Kedisi Olan Arkadaşlar Yardımmm:(

Ciftleşmek istediklerinde koku birakmak icin,,
Herhangi bi seye kizdiklarinda,,
Kum kabinin yerini degistirdiyseniz,,
Kumunu artik sevmedigi için..
Aklima gelen sebepler bunlar bi iki maddesini benim kedide de yasayip çözmüştüm.

Benimki hep evde. Hem tirnaklarini kesiyoruz hem tirmalama tahtasi aldik yok yani ozellikle o koltugun kosesi...
Biraz cahilce bir soru kusura bakmayin bizde küçük bir kedicik aldik henüz alali bir hafta oldu,iki aylik şuan oyun oynarken bizimle çok ciddi canimizi acitiyor.internetten baktim özel törpü birde takma tirnak tarzinda birşey var,kedilerin tirnaklarinin kesildiğini simdi duydum.işlemi nazil yapiyorsunuz?tirnaklarin ucundanmi kesiyorsunuz yoksa hepsinimi?biraz bilginverirseniz çok sevnirim

Çocukken bizim kedilerde annem yapardı kesin çõzüm . WOLFROG, post: 47184053, member: 301844"]Idrarini yaptigi yere gotur, idrarini burnuna degdirmeden nazik bir sekilde koklat ve elinle dur isareti yaparak hayir de ve bunu tekrarla. Kedimin yapmasini istemedigim ne varsa bu hayirlarla hallettim.

Koltugun kenarini tirmalamak disinda tabii :işsiz:[/QUOTE]
Ćocukken

arkadaşlar 3,5 aylık bir siyam türü kedim var, kendisini çoook seviyorum ama bu son zamanlar yaptıkları beni deli etmeye başladı, arada tuvalet kumu dışında evin başka yerlerine idrarını yapmaya başladı sizce nedendir bu Nasıl yok edebilirim bu durumu lütfen yardım edin
Idrar yolu enfeksiyonuda olabilir bi fakulte varsa yakininda gotur

kedinin siyam olduğunu okuyunca üye olma mecburiyeti hissettim :KK53: 1 yaşında erkek siyam anasıyım da...
allah şimdiden yardımcın olsun, eğer fiziksel bir sıkıntısı yoksa (yukarıda biri yazmış idrar enfeksiyonu vs. olabilir, önce bi veterinere görünün) mutlaka kafası bir şeye bozulmuştur ondan yapıyordur.
sana temiz gelen ona pis geliyor olabilir. kumunu daima temiz tutmaya çalış.
daha çok küçükmüş, o yüzden koku bırakmaya çalıştığını sanmıyorum.
kesin seni protesto ediyor, nedenini bulmaya çalış :)

Biraz cahilce bir soru kusura bakmayin bizde küçük bir kedicik aldik henüz alali bir hafta oldu,iki aylik şuan oyun oynarken bizimle çok ciddi canimizi acitiyor.internetten baktim özel törpü birde takma tirnak tarzinda birşey var,kedilerin tirnaklarinin kesildiğini simdi duydum.işlemi nazil yapiyorsunuz?tirnaklarin ucundanmi kesiyorsunuz yoksa hepsinimi?biraz bilginverirseniz çok sevnirim
Kedinizin tırnaklarına müdahalede bulunmayın derim. Onların doğasını bozmayın. Onun yerine tırmalama ağaçları var onlardan alın. Onlar zaten bu sayede tırnaklarını törpülerler. Gülü seven dikenine katlanmalı :KK52:

Cnm oyun oynuyor 1 yaşından sonra yapmaz.Oyun istediğinde oyuncaklara yönlendirmelisin.Bu arada kedi tırmık izi kalmaz geçer ellerinizi falan çiziyosa korkma.Tırnaklarını veteriner kesiyor siz kesemezsiniz aşıya götürdüğünüzde kestirin

arkadaşlar 3,5 aylık bir siyam türü kedim var, kendisini çoook seviyorum ama bu son zamanlar yaptıkları beni deli etmeye başladı, arada tuvalet kumu dışında evin başka yerlerine idrarını yapmaya başladı sizce nedendir bu Nasıl yok edebilirim bu durumu lütfen yardım edin
Benim dişi kedim hiç yapmaz kumdan başka bir yere.Ama erkekler işaretleme yapabiliyor alan belirlemek için ama genelde kızgınlık döneminde olur.3 buçuk aylık kızgınlık için erken onun dışında idrar yollarında sorun olabilir.Veterinerinize bir danışın.Bir de yaptığı yerleri sirkeli suyla silebilirsin

Kedin küçük ve evin her köşesine kokusunu Salıp evi ve sizi benimsemeye sahiplenmeye çalışıyor ve bu idrarını yaptığı yere gidip orada yatmak bile isteyecektir Zaman'la biraz daha büyüyene kadar tuvalet eğitim spreyi kullanabilirsin

Tırnakların hepsi kesilmez. O tırnakların dibinden kan damarlari geçer. Eğer yanlişlikla orayi kesersen kediyi öldürme ihtimalın bile var.
Sadece uçtaki kanca kısmı azıcık alınır zaten gün isiginda kedinin tırnagina bakarsaniz pembe yani damarlarin gectigi kısmı gorursunuz ve oraya kesinlikle yaklasmamalısınız. Keserken kediniz zorluk cikarabilir, hareket edebilir, eliniz kayar vs. Eğer emin degilseniz kendi başınıza kesmeye kalkmayın derim.

