oyy cok geçmiş olsun. bizim de dikkat etmemiz gereken bir hastalikmis şu devrede. dilerim atlatır minik dua edeceğim onun için. kalbinizi ferah tutun ne olur
ben aslında dışarı çıkan bir kedi olmadığı için (dışarıdan çok korkuyor kalbi kut kut kut atıyor balkonda bile) 3 ayda 1 yaptırıyordum ancak acaba 3 ay değil de 1 buçuk aya düşürsem mi diye düşünmeye basladim parazit asilarini. araştıracağım simdi mor sinek yakalayiciyi da cok çok teşekkür ederim.
Geçmiş olsun dileğiniz için çok teşekkür ederiz. Size de çok geçmiş olsun.
Ben kedilerimi 6 yıldır dışarı bırakmıyorum. Zaten kocaman bir terasları ve odaları var. Ayrıca FIV, FIP gibi durumlarda dışarı çıkmaması çok daha doğru olur.
Çok ilginç bir şey oldu geçenlerde; parazit ilaçlarını aksatmamama rağmen (Evde yaşadıkları için 3 ayda bir iç ve dış parazit ilacı kullanıyordum) FIV olan kedime endoskopi yapıldı ve midede parazit görüldü. Ağır bir parazit ilacı yüklemesi yapıldı ve veteriner bundan böyle dış parazit ilacını 2 ayda bir, iç prz. ilacını ise 3 ayda bir kullanmamı söyledi.
Iyi bilinen bir markanın tasması var.kediler için de kullanıyoruz.kene, pire,sivrisinek,tatarcık gelmez bu şekilde.8 ay etkili.Bu vektörlerden bulaşan hastalıkları da önlemiş olursunuz.
canlarım benim. çok şanslılar ki size rastlamislar onlarla biz şanslıyız aslında. başımızdan eksik olmasınlar onlara daha iyi imkanlar verebilmek nasip olsun.
Ense damlaları deriden emilir vücudun yağ rezervlerinde belli süre depo edilir.kene pire isirdiktan etkisini gösterir.Tasma takarsanız ısırmasın ı da engellersiniz.Özellikle köpekler için tavsiye ediyorum.