çook teşekkür ederimmm kuzucuuma nazar değdi ama tüyleri döküldü bölgesel

kumundan olabilirmiş artık kuru mamaya geçtik ama bizimki ev yemeğine daha çok rabet gösteriyo

çok akıllı ya ısırma diyorum bırakıp yalamaya başlıyo

finallerim bitsin veterinere götürcem iç dış parazit için tam olarak zamanını biliyormusun canım ne zaman yapılmalı aşısı?
kocaman bir maşallah.

çok tatlı.
ben de ilk kedimi bulduğumda 3 haftalık ancak vardı, şimdi 2 yaşında, emme hala devam ediyor. bırak emsin.
ısırdığında, elini yavaşça çek, biraz sert(bağırmadan!) 'hayır' de. benim prenses, bir de bacaklarımdan başlayıp tepeme kadar tırmanırdı. heryerim çizik içinde kalıyordu, bunu da hayır ile zoraki çözdüm :)
veterinerde süt tozu oluyor, azcık sulandırıp veriyorsun. ileride mamasına karıştırarak da verebilirsin toz olarak. vtaminli bir karışım, anne sütüne yakın oluyormuş. 40-50 tl civarı değişir fiyatı ama çok uzun süre gider. bu şart değil ama, istersen alabilirsin.
ev yemeğine çok alıştırma, sonra sofralardan inmiyorlar

misafir gelince özellikle sorun olur bu...
yemek kabı ile kumunu yakın tutuyorsun. uzak köşelerde olsunlar mutlaka!!!
karın şişliği iç parazitten de olabilir. tuvaletini yapmakta sıkıntı çekerse, minik masajlar yap karnına. gaz sorunu da çok oluyor minikken. hatta o süt tozunu içerken bir gaz çıkarırdı benim kızım, o koku nasıl ondan çıkarıyor, hayret ederdik :))
mamasını kaliteli almaya çok dikkat et. royal canin kitten mamasını çok severdi, 2 büyük çuval bitirmişti(arada sokaktakilere de veriyordum.)
kaliteli mama=sağlıklı kedi.
bir de kristal kum kullanıyorsun galiba, büyüdükçe akkum a geç, daha kokusuz, daha ekonomik oluyor. bu forumdan veteriner olan bir arkadaşımız tavsiye etmşti, hala dua ederim kendisine :)
pire spreyi 10 tl dir en fazla. istersen pet shoptan kendin al. eski vet, bir kez spreyleme karşısında 20-30 tl civarı birşey almıştı benden (2 sene önce)... yaladığı yerlere sprey sıkma. enseye sıkarsın sadece. bir kere de kumuna sık, yeter. (piresi varsa görürsün, yoksa hiçbirine gerek yok ama genelde annelerinden pire alıyorlar.)
iç parazit için macun gibi bir ilaç veriyorlar. 2-3 kere tekrarlanması gerekiyor, vetten doğru bilgi almaya çalış. benim de ilk kedimle tanışmam çok acemice olmuştu, her yerden birşeyler bakıyordum. forumdaki arkadaşlar çok yardımcı olmuştular, sağolsunlar. aklına gelen herşeyi sor burada... kedisever üye çok var
aşıları için daha erken ama tüy dökülmesi için vet e götür mutlaka...
birlikte uzun bir yaşam diliyorum size...