Kedisi olanlar bakabilir mi?

Kedi otlu olta aldım ama boyu küçük tabi ki peluşunun.
Diş kaşıma kılçık şeklinde oyuncak aldım.
Var böyle birkaç tane daha oyuncağı ama bir de ayaklarıyla fittik fittik yapabileceği peluş ya da şu pawdaza bakayım.

İns kullanmıyorum ama face varsa alabilirim. Teşekkür ederim

Evet bunu araştırmıştım. Anneden erken ayrılan yavrularda ısırma alışkanlığı oluyormuş. Anne kedilerin öyle yaptığını hiç duymamıştım, bunu biraz farklı bir şekilde deneyeyim.

Isırınca araya mesafe koyun oynamayı bırakın kendinizden uzaklaştırın. Mutfak tezgahına Ben de çözüm bulamadım bu bi huy 2 yaşındaki kedim hâlâ her fırsatta tezgaha çıkıyor kucaklayıp dışarı çıkarıyorum. Kesinlikle hayır filan dinlemez. Simdi kucuge de bu olumsuz davranisi ogretti iki tane tezgahseverim var.. baş etmesi zor ama çok tatlı oldukları için sabırla kucaklayıp indiriyorum her seferinde...

Çok doğru düşünmüşsünüz Hem de bu kadar küçükken su sıkarak bir şeyler yaptırmaya çalışmak doğru olmadığı gibi aranızdaki bağı da zedeler. Her çıkışında siz sabırla ve şefkatle indirirseniz zamanla anlayacaktır oraya çıkmaması gerektiğini.
Herkesin önerisi ve stili farklı tabi ama ben henüz 3 aylık olan bir kediye sert şekilde hayır diye bağırmayı, korkutacak şekilde parmak sallamayı, küsmüş gibi yapmayı hiç doğru bulmadım. K9 yetiştirmiyoruz.
Bu tip davranışlar kedinin psikolojisini bozabilir.

Sizin en doğru şekilde davranacağınıza ve bu küçük sorunların üstesinden zamanla ve sevgiyle geleceğinize inanıyorum.

Evet bunu araştırmıştım. Anneden erken ayrılan yavrularda ısırma alışkanlığı oluyormuş. Anne kedilerin öyle yaptığını hiç duymamıştım, bunu biraz farklı bir şekilde deneyeyim.

Anne kedilerin böyle bir tepki verdiğini hiç görmedim. Sadece memeden uzaklaştırmak istediklerinde patileriyle hafifçe ittirebilirler ya da istemedikleri bir yere gitmeye çalışan yavruyu ensesinden tutup yönlendirebilirler.
Zaten küçük yavru annenin istemediği hangi davranışı yapabilir ki başka.

Hafifçe vurabilirsiniz. Bir de isirdigi zamanlarda alt çenesine baski uygularsaniz isirmayi kesiyor.

Benim kedim 3 yaşını geçiyor ama dahala oynarken ısırır acıdığını hissettirdiğim zaman bırakır.Her yerim çizik içinde kalır ama isteyerek yapmıyor sadece oyun oynarken.Sizinki daha çok küçük giderek alışır oda.İstemediğiniz yerlere çıkmaması için arkadan o görmeden su sıkın küçüklükten alıştırın biz o şekilde yaptık

Eğer o ısırmayı öğretirseniz şimdi küçük diş olduğu için acıtmasada hoşumuza gitsede ilerde o dişler büyüyünce ısırıp oynamaya devam ediyorlar ve mahfediyor ellerimizi kollarımızı. Benimki de ısırıyordu böyle. Ne zaman ısırmaya kalksa elimi çektim hayır dedim ve hemen ilgiyi kestim yanından kalktım gittim. Bu şekilde 3-5 defa yapınca öğrendi ki yaptığı hoşuma gitmiyor oyun bitiyor yapmamaya başladı. Göbeğini kaşıyorum başını seviyorum öyle oynuyoruz artık. Bazıları su falan sıkıyor sprey şişesiyle ısırınca o daha beter. Böyle öğretmek daha iyi. Aynı şeyi çıkmasını istemediğiniz yerler için de yapın

Hafifçe vurabilirsiniz deyişim yanli anlasilmis herhalde. Parmaginizla gozlerinin ortasina pit diye dokunun demek istedim. Siddet uygulayın degil. Anneleri boyle yapiyor. Pıt diye hafifçe anne terbiyesi gibi bir davranis onlar icin. Acitma ve zarar verme durumu yok. Ben de bunu kedi sahibi insanlardan ogrendim. Kendim uydurmadim. Twain mlkctk

Kediler oyun oynarken hep isirirlar benim kedim 5 yasinda suan 1 aylik bile degildi aldigimda eve gozlerini benim ellerimde acti desem dogru olur. Hala oyun oynarken ellerime atlar isirir pek hos bir durum olmuyor tabi ki hele buyuyunca can acitiyorlar fazlasiyla. Ben alistirmadim kucukken keske alistirsaydim diyorum. Ornegin oyun oynarken ellere saldirmaya isirmaga basladigi an oyun oynamayinkesin ellerinizi alkis seklinde vurun birbirine. Bunu sureklibtekrarlyin bir sure sonra isirma huyunu birakacaktir. Veteriner onermisti bana da ama bn cok gec kaldim bunu ogretmek icin

Siz kedi sahibi değilsiniz o halde.
Buna rağmen bu kadar net tavsiyeler vermeniz doğru mu?

