Kedim ile ilgili Yardımm

pembebogurtlen91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
4.982
4.757
248
merhabalar ,

9 aylık erkek kedimiz var (bize geldiğinde 5-6 günlüktü) . yazın balkondan düştü bacakları kırıldı ameliyat oldu ve o düşmeden sonra bizim için zor günler başladı.

travma geçirdi ve sanırım hala atlatabilmiş değil. aşırı derecde hırçın ve saldırgan bir kedi .hiç bir yabancıya kendini yaklaştırmıyor bizim kucağımızda dahi durmuyor.

doktoruna bile mecbur kalmadıkça götürmüyoruz çünkü çok stres oluyor .doktoru bile davranışlarına anlam veremiyor.

velhasıl son zamanlardaki artan agrasif halleri, evin her yerine tuvaletini yapması , kızgınlık dönemine girmesi sebebiyle 10 gün önce kısırlaşma ameliyatı geçirdi.

fakat hiç bir düzelme olmadı. hala koltuklara , yataklara tuvaletini yapmaya ve hırçın davranmaya devam ediyor. Ne yaptıysak olmadı , ilgimiz sevgimiz hep üzerinde ödüller veriyoruz doktorun her dediğini yaptık vs ama nafile ve annem artık kafayı yemek üzere.

hırçınlığını kabullendik diyelim ama tuvaletini yapması çekilir gibi değil. belki bilgisi olan vardır diye bir umut yazdım. ne yapabiliriz diye.

lütfen konum taşınmasın gerçekten büyük bir dert

Son düzenleme:
bence kediniz ağır depresyonda, hem düşme hem iki ameliyat onun ruh durumunu çok etkilemiş.. kediler için antidepresan var diye biliyorum ama emin de olamadım.. acaba başka bir veterinere mi götürseniz?
bir kaç farklı veterinere götürdük bir sağlık sorunu yok diyorlar. . en son bitkisel bir ilaç tavsiye etti . son çare onu almayı düşünüyoruz ama bilmiyoum ki

bir arkadasimin kedisinin hircinligi icin bir baska arkadasi papatya kaynatip icme suyuna karistirin demisti. Belki faydasi olur ama tabi veteriner hekiminize danismalisiniz yine de.

bir arkadasimin kedisinin hircinligi icin bir baska arkadasi papatya kaynatip icme suyuna karistirin demisti. Belki faydasi olur ama tabi veteriner hekiminize danismalisiniz yine de.
bunu da bir sorayım. bize de bitkisel bir ilaç dedi antideprasan mı o bilmiyorum ama

iyice abarttı gün içide 2-3 kez tuvaletini ortalığa yaptığı oluyor

Kedi depresyona girmiş mutlaka rehabilite olabileceği bir yol vardır. Oyuncu mudur? Bence her gün en az 1 saat onu uzaktan oynatabileceğiniz oyuncaklar bulun. Kedi otlu toplar, kedi oltaları, vs.. “my cat from hell” diye bir program var, youtube’dan birkaç bölüm izleyin size kesin faydası olur. Hiç aklınıza gelmeyecek fikirler bulabilirsiniz. Mutlaka izleyin.

annem babam ben ve kardeşim etrafında dört dönüyoruz desem yeridir . bir sürü oyuncak aldım bir iki dakika ilk görünce oynadı o kadar .oyun oynamayı sevmez sadece kağıtlardan küçücük top yapıyoruz 2-3 dakika onunla oynar o kadar. dediğiniz programa bakacağım hemen

merhaba benimde kedim 9.5 aylik sarman erkek. 5 aylikken aldm geldigi evde 4 kedi daha vardı. orda ilgi pek olmayınca sakindi. ben çok sevdim oynadım kızginlığa girdi 7 aylık olmadan. suķür çiş yapmayı yok etrafa ama çok dısarı cikmak istiyor. çok ısırıyor beni. çok atliyor üzerime esimden korkunca ona yapmıyor. kendi isterse geliyor kafasını surtüyor elimize. bizi yalıyor. yanimıza yatıyor. istemzse yok. kendi haline bırakn. biraz biraz uslandı 2 haftadr. kısirlaştrnca iyice uslancak biliyorum. hani tek değilsiniz ondan anlattım. bacakları içinde çook üzüldm. insallah düzelir psikolojisi. aldğm kadına sordum. çok şımartmıssin dedi. ondan ısırıyor. sevgisini gösteriyor dedi.

