Herkese iyi akşamlar hanımlar.
Benim bir prensesim var daha üç buçuk aylık.
Çok duygusal, sırnaşık, sıcakkanlı, cesur ve hareketli bir bebek. Aramızda güzel bir bağ oluştuğunu hissediyorum.
Ancak bir sorunumuz var oynarken ısırıyor, kızdığımı anlıyor biliyorum ama onu şımarttığım ve ona aşırı hoşgörülü olduğumu anladığı için takmıyor sanırım.
Bazen hemen bırakıp, yalıyor ama genelde ısırmaya devam ediyor. Böyle bir problemi aşanlar bana yardımcı olursa sevinirim.
Bir de mutfak tezgahına ve masaya küçücük boyuyla atlamayı başarıyor.
Annem tabi ki bu durumdan hiç hoşnut değil. Bunu da bıraktırmanın bir yolu var mı? Teşekkürler.
Uzaklaştırma spreyleri var ya da sirke kokusu onu kaçırır. Sirkeyle silebilirsiniz tezgahları. Çift taraflı bant veya alüminyum folyo da etkili olur. Elinizi oyuncak olarak kullanmayın. Kedi akşam yemeğini yedikten sonra oyuncağı ile oynatın. Bu onun vücudundaki enerjiyi boşalmasını sağlarHerkese iyi akşamlar hanımlar.
Çok duygusal, sırnaşık, sıcakkanlı, cesur ve hareketli bir bebek. Aramızda güzel bir bağ oluştuğunu hissediyorum.
Ancak bir sorunumuz var oynarken ısırıyor, kızdığımı anlıyor biliyorum ama onu şımarttığım ve ona aşırı hoşgörülü olduğumu anladığı için takmıyor sanırım.
Bazen hemen bırakıp, yalıyor ama genelde ısırmaya devam ediyor. Böyle bir problemi aşanlar bana yardımcı olursa sevinirim.
Annem tabi ki bu durumdan hiç hoşnut değil. Bunu da bıraktırmanın bir yolu var mı? Teşekkürler.
. mutfağın kapısını kapatın, yanlışlıkla her girdiğinde de hayır diyip çıkarın. Bir süre sonra kapı açık da olsa girmeyecekHerkese iyi akşamlar hanımlar.
Teşekkür ederim. Ben de ısırmasını sorun etmiyorum ama ellerim, kollarım hep façalı gibi oldu :)Kediniz çok küçük, ısırmak amacıyla değil oyun amacıyla yapıyor bunu. Ben şu ana kadar sağlıklı olup da, oynarken ısırmayan bir yavru kediye denk gelmedim
Ben kedilerimin bu davranışlarını hiç takmadığım için, büyüyünce de oynarken ısırmaya devam ettiler. Biz böyle geçiniyoruz. Siz böyle bir sonuç istemiyorsanız ısırmaya başladığında oynamayı bırakın, üstteki üyenin de yazdığı gibi. Mutlaka oyuncakları olsun, tırnaklarını geçirip arka ayaklarını vurarak oynayabileceği, ısırabileceği. Bu yaşlarda çok oyuncul çok hareketli olurlar. Enerjisini bir şekilde atması lazım. Tıpkı küçük bir çocuk gibi
Mutfak tezgahına çıksın istemiyorsanız, ya tamamen mutfağa girmesini engelleyin ya da tezgaha çıktıkça indirin. Çıkmaması gerektiğini bu şekilde anlar bir süre sonra. Ben su sıkmayı doğru bulmuyorum. Daha çok küçük, korkabilir.
Sağlıkla büyütün minnoşu
Çok komikler yaeller ve ayakları hareket ettikleri için oyuncak olarak algılarlar.ve o aslında oyun oynadığını sanıyo bebek zaten oyun kedisi.Isırmaya başladığında şştttt de ciddi dur elini çek oyunu bitir bunun oyun olmadığını anlasın.masalara çıkmaması için de çıktığı anda yine aynı şekilde ciddi dur şşştt hayır deyip al aşağı koy, zamanla alışkanlığı oturacak.çok hafif elinin ucuyla poposuna hayır deyip pıt yap canını yakmadan tabi güç denemesi yapmadan. ya da spreyle su sıkabilirsiniz ama benim bi arkadaşımın kedisi kendini yıkatıyo o spreyin altında durup sırf ıslatsınlar diye ona yasak yere çıkardı deli kedi
Babamı ısırdı işte birkaç kereHazir bu aylardayken sevmedigin kisileri eve cagir ellerine ver
Çok üzüldüm. İnsan gerçekten bağlanıyor, bir saat ortalarda göremesem arıyorum.Benim kızım çok uysaldı hiç incitmezdi beni ısırmayı bile bilmezdi öleli 1 ay oldu keşke yaşasaydı .ısırsaydı annesini .ah ah benim güzel kızım .
Oltası, fareli hacıyatmazı, diş kaşıma kılçık oyuncağı var ama işte ellerim daha cazip geliyor.. mutfağın kapısını kapatın, yanlışlıkla her girdiğinde de hayır diyip çıkarın. Bir süre sonra kapı açık da olsa girmeyecek
Bir fısfıslı şişeye su koyup mutfak masasına çıktığında azıcık püskürtebilirsiniz. Ama her defasında tutarlı şekilde hayır diyin.
Aynı şekilde elinizle oynatmaya alıştırmayın. Elinize her atladığında kararlı ve net bir ses tonuyla hayır diyip oynamayı bırakın.
Bir de olta alın onunla oynatın. Ya da o tür oyuncaklar ile. Elinizle sadece okşayın, oyun oynatmayın
Parmağıma atlıyor, pek ciddiye almıyor ne kadar sert söylesem de."Hayir" ı ögretmeniz gerekiyor minnosa. Her tezgaha cikisinda isaret parmaginizi sallayip hayir deyin, ta ki ogrenene kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?