- 24 Haziran 2011
- 7.844
- 16
- 108
- Konu Sahibi KralOlsanNeYazar
-
kıl olması normal tüy döker sıcakta ve kediler midedeki tüyleri kusarak atar ama canım çok küçükken diyorsun iç parazit aşısı belli periyotlarda tekrarlanır bir kere verdin olmuyor...özellikle salam sosis yiyorsa,yada dışarı çıkıyorsa,diğer hayvanlarla temasta bulunuyorsa arada sık sık tekrarlanıyor... sen al bi tane parazit hapı (eğer acil götüremem dersen maddi olarak)ver bakalım birdaha kontrol et yada götür vet.e aşılarını göster yeni gelenleri yaptır ...
kedi ve köpeklerde parazit ve bazı aşılar devamlı her yıl mesela yapılır:):)
aman dikkat et sana da bulaşmasın hemen al önlemini....
biliyorum kedi besleyen arkadaşlar çoğunuz bana güleceksiniz ama nacizane fikrimi yazmak istedim;
ben hiç kedi köpek beslemedim bilmiyorum fakat hamile olma ihtimali varmı acaba?
hamile olamaz canim kedim erkek ve hadim ettirdim
yazıldı mı bilmem, bir sağlık problemi var ve senin bilmeni istiyor. muhtemelen idrar yollarıyla ilgili. tuhf gelebilir yazdığım şey ama ağzı yok dili yok, farketmeni sağlamaya çalışıyor. şeker hastası da olabilir. bir de market tipi mama vermiyorsundur umarım
en kısa sürede veteriner hekiminize başvurun..
emin olarak diyebilirim ki kedinizde iç parazit var..
kedi-köpeklerde iç parazit tedavisi 3 ayda bir hayvanınızın kilosuna bağlı verilecek hapla yapılır..
yani sizin yavruluk döneminde artı yetişkin dönemde vurdurmuş olduğunuz senelik aşılar parazit değil kuduz aşısı, karma aşı, bronşit aşısı vsdir..
iç parazit tedavisinde hap, dış parazit tedavisinde ense damlası, pire tasması vs kullanılır..
kediniz çiğ et yemişse, iyi yıkanmamış sebze-meyve yemişse iç paraziti mevcuttur veya annesindende geçmiş olabilir hatta dışarıdanda alabilir paraziti..
belirtilerde dışkıda kurt görülebilir, ancak yalnızca kusmasıda iç parazite işarettir..
parazit 2 aylık yavrudada oluşabilir, 3 yaşındaki yetişkindede..
defalarca parazitle karşı karşıya kaldım kendi evcillerimdede, sokakta beslediklerimdede..
eğer ki parazit devam ederde siz hekime başvurmazsanız yaklaşık 2 gün içinde iştahsızlık başlayacak, halsizlik mevcut olacaktır, sonrasında hafif ishal ile birlikte ölümle sonuçlanır..
amacım sizi korkutmak değil ama bu illetle defalarca karşılaştığım için inanın ben burdan panikledim..
geçmiş olsun..
hah işte bu cevaptan korkuyordum kedim erkek!,biliyordum rezil olacağımı
o zaman hemen yarın ilk işin veterinere gitmek olsun canım,midesine tavuk kemiği vs...falanda batmış olabilir belki,annemin kedilerinden biliyorum.
inşaallah ciddi bi durum yoktur.
eşiniz ihmal mi etti acaba..
bana nazdan çok hasta gibi geldi...
hamiş değil değilmi....
benim kedim hamile olduğunda doymak bilmiyordu ama kustuğunuda görmedim hiç
ya hasta ya da siz evden gittiniz çok üzüldü psikolojisi bozulldu:26::26:
erkek kedilerin hadım ettirilmesi pskolejisini bozmuyormu acaba
kötü bi niyetten değil meraktan soruyorum valla..benimda yavru bir erkek kedim var
Veterineri ararım diyorsunuz, bı taksiye atlayıp veterinere götürmek dururken. Kusura bakmayın ama anneniz babanız cocuğunuz kardeşiniz ya da siz bir hafta boyunca kussanız yine bu kadar sabırlı ve vurdumduymaz mı olurdunuz. Hayvanların dilleri yok konuşamıyorlar ama ahları bedduaları var dikkat edin bir hayvanın bir haftanboyuncaki yakarışlarına kulak verin. LÜTFEN
Veterineri ararım diyorsunuz, bı taksiye atlayıp veterinere götürmek dururken. Kusura bakmayın ama anneniz babanız cocuğunuz kardeşiniz ya da siz bir hafta boyunca kussanız yine bu kadar sabırlı ve vurdumduymaz mı olurdunuz. Hayvanların dilleri yok konuşamıyorlar ama ahları bedduaları var dikkat edin bir hayvanın bir haftanboyuncaki yakarışlarına kulak verin. LÜTFEN
bu saatte açık veteriner olsa giderdi mutlka arkadaş..
türkiyede hiçç sanmıyorummmm
veterinerden alacağınız bir mama çok daha sağlıklıdır market tipi mamalarda amaç daha çok satmaktır bunun için de aroma artırıcıan şekere her şeyi koyarlar.içindekiler kısmı en çok kullanılan maddeden en aza doğru gider. misal benim kullandığım markada 1. sırada somon var, market mamalarında bu çok farklı. nasıl desem, portakal mı daha sağlıklıdır fanta mı? market mamaları fanta gibidir. o çok meşhur whiskas da dahil. ben pro plan kullanıyorum. alırken ilk etapta pahalı gibi geldi ama aslında değil çünkü market mamasına nazaran daha doyurucu daha az yiyor. el kadar ambalaj iki üç gün anca dayanırken 3 kg mama alıp uzun süre kullanıyorum. birkaç marka var, veterinerine danış, bunlardan birini al.marketten aliyorum mamasini vetim bu konuda bisey dememisti ne gibi bi sorun olabilirki marketten alinan mamayla :26:
bu saatte açık veteriner olsa giderdi mutlka arkadaş..
türkiyede hiçç sanmıyorummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?