim ve bu sürede kedicim çok büyük yoldaş oldu bana

Son düzenleme:

Çok enteresanmış ya ben de zeytin konusunu babamın abartması sanırdım demek ki gerçekten varmış :d kimin aklına gelirdi :)

Son düzenleme:
Çok enteresanmış ya ben de zeytin konusunu babamın abartması sanırdım demek ki gerçekten varmış :d kimin aklına gelirdi :)

acaba tuz ihtiyacını falan mı karşılıyor diye düşünüyoruz bazen, zaten ilgisini de geç farkettik.. ne zaman ortalarda zeytin olsa deli gibi mıyaklardı ama nerden aklımıza gelsin, sonra ben evin dip köşe yerlerinde zeytin çekirdekleri bulmaya başladım, ozaman anladık

annemın kedısıde 9 yıllık ve bıldım bılelı sureklı uyur uykucu bırazcım malum sıcaklarda bastırdı

Allah bağışlasın. 3 sene kolay değil. Çok şükür beklemeye değmiş.

Ben biraz bebek ve kedi ikisinden korkuyorum. Kedi biraz kontrolsüz. Gerçi savannah kedisini izledim çocuklarla çok iyi anlaşıyor. bBiliyor musunuz bilmiyorum Serval ile evcil kedinin hibriti. Dünyanın en kıymetli evcil hayvanlarından. Çok büyük olduğu için insanlar korkuyor ama ben hayran kaldım. A Beautiful Relationship - Savannah Cat MAGIC and Andreas Stucki. - YouTube

burda da çocuğu uyandırıyor: http://www.youtube.com/watch?v=q-H2Lil8zu8&feature=relmfu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…