Kedi otlu olta aldım ama boyu küçük tabi ki peluşunun.Profesyonel kedi bakıcısıyım
Hemen gidip kedine bir pawdaz peluş balık oyuncak alacaksın
55 tl fiyatı var instagramdan satış yapıyorlar 3 aile kedilerimize aldık garanti ederim bayılacak çünkü içinde matatabi var.
Matatabiyi araştır bak kediler nasıl bayılıyor kendinde görürsün.
Şimdi bu minnak eline daldığı anda kızmak bağırmak ittirmek fittirmek asla yok. O insan değil seni anlamaz. Elini ısırmaya çalıştığı anda vereceksin oyuncağı. Bu pawdazı almak istemediysen de sorun yok illaki boyutuna uygun bir peluş bak yumuşak bir oyuncak da olur onu vereceksin o onu ısıracak arka bacaklarıyla fittik fittik yapacak.tepecek ısıracak
Elinle asla oyun oynatma. Sevdiğinde ısırırsa sevmeyi bırak. Elin oyuncak değil sadece yemek ve sevgi gelen bir şey el.
Öyle alıştıracaksın.
Mutfak tezgahına masaya bir çözüm yok mutfak kapısını kapalı tutacaksınız siz varken çıkmaz ama siz yokken illa çıkar bağırmak kızmak yine çözüm değil asla bağırmak kızmak yok.
İnstagramda suzionline blog var
Muhakkak takip et.
Hazir bu aylardayken sevmedigin kisileri eve cagir ellerine ver
Evet bunu araştırmıştım. Anneden erken ayrılan yavrularda ısırma alışkanlığı oluyormuş. Anne kedilerin öyle yaptığını hiç duymamıştım, bunu biraz farklı bir şekilde deneyeyim.Isırma davranışını destekleyen hareketlerde bulunmayin. Isirinca gulmeyin, oyuna devam etmeyin. Sırtınızı dönün. 10 dakika kadar ona küs gibi davranin iletişim kurmayin. Odayi terkedin hatta. Istemediginiz davranislari oldugu zaman işaret parmaginizi kaldirarak sert ve yuksek bir tonda gozlerine bakarak HAYIR diyin. Bir de anne kediler, yavruları istemedikleri bir sey yapınca gozlerinin ortalarina patilerini vururlarmis. Sert degil ama sonucta bir tepki. Bunlari uygulayabilirsiniz.
Isırınca araya mesafe koyun oynamayı bırakın kendinizden uzaklaştırın. Mutfak tezgahına Ben de çözüm bulamadım bu bi huy 2 yaşındaki kedim hâlâ her fırsatta tezgaha çıkıyor kucaklayıp dışarı çıkarıyorum. Kesinlikle hayır filan dinlemez. Simdi kucuge de bu olumsuz davranisi ogretti iki tane tezgahseverim var.. baş etmesi zor ama çok tatlı oldukları için sabırla kucaklayıp indiriyorum her seferinde...Herkese iyi akşamlar hanımlar.
Benim bir prensesim var daha üç buçuk aylık.
Çok duygusal, sırnaşık, sıcakkanlı, cesur ve hareketli bir bebek. Aramızda güzel bir bağ oluştuğunu hissediyorum.
Ancak bir sorunumuz var oynarken ısırıyor, kızdığımı anlıyor biliyorum ama onu şımarttığım ve ona aşırı hoşgörülü olduğumu anladığı için takmıyor sanırım.
Bazen hemen bırakıp, yalıyor ama genelde ısırmaya devam ediyor. Böyle bir problemi aşanlar bana yardımcı olursa sevinirim.
Bir de mutfak tezgahına ve masaya küçücük boyuyla atlamayı başarıyor.
Annem tabi ki bu durumdan hiç hoşnut değil. Bunu da bıraktırmanın bir yolu var mı? Teşekkürler.
Teşekkür ederim. Ben de ısırmasını sorun etmiyorum ama ellerim, kollarım hep façalı gibi oldu :)
Su sıkmak bana da aramızdaki bağı zedeler gibi geldi. Her gördüğümde indiriyorum, sevdiği balıklı yaş mama var, her zaman vermediğim için çıkıp kendi arıyor.
