Kedim dogum yaptı!

Mavis0187

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
2
0
1
37
Merhabalar,
Ben kırsal bir yerleşim yerindeyim veteriner dahi yok 5 tane yavru kedi buldum 6 ay önce bahçede bakıyordum onlara mama alıp veriyordum onlar çok sağlıklı bir şekilde büyüdü yalnız 6 aylıkken bir tanesi hamile kaldı ve dogum yaptı ama yavrularına hiç bakmadı 3 tane ayrı yerlerde aradım buldum sıcak havluya sardım çok soğuklardı ve enjektör le sut vermeye çalıştım ama kurtaramadim yalnız anne kendide doğumda n sonra yemiyor içmiyor sürekli uyuyor ve sürekli de genital dogum yaptığı yeri yalıyor halsiz zorla yürüyor ben ne yapabiliri m bu durumda lutfen yardım edin bana onuda kaybetmek istemiyorum.

İyi niyetlisiniz ama birdaha yavru kedi hatta yetişkin kedi bulursanız süt vermeyin kedilerin çoğu laktozu sindiremez ve şnek sütünün kedi için besin değeri yok bişey. Yanlış. Bulunduğunuz ortamda kitty milk gıbı urunlere ulaşamıyorsanız internette bıkac karışım tarifi var yavru kediler için. Mecbur durumlarda sütü sulandırarak vermek gerekiyor.
Onun dışında anne kediyi bence bir veteriner hekim görmeli bu şekilde yapılabılecek pek bişey yok gıbı ama umarım daha fazla bilgisi olan bır arkadaş çıkar.

Daha once bizim de basimiza geldi benzer bir durum. Anne kedinin dogumda icinde parça kalmisti, ne kadar ugrassak da kurtaramadık. Biz vete goturene kadar sepsise girmis, yani enfeksiyon tüm organlara yayilmisti. Kediye sizin yapabileceginiz bisey yok malesef. En azindan bir hekimi telefonla arayip danışın.

Kedileri sütle beslemek yanlış, yeni doğan kedi sütüne ulaşamazsanız yeni doğan bebek sütü milupa, bebelac... gibi seçeneklerle de beslemek, asıl önemli olan besledikten sonra anne dili hissi vererek ılık su ile nemlendirilmiş bir pamukla yavrunun çiş ve kaka yapmasını sağlamak gerekiyor. Yeni doğanlar bunları kendileri yapamıyor. Anne dili ile uyararak yaptırıyor. Eğer ihmal edilirse zehirleniyor bebekler.
Anne kedi için çok üzüldüm. Keşke etraftan size yardımcı olabilecek birileri olsa yavruyu şehir merkezine bir veterinere götürse. Yok mu etrafınızda vicdan sahibi merhametli kimse?

veterinere götürecek iyi bir insan lazım.bi sıkıntı var belli

benimde kedilerim var. birisi normal besin alırsa anında kusuyor. mama yerse sorun yok. veterinerimiz zaten normal gıdaları sindiremeyeceklerini söylemişti. bu yüzden normalde ev kedileri 14 15 yaşlarına kadar yaşarken sokak hayvanları 3 4 yaşına kadar ancak yaşıyormuş.

sütü zaten kediler sindiremiyor verileceksede sütü sulandırmak gerekiyor.

birde kediler genelde 5 6 yavru yavrular. belki henüz doğurmadığı doğuramadığı yavrular vardır içinde. bir veteriner şart size..

Back
X