kedim mamayı sevmedi galiba

İşte ben de karıştırıp verdim ilk veriyorum diye ama ishal oldu. Sırf ziyan olmasın diye verecektim. Sonradan köpeğin mamasına karıştırdım, o bayıldı valla :p
Karıştırmaya rağmen oldu ha, bu ilk oldu benim açımdan :) Oranı nasıldı peki? Yani eski maması mı daha çoktu, yenisi mi?
Öğütücü varmış neyse ki evde, halletmiş :D

Ben bizzat adı geçen fabrikaya gidip kendi gözlerimle üretim aşamasına şahit olmuş biriyim. Mama üretimi bölümüyle balık yemi paketleme bölümü aynı alanda gerçekleşiyor ve mamanın içine balık yemi kokusu siniyor. Hayvanlar bu sebeple aromasını dayanılmaz buluyor ve reddetmiyorlar.
Gerçek etin kilosunun fiyatı göz önüne alındığında profesyonel sınıf mamanın niçin pahalı olduğu anlaşılır bir hal almış oluyor. Eğer mamanın içinde hidrolize edilmiş gerçek et olmaz da protein spreyi ile et kokusu verilip paketlenilirse o mama ucuza mal olur ve ucuza da satılır elbette.

Son düzenleme:
İşte ben de karıştırıp verdim ilk veriyorum diye ama ishal oldu. Sırf ziyan olmasın diye verecektim. Sonradan köpeğin mamasına karıştırdım, o bayıldı valla :p
Köpekler kedi mamasını daha aromatik bulur ve kendi mamalarındansa kedi mamasını tercih ederler..:KK45:

Pet shoplar mama satar. Ancak tüm markaları satar. Örneğin micho,mito da satar,Royal Canin,Proplan da,ND,Acana,Orijen de satar.. Başka bilimum markayı da satar.
(Sadece marka sahibi/fabrika sahibi ya da belki de çalışanı ateşli şekilde o markayı savunur.)

Bu forumda önerilen markalar, tamamen ŞAHSİ tecrübe ve araştırmalarla önerilir.

Profesyonel sınıf mama,orta sınıf ya da alt sınıf mamadan iyidir. Bunu fiyatından ayırt edebiliriz. Hem ucuz,hem kaliteli mama yoktur. Şahsi fikrim ve tecrübem bunu söylüyor.

bende pet shoplarda tüm markaların olduğunu düşünüyordum ama kedileri papağan kafesinde satmaya çalışan pet shop bahsettiğim bu nedenle tek marka yem satması şaşırtıcı gelmiyor bana

acembuselik acembuselik özel mesaj göndermeye çalıştım ama ayarlarınız nedeniyle atamadım. Geçen gün olan mesajlaşmamızı da gelen kutusunu temizlerken silmişim.

Arkadaşlar buraya yazdıklarım şahsi görüşüm falan değildir, kah kendi araştırmalarım kah bilgili insanların araştırmalarını ve yazdıklarını okumam sonucu öğrendiklerimdir.
Ben satıcı değilim, bir mama alınınca ya da alınmayınca benim ne karım oluyor ne zararım.
Kendi yediklerimizden de iyi diye bilinen bir şeyin aslında kötü olduğunu öğrensem ve emin olsam onu da yazarım.
Birazcık İngilizce biliyorsanız lütfen yabancı siteleri araştırıp okuyun.
Yurt dışında veterinerlik çok pahalı bir alan. İnsanlar veterinere işleri düşmesin, hastalık kapmasın evcilleri diye dikkat ediyorlar bir çok konuya. Bizde olandan daha fazla kaynak var.

bende pet shoplarda tüm markaların olduğunu düşünüyordum ama kedileri papağan kafesinde satmaya çalışan pet shop bahsettiğim bu nedenle tek marka yem satması şaşırtıcı gelmiyor bana
acembuselik acembuselik ; ne demek istediğinizi anlamadım?
Bulunduğunuz yerdeki petshoptan bahsediyorsunuz sanırım..

Benim petshopum var örneğin.
Sloganımız; ''Mama petshoptan, kedi/köpek sokak veya barınaktan alınır.''

Son düzenleme:
Karıştırmaya rağmen oldu ha, bu ilk oldu benim açımdan :) Oranı nasıldı peki? Yani eski maması mı daha çoktu, yenisi mi?
Öğütücü varmış neyse ki evde, halletmiş :KK70:
Yarı yarıya koymuştum. Evet öğütücü iyi çalışıyor. :KK48:
Köpekler kedi mamasını daha aromatik bulur ve kendi mamalarındansa kedi mamasını tercih ederler..:KK45:
Aynen, kendi mamasini ayikliyor.