Oturma odasına, mutfaktan geçildiği için kapatamıyorum da maalesef.
Evet bunu araştırmıştım. Anneden erken ayrılan yavrularda ısırma alışkanlığı oluyormuş. Anne kedilerin öyle yaptığını hiç duymamıştım, bunu biraz farklı bir şekilde deneyeyim.
Hafifçe vurabilirsiniz. Bir de isirdigi zamanlarda alt çenesine baski uygularsaniz isirmayi kesiyor.Evet bunu araştırmıştım. Anneden erken ayrılan yavrularda ısırma alışkanlığı oluyormuş. Anne kedilerin öyle yaptığını hiç duymamıştım, bunu biraz farklı bir şekilde deneyeyim.
Kediler oyun oynarken hep isirirlar benim kedim 5 yasinda suan 1 aylik bile degildi aldigimda eve gozlerini benim ellerimde acti desem dogru olur. Hala oyun oynarken ellerime atlar isirirHerkese iyi akşamlar hanımlar.
Çok duygusal, sırnaşık, sıcakkanlı, cesur ve hareketli bir bebek. Aramızda güzel bir bağ oluştuğunu hissediyorum.
Ancak bir sorunumuz var oynarken ısırıyor, kızdığımı anlıyor biliyorum ama onu şımarttığım ve ona aşırı hoşgörülü olduğumu anladığı için takmıyor sanırım.
Bazen hemen bırakıp, yalıyor ama genelde ısırmaya devam ediyor. Böyle bir problemi aşanlar bana yardımcı olursa sevinirim.
Annem tabi ki bu durumdan hiç hoşnut değil. Bunu da bıraktırmanın bir yolu var mı? Teşekkürler.
Hafifçe vurabilirsiniz deyişim yanli anlasilmis herhalde. Parmaginizla gozlerinin ortasina pit diye dokunun demek istedim. Siddet uygulayın degil. Anneleri boyle yapiyor. Pıt diye hafifçe anne terbiyesi gibi bir davranis onlar icin. Acitma ve zarar verme durumu yok. Ben de bunu kedi sahibi insanlardan ogrendim. Kendim uydurmadim.Twain mlkctk
Hafifçe vurabilirsiniz. Bir de isirdigi zamanlarda alt çenesine baski uygularsaniz isirmayi kesiyor.
Ben kedi sahibiyim. Kedimi dövüyormuşum gibi bir algi oluşturmayin. Ben de baslarda isirma konusunda cok sorun yasadim. Cok fazla kisiye sordum. Hayvan terapistlerine sordum. Arastirdim. Duydugum her seyi de dogru yanlis bilmeden ne yazık ki uyguladim. Bir onceki mesajimla baglantili olarak yazmistim. Orada aciklamistim. Konu sahibi ne demek istedigimi anladi. Ben çocuğumu poposuna vurarak uyutuyorum. Bebeklere yaptığımız gibi. Oyle seviyor. Sizin siddet diye algıladığınız vurma davranisi poposuna vurdugumdan binlerce kat hafif. Sadece bir dokunma. Neyse ki kendimi biliyorum. Daha fazla yazmayacagim.Siz kedi sahibi değilsiniz o halde.
Buna rağmen bu kadar net tavsiyeler vermeniz doğru mu?
Ben anne kedinin böyle birşey yaptığını ne gördüm ne duydum. Diyelim ki yapıyor olsun; anne kedinin her yaptığını kedi sahibi de yapabilir şeklinde bir bakış açısı doğru değil bir kere.
burada yazdığınız düpedüz şiddet.
Siz farklı birşey demek istemiş olsanız da, bunu ifade edememiş olsanız da, yazdıklarınızı okuyan tecrübesiz bir kişiyi yanlış yönlendirmiş olacaksınız. Üstelik sadece konu sahibinin değil, bir çok farklı kişinin dışarıdan veya içeriden okuduğu popüler bir sitedeyiz.
