Kedimiz ve annemin alerjisi.

Minirainer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
212
367
103
İstanbul
Merhaba Hanımlar,

Konuyu nereye açmalıyım bilemedim. Bizim beş yaşında çok sevdiğimiz bir kedimiz var. İki yıldır annem ve babamla yaşıyor. Annem kedimize fazlaca bağlı ve giderek artan alerjik bir durumu var.

Ben kendi düzenime dönebilsem kedimizi yanıma alacağım ama annem kesinlikle kediyi bırakmam diyor. Hastalığın kendi değil kediden ayrılmak benim ömrümü kısaltır, diyor.

Bu konuda sıkıntı yaşayıp da evcil hayvanlarıyla yaşamaya devam eden, doğal ya da tıbbi bir tedavinin faydasını gören, İstanbul, Bursa, Kocaeli civarında iyi bir doktor tanıyan kimse var mıdır, diye merak ediyorum.

Kadıncağız her gece öksürüp, hapşurup duruyor, doktorların verdiği ilaçlar da geçici çözüm oluyor. Hayvan besleyenler için özel elektrik süpürgelerinden aldım ama pek işe yaramadı. :KK43:

Anneniz haklı.o kadar sevdiği bir candan ayrılmanın üzüntüsü daha yıpratıcı.bahsettiğiniz durumları eşimde yaşıyordu kedimiz varken ama biz alerji olduğunu kedimizi kaybettikten sonra eşimin tüm sıkıntıları geçince farkettik.önceden farketsekte birşey değişmezdi gerçi.tek aklıma gelen kedilerin traş edilmesine sıcak bakmıyorum ama tüyleri azaltıcağı için belki bir nebze faydalı olur.kedicik içinde traş edilmenin stresi evinden ayrılmaktan daha az yıpratıcı olur..umarım bir çözüm bulabilirsiniz..

kediyi tıraş ettirin bir de şu ortalıkta kendiliğinden dolanan sürekli süpüren süpürgeler var yuvarlak onlardan edinin.

anneniz de iyi bir alerji uzmanından günlük ilaçlardan kullansın kediyi yatak odasına sokmasın uyurken kıyafetlerini değiştirsin bir nebze rahatlar diye düşünüyorum.

Bununla ilgili doktor nasıl bir tedavi uyguladı veya nasıl bir ilaç verdi
İlaçlar önce basit alerji ilaçları oluyor
Bir üst seviye ilaçlar da var alerjik astım ilaçları isim veremiyorum
En son da aşı tedavisi uyguluyorlar
Göndermeyin benim aşırı üst seviyede alerjim var ve sadece kediye de değil
Evde 2 tane kedim var rahat değilim ama yine de göndermem çocuğum onlar benim.

Bir diğer nokta kediyle her temasından sonra elleri yıkanacak elini yüzüne değmeyek
Kediyle çok temasta bulunmayacak
Kediyle aynı yatakta yatmayacak
kedi yatak odasına girmeyecek
Kıyafetlerini değiştirecek
Gün içinde pek çok kez elini yüzünü yıkayacak
Ev gün aşırı süpürülecek

Ve aşı tedavisini araştırın
Bu yukarıdakiler bi nebze iyi gelir azalır.

Doktor direkt kediyi gönderin diyor uğraşmak istemiyor
Ama göndermem derseniz bu sefer aşı tedavisinden bahsediyorlar
Yoksa hemen kedi gidecek diyorlar
İmmünoloji ve alerji polikliniğine gidecek
Detaylı alerji testi yapılması lazım ev tozu akarına da alerjisi olabilir ikisi birleşince dayanılmaz boyuta ulaşıyor alerji
Ama yine de alışılıyor

Benim de normalde kedilere alerjim var ve evimde kedim var. Kedim siyam ve alerji durumum olmadı. Ama her gün ev süpürülür, düzenli olarak kediyi tararım, yatak odalarına ve mutfağa giremez. Yatarken de farklı kıyafet giyer, sık sık ellerimi yıkarım. Anneniz de böyle dikkat ederse biraz da olsa azalır belki?

Alerji durumu kedinin tüylerinin uzunluğuyla alakalı değildir. Kedilerin deri altında salgılanan bir proteinden dolayı alerji olur.
Kediniz uzun tüylüyse, beslenmesine, dönemine göre de sık tüy döküyorsa bu da ağıza buruna kaçıyorsa alerjisi olmayan insan da öksürür hapşurur.

Benim de alerjim var. Ama kedimden asla vazgeçmem. Salya sümük ağlamaklı geziyorum, nefes alamıyorum. Bir çarem yok ama ondan asla uzaklaşamam.

Alerji durumu kedinin tüylerinin uzunluğuyla alakalı değildir. Kedilerin deri altında salgılanan bir proteinden dolayı alerji olur.
Kediniz uzun tüylüyse, beslenmesine, dönemine göre de sık tüy döküyorsa bu da ağıza buruna kaçıyorsa alerjisi olmayan insan da öksürür hapşurur.

Benim de alerjim var. Ama kedimden asla vazgeçmem. Salya sümük ağlamaklı geziyorum, nefes alamıyorum. Bir çarem yok ama ondan asla uzaklaşamam.
Aynen kedi tüyü boyuyla alakalı değil proteinr alerjimiz var
Kediyi traş ettirmek işe yaramıyor aksine hayvanın vücut sıcaklık dengesini bozuyoruz ve psikolojileri de bozuluyor sevmiyorlar

Merhaba Hanımlar,

Konuyu nereye açmalıyım bilemedim. Bizim beş yaşında çok sevdiğimiz bir kedimiz var. İki yıldır annem ve babamla yaşıyor. Annem kedimize fazlaca bağlı ve giderek artan alerjik bir durumu var.

