Kedim hasta

Yoncacannnn

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
1.348
1.345
133
Merhaba,

Tekir kedim var, 1 yaşında daha avuç içi kadarken buldum onu,
Çok şükür bugune kadar hiç hasta olmadi, düzenli aşıları yapıldı, geçen ay kısırlaştırdik.

Fakat dün akşam dan beri biraz keyifsizdi.
Bugünde hiç mama yemedi, su icmedi, sadece uyuyor,

Akşam veterinere götüreceğim, fakat gidene kadar tecrubenizden faydalanmak isterim.
Minnosumun neyi var sizce, ne yapabilirim gidene kadar

Merhaba,

Tekir kedim var, 1 yaşında daha avuç içi kadarken buldum onu,
Çok şükür bugune kadar hiç hasta olmadi, düzenli aşıları yapıldı, geçen ay kısırlaştırdik.

Fakat dün akşam dan beri biraz keyifsizdi.
Bugünde hiç mama yemedi, su icmedi, sadece uyuyor,

Akşam veterinere götüreceğim, fakat gidene kadar tecrubenizden faydalanmak isterim.
Minnosumun neyi var sizce, ne yapabilirim gidene kadar
Kedilerden hiç anlamıyorum ama geçmiş olsun umarım iyileşir tekir ♥️

Kulaklarına ve patilerine dokunarak sıcaklığını kontrol edin ateşi var mı emin olun.
Tuvaletini yaptı mı? Çiş kaka takibi yapın.
Kötüleşme başlarsa veya iyileşmeye yönelme olmazsa veterinere götürün

Normal halinden sıcak patileri
Ateşi olduğu için iştahı kapanmıştır su da içemez. Eğer kaka çiş çıkışı olduysa bugün şırıngayla su içirmeye çalış. Evde vitamini varsa onu da yalatmalısın. Konserve vs severler aç bir tane. Açlık ve susuzluk uzun sürdüğünde organ hasarı başlıyor önemli.

2 sene once aynisini kedim yasamisti veteriner enfeksiyonu var diyip antibiyotik baslatmisti igne vs. Sonra cok sükür iyilesti size de cok gecmis olsun

Yaş mama da verdim kokladi, yemedi.
Şiringayla su icirmeye çalışayım.
Teşekkür ederim

Geçen sene benim kızımda aynısını yaşadı.iki gün mama su yaş mama hicbirsey yemedi..vete gittik tahlil yaptı kanda sorun yok devam ederse tekrar getirin ayrı tahliller yapalım dedi.eve geldik o akşam yedi su da içti iyileşti sandık...ertesi gün baktım yine yemiyor hemen daha kapsamlı bir hastaneye gittik bütün tahlil ve tetkikleri yapildi enfeksiyon olmuş normal fsa değeri 5 olması gerekirken bizimki 19 çıktı ..Birazda yaşlılığa bağlı gastrit var dedi..5 gün boyunca igne olduk hergun serumla beslendik ...6.gun hekim eminmisiniz bir şey yeyip icmedigine enfeksiyon geçmiş dedi. dedim yemiyor hala ultrason baktı tekrar.. dalak şişmiş bence su içmiş dedi..
Belkide bize farkettiemeden içmişti bilmiyorum ama mamasını yemedigine çok emindim
Dedim hocam yemiyor o zaman psikolojik tır dedi.dedim psikologunuz varmı 🤣 yemiyor çocuk ne yapayim..konserve açtı hemen siringayla yedirdi evdede böyle yapın dedi
Eve geldik hemen suya koştu az birşey mama da yedi..
Sıra geldi tuvaletini yapmasına geceye kadar bekledik ve yaptı..mutluluktan havalara uçtuk tabiki
Kedi sevgisi bambaşka bir boyut gerçekten bir kedinin tuvaletini yapmasına bu kadar sevineceğim hiç aklıma gelmezdi..canım yavrum benim
Neyse o süreç geçti
Birkaç ay önce baktım yine az yiyor hemen vete gittik aynı olacak diye çok korktum..tahlil yapıldı birşey yok gibi dedi hekim gastrit var demişti önceki gidisimizde onunla alakalı olabilir dedi
Gastrosinal mama önerdi vitamin maltiyla birlikte onu yiyor artık sıkıntı yok şimdilik
Size tavsiyem zaman kaybetmeyin evet biraz maliyetli ve zahmetli bir süreç ama olsun onlar için herşeye değer

Yaş mama da verdim kokladi, yemedi.
Şiringayla su icirmeye çalışayım.
Teşekkür ederim
marul salatalık tarzı yeşillik az miktarda yedirmeyi bir deneyin elinizde hangisi varsa artık internetten araştırın önce veya doktoruna sorun ama
hem su ihtiyacını karşılıyor hem de bu tarz besinler organlarını iyileştirmesine yardımcı oluyormuş

O kadar genel belirtiler ki söyledikleriniz, bir sıkıntısı olduğu dışında yorum yapmak mümkün değil bence. Arkadaşların da dediği gibi, içirebildiğiniz kadar su içirin. İçmek istemese de damla damla olsa da sık sık verin su. Çok hızlı vermemekte fayda var, sorun midesiyse kusmasın. Umarım ciddi bir sorun yoktur ve hemen iyileşir minnağınız. 🙏❤️

Back
X