Kedimi korkmamaya nasıl alıştırırım

Saki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2020
2
1
1
44
Merhaba arkadaşlar.
3.5 aylık bir kedim var, 1 haftadır bizimle. bizim yanımızda çok sosyal, dibimizden asla ayrılmıyor, uyurken eşime veya bana yaslanarak uyuyor, bacağımıza yapışıp mır mır tv izliyor bizimle, çalışıyorken ya yan sandalyemde uyuyor ya da yer bulursa kucağıma kıvrılıyor hatta laptopun üzerinde yatmak istiyor. Fakat biz evden çıktığımız zaman yatağın altına saklanıyor, siniyor ve çıkmıyor. Evin çeşitli yerlerine kıyafetlerimizi bırakıyoruz belki biz yokken üzerine yatar diye ama hayır. Cam önünde oturmayı seviyor normalde, camın önüne kocaman bir yatak koydum biz evde yokken üzerinde yatsın diye ama hayır orda da yatmıyor :(((( etrafa en sevdiği oyuncaklarını bırakıyorum, mama ve su kabına tazeliyorum, kumunu kontrol ediyorum. şuana kadar evde hiç 2 saatten fazla yalnız bırakmadık ama 2 hafta sonra bırakmak zorunda kalacağız çünkü işe gitmemiz gerekecek.
Ben evde yokken korkmaması için ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar.
3.5 aylık bir kedim var, 1 haftadır bizimle. bizim yanımızda çok sosyal, dibimizden asla ayrılmıyor, uyurken eşime veya bana yaslanarak uyuyor, bacağımıza yapışıp mır mır tv izliyor bizimle, çalışıyorken ya yan sandalyemde uyuyor ya da yer bulursa kucağıma kıvrılıyor hatta laptopun üzerinde yatmak istiyor. Fakat biz evden çıktığımız zaman yatağın altına saklanıyor, siniyor ve çıkmıyor. Evin çeşitli yerlerine kıyafetlerimizi bırakıyoruz belki biz yokken üzerine yatar diye ama hayır. Cam önünde oturmayı seviyor normalde, camın önüne kocaman bir yatak koydum biz evde yokken üzerinde yatsın diye ama hayır orda da yatmıyor :KK43:((( etrafa en sevdiği oyuncaklarını bırakıyorum, mama ve su kabına tazeliyorum, kumunu kontrol ediyorum. şuana kadar evde hiç 2 saatten fazla yalnız bırakmadık ama 2 hafta sonra bırakmak zorunda kalacağız çünkü işe gitmemiz gerekecek.
Ben evde yokken korkmaması için ne yapmalıyım?
Merhaba öncelikle Kediniz çok küçük eve alışma sürecinden dolayı tam alışamadın dan korkuyor olabilir. Sokaktan mı sahiplendiğimiz ya da başka birinden mi sahiplendi niz ? Eğer sokaktan sahiplendi iseniz veya barınaktan kötü olaylar yaşayan kediler genelde bu tarz tavırlar sergiliyor korkuyorlar ya da eve adapte olamadı için bu şekilde siniyorlar. Işe başladığınız zaman mecbur bırakacaksınız evde tek ve evi keşfete keşfe de tek başına vakit geçirmeyi öğreneceğin düşünüyorum, çünkü kediler Kendi kendilerine vakit geçirmeyi seven hayvanlar. Yalnız kalmasın'da sakınca yoktur yani Sadece biraz zamana ihtiyacı var. Sizde kıyamıyorsunuz Anladığım kadarıyla :KK68: çok küçük çünkü

Başka bir evden aldık annesinin yanından geldiği evde stresli bir ortamı yoktu ve 3 ayını doldurmuştu yani erken sayılmazdı ayrılmak için.
Ahh tabi ki hiç kıyamıyorum göz bebeğim gibi oldu yumurcak, umarım alılır ve mutlu mutlu büyür.
Teşekkür ederim.

Back
X