Kedimi Sivrisineklerden Nasıl Korurum Paranoyak Oldum

PoesJe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2019
24
16
3
Iyi aksamlar hanımlar.

Belki burası tam yeri değil ama gerçekten kaç zamandır acayip dert edindim bu meseleyi uyuyamiyorum lütfen konum taşınmasın hemen :'(

6 aylık yavru bir kizim var. Normalde kendisi sinek avcısı ancak gece uykusu çok derindir. Sivrisinekler tarafından isirilmasından çok korkuyorum. Onu değil beni isirsinlar ah kalbim titriyor.
Oldukça dikkat ediyorum ancak aralarda malesef girmelerini onleyemiyorum. Her zaman ilaclayamiyorum da sonuçta zehir ve zararlı ve yakalayamıyorum da...

internette sivrisinek isirmalarinin kalp kurdu denen cok acı ve olumsuz bir hastalığa neden olduğu gibi bilgiler var ancak umarim abartıdır kedi sahibi olanlar yardım ederse çok minnettar kalırım.

Sizler nasıl koruyorsunuz acaba, benimkisi yersiz bir korku mu? Umarim yersiz bir korkudur çok teşekkür ediyorum şimdiden.

Bir kediyi sivrisinek isirmasi zor. Bence gereksiz takilmissiniz.

Benim 2 tane kedim var.Maya ve Mira'ya hiçbir şey olmadı.Üstelik Maya bebek bile sayılabilir.

Onları sivrisineklere karşı değil de dışarda tehlikelere karşı korumak lazım bence.

kesinlikle haklısınız. yetkili biri olsaydım ilk işlerimden biri gerekli yasalardan sonra hayvan ve bitki bakanlığı kurmak olurdu onlar çok masum ve belki de onların hatırına dönüyor şu kirli dünya

Kalp kurtdu icin benm veterinerm igne yapiyor her ic dis asisinda ondan yaptirabilirsiniz. Sizi cok iyi anliyorum benimde bebegim gibi ayagi tasa degcek diye odum kopuyor

kesinlikle haklısınız. yetkili biri olsaydım ilk işlerimden biri gerekli yasalardan sonra hayvan ve bitki bakanlığı kurmak olurdu onlar çok masum ve belki de onların hatırına dönüyor şu kirli dünya
Şebekler bizim balkonu otel gibi görüyorlar.Bir yandan üzülüyorum da sıcak yuvaları yok.Mayayla da o vasıtayla tanıştık.Daha 1 yaşına bile girmemiştir.

Benim de sizinki gibi bir korkum var. Çok sivrisinekli bir yerde yaşıyorum. Üstelik kedilerimden bir tanesi FIV. Dış parazit damlasını aksatmıyorum. Geçen yaz,, özellikle gıda işletmelerinde kullanılan mor lambalı ve yapışkan kağıtlı sinek vs yakalayıcı kullanmıştım. Bu aleti zincirlerinden tavana asıyorsunuz ve sinekler mor lambaya geldiklerinde yapışkan kağıda yapışıp ölüyorlar. Ancak sinek mezarlığına dönen kağıdın görüntüsü bana çok itici geldiği için lambayı bu sene kullanmadım. İç parazit ilacını da aksatmamanızı tavsiye ederim çünkü parazit ilaçlarından başka çare görünmüyor.

sinek lavanta ve feslegen kokusuna gelmiyor
ilk okudugumda bebek sandim kediymis

Kalp kurtdu icin benm veterinerm igne yapiyor her ic dis asisinda ondan yaptirabilirsiniz. Sizi cok iyi anliyorum benimde bebegim gibi ayagi tasa degcek diye odum kopuyor

oyy onlar biricik masum bebeklerimiz ayaklarına hiç taş değmesin cok faydali bir mesaj oldu bu çok teşekkür ederim. iğnenin adını bilmeme gerek yok sanirim söylesem yapar biliyorlardır. ağır bir iğne değildir di mi acaba?

Benimkine her ic dis parazitte yapiyor veterinerim agir degl kesinlikle

oyy cok geçmiş olsun. bizim de dikkat etmemiz gereken bir hastalikmis şu devrede. dilerim atlatır minik dua edeceğim onun için. kalbinizi ferah tutun ne olur
ben aslında dışarı çıkan bir kedi olmadığı için (dışarıdan çok korkuyor kalbi kut kut kut atıyor balkonda bile) 3 ayda 1 yaptırıyordum ancak acaba 3 ay değil de 1 buçuk aya düşürsem mi diye düşünmeye basladim parazit asilarini. araştıracağım simdi mor sinek yakalayiciyi da cok çok teşekkür ederim.

Şebekler bizim balkonu otel gibi görüyorlar.Bir yandan üzülüyorum da sıcak yuvaları yok.Mayayla da o vasıtayla tanıştık.Daha 1 yaşına bile girmemiştir.

canlarım benim. çok şanslılar ki size rastlamislar onlarla biz şanslıyız aslında. başımızdan eksik olmasınlar onlara daha iyi imkanlar verebilmek nasip olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…