kedimi ne yapayım???

pea

diren!
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
1.045
8
66
Balıkesir
kızlar benim bir kedim var çok küçük daha.sorun şu ki 2-3 ay önce aldım kedimi ve evimiz balkonsuz,balkonu mutfağa katmışlar yani,ilk başlarda hava serindi ne koku problemi ne başka bişey olmuyodu,ama şimdi evin koktuğunu hissediyorum.çok fazla tüy döküyor heryere. yaz olduğu içinmi bu sorunlar var bilmiyorum ama,bir de kaka sorunumuz var,hala arada sırada başka yerlere yapıyor kakasını.
çok alıştım evde olmaması düşüncesi beni çok üzüyor,ama kardeşim de çok rahatsız kediden çok tüy döküyor diye.kesinlikle bir anlık hevesle almadım,hatta bilerek kedi bakmış bir akrabamın gelmesini, bekledim beni alıştırsın diye.
ama yapamıyorum işte,kabul ettim bunu.çok fazla seviyorum ama sadece sevmek yetmiyor...
ne yapmamı tavsiye edersiniz,çok üzgünüm.allah başka dert vermesin tarzı bu da dert mi tarzı şeyler yazacaksanız eğer hiç kedi beslememişsiniz demektir.çünkü ayrılmayı düşünmek çok zor geliyor.

hayvan sığınak evlerı falan varmı yaşadığınız yerde...oraya verebılırsınızz

ayrılmak zor tabıkı benımde köpegım öldü hala içim yanarr

hem gidip görebilirsinizde arada sırada

yada sabredıp tuvalet egıtımını tamamlıcaksınız veyahutta evde ona ufak bır kulube yapabılırsınız kartondan..boş odanız varsa...aklıma bu çözümler geldi şimdilik

hayvan siginak evlerine veya bir komsunuza veya yakininiza sorabilirsiniz, belki sahiplenmek isteyen cikar
ama lütfen sokaga birakmayin

Konunuzu okuyunca biraz üzüldüm açıkçası.
Acaba veterinerinizle görüştünüz mü ? Çünkü bunlar çok büyük problemler sayılmaz , dilerim çözümü olur ya da sahiplendirebilirsiniz.

Son düzenleme:
3 kedim var sokakta buldum eve aldım 1.5 yıldır bakıyorum

Evet yazın fazla tüy döküyorlar. Elinizi ıslatıp hafif kuruladıktan sonra tüyleriniz sıvazlarsanız dökülmeden temizlemiş olursunuz
Kediler için taraklar var onlardan alın arasıra tarayın buda tüy dökümünü azaltacaktır
Beslenme konusuda tüy dökümünü etkiler. Neyle besliyorsunuz bilmiyorum ama haftada 2-3 kere balık yedirin faydası olur.
Pazarda markette tanesi 2 liraya alabalık var hem hesaplı hemde kılçıkları yumuşak olduğundan zararsız.
Mevsiminde hamside olur, yada konserve ton balığı verebilirsiniz.

Kokudan kastınız ne bilmiyorum 3 kedim evi kokutmadıkları gibi kendilerde misler gibi kokuyorlar. Hatta onların tüylerine burnumu gömüp koklamak en sevdiğim şey
Kediniz kokuyorsa sağlık sorunu olabilir. Veterinerle bir görüşün derim.

Sağa sola arada kaka yapması kumunu veya yerini beğenmiyordur veya kumunu temiz tutmuyorsanız bundan dolayıda yapar.
Kedilerin kumunu küçük tuvalete koyduk, biz banyoyu kullanıyoruz hem koku problemi olmuyor hemde sağa sola kum saçılmıyor.

kedi kokmaz pea, kedinin çişi kakası kokar ve çözümü çok kolay. slika kum koyar üstünde 1 ay yazmasına rağmen yazın 15 günde bir değiştirirsin. arada bir küük kürekle kumu altüst edersin. mamayı market tipi değil profesyonel mama kullanırsan tüy dökülmesi de azalır sağlık problemi de yaşamazsın. her gün beş dakika fırçalarsan tüy sorununu da çözersin. ben neredeyse 9 yıldır apartman dairesinde bakıyorum kedime. asla balkona filan da salmıyorum ne olur ne olmaz diye. düşün evde bir de bebek var ama gayet de güzel idare ediyoruz. bu yazdıklarıma dikkat et bir daha dene, senin onu unutup teselli bulacak koca bir dünyan var ama onun tek dünyası sizin ev ve sensin. üzme miniğimi.

