- 3 Haziran 2011
- 2.539
- 5.187
- 358
- Konu Sahibi hayalim mucize
-
Bunlarda fiyatlı mamalar zatenProplan, royal canin, mutamin, hills bunlari kullanabilirsiniz veteriner hekimlerde tavsiye ediyorlar
Biraz geç gördüm ben de bizimki Royal Canin yemeyi inatla reddetti kaç defa denedim yok olmuyor olmuyor. N&D aldım, ona da bir iki yanaştı sonra sokak kedilerine nasip oldu. Proplan'a ba-yı-lı-yor. Royal Canin / N&D tercih ederdim ancak kedim sevmiyor yapabileceğim bir şey yok. Proplan uzun süredir yiyor, maliyet odağınız da varmış o nedenle diğerlerine göre oldukça uygun fiyatı ve de veterinerlerin de tavsiye ettiği bir marka bence deneyin.arkadaşlar yok mu başka tavsiye verecek olan kimse beynim yandı 1 haftadır mama araştırmaktan hepsinin yorumlarında farklı sorun okuyorum ne zor işmiş hakkaten
Ben de proplan kullanıyorum ama bahsettiğiniz kadar ucuz değil bence :)) mdsajinizdan çok ucuz bir mama gibi algılanıyor. Kilosu 50 tlye aliyorum ben. Çoğu yerde daha pahalı.Biraz geç gördüm ben de bizimki Royal Canin yemeyi inatla reddetti kaç defa denedim yok olmuyor olmuyor. N&D aldım, ona da bir iki yanaştı sonra sokak kedilerine nasip oldu. Proplan'a ba-yı-lı-yor. Royal Canin / N&D tercih ederdim ancak kedim sevmiyor yapabileceğim bir şey yok. Proplan uzun süredir yiyor, maliyet odağınız da varmış o nedenle diğerlerine göre oldukça uygun fiyatı ve de veterinerlerin de tavsiye ettiği bir marka bence deneyin.
Uzun süredir kullanıyoruz biz dediğim gibi, ne dışkısında bir sıkıntı ne koku ne başka bir şeye rastlamadım. Tüyleri de oldukça sağlıklı. Sarman bizimki de sokaktan almıştım, bizimkinin ruhunda yok pahalı mama yeme alışkanlığı :)
Evet çok ucuz değil ama n&d ve royal canin e göre bi tık daha ucuz diye dedim :)Ben de proplan kullanıyorum ama bahsettiğiniz kadar ucuz değil bence :)) mdsajinizdan çok ucuz bir mama gibi algılanıyor. Kilosu 50 tlye aliyorum ben. Çoğu yerde daha pahalı.
Ve evet benimki de çok seviyor ve sağlıklı çok şükür :)
orijen ve nd ye göre gayet uygunmuş fiyatı orijen i 200 tl ye alıyorum 1,8 kg 2 ay bile gitmiyor proplan deneyeceğimBen de proplan kullanıyorum ama bahsettiğiniz kadar ucuz değil bence :)) mdsajinizdan çok ucuz bir mama gibi algılanıyor. Kilosu 50 tlye aliyorum ben. Çoğu yerde daha pahalı.
Ve evet benimki de çok seviyor ve sağlıklı çok şükür :)
ayda 1 kg mama günde 33 gr eder. hesabınızın doğru olduğuna emin misiniz?Biz royal canin bay, kitchen kısırlaştırdıktan sonra ürinery çeşidine geçtik. Veterinerimiz tavsiye etmişti. Bİ dönem değiştirdik ve hemen hastalandı. Hiç anne sütü de almadığı için sanırım bünyesi çok hassas. Tavsiye edemem çünkü Royal canin içinde bolca olumsuz yorum var ama bizim kedimize bu iyi geliyor. Hastalandığı dönem de veterinerimiz geri dönmemizi istedi bu mamaya. Kendileri mama sattığı için ve bütün kaliteli mamaları ellerinde bulundurdukları için anlaşmalı bir marka olduğundan bunu tavsiye ettiğini düşünmedik güvendik.
Ayrıca yaş mama kesinlikle yemiyor. Ödül maması ve konserve yok hayatında. 4 kg mamayı da ortalama 4 ay kadar yiyor. 5 yaşında ve kilolu bir kedi değil. Yemeklerini de öğünler de vermiyoruz. Sürekli mama kabında yemek vardır yer bitirir bi kabı 2-3 günde tekrar doldururuz
Hayır hesabımdan hiç emin değilim, ortalama yazdım. Çünkü eşim ilgileniyor azaldıkca o internetten sipariş veriyor. Sipariş sürelerine bakmam lazım net bir zaman vermek için. Bazen büyük paket kampanyada oluyor büyük alıyor bazen küçük oluyor tamamen ortalama :)ayda 1 kg mama günde 33 gr eder. hesabınızın doğru olduğuna emin misiniz?
