• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedimi yıkasam ne olur

MrOueen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2021
6
0
1
27
Merhabalar, Benin kedi kapı açılınca hemen kaçıyor ne kadar önlem alsam da nafile, çatıya kaçıyor ve orada her yeri dolaşıyor, her yer toz zaten üstünü nemli bezle siliyorum leş çıkıyor yanii. Sonuç olarak kedim kokuyor. Kendini yalıyor ama nafile Pudra şampuan aldım ama yine de kokuyor geliyor bana yıkasam iyi olacak sizce ne yapmalıyım

Merhabalar, Benin kedi kapı açılınca hemen kaçıyor ne kadar önlem alsam da nafile, çatıya kaçıyor ve orada her yeri dolaşıyor, her yer toz zaten üstünü nemli bezle siliyorum leş çıkıyor yanii. Sonuç olarak kedim kokuyor. Kendini yalıyor ama nafile Pudra şampuan aldım ama yine de kokuyor geliyor bana yıkasam iyi olacak sizce ne yapmalıyım
Daha fazla onlem alın. Kediler yikanmaz. Yikaya yikaya öldürürsünüz hayvani. Kapı açılacaksa bir odaya kediyi koyup odanin kapisini kapatıp öyle açın. Kedinizi egitin. Hayir demenin anlamını ogrensin. Benim kedim mutfak kapisi açıkken ben hayir diyorsam içeri adim atmaz. Isaret parmağınızı havaya kaldirip net ve sert bir ifadeyle Yüksek sesle hayir diyeceksiniz. Bunu hep yapin. İstenmeyen her davranista yapin ve bir sure iletisime geçmeyin dokunma göz teması adiyla hitap etme gibi.

Merhaba, tek seferlik bir yıkamayı kastediyorsanız zararı olmaz. Ama her seferinde yıkamayı düşünüyorsanız cildine zarar verirsiniz. pamuk musun nesin pamuk musun nesin 'ın da dediği gibi, önlem almanız çok daha doğru bir seçenek olacaktır. Yıkayacaksanız eğer, veterinerimiz bize beyaz sabun veya sulandırılmış arap sabunu önerdi. Arap sabununu sulandırmazsanız durulaması çok zor olurmuş.(Bir büyük kupaya 1 tatlı kaşığı kadar) Fakat arap sabunu piyasadaki parfümlülerden değil, eski tip jöle şeklindekilerden olmalı. (Kedimi bu yaşına kadar hiç yıkamamıştım, fakat mesanesiyle ilgili sorunları nedeniyle kaçınılmaz bir noktadaydık ve veteriner izniyle yıkadık.)

Kokunun sebebi başka bir sey de olabilir. Yani benim kedim de kaçardı apartmanda yerlerde yuvarlanırdı ama kokmazdı. Mamasını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Arkadaşların da dediği gibi kedi zaten yıkanmaz. Hele parfüm, şampuan asla kullanılmaz.

Yikamasaniz tabiki daha iyi olur.Disari kacmasının sebebine göre önlem alabilirsiniz.kızgınlikta ise çiftleşmesi için imkan saglayabilir yada kısırlaştırma yaptırabilirsiniz.Sıkıldığı içinde kaçıyor olabilir ona uygun oyuncaklar enerjisini atmasına yardimci olacak oyunlar oynamalısınız.
Onu evinize aldiginiza göre mutlaka ki seviyorsunuz.Kedi yada başka canlılar ile yaşamak emek istiyor.Bir defa yikarsaniz size çözüm olacak gibi değil yine kaçarsa yine aynı kaçma sorununu çözerseniz birlikte daha mutlu ve uyumlu yaşayabilirsiniz.

Merhaba, tek seferlik bir yıkamayı kastediyorsanız zararı olmaz. Ama her seferinde yıkamayı düşünüyorsanız cildine zarar verirsiniz. pamuk musun nesin pamuk musun nesin 'ın da dediği gibi, önlem almanız çok daha doğru bir seçenek olacaktır. Yıkayacaksanız eğer, veterinerimiz bize beyaz sabun veya sulandırılmış arap sabunu önerdi. Arap sabununu sulandırmazsanız durulaması çok zor olurmuş.(Bir büyük kupaya 1 tatlı kaşığı kadar) Fakat arap sabunu piyasadaki parfümlülerden değil, eski tip jöle şeklindekilerden olmalı. (Kedimi bu yaşına kadar hiç yıkamamıştım, fakat mesanesiyle ilgili sorunları nedeniyle kaçınılmaz bir noktadaydık ve veteriner izniyle yıkadık.)
Tek seferlik demiyor bence. Kedi surekli ciktigi icin surekli yikamak istiyor.

Kediler yikanmaz. Mukayyet olamadiginiz hayvana bir de yikayarak iskence cektirmeyin. Bir zahmet kacmasina engel olun, kisir degilse (ki tahminim degil o yuzden kaciyor, kisirlastirin)

Merhaba ben elimi ıslatıp tüylerini seviyor gibi yapıp temizliyordum zaten kendi de tüyler nemli olunca yalanıyordu saatlerce ve temiz yumoş bir kedicik oluyordu 😂
Yıkarsanız hem mantara davetiye çıkarırsınız hem hayvanın psikolojisi bozulur

Kediler her defa yıkanmaz
Onun yerine toz şampuanlarınla yıkamanız gerek (su asla işin içine girmiycek)

yıkadığınız için kokuyor. Kediler çok zorunlu haller dışında yıkanmaz. Yıkamak kedinin tüy altı doğal deri floryasını bozar, mantar gibi deri enfeksiyonlara açık hale getirir. Kedinize taze su vermeyi ihmal etmeyin, kediler susuz kalınca kendini yalamaz ama normal şartlarda kendini yalayarak temizler zaten. Kedinizi yıkamayın. Kedinin kaçtığından söz ediyorsunuz. Bizim kedimiz de kaçmaya meyilli ama kaçmaması için her önlemi alıyoruz. Camlarınıza tel taktırın, kapıyı açarken de kediye dikkat edin. Dışarıda başına başka tehlikeler de gelebilir. Ayrıca kısır değilse mutlaka kısırlaştırın.

Kedilerin yıkanması deri altındaki belli bir tabakayı yok ettiği için kedilerin yıkanması önerilmez. Fakat benim kendi kedim küçüklüğünden beri yıkanmaya alışık olduğu için yıkanmak istediği zaman kendisi ben banyoya girerken benden önce banyoya giriyor. Hayvanlar için olan özel şampuanlar var. Onların cildine uygun olan onları kullanabilirsiniz. Benim kedim hep evde haftada bir yıkanmak isteyen bir kedi. Fakat siz sokağa kaçıyor diyorsunuz. Bunun bir nedeni olmalı ilk bu nedeni bulmalısınız. Kısırlaştırma en önemlisi. Tuvaleti sevmeyebilir. Evde onu huzursuz eden bir şey vardır ve kaçma isteği duyuyordur. Çocuklarınız varsa onu sıkıyor, bilmeden canını yakıyor olabilir. Bilmiyorum işin özüne inmeniz ikiniz için de en doğrusu. Onlar evlatlarımız ve onlar için en iyisini bulmalıyız.

Back
X