Kedim çok tüy dökmeye başladı🥹

Uzun tüylü mü? ND Düşük Tahıllı mamaları öneririm biraz pahalı ama aylarca gidiyor. 3-4 ayda bir alıyorum. Taramak da fayda edebilir bizimki kısa tüylü diye pek taramıyorum ama sert olmayacak şekilde taramak alıyor tüyleri. Bir de beyaz bir kediyse ekstra göze çarpıyor :) tüyü kadar ömrü olsun bal parçasının

Kısa tüylü aslında ama taramak iyi gelmiyor diye duyduğum için fazla taramıyordum artık düzenli tarayacağım çok güzeldi yaza kadar hiç dökülmedi bu ara çok aşırı dökülüyor ciddi anlamda temizliyorum her gün ama asla evden tüy çıkmıyor

Büyük olan teyzesi

Eklentiler

• IMG_3916.webp
    73,4 KB · Görüntüleme: 12
O zaman nolur nolmaz taramayı cidden bir araştırın belki faydadan çok zararı vardır

Ya bugün bende oğlumu tararken fark ettim royal canın kullanıyorum ve tüy oranı çok fazla tüylü . Bugün tararken çok dökülmeye başladığını anladım neden acaba diye düşündüm ve bence kışlık tüyleri çıkıyor şuan mevsim geçişi

Tüy dökümünü yeni farkettiyseniz eger mamadan ziyade mevsimsel oldugunu düsünüyorum. Haricinde stres, korku, gösteremedigi, belli edemedigi bir hastalık eslik edebilir buna. Bir süre dökümü gözlemleyin.

Royal canin cok kaliteli bir mama degil icinde gercek et bile yok klinik elbette satacagı icin bu marka cok önde. Mevsimsel tüy dökümünde mama degisimine gerek yok sadece ımmun tableti, somon yağı gibi destekleyici vitaminler kullanabilirsiniz.

Unutmadan balıklı mamalar tüy dökmez tavuklular tüy döker diye bisey yok. Kedilere balıklı mamaları da asla önermiyorum.

Galiba o yüzden yeni başladı benimde 1 aydır

Evet yeni dökülmeye başladı vardı ama çok değildi şuan oturduğu yere sıvanmış oluyor memleketteydim eşimle bıraktım geldim eve mahfolmuş ev çok üzüldüm araştırıyorum şuan ne iyi gelirse yapacağım teşekkür ederim yorumunuz için

Bu arada daima ve sürekli aynı markadan ilerlemeyin. Mamada rotasyon çok önemli arada değişiklikler yapabilirsiniz. Bütçeniz yeterse mera kedi mamasını öneririm yıllardır çok memnunum biraz tuzlu ama tek kediyse epey bir gider. Tüyleri nemlendirici sürülmüs gibi yumusacık yapıyor ve 0 tüy dökümü.

İki tane kedim var bütçem oldukça değiştiririm tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…