Kedimin Gözleri?

withoutyou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.909
3.121
53
28
Merhabalar, tam dert değil benim konum. Bir yavrum var :KK200:
Cinsinden dolayı gözleri dışarıya doğru veterineri gözleri akar demişti (çapak gibi) devamlı olarak ilaçla temizliyorum gözlerini. Ama şu son 1 haftadır arttı gözlerinin akması. Sık sık ilaçla temizliyorum gün içinde ama onun için üzülüyorum rahatsız oluyordur diye. Zaten aşı zamanımız geldi doktora gideceğiz o zaman soracağım büyük ihtimalle normal diyecek doktor ama sizlere de danışmak istedim. Sıcaklardan mı sık sık akıyor acaba gözleri?

Irk kedi beslemedim hiç bilmiyorum ama genelde sık sık akması normal diyorlar. Gözlerde farklı bir durum varsa hekim bunu görür herhalde diye düşünüyorum.

İran kedisi mi? Onlarda maalesef ömür boyu akma oluyor. Her gün temizlemek mecburiyetindesiniz. Akması çok normal.. Burun basık olduğu için göz kanallarına baskı yapıyor bildiğim kadarıyla.. Bu kedileri güneş ışığından, fazla ışık ortamlardan sakınmanız gerekir. Gözleri ışığa duyarlıdır ve bu durumlarda daha da akabilir. Gözlerde kızarma da olabilir. Yine de hekim mutlaka baksın, özellikle yavru kedilerde hastalık habercisi olabiliyor bazen akıntı..

İran kedisi mi? Onlarda maalesef ömür boyu akma oluyor. Her gün temizlemek mecburiyetindesiniz. Akması çok normal.. Burun basık olduğu için göz kanallarına baskı yapıyor bildiğim kadarıyla.. Bu kedileri güneş ışığından, fazla ışık ortamlardan sakınmanız gerekir. Gözleri ışığa duyarlıdır ve bu durumlarda daha da akabilir. Gözlerde kızarma da olabilir. Yine de hekim mutlaka baksın, özellikle yavru kedilerde hastalık habercisi olabiliyor bazen akıntı..

Gösterdim daha önce hiçbir sorun yok dediler. Scottish fold, 2 yaşında.

Gösterdim daha önce hiçbir sorun yok dediler. Scottish fold, 2 yaşında.
Scottish foldda akma olmaz normal sağlıklı bir kedide.. Benim de 2 yaşında scottish fold bir kızım var. Sadece 3 aylıkken geçmeyen göz akıntısı olmuştu, meğer enfeksiyonu varmış, antibiyotik tedavisi ile düzeldi. Daha da en ufak akma olmadı.
Gözleri dışa doğru demişsiniz, normalden farklı mı yani? Onun rahatsızlığı mı?

Scottish foldda akma olmaz normal sağlıklı bir kedide.. Benim de 2 yaşında scottish fold bir kızım var. Sadece 3 aylıkken geçmeyen göz akıntısı olmuştu, meğer enfeksiyonu varmış, antibiyotik tedavisi ile düzeldi. Daha da en ufak akma olmadı.
Gözleri dışa doğru demişsiniz, normalden farklı mı yani? Onun rahatsızlığı mı?

Devamlı akmıyor mesela sabah kalktığımda gözü çapaklanmış oluyor, bir de akşam mesela oluyor. Yok bir rahatsızlığı yok normal Scottish Fold. Veteriner bana benim kedimde de oluyor bir sıkıntı yok dedi. Geçmeyen göz akıntısı değil...

Devamlı akmıyor mesela sabah kalktığımda gözü çapaklanmış oluyor, bir de akşam mesela oluyor. Yok bir rahatsızlığı yok normal Scottish Fold. Veteriner bana benim kedimde de oluyor bir sıkıntı yok dedi. Geçmeyen göz akıntısı değil...
Yani ne bileyim 2 yıldır hiç kedimin gözünü silmedim ben, normal değil yani sizin temizleme ihtiyacı duyuyor olmanız. Bir sorun olabilir. Benimkinin bebekkenki göz akıntısına da normal denmişti başta, baktım düzelmiyor veteriner değiştirdim, neredeyse ciğerlere ulaşmış enfeksiyon, şükür farkedildi de tedavisini oldu.

Sürekli olan bir akıntı değilse normaldir. Sabah kalktığında çapak olması çok normal. Ama gün içinde de devamlı akıntı olursa o normal değil işte. Hasta kedinin bakışından anlarsınız zaten. 2 senedir sizdeyse kedi davranışlarından çözmüş olmanız lazım aslında.

Sürekli olan bir akıntı değilse normaldir. Sabah kalktığında çapak olması çok normal. Ama gün içinde de devamlı akıntı olursa o normal değil işte. Hasta kedinin bakışından anlarsınız zaten. 2 senedir sizdeyse kedi davranışlarından çözmüş olmanız lazım aslında.

Götürdüm veterinere. :) Hiçbir sağlık sorunu yokmuş çok şükür. Sabah çapaklanması vardı evet, doktor uyuyup uyanınca çapaklanması zaten normal dedi. İçim rahatladı. :)

bu mevsimde anormal tüy dökülmeleri göz çapaklanmaları olabilir fakat gözde sürekli akıntı varsa ozaman normal değil .

Back
X