3 aylık bir kediden bahsediyoruz. Büyük olsa da yapılmaz bu sizin yazdıklarınız.
anne kediler acayip dövüyor bebeklerini nasıl görüp duymadınız hayret garajımızda onlarca anne kedi ve bebeklerine baktık sürekli gözlemledim onları nasıl eğitiyorlar yavrularını anlamak için bildiğiniz dövüyorlar pati atıp tıslıyorlar patileriyle kafalarına vurmak vs daha neler neler tabii hiçb ir anne yavrusuna zarar veremez o bunun dozunu ayarlıyordur tırnak çıkarmadan pati atıyor burnunun üstüne ve tıslıyor yavrusuna ve başka değişik sesler de çıkarıyorSiz kedi sahibi değilsiniz o halde.
Buna rağmen bu kadar net tavsiyeler vermeniz doğru mu?
Ben anne kedinin böyle birşey yaptığını ne gördüm ne duydum. Diyelim ki yapıyor olsun; anne kedinin her yaptığını kedi sahibi de yapabilir şeklinde bir bakış açısı doğru değil bir kere.
burada yazdığınız düpedüz şiddet.
Siz farklı birşey demek istemiş olsanız da, bunu ifade edememiş olsanız da, yazdıklarınızı okuyan tecrübesiz bir kişiyi yanlış yönlendirmiş olacaksınız. Üstelik sadece konu sahibinin değil, bir çok farklı kişinin dışarıdan veya içeriden okuduğu popüler bir sitedeyiz.
3 aylık bir kediden bahsediyoruz. Büyük olsa da yapılmaz bu sizin yazdıklarınız.
öncelikle hayırlı olsun prensesiniz tüyü kadar ömrü olsun sağlıklaHerkese iyi akşamlar hanımlar.
Musluğu mu açıyorlaröncelikle hayırlı olsun prensesiniz tüyü kadar ömrü olsun sağlıkla
iki kedim var ikisinide yavru iken sahiplendim ısırmalarına asla izin vermeyin alışkanlık olarak kalıyor sonra hayır ı öğretin kesinlikle anlıyorlar mesela masanın üzerine çıktığında sert ses tonuyla hayır deyip indirin başka şeyler için de geçerli bu bir müddet sonra anlıyorlar artık
elinizle oynamasına izin vermeyin eğer severken ısırıyorsa hayır deyip bir müddet sevmeyin onu küsmüş gibi her seferinde tekrarlayın ısırmaya çalıştıkça ama sakın elinizi çekmeyin o bıraktığında çekin elinizi mutlaka anlayacaktır biraz şans verin ona sabırla tekrar edin
benim kedilerim tüm gün evde yanlız evin hiçbir odasını kapamam mutfal dahil neleri yapmamaları gerektiğini öğrendiler sadece banyoyu kapatıyorum çünkü muslukları açıp su içiyorlar :))
şu vurma konusuna gelince vurma değil burnunun üzerine hayır diyerek küçük bir dokunuş yaparsanız çok daha iyi anlar tabii kediniz annesi ile vakit geçirdiyse anlar bunu
büyüdükçe ne kadar değiştiğini görüp şaşıracaksın bu hallerini özleyeceksin emin ol hele kısırlaştıktan sonra tam bir pamuk prenses olacak cadı :))Musluğu mu açıyorlarSizinkiler maşaAllah tam iki ayak üstünde yürüyecek kıvama gelmişler.
Yerim onları inşaAllah benimki de öğrenir.
Duygusal hareketleri, sırnaşması, sarılması yani sevgi konusunda çok içten, insan gibi davranıyor ama diğer konularda henüz tam bir afacan kedi :))
Çok şirinler yabüyüdükçe ne kadar değiştiğini görüp şaşıracaksın bu hallerini özleyeceksin emin ol hele kısırlaştıktan sonra tam bir pamuk prenses olacak cadı :))
evet yaa muslukları açıyorlar bir de kapatsalar daha iyi olacak ama :)) su delisi ikisi de musluğu açıp su içip yıkanıp yıkanıp suları aka aka geliyorlar yanıma kendilerini kurulatmaya :)) sonra da 2 saat yalanma faslı çok alem benimkiler :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?