• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedimin iki evi varmış

hanımlar iyi yıllar.
küçük bir sorun gibi gözükebilir ama bu gece taktım kafaya...

yaklaşık iki ay önce bahçemde bir kedi buldum, baya sokak kedisi idi tip olarak, sarman bir kedi ve çok şişman. yemek verdim oynadım derken her gün aynı saatlerde gelmeye başladı. aynı oyun devam etti.

o şekilde kedi evimi de öğrendi. apartmanın kapısında bekliyor, biri açınca direkt evin kapısına geliyor miyavlıyor ben eve alıyorum. müthiş güzeliz ama sırnaşıyoruz falan. ama akşamları çıkmak istiyor çıkarıyorum.

bir süre sonra düzene girdi kedim her sabah 8'de geliyor. o net. kapıda bekliyor ben gidip apartmanı açıyorum eve geliyor ısınıyor yemeğini yiyor.

dün kedim akşam çıkmak istedi her zamanki gibi. ben de peşine çıktım. bir sigara yaktım bahçede dolanıyorum.
kadının biri bir şey arıyor sokakta, çocuğunu kaybetmiş gibi ağlanarak. yola doğru yürüdüm kadına sordum ne oldu diye. kedimiz kayıp dedi. nasıl bir kedi dedim, fotoğraf gösterdi, benim kedim.
meğerse benim kedi aslında onların kedisiymiş. yıllardır onlardaymış yani. sabah kapıyı tırmalayıp ağlıyormuş bahçeye diye bırakıyorlarmış o bana geliyormuş.
video vs gösterdiğine göre kadının çok da güzel bakılıyor, konforlu bir evde. veterineri eve geliyormuş falan.
hatta kedim bir gece bende kalmıştı, o gün evdeki yaşlı kadın (kedi aslında onunmuş) hastalanmış tansiyonu fırlamış hastaneye kaldırmışlar. üç gün hastanede kalmış.

biz konuştuk anlaştık. kedi sabah bana gelecek gene. ama gece onlarda kalacak hatta güniçinde de. ben çalışıyorum zaten ev boş. evini apartmandan gösterdi bloktan yani ışığı yanan ev olarak, telefon no alışverişi yaptık. yalnız bugün kedimi bırakmadılar sabah gelmedi. ben kedinin bendeki eski bir fotoğrafını süsleyip new year falan fotoğrafı attım whatsapptan cevap da gelmedi. okunmadı da.
sms olarak da attım. "x hanım kedi evde değil mi yılbaşını huzurlu kutlamak istiyorum" diye...
ona da yanıt yok.

yani tamam o çok huzurlu ama ben çok özlerim ya. evladım gibi olmuştu. ne yapardınız benim yerimde olsanız? bu hafta izinliyim. poğaça yaptırıp falan evlerine mi gitsem ya. arada bir bıraksalar bana yetecek bir koklasam...

Sana kıyamam ben ya
Ama kedinin sahibine çok kızdım, insan hayvanını böyle umarsız sokağa salar mı
Ev kedileri sokak kedileri gibi değil, arabalar var, sevmeyen insanlar var, sorumsuz bir kadınmış
Bence kendine yeni bir kedi edin, belli ki kıymete bindi hayvan

Sana kıyamam ben ya
Ama kedinin sahibine çok kızdım, insan hayvanını böyle umarsız sokağa salar mı
Ev kedileri sokak kedileri gibi değil, arabalar var, sevmeyen insanlar var, sorumsuz bir kadınmış
Bence kendine yeni bir kedi edin, belli ki kıymete bindi hayvan
Bazi kediler sokaktan kopamiyor bence. Ben de 2 ay kadar oldu herhalde bir kedi sahiplendim. Bir kac gun sokaga salmazsam evde cok mutsuz oluyor. Yanimiza bile yanasmiyor, bizden kaciyor, yerinden bile kalkmak istemiyor. Ben de mecburen haftada bir ya da iki kez disari cikariyorum. Evin onunde asma var oraya tirmaniyor hep. Sıkılınca kapiya geliyor :) Bu sekilde daha mutlu sanirim.

ya cok guldum
kedi cok uyanik , siz de cok tatlisiniz
insallah anlasmaya uyarlar da sizi uzmezler

Yorumlardan da anlaşıldığı üzere çoğunluk kedinin huzurunu ve mutluluğunu değil. Ait/sahip olma döngüsünü konuşmuş. Demek ki insanoğlu böyle.

