- 17 Kasım 2017
- 2.481
- 2.302
- 63
- 45
- Konu Sahibi hayalim mucize
-
hiç dışarıya çıkmıyor çıksa da çantasıyla taşıyoruz çok enerjik evde hopluyor zıplıyor ama gecede uyuyor bizimle biz işteyken de tüm gün uyuduğunu düşünüyorum çünkü evde hiçbir değişiklik olmuyor gittiğimde yaramazlık yaptığına dair yani halılar kilimler yerinde oluyor :))Kedim 4 yaşinda ve 3 yildir N&D yiyordu bizimki. Az tahilli yiyordu, kisirlastirdiktan beri de tahilsiz N&D veriyorum ve 1,5 kilo mama 1 ay civarlari yetiyor 5 kilo kediye.
Sizin ki cok mu enerjik disari cikiyor mu devamli?
arkadaşlar yok mu başka tavsiye verecek olan kimse beynim yandı 1 haftadır mama araştırmaktan hepsinin yorumlarında farklı sorun okuyorum ne zor işmiş hakkaten
zaten bir daha çok araştırma yapmayacağım beynim döndü mutamin fazla çeşit yok yavru kedi için uygunmu onu da anlayamadım hills düşünüyorum şu an içinProplan, royal canin, mutamin, hills bunlari kullanabilirsiniz veteriner hekimlerde tavsiye ediyorlar
zaten bir daha çok araştırma yapmayacağım beynim döndü mutamin fazla çeşit yok yavru kedi için uygunmu onu da anlayamadım hills düşünüyorum şu an için
aslında ben de bu kadar derin araştırmam ama hiç anne sütü almadı sokakta bulduk heryeri kan içindeydi arka bacaklarında derin iltihaplı yaralar vardı ve bir gözü patlamıştı çok zor büyüttük canım ama gelişimi tam olmadı gibi geliyor bana çok küçük kaldı halbuki beslenmesine çokk dikkat ettim yemedim yedirdim derler ya aynen de öyle oldu ama artık işte gücüm yetmiyor daha uygun bir mama arıyorum ama gelişmesi tam olmadı gibi geldiği için de içime sinmiyor hiçbir mama bilmiyorum napıcam bende tavuklu mama istemiyorum mutamin i araştırıcam 1 yaş öncesi varsa alırım8 aylik olmus artik zaten kisirlastirma zamanida gelmis kisirlasip kisirlastirilmis mamaya gecersiniz. Bende bi ara deli gibi arastiriyodum saldim sonra bitmiyor cunku :) mutamini de somonlu diye sectim bakalim
yok canım benim ki ne bulsa yiyor mama seçme derdimiz yok çok şükürBende kedime ilk önce en iyi mamayı ( orijinin muadili acanaydı benimki ) alma gafletinde bulundum ve ondan sonra hiç bir mamayı kabul etmemişti
En sonunda Pro Choice somon ve karideslide kendisiyle anlaşmıştık. Kedime tavuklu hiçbirşey yedirmedim o yüzden sıkalam çok dardı. Ama bundan memnun kalmıştım hem fiyat çok uçuk değildi hemde 15 kiloluk uzun süre gidiyordu. Ama araştırırken kafayı yemiştim. Hem iyi olsun hem maddi olarak zorlamasın hemde tavuklu olup alerji yapmasın diye.
