Öyle düşünme

iyiki sen almışsın. çok güzel bir şey kedi bakmak. ayrıca onu şimdiden çok seviyor ve düşünüyorsun bu belli. o nedenle şanslı bir kedi. Sadece bir an evvel bugün yarın kedi bakımı hakkında internette ne bulursan okumanı tavsiye ederim. Mesela bu videolardan başlayabilirsin:
Kedi nasıl yıkanır? - UZMANTV
Ayrıca çok güzel kitaplar var. kitapçılardan alabilirsin.
Petshop öyle der sen inanma. Veterine götürürken bir de küçük bir fotoğrafını götür imkanın varsa ona çok şirin bir karne çıkarıyorlar. O karneye yapılan bütün ilaçları aşıları giriyorlar. Sıfırdan başlansın. unutmak ki önce senin sağlığın gelir. Kendinin bütün aşılarını ve iğnelerini önce kendin ve ailen için sonra kedin için yaptır. biraz pahalı ama veterinere kendi harçlığımla bakıyorum vs dersen belki indirim yapar. ben öğrenciyken bana hep ucuza yaparlardı :)
Eğer çok yıkama istersen iyice büyüyünce 1 yaşına falan geldiğinde çok dikkatli yıkayabilirsin hem.
Biz sadece kuru mama veriyoruz. Onu da veterinerden alıyoruz çünkü marketlerde satılanların besin değeri düşük. Her gün macdonalds'tan hamburger yemek gibi düşün. Tadı güzel ama sağlıklı değil.
Arada ev yemeği de veriyoruz ama ev yemeği yediği dönemlerde tüyleri dökülüyor. bir de ağzı kokuyor. süt verirsen yarı yarıya sulandırarak ver yoksa midesi şişer ve ishal olur. Tavuğu kemiksiz vermek gerekiyormuş. veterin boğazına kemikleri kaçabilir demişti. özellike tavuk kemiğinin yediği zaman yemek borusunda parçalanarak tıkama riski varmış. itiraf edeyim ben çok kemikli verdim bir şey olmadı. yinede bilmende fayda var. onun dışında bütün süt ürünlerini yer. yumurta pek sevmez ama yer. et yer.pişmiş balık yer ama vermek istemezsin patilerine kadar balık kokar :) meyve sebze yemez :) kaçamak yapmak isterse benimkine cips veriyorum bir iki tane. ama çok değil. bir de çam fıstığını seviyor. ondan da eğer çok isterse bir iki tane veriyorum. babamın kedisi de zeytin yermiş. değişik damak zevkleri olabiliyor ama genel kural olarak şekerli şeyleri yese de vermemekte fayda var. yağlı sulu yemek de vermem ben. ama verenler var.