Kedim 10 aylık bir tekir. Kısırlaştırdık. Çok iştahlı bir kedidir versek günde 4-5 öğün yer. Biz bebekliğinden beri ND veriyoruz. Ancak ölçülü veriyoruz bir sabah bir akşam. Kısır olduğu için kilo almaya müsait kısırlaştırılmış kedi maması ve ND nin başka çeşit bir mamasıyla karıştırarak veriyoruz. Örneğin bir ay kısır mama ve somonlu bir ay kısır mama ve portakallı gibi. Yoğurt da yiyor sık sık. Ve ev yapımı yaş mama. Bizde normalde durumumuz çok iyi denemez ama onun için kendi keyfimizden kısmak zorunda kalarak hallediyoruz. Evlat oluyor çünkü bilirsiniz. Ama isterseniz güvendiğiniz bir yer varsa aynı markaların açık mamasını satıyorlar. Ama kesinlikle çok araştırmanız lazımMerhaba arkadaşlar;
Benim 8 aylık tekir bir kızım onu çok küçükken sokakta berbat halde bulduk veterinerin bile yaşamaz çok bağlanmayın dediği bir bebekti şimdi çok şükür genel durumu çok iyi sadece gözünde sıkıntısı var o da sıkı takipte 2. ameliyatını olacak Şubat ta.
Size sormak istediğim biz kızımıza aldığımız günden itibaren toparlansın diye tüm imkanlarımızı zorlayarak orijin marka mama yedirdik çok araştırdım en iyisi olarak bu markayı buldum
ama şöyle ki şu an maddi durumumuz bu mamayı almaya yeterli gelmiyor yeni bir mama arayışındayız nd yi denedik tahılsız olanı ama o kadar çabuk bitti ki tok tutmuyor sanırım anlamadım 20 gün anca gitti 1,5 kilo mama
siz kedilerinize hangi mamayı veriyorsunuz ne tavsiye edersiniz pro choıce araştırdım ama pek iyi şeyler okumadım vazgeçtim kanlı idrar ve dışkıdan bahsetmişler çok kararsızım
kesin yanlıştır o zaman çünkü bizim 4 aylık canavar günlük 80 gr filan yiyor. paketteki tarife o şekilde :)Hayır hesabımdan hiç emin değilim, ortalama yazdım. Çünkü eşim ilgileniyor azaldıkca o internetten sipariş veriyor. Sipariş sürelerine bakmam lazım net bir zaman vermek için. Bazen büyük paket kampanyada oluyor büyük alıyor bazen küçük oluyor tamamen ortalama :)
Utandım şimdi nasıl anneyim haberim yok oğlumun günlük kaç gr yediğindenkesin yanlıştır o zaman çünkü bizim 4 aylık canavar günlük 80 gr filan yiyor. paketteki tarife o şekilde :)
veteriner daha iyi bilir tabi ki ama bence kontrollü vermek daha mantıklı. kedilerde obezite görülebiliyor insanlarda olduğu gibi.Utandım şimdi nasıl anneyim haberim yok oğlumun günlük kaç gr yediğinden
Hiç iştahlı bir çocuk olmadı. Mutlu olduğunda yemeğine koşar, patileri yuma yuma sanki anne emiyor gibi mama kıtırdatır ama uzun sürmez. Anne sütü almadığı için 3 yaşına kadar sürekli veteriner gözetimindeydi. Onlarda iştahınında bi aşırılık yok dediler. Normalde ölçülü verin derdik ama öyle mamaya saldıran bir kedi değil, dursun önünde mama kabı dediler. Biz doldururuz bazen 3 günde yer bitirir. Hatta evde iki ayrı yerde maması var iki kabından da biraz biraz yer. Ben bundan sonra ölçeyim ne kadar yiyor
ben de bu ay felicia ya geçiş yaptım bir aksilik olmazsa uzun süre de değiştirmeyi düşünmüyorum.benim de kedim var felicia marka aldım bu ay ben sık sık değiştiriyorum nd orijin hevesle yemedi benim ki bunu çok sevdi ama bir de yavru kedi de balıklı bir tek bu markayı buldum. petlebi den alıyorum ben oraya bakabilirsin 1,5 yada 2 kilo sanırım 1 ay yetiyor arada yaş mama da veriyorum onu da juen petten aldım 3 tl mi neydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?