Cnm oyun oynuyor 1 yaşından sonra yapmaz.Oyun istediğinde oyuncaklara yönlendirmelisin.Bu arada kedi tırmık izi kalmaz geçer ellerinizi falan çiziyosa korkma.Tırnaklarını veteriner kesiyor siz kesemezsiniz aşıya götürdüğünüzde kestirin
Ben tırnaklarını kendim kesiyorum. Kedi tırnak makası aldım ve sakin olduğu anlarda 5 dakikada hallediyorum tırnak işini. Ama arkadaşada dediğim gibi el becerisine güvenmiyorsa yapmasın. Sonuçları kötü olabilir.

Konu sahibi kumunu kötü kokana kadar niye bekletiyorsunuz acaba? Belkide bu yüzden yapmak istemiyordur kedicik. Illa kokana kadar kullanmayin. Pis bisey

Kediniz kabına çiş yaptığı zaman kabı elinizle tutup sağa sola sallayın. Çişli yer kapanır böyle. Koku hapsolur. Ya da küçük bir kürekle kabın içindeki temiz kumdan alıp kaptaki çişli yere dökün. Kabını temiz görür böylece.

Kediniz kabına çiş yaptığı zaman kabı elinizle tutup sağa sola sallayın. Çişli yer kapanır böyle. Koku hapsolur. Ya da küçük bir kürekle kabın içindeki temiz kumdan alıp kaptaki çişli yere dökün. Kabını temiz görür böylece.

Bunu yapana kadar cisli yeri alsa daha iyi degil mi yahu ben uzuldum kediye ciddi ciddi kokuşana kadar tuvaleti kullaniyor.
Ben hergun temizlerim. Hele evdeysem tuvaletini yaptigi gibi hemen kureginu kapar kirli kismi alirim. Yazik niye pis pis kullandiriyorsunuz ki.

Sakın kökünden ya da dipten kesmeye kalkmayın. Kanamayı durduramazsınız ve geri dönüşü olmayan korkunç durumlar yaşanır. Veterinere gidip kestirin o göstersin keserken nereye değmemeniz gerektiğini, ne kadarını kesebileceğinizi. Tırnağın ucundaki şeffaf kısım ucundan çok az -hele ki yavru kedide milimlik- kesilmeli, hemen biraz altında doku ve damarlar var, genelde pembemsi görünür. Orası kesilirse dediğim gibi ağır kanama olur ve enfeksiyon oluşur. Ayrıca özel tırnak makasları var kediler için onlarla kesmek lazım yoksa keserken ucu katman katman ayrılır, sonrasında kedicik tırmalama tahtası kullanırken doku da zedelenebilir. Özetle kendiniz müdahale etmeyin derim. Zaten kediniz yeni geldiyse aşı takvimi ve kontrol vs için mutlaka veterinere götürmeniz lazım, götürmüşken bu konuyu da öğrenin derim. Hatta sadece veterinere kestirseniz daha iyi.

Son düzenleme:
Bunu yapana kadar cisli yeri alsa daha iyi degil mi yahu ben uzuldum kediye ciddi ciddi kokuşana kadar tuvaleti kullaniyor.
Ben hergun temizlerim. Hele evdeysem tuvaletini yaptigi gibi hemen kureginu kapar kirli kismi alirim. Yazik niye pis pis kullandiriyorsunuz ki.
Pis kalmıyor ki. Kristal kum emiyo zaten kuruyor sonra. Haftada bir değiştiriyorum. Bu şekilde bir sorun yaşamıyorum ben. Kirli kısım altta kalıyor sallayınca. Koku falan duymuyor.

Son düzenleme:
Kedilerim tuvalet konusunda giciklik derecesinde titiz ve temiz oldugundan bu sorunu hic yaşamadım.Ama etraftan gördüklerim kediler kum kirli ise kumu begenmediyse rahat eseleyemiyorsa baska yer tercih edebiliyor.Bir hastaligi varsa idrar yollari vs boyle belli edebiliyorlar. Ya da erkekse cift lesme icin iz birakiyorlar.

Back
X