yok canım benim ki ne bulsa yiyor mama seçme derdimiz yok çok şükür
pro choise in yorumlarında hep kanlı dışkı ve idrar problemlerine rastladım canım aklında bulunsun takipte olmakta fayda var
yaa çok üzüldümKedim sokakların kedisi olduğu için genetikte sağlam. Benim kedim olduğu için şımarıklıkta nirvanaydı. Kendi başka hiç bir mamaya ağız sürmemişti. Hatta mama kabını ters yüz ederdi beğenmediğinde. Ne yazıkki tatile gittiğimde bir arkadaşıma emanet ettim.Beni özlediğinden kaçmış ve bir daha bulamadım
Bizim kedimizde bebekti bulduğumuzda anne sütü almadı hiç biberonla besleyip tuvaletini yaptırdık pamuklarla. Oda başta kilo alamıyordu. Aşılanamıyordu da başta kilosu artmadığı için. Böyle 3-4 aylıkken şehir dışına gittiğimizde başka bi veterinere götürmüştük aşısı için o demişti bize. Çok zayıf o yüzden arada yoğurt ama ev yapımı, yumurta sarısı ve peynir yedirseniz güçlense demişti. Bizimkine ödül maması yoğurttur, peynirdir hala 5 yaşında ve çok sever. Ha bunları yedirmemiz kilo aldırmadı ama güçlenmiştir belki. Sizde veterinerize danışarak uygun görürse vermek istersiniz belkiaslında ben de bu kadar derin araştırmam ama hiç anne sütü almadı sokakta bulduk heryeri kan içindeydi arka bacaklarında derin iltihaplı yaralar vardı ve bir gözü patlamıştı çok zor büyüttük canım ama gelişimi tam olmadı gibi geliyor bana çok küçük kaldı halbuki beslenmesine çokk dikkat ettim yemedim yedirdim derler ya aynen de öyle oldu ama artık işte gücüm yetmiyor daha uygun bir mama arıyorum ama gelişmesi tam olmadı gibi geldiği için de içime sinmiyor hiçbir mama bilmiyorum napıcam bende tavuklu mama istemiyorum mutamin i araştırıcam 1 yaş öncesi varsa alırım
kısırlaştırma şu an için olmaz dedi veterinerimiz çünkü olması gereken bir ameliyat daha var onu da atlatalım ondan sonra inşallah
Yoğurt ve peynir veriyoruz yumurta sarısını soracağım veterinere teşekkür ederimBizim kedimizde bebekti bulduğumuzda anne sütü almadı hiç biberonla besleyip tuvaletini yaptırdık pamuklarla. Oda başta kilo alamıyordu. Aşılanamıyordu da başta kilosu artmadığı için. Böyle 3-4 aylıkken şehir dışına gittiğimizde başka bi veterinere götürmüştük aşısı için o demişti bize. Çok zayıf o yüzden arada yoğurt ama ev yapımı, yumurta sarısı ve peynir yedirseniz güçlense demişti. Bizimkine ödül maması yoğurttur, peynirdir hala 5 yaşında ve çok sever. Ha bunları yedirmemiz kilo aldırmadı ama güçlenmiştir belki. Sizde veterinerize danışarak uygun görürse vermek istersiniz belki
Yorumlardan anladığım kadarı ile tavuklu mama, zararlı ben mantara yol açıyor tavuk diye vermedim pek şu an mecburen nd nin sizin aldığınız mamasını kullanıyor yavru için başka bulamadım nd tavuğun mantar dan başka ne zararı var acabaBiz ilk sahiplendigimizde pet shopun hezeyanına uğrayıp refleks almıştık 1 2 ay yedi maalesef
Sonra veteriner kontrolüne gidince veterinerimiz karnında yağlanma olduğunu söyledi ama tavuklu mamaya alıştığı için mecbur yine tavuklu narlı tahilsiz yavru kedi maması aldık ND
Yavaş yavaş somonlu mamaya geçiş yaptırmayı düşünüyoruz
Benim yavrumda çok hareketli ama artık kilosu da düzeldi biz saf gibi kilo aldıkça iyi besliyoruz diye seviniyorduk ama kediler için pek de hoş bir durum değilmiş
Veteriner en son aşı için geldiğinde artık değiştirelim mamanızı domuz etli yada somonluya geçelim dedi ama ben de sormadım nedenini bir daha ki kontrolde sorucam ben de bilmiyorumYorumlardan anladığım kadarı ile tavuklu mama, zararlı ben mantara yol açıyor tavuk diye vermedim pek şu an mecburen nd nin sizin aldığınız mamasını kullanıyor yavru için başka bulamadım nd tavuğun mantar dan başka ne zararı var acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?