işte bizde biraz uysallaşır diye kısırlaştırdık hemen ama daha beter oldu tuvalet olayı da .

evet ufak bi tepki göstersn üzerimize atlıyor , ısırması zaten var. bu da kendi isterse yere yatıp hareketler yapıyor sevin beni diye . asla başka türlü dokunamazsn. bizimkide baya şımarık muhtemelen. annem mahvoldu yatak yorgan koltuk yıkamaktan

tuvalet olayı fena ya. şükür o huyu yok kizginlığa girsede . ödul ceza verseniz. yüksek sesle hayır deseniz. biz böyle böyle baya uysallastrdk. sofraya atlıyor su sıkıyomuş gibi yapıyorum spreyle gelmiyor sprey masada oldumu. tezgaha atlıyor hayır diye bağrıyorum miyaklayip kacıyor. dün aksam koluma atlayip sapıklık yapıcaktı disi kedi muamelesi yapıyor kolumuza. hayr otur oraya dedim. anında geri çekildi. sert olunca anlıyorlar biraz ama

Aslında kediler evde kime Nasıl davranılır biliyorlar

Mesela etrafa çiş yapınca annen kızıyorsa ona tepkilidir

Bizim kız beni ısırır sırnaşır vs ama gidip eşimin kucağına yatar o yoksa kızar vs

Bir de cidden ilk yaşlarından sonra hal ve tavırları değişiyor

Bizim kız gece kapıya atlayıp oradan dolaba tırmanıp inerken de bizim yatağımıza atlıyor

Kız olduğu için çiş sıkıntısı yok ama çokkkkk enerjik mevsim gereği

Oynatıp yorun, farklı şeyler deneyin

Ponpon topları var bizimkinin

Onları kovalıyor canı isterse ağzına alıp taşıyor götürüp yatağın koltuğun altına sokuyor

Bize akşam koltuğun altında topum var diyor eve girdiğimiz anda onu çıkartmadan susmuyor :)))

Bir ara o toplarla oynamıyordu şimdi alıştı oynuyor

malesef yaa sert yapınca beklemediğin bir anda gelip saldırıyor intikam alıyo resmen :)

ödül ceza da denedik ama son zamanlarda bu tuvalet olayı neden arttı anlamıyoruz

evet biliyor . ben ısırsa da atlasa da hiç kızmam o yüzden beni görünce ordan oraya saldırıyor :)

oyun olayı hiç yok hemen kaçıp gidiyor. topu da dediğim gibi küçük kağıtlardan yapıyoruz bir kaç dakika sonra sıkılıyor bırakıyor. camdan dışarı izlemeyi seviyor sadece

Zaten çoğu öyle cam önünde yaşıyor karşı apartman bizden çok görüyor kediyi

malesef yaa sert yapınca beklemediğin bir anda gelip saldırıyor intikam alıyo resmen :)

ödül ceza da denedik ama son zamanlarda bu tuvalet olayı neden arttı anlamıyoruz
ayy kıyamam size yaa. gercekten üzüldm. bazen kum kokuyorda camları acıyorum. sprey sıkıyorum kum yeniyse. günde 2 kez temizliyorum. zor isiniz gercekten

ayy kıyamam size yaa. gercekten üzüldm. bazen kum kokuyorda camları acıyorum. sprey sıkıyorum kum yeniyse. günde 2 kez temizliyorum. zor isiniz gercekten
sormayın annem dün sinirden oturdu ağladı 2 farklı yere çişini ve kakasını yapmış.
bu ilacı deneyeceğiz birde başka çare yok gibi şu an

Çok geçmiş olsun kedinize zamanla ve sabırla atlatacaktır inşllh. Bu sürede onu tuvalet kabının yakınlarında mı tutsanız acaba alışana kadar başka yerlere girip çıkmasa. Başka evden başka yere taşınınca bizde de tuvalet sıkıntıları olmuştu girip çıktığı yerleri yavaş yavaş kısıtlayarak alıştırdık.

inşallah atlatır inşallah sabır kalmadı.

evimiz büyük baştan her odaya girmeye alıştı şimdi kapılar kapalı olunca bağırıyor açın diye

Kumunu değiştirin belki işe yarar. Sevgilimin kedisi kumu beğenmeyince onun yatağını pislemek gibi bir alışkanlık edinmişti. Kum değişince sorun kalktı. Şimdi kumu kirli olduğunda veya gece eve gelmediğinde yapıyor bunu sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…