Evet maalesef çoğu petshopun hali içler acısı. Mümkün olduğunca petshopa uğramıyorum ben de.

Hele çiğ beslememe bir yığın mesnetsiz laf eden birkaç petshopçuyla deneyimim oldu ki evlerden ırak.

Evet maalesef çoğu petshopun hali içler acısı. Mümkün olduğunca petshopa uğramıyorum ben de.

Hele çiğ beslememe bir yığın mesnetsiz laf eden birkaç petshopçuyla deneyimim oldu ki evlerden ırak.
Ben o konuda vet.imizden çok memnunum. Mama da satıyorlar, ama ben çiğ beslemeye geçmek istiyorum dediğimde 2-3 gün araştırma yaptılar, bana gramla liste verdiler. Hatta parazit aşısının birini 6 ayda bir yapalım, yok yere karaciğerini yormayalım diyen bir vet.
İnsanın gözünü para bürümeyecek işte, o zaman doğruları konuşuyor sadece Hoppa

farmina, sanabelle, acana, orijen, taste of wild tavsiye ederim. ***' tan alabilirsiniz. kargo şubesini adres gösterin, ev adresi vermeseniz bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben o konuda vet.imizden çok memnunum. Mama da satıyorlar, ama ben çiğ beslemeye geçmek istiyorum dediğimde 2-3 gün araştırma yaptılar, bana gramla liste verdiler. Hatta parazit aşısının birini 6 ayda bir yapalım, yok yere karaciğerini yormayalım diyen bir vet.
İnsanın gözünü para bürümeyecek işte, o zaman doğruları konuşuyor sadece Hoppa
Ben mümkün olduğunca iç-dış parazit ve aşı yaptırmam. Çok şükür veterinerim de benim kafada:KK53:

Büyük kızım kanser ameliyatı olup memeleri alınırken veteriner değiştirdik, yeni veterinere bundan sonra mama vermeyip çiğ besleyeceğimi söyledim, adam gayet normal karşıladı:kk77:

Ben mümkün olduğunca iç-dış parazit ve aşı yaptırmam. Çok şükür veterinerim de benim kafada:KK53:

Büyük kızım kanser ameliyatı olup memeleri alınırken veteriner değiştirdik, yeni veterinere bundan sonra mama vermeyip çiğ besleyeceğimi söyledim, adam gayet normal karşıladı:kk77:
Aslında o aşı yerine geçen bir yağ var. Bilmem ne ağacı yağı. En son kullanacak olanlar biraz kullansın, sonra deneyimlerine bakar geçerim diyordum, unuttum gitti. Tekrar bulmaya çalışayım bari.
Peki kene olayını falan nasıl hallediyorsun? Aşısı olduğu için 2 kere keneden yırttık biz, deriye girmiş ve ölmüştü çok şükür.

Aslında o aşı yerine geçen bir yağ var. Bilmem ne ağacı yağı. En son kullanacak olanlar biraz kullansın, sonra deneyimlerine bakar geçerim diyordum, unuttum gitti. Tekrar bulmaya çalışayım bari.
Peki kene olayını falan nasıl hallediyorsun? Aşısı olduğu için 2 kere keneden yırttık biz, deriye girmiş ve ölmüştü çok şükür.

Hiç kene pire olmadı bizde, ki giriş katındayım evimin önünde ağaçlar çalılar toprak var. Evde yaşayan, devamlı gözümün önünde köpekler, eğer pire kene fark edersem ancak o zaman ilacını yaparım diye düşünüyorum.
Dış parazit gelip gelmeyeceği bile kesin olmadan senelerce kanına karışan kimyasallar yüklemek istemiyorum.

4 Yılda 2 kez parazit oldu benim kızım, evin balkonuna bile çıkmadığı için veterinerde çok üstelemiyor. Bir problemle de karşılaşmadık hiç.

Canım öyle çok vermiyorum kendi mamasi ile karıştırdım, kedi mamasi bitsin diye sırf.. Bizimkinin bağışıklık on numara.. Bütün mahalleyi geziyor tüm gün neler yiyor kim bilir..
Oyle geziyorsa sorun olmaz tabi :) sadece sen ozel besliyorsan diye dedim. Afiyet olsun kuzuya ;)

Back
X