Kedisi Olan Arkadaşlar Yardımmm:(

Biraz cahilce bir soru kusura bakmayin bizde küçük bir kedicik aldik henüz alali bir hafta oldu,iki aylik şuan oyun oynarken bizimle çok ciddi canimizi acitiyor.internetten baktim özel törpü birde takma tirnak tarzinda birşey var,kedilerin tirnaklarinin kesildiğini simdi duydum.işlemi nazil yapiyorsunuz?tirnaklarin ucundanmi kesiyorsunuz yoksa hepsinimi?biraz bilginverirseniz çok sevnirim

Ozel kedi tirnak makaslari var. Sadece uc kisimdaki keskin kismi kesiyorsunuz. Orta kisimda gorunen koyu kisma yaklasmiyorsunuz bile. Orada kan damarlari var cunku.

Ama

Bana kristal iyi gibi geliyo. Emiyor hemen bentonit denemedim alıp denerim bi ara.

Bence deneyin. Bentonitte ciş topak oluyor kurekle o kısmı hemen alip atabiliyorsunuz. Hic bekletmeye filan gerek olmuyor. Tek sorun ince taneli kumlar biraz etrafa dagiliyor ama ince olan daha iyi topaklaniyor ben tuvaletinin onune kedi paspasi aldim onu seriyorum arada silkip tekrar seriyorum.

Pisim yok ama az önce netten baktim kristal kumun zararlı olduğu soyleniyor.

Son zamanlarda ilgiyi azalttinz mi belki dikkat cekmek icin yapiyo olabilir. Benm köpegim var ilgilenmediginz zaman bize böyle ceza verebiliyo.

arkadaşlar 3,5 aylık bir siyam türü kedim var, kendisini çoook seviyorum ama bu son zamanlar yaptıkları beni deli etmeye başladı, arada tuvalet kumu dışında evin başka yerlerine idrarını yapmaya başladı sizce nedendir bu Nasıl yok edebilirim bu durumu lütfen yardım edin[/

Tırnakların hepsi kesilmez. O tırnakların dibinden kan damarlari geçer. Eğer yanlişlikla orayi kesersen kediyi öldürme ihtimalın bile var.
Sadece uçtaki kanca kısmı azıcık alınır zaten gün isiginda kedinin tırnagina bakarsaniz pembe yani damarlarin gectigi kısmı gorursunuz ve oraya kesinlikle yaklasmamalısınız. Keserken kediniz zorluk cikarabilir, hareket edebilir, eliniz kayar vs. Eğer emin degilseniz kendi başınıza kesmeye kalkmayın derim.

Ben tırnaklarını kendim kesiyorum. Kedi tırnak makası aldım ve sakin olduğu anlarda 5 dakikada hallediyorum tırnak işini. Ama arkadaşada dediğim gibi el becerisine güvenmiyorsa yapmasın. Sonuçları kötü olabilir.

Konu sahibi kumunu kötü kokana kadar niye bekletiyorsunuz acaba? Belkide bu yüzden yapmak istemiyordur kedicik. Illa kokana kadar kullanmayin. Pis bisey
Evet ben kendime güvenmediğim için veterinere kestiriyorum.Zaten çok sık kestirmem çünki çok mutsuz oluyor.Çok uzadığında oraya buraya takıldığında ancak ne güzel siz kesebiliyosunuz ben korkuyorum

Kesinlikle çiftlesme zamanı diyorum ben, çiftlesmek istediği için heryere koku bırakırlar gerci kucukmus ama bence bir veterinete götürün kısırlastırmayı önerirse kısırlastırın. Zira benim kedim 2 yasına yeni girdi 2 hafta önce kısırlastırdık evde çok afedersiniz isemediği yer kalmadı. Kısırlastırıldıktan sonrada 3-5 kere tekrarladı bu veterinere sorduk 2 yasına kadar böyle bir alıskanlığı edındığı için belirli işediği seylerı( poşet yada yerde çamasır filan) kaldırın ki azalıp biticek dedi. Size tavsşyem dediğim gibi alıskanlık edinmeden yaptırın.

Birde tırnaklarını tecrubenız yoksa kesmeyın bence, dipten kesersenız kanaması zor dururmus. Öyle diyorlar

Pis kalmıyor ki. Kristal kum emiyo zaten kuruyor sonra. Haftada bir değiştiriyorum. Bu şekilde bir sorun yaşamıyorum ben. Kirli kısım altta kalıyor sallayınca. Koku falan duymuyor.
Kristal yani slika kum kediler için çok zararlı malesef, silikosis hastalığına neden oluyorlar. Yabancı kaynaklarda çok daha kapsamlı bilgilere ulaşılabiliyor, o konuyu bir araştırın derim. Kediciğinizin sağlığı için kullanmayın derim. Size bile zararlı ki kediler için çok daha ağır olabiliyor sonuçlar. Topaklanan kumları tercih etmenizi tavsiye ederim.

Kesinlikle çiftlesme zamanı diyorum ben, çiftlesmek istediği için heryere koku bırakırlar gerci kucukmus ama bence bir veterinete götürün kısırlastırmayı önerirse kısırlastırın. Zira benim kedim 2 yasına yeni girdi 2 hafta önce kısırlastırdık evde çok afedersiniz isemediği yer kalmadı. Kısırlastırıldıktan sonrada 3-5 kere tekrarladı bu veterinere sorduk 2 yasına kadar böyle bir alıskanlığı edındığı için belirli işediği seylerı( poşet yada yerde çamasır filan) kaldırın ki azalıp biticek dedi. Size tavsşyem dediğim gibi alıskanlık edinmeden yaptırın.

Kedi 3.5 aylık bir erkek, kızgınlığa giremeyeceği gibi kısırlaştırma ameliyatı da yapılamaz.Aman dikkat, konu sahibi kasap bir hekime denk gelip kısırlaştırma operasyonunu yaptırırsa zavallı hayvanın bir kaç sene içerisinde idrar yolu ve böbrek sorunu yaşayıp melek olacağı garanti. 13 aylıktan önce, ister dişi ister ekek olsun, ister cins ister yerli veri olsun hayvanları kısırlaştırmayın, kısırlaştırılmasını da tavsiye etmeyin lütfen.

Benim de disi kedim bir ara yapiyordu ama cok yaramazdi ve dikkat ettim ben kizdigim zaman yapiyordu sanki inadina yapar gibi:)

Şimdi gördüm 3 aylıkmış o kediciği sakın kısırlaştırmayın, daha çok küçükmüş..
Kumu beğenmiyor bence, silika kum, kum gibi gelmiyormuş kedilere..
Kediler bir yeri tuvalet olarak bellemişlerse vaz geçirmesi zordur ama imkansız değil..
Kumunu değiştirin, topaklanan kumla, arada bir kediyi götürüp eşeletin sürekli...
İşediği yerleri çok iyi temizleyin mümkünse çiş yaptığı eşyaları (koltuk halı vs) eşyaları ortadan kaldırın tanıyamasın...

Back
X