hayvan sığınak evlerı falan varmı yaşadığınız yerde...oraya verebılırsınızz

ayrılmak zor tabıkı benımde köpegım öldü hala içim yanar
hem gidip görebilirsinizde arada sırada

yada sabredıp tuvalet egıtımını tamamlıcaksınız veyahutta evde ona ufak bır kulube yapabılırsınız kartondan..boş odanız varsa...aklıma bu çözümler geldi şimdilik

hayvan siginak evlerine veya bir komsunuza veya yakininiza sorabilirsiniz, belki sahiplenmek isteyen cikar
ama lütfen sokaga birakmayin

Sizler Hayvan barınaklarında ne olduğunu bilmiyorsunuz sanırım.
Hayvan barınakları ölüm kamplarından farksız. Sağlam giren bir çok hayvan oradan hasta yada ölü çıkıyor

Eğer bakamayacaksanız bakacak birine sahiplendirin. facebookta hayvan severler diye aratın oraya resimleriyle ilan verin
Lütfen sakın barınağa vermeyin vede sokağa bırakmayın.

yazdığım üç kez çıkmış :27:
bir de çişini kakasını kumu sışında her nereye yaptıysa o bölgeyi sirkeli karbonatlı suyla sil. bunlar kokuyu nötrler yani gidip gidip aynı bölgeye işaret koymaz. eğer kedin bebekse arada şaşırması normal, yetişkinse ya kumu kirlidir ya da bir derdi vardır onu anlatmaya çalışıyordur. dişiyse de erkekse de kısırlaştırmak kedinin ömrünü uzatır. dişiyse ilk kızgınlığını göstermeden erkekse 1 yaşından sonra...yakın olsak kediolog olarak gelir yardım ederdim seve seve.

nasıl besliyorsun? kaliteli kuru mamalar var onlardan verirsen tüy dökülmesi minimuma iniyo. ev yemeği verilirse daha çok oluyormuş. benim kedide çok çok az tüy dökülmesi, biraz da cinsine bağlı sanırım.

kedi kumu olarak eczacıbaşının pisipisi topaklaşan kumunu kullan pudralı. bizim ev yanıyo ama hiç koku yok.

eğer kesin vereceksen ki çok yazık gerçekten kedine :( barınağa falan verme lütfen çok kötüymüş durumları, face...ta hayvan severler diye sayfa var oradakiler böyle hayvanlara yuva arıyorlar. olarla irtibata geç

başlıgı ilk önce '' kendimi ne yapayım'' diye okuyan benden başka birisi var mıdır :1: oruc kafama vurdu

yazdıkça yazasım mı geliyor ne :27:
kuru mama kullan mutlaka. ve mutlaka profesyonel mama olsun.
ev yemekleri kedinin bağırsaklarını bozabilir. kedi etobur bağırsağına sahip, karın doyurmak için makarna da yer yemesine de sağlığı bozulur.
kuru mamaya alıştırırsan sofraya da sokulmaz burnunun dibine et de bıraksan yanaşmaz.
kuru mama yiyen kedinin dışkısı hep aynı kıvamda olur ishalle vs uğraşmazsın.

Benimde kedim var erkek 1 yaşında aynı sorunları bende yaşıyorum tüyleri çok fazla dökülüyor ve her zaman değil fakat arada tuvaletini kumuna değil istediği yere yapıyor kızıyorum düzeliyor fakat yine eski haline dönüyor neden bilmiyorum sorunu çözemedim.
Çok seviyorum vermekte istemiyorum ama böylede olmuyor napcağımı şaşırdım açıkcası.
Bi veterinerle görüşürsen belki çözüm bulabilirsin...

Biocat in Çimen gibi kokan çok güzel bir kumu var, ben ondan kullanmaya başladığımdan beri kumu keyifle değiştiriyorum, 15 günün sonunda bile güzel kokuyor.

Bir de eğer kumu düzenli değiştirmene rağmen etrafta keskin bir koku varsa, kedin işaretlemek için etrafa kokulu çiş yapmış demektir. Bu durumda yapman gereken evi baştan aşağı tüm dip köşe girebieceği dolapların içi olarak silmek, sonrada kediyi kısırlaştırtmak.

Tüy dökmemesi içinde her gün mutlaka taraman gerek. Bir de şu tüy dökmeyi azaltıcı vitamini maltlar falan var, ama sen tarayıp dökülen tüyleri fırçaya toplamadıkça etrafa yayılır normal olarak.

Back
X