Kedisi olanlar yardım edebilir mi?

anstz05

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2024
532
394
23
24
Kedim baya tüy dökmeye başladı. Tüy sağlığı için tüy dökmeyi önleyici bir vitamin hap önerebileceğiniz bişey var mı?

Veterinere götürün öncelikle neden tüy döküyor sebebini öğrenın .
Yani şey gibi düşünmeyin hayvandır döker demeyin

Mevsimsel Tüy Değişimi İlkbahar ve sonbaharda normaldir.
Beslenme Yetersizliği Kalitesiz mama, vitamin eksiklikleri tüy dökümünü artırır.Stres Ortam değişikliği, yeni bir kişi ya da hayvan,
Alerji Mama, temizlik ürünleri, polen gibi çevresel faktörlere karşı alerjisi olabilir.Parazit / Mantar / Deri Hastalıkları Özellikle bölgesel dökülmeler varsa mutlaka veterinere goturulmeli Yetersiz Tarama ve Temizlik
Düzenli taranmayan kediler daha çok döker. Hormonal Dengesizlikler veya Hastalıklar
Tiroid sorunları, deri hastalıkları gibi durumlar da neden olabilir.

Taranmayı pek sevmiyor onun için uzun zamnadır tarayamadım

Bizimkiler de aşırı döküyor. Sıcaktandır

mevsim gecişi, stres veya kalitesiz mama secimi olabilir. benim kedim stres yüzünden çok döker ev değiştirdiğimizde, evin şeklini dahi değiştirdiğimizde

onun dısında sevmese de taramak zorundasınjz çünkü o bebiş tüylerini yutuyor. ben kedimi 1 hafta taramadım, her gün tüy kusmaya başladı

bir de veterinize danısarak tüy dökülmesi için etkili bir mamaya gecin.

mamasini kaliteli almaniz gerekiyor ucuz mamalar tüy dokulmesine sebep oluyor veterinerimiz oyle demisti mevsim gecislerinde de oluyor bu zaten bi de bu sene ayri bi sicak var sanki o yuzden de dokuyor olabilir vitamin onerisi icin veterinerinize danismaniz daha iyi olur

Reflex kısırlaştırılmış mama kullanıyorum. Sizce nasıl

Reflex kısırlaştırılmış mama kullanıyorum nasıl sizce. Evet çok sıcak havalar

kötü bir marka ucuz içerikli...tüy dökümü mamaya da bağlanır zaten mevsimsel olarak şuan dökümdeler mama kalitesi de yanına eklenince mis..

biz bebekliğinden beri veteriner tavsiyesi ile royal canin kullanıyoruz.

reflex hakkında hiç bilgim yok maalesef. veterineriniz daha iyi bilgilendirir sizi o konuda

Benim kedim hep çok tüy döküyo ama bu aralar çok fazla artmıştı geçenlerde rutin vet kontrolüne götürdüğümde veterinerinin bu aylarda tüy dökmesinin artmasının normal olduğunu söyledi. Mamayı değiştirmenizi öneririm. Ben n&d somonlu kısırlaştırılmış kedilere özel olanı kullanıyorum memnunum ama yakın zamanda acana yada orijene geçmeyi planlıyorum bu saydıklarım oldukça kaliteli mamalar onun dışında daha orta fiyatlı britcare önerebilirim.

Çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…