Konu sahibi haklısın. Ama kediye birileri “sahipmiş” ve sana yollamayacaklar belli ki. Ben diğer sahibi ya da sizin adınıza değil de kedi için üzüldüm.

hep kedi alma sahiplen derler ya. ben de bunu uyguladım asla gidip petshopa kedi almam. bu da sokak kedisi gibiydi, gariban ağlıyordu. yani normalde bi insan bunu sahiplenmez çünkü yaşca büyük, cins değil vs vs. ama biz müthiştik. öpücük falan veriyordu dudağımdan.

ya bir de kedi bende bir gece kaldı, yaşlı kadın hastaneye kaldırılmış tansiyonu cıkmış. hani söz hakkım olsa bile alacağım diyemem kıyamam. onlardaki videolarına baktım dediğim gibi, ev çok güzel kedi çok rahat. oyuncakları falan var mutlu. benden zengin hayatı varmış gördüğüm kadarıyla.

foto koydum bu da benim evdeki hali :) ev atölye gibi kusura bakmayın dağınıklığa: )))
Oy ben bu kediyi yerim ya maşallah pek tatlı:)♥
Ne oldu peki bugün geldimi kediniz

Yorumlardan da anlaşıldığı üzere çoğunluk kedinin huzurunu ve mutluluğunu değil. Ait/sahip olma döngüsünü konuşmuş. Demek ki insanoğlu böyle.

Konu sahibi haklısın. Ama kediye birileri “sahipmiş” ve sana yollamayacaklar belli ki. Ben diğer sahibi ya da sizin adınıza değil de kedi için üzüldüm.
Yorumunuzu biraz daha açar mısınız merak ettim açıkçası düşüncelerinizi :KK19:

ayy benım boncuğum yaa ben yerım onu :)

Benımde 2 kedim var ama asla dışarı salmam zaten çıkmazlarda yavru kuşlarım çok korkuyo ):
Dışarda da besledıgım 2 kedı var aynı senın dedıgın gıbı her sabah gelıp kapıya miyavvvv mşyavvv mama istiyorlar tabı biizmkiler bu konudan pek hoşnut değil :)

Acaba kendıne başka br kedi mi sahiplensenn ?

Sahip olmaktan ziyade sevdigini paylasamama durumu bence bu. Yoksa bir hayvan severin sahip olma tutkusuna kendini kaptiracagini dusunmuyorum.

Sahip olmaktan ziyade sevdigini paylasamama durumu bence bu. Yoksa bir hayvan severin sahip olma tutkusuna kendini kaptiracagini dusunmuyorum.
Geçen gün twitter da bir kadın kedisinin fotoğraflarını izinsiz paylaşan kişiyi mahkemeye vereceğini söylüyordu evladı gibi savunuyo bu da öyle bir sahiplenme duygusu sanırım bana çok hoş gelmişti :KK200:

+1
Aynen öyle 2 yaşında kedim var yeni doğduğunda biberonla emzirdim aşılarında ameliyatlarında başında bekledim ağlayarak başka birisine nasıl veririm
Kedisi olmayan anlayamaz

+1
Aynen öyle 2 yaşında kedim var yeni doğduğunda biberonla emzirdim aşılarında ameliyatlarında başında bekledim ağlayarak başka birisine nasıl veririm
Kedisi olmayan anlayamaz
Biz evde 3 kisiyiz. Kedi kiminle ilgileniyorsa, o ara diger ikisi kiskanc kiskanc bakiyor oluyor :KK70::KK70::KK70:

whatsapptan yazdım cevap gelmedi, okunmadı da. sms de attım sonra yılbaşı kutladım kedimin fotoğrafıyla happy happy falan yaptım. ona da yanıt yok. yarın evdeyim izinliyim. sabah bakayım olmazsa öğlen gideyim ama cidden rahatsız mı ettim ki onları ya. kediyi eve hapsettiklerine göre kızdılar galiba bana da. haftaiçi gideyim olmazsa.... bi öpüp koklar dönerim. iyi olduğunu bilmek yetiyor özünde bana ama... yine de bi göreyim, öyle bi şişman ki bi de bir yaşında bebek gibi. kucağıma iki elimle falan alıyordum. bebeğim gibi olmuştu ya. :)))
Whatsapa girdiği halde mi okumadı yoksa hic girmedi mi?

Geçen gün twitter da bir kadın kedisinin fotoğraflarını izinsiz paylaşan kişiyi mahkemeye vereceğini söylüyordu evladı gibi savunuyo bu da öyle bir sahiplenme duygusu sanırım bana çok hoş gelmişti :KK200:
Daha hayvanlari oldurmenin cezasi yokken, resim paylasma icin ne karar verirler bilemiyorum. Buyuk ihtimalle dava acan kadina ceza verirler. Burasi Turkiye :)))

Ahaha aynı bizim ev papağanımız kime aşık aşık bakıyosa o dünyanın en mutlu insanı diğerlerine hava atan oluyo:KK70::KK70:
Bizim hayin kedi de babasina aşık. Onu gorunce ayilip bayiliyor. Babasinda da bir havalar bir havalar. :KK70:

Back
X