Ben anne kedinin böyle birşey yaptığını ne gördüm ne duydum. Diyelim ki yapıyor olsun; anne kedinin her yaptığını kedi sahibi de yapabilir şeklinde bir bakış açısı doğru değil bir kere.

Hafifçe vurabilirsiniz. Bir de isirdigi zamanlarda alt çenesine baski uygularsaniz isirmayi kesiyor.

burada yazdığınız düpedüz şiddet.

Siz farklı birşey demek istemiş olsanız da, bunu ifade edememiş olsanız da, yazdıklarınızı okuyan tecrübesiz bir kişiyi yanlış yönlendirmiş olacaksınız. Üstelik sadece konu sahibinin değil, bir çok farklı kişinin dışarıdan veya içeriden okuduğu popüler bir sitedeyiz.

3 aylık bir kediden bahsediyoruz. Büyük olsa da yapılmaz bu sizin yazdıklarınız.

Ben kedi sahibiyim. Kedimi dövüyormuşum gibi bir algi oluşturmayin. Ben de baslarda isirma konusunda cok sorun yasadim. Cok fazla kisiye sordum. Hayvan terapistlerine sordum. Arastirdim. Duydugum her seyi de dogru yanlis bilmeden ne yazık ki uyguladim. Bir onceki mesajimla baglantili olarak yazmistim. Orada aciklamistim. Konu sahibi ne demek istedigimi anladi. Ben çocuğumu poposuna vurarak uyutuyorum. Bebeklere yaptığımız gibi. Oyle seviyor. Sizin siddet diye algıladığınız vurma davranisi poposuna vurdugumdan binlerce kat hafif. Sadece bir dokunma. Neyse ki kendimi biliyorum. Daha fazla yazmayacagim.

anne kediler acayip dövüyor bebeklerini nasıl görüp duymadınız hayret garajımızda onlarca anne kedi ve bebeklerine baktık sürekli gözlemledim onları nasıl eğitiyorlar yavrularını anlamak için bildiğiniz dövüyorlar pati atıp tıslıyorlar patileriyle kafalarına vurmak vs daha neler neler tabii hiçb ir anne yavrusuna zarar veremez o bunun dozunu ayarlıyordur tırnak çıkarmadan pati atıyor burnunun üstüne ve tıslıyor yavrusuna ve başka değişik sesler de çıkarıyor

öncelikle hayırlı olsun prensesiniz tüyü kadar ömrü olsun sağlıkla
iki kedim var ikisinide yavru iken sahiplendim ısırmalarına asla izin vermeyin alışkanlık olarak kalıyor sonra hayır ı öğretin kesinlikle anlıyorlar mesela masanın üzerine çıktığında sert ses tonuyla hayır deyip indirin başka şeyler için de geçerli bu bir müddet sonra anlıyorlar artık
elinizle oynamasına izin vermeyin eğer severken ısırıyorsa hayır deyip bir müddet sevmeyin onu küsmüş gibi her seferinde tekrarlayın ısırmaya çalıştıkça ama sakın elinizi çekmeyin o bıraktığında çekin elinizi mutlaka anlayacaktır biraz şans verin ona sabırla tekrar edin
benim kedilerim tüm gün evde yanlız evin hiçbir odasını kapamam mutfal dahil neleri yapmamaları gerektiğini öğrendiler sadece banyoyu kapatıyorum çünkü muslukları açıp su içiyorlar :))

şu vurma konusuna gelince vurma değil burnunun üzerine hayır diyerek küçük bir dokunuş yaparsanız çok daha iyi anlar tabii kediniz annesi ile vakit geçirdiyse anlar bunu

Musluğu mu açıyorlar Sizinkiler maşaAllah tam iki ayak üstünde yürüyecek kıvama gelmişler.
Yerim onları inşaAllah benimki de öğrenir.

Duygusal hareketleri, sırnaşması, sarılması yani sevgi konusunda çok içten, insan gibi davranıyor ama diğer konularda henüz tam bir afacan kedi :))

büyüdükçe ne kadar değiştiğini görüp şaşıracaksın bu hallerini özleyeceksin emin ol hele kısırlaştıktan sonra tam bir pamuk prenses olacak cadı :))

evet yaa muslukları açıyorlar bir de kapatsalar daha iyi olacak ama :)) su delisi ikisi de musluğu açıp su içip yıkanıp yıkanıp suları aka aka geliyorlar yanıma kendilerini kurulatmaya :)) sonra da 2 saat yalanma faslı çok alem benimkiler :))

Çok şirinler ya Kısırlaştırma konusunda emin değilim, yavruları olsun ben bakarım diye düşünüyorum ama henüz tam araştıramadım. Daha küçük kızım büyüyene kadar araştırıyorum.

Yanına da bir tane arkadaş sahiplenmek istiyorum. İkisi oynarken izlerim artık.

Daha bebekmiş dişleri kaşındığı için ısırıyordur benim kedim 1,5 yaşında hala oyun oynarken ısırıyo ama can yakmadığı için müdahale etmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…