Ben kendi düzenime dönebilsem kedimizi yanıma alacağım ama annem kesinlikle kediyi bırakmam diyor. Hastalığın kendi değil kediden ayrılmak benim ömrümü kısaltır, diyor.

Bu konuda sıkıntı yaşayıp da evcil hayvanlarıyla yaşamaya devam eden, doğal ya da tıbbi bir tedavinin faydasını gören, İstanbul, Bursa, Kocaeli civarında iyi bir doktor tanıyan kimse var mıdır, diye merak ediyorum.

Kadıncağız her gece öksürüp, hapşurup duruyor, doktorların verdiği ilaçlar da geçici çözüm oluyor. Hayvan besleyenler için özel elektrik süpürgelerinden aldım ama pek işe yaramadı. :KK43:
Halam alerjiyi yine kedisiyle atlatti bi sure sonra bagisiklik kazaniyor sanirim

Bir cagre bulabildinizmi? Benim ablam da ayni yani sürekli hapsiriyor gözleri kasiniyor ve agriyor ben kedi den süpheleniyorum.. ama onu cok seviyor

Kediyi göndermek gibi bir ihtimali asla düşünmüyoruz. Kediyi göndermek annemi evladından ayırmak gibi bir şey olur. Kendi evime dönünce götüreceğim diyorum, onu bile kabullenemiyor.

Bırakın yatak odasına sokmamayı sarılıp koyun koyuna uyuyor valla zilliyle. Çok iyi geldi ona, o kadar mutlu ki kediyle anlatamam.

Günlük alerjik ilaçlar kullanıyor ama ilaçların hep sedatif etkileri var, annem çalışıyor, onlar da uyku yapıyor diye istemiyor.

Her birinize teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Şu iğne tedavisini bir öğrenmeye çalışayım bakayım.

Kediyi göndermek gibi bir ihtimali asla düşünmüyoruz. Kediyi göndermek annemi evladından ayırmak gibi bir şey olur. Kendi evime dönünce götüreceğim diyorum, onu bile kabullenemiyor.

Bırakın yatak odasına sokmamayı sarılıp koyun koyuna uyuyor valla zilliyle. Çok iyi geldi ona, o kadar mutlu ki kediyle anlatamam.

Günlük alerjik ilaçlar kullanıyor ama ilaçların hep sedatif etkileri var, annem çalışıyor, onlar da uyku yapıyor diye istemiyor.

Her birinize teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Şu iğne tedavisini bir öğrenmeye çalışayım bakayım.

İlaç başlangıçta uyku yapıyor azıcık dirensin 2 haftaya uyku muyku kalmıyor vücut alışıyor
Gece yatmadan da alabilir ilacı

Mevsimsel alerji ilaçları bu polene falan da kullanılanlar böyle küçük bit gibi haplardan mı kullanıyor yoksa
Alerjik astım olan baya antibiyotk boyutunda kocaman haplardan mı kullanıyor
Hangisini kullanıyorsa ikisini de gece uyumadan içebilir
Alerjik astım ilacı bir danayı bile uyutabilir o yüzden gece kullanılıyor
Aslında bi taşta iki kuş hem alerji hem uyku

İlaç başlangıçta uyku yapıyor azıcık dirensin 2 haftaya uyku muyku kalmıyor vücut alışıyor
Gece yatmadan da alabilir ilacı

Mevsimsel alerji ilaçları bu polene falan da kullanılanlar böyle küçük bit gibi haplardan mı kullanıyor yoksa
Alerjik astım olan baya antibiyotk boyutunda kocaman haplardan mı kullanıyor
Hangisini kullanıyorsa ikisini de gece uyumadan içebilir
Alerjik astım ilacı bir danayı bile uyutabilir o yüzden gece kullanılıyor
Aslında bi taşta iki kuş hem alerji hem uyku

Valla şimdilik o bit gibi dediğiniz küçük ilaçlardan kullanıyor. Aslında kediyle yaşamaya başladıktan epey sonra çıktı alerjisi. Maksimum 3-4 gün içtiği de uyutuyor diye atıveriyor. Sabret anne diyeyim bakalım.

Bi de uyku sevmiyor. Bizim ailecek alerjimiz var uykuya. Bir ilaç bizi biraz fazla uyutsa bırakıveriyoruz. :)

benımde alerjım var ve ben hayatım boyunca 5 kedı besledım suanda da kedım var
bunun ıcın evde gunluk yer supurup sılınıp toz alınmalı
tuy toplayıcı rolon 3. kolum benım

bırde eczane bana akar spreyı yaptı temızlıkten sonra sıkıyoruum heryere resmen muzıce hapsurmamı sıp dıye kestı ne ılaclar kullandım ıse yaramamıstı organıc urunler yapan satan eczaneler var onlar kedı kopek alerjısı ıcın ozel sprey yapıyorlar sorun

Ben de kedimi sokakta bulup eve getirdikten sonra tıkanmaya başladım alerji testi yapıldı kedi tüyüne alerjim çıktı dr. İlaç yazdı alerjik astım ilacı hergün düzenli kullanıyorum hatta kedişimle koyun koyuna uyuyoruz hergün ☺ arada ilacında fayda etmediği zamanlar oluyo ama idare ediyorum.

Back
X