• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedişiiiiim:)

lola13

29.10.2010 :)
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
680
10
68
İzmir
artk benimde bi kedim vaaar heyooo:D o kadar seviyorumki ısırassım geliyo ama sorun o ki o beni ısırıyo:D bunun için bi çözüm varmı annesinden cok erken ayrıldı daha 1 aylık elimi emmeye çalışıyo cok üzülüyorum ne yapmalıyım bi bilen varmı:50: bide cok fazla ısırıyo bunun için ne yapmalıyımm

işte benim erkekimmm

$2012-12-18 13.12.55.webp$2012-12-10 17.23.08.webp$2012-12-10 13.40.48.webp$2012-12-26 17.02.46.webp$indir.webp$indir (2).webp$indir (3).webp$indir (5).webp$2013-01-05 16.37.49.webp:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

artk benimde bi kedim vaaar heyooo:D o kadar seviyorumki ısırassım geliyo ama sorun o ki o beni ısırıyo:D bunun için bi çözüm varmı annesinden cok erken ayrıldı daha 1 aylık elimi emmeye çalışıyo cok üzülüyorum ne yapmalıyım bi bilen varmı:50: bide cok fazla ısırıyo bunun için ne yapmalıyımm

cnm maşallah çok tatlı allah uzun mutlu ömürler versin
kedi evin bereketidir insana şans getirir
geçenlerde burda okumuştum emme refleksi yüzünden o şekilde davranıyor ve dişleri yeni çıktığı için kaşınıyor ısırması ondan genelde 1 yaşından sonra bu durum azaları ama o seni ısırdığında ona karşılık verme ki oyun sanıp alışkanlık edinmesin
süt kedilere pek faydası yoktur sulandırıp ver vericeksende
bebek kediler maması tavsiye ederim
durumun iyise royal canin-hils daha uygun pro plan zamanı gelince iç dış parazit-karma aşılarını aksattırma
kedi yıkanmaz vet ler de kedi silme mendilleri vardır
kısırlaştırmayı da ihmal etme

:16:

Son düzenleme:
cnm maşallah çok tatlı allah uzun mutlu ömürler versin
kedi evin bereketidir insana şans getirir
geçenlerde burda okumuştum emme refleksi yüzünden o şekilde davranıyor ve dişleri yeni çıktığı için kaşınıyor ısırması ondan genelde 1 yaşından sonra bu durum azaları ama o seni ısırdığında ona karşılık verme ki oyun sanıp alışkanlık edinmesin
süt kedilere pek faydası yoktur sulandırıp ver vericeksende
bebek kediler maması tavsiye ederim
durumun iyise royal canin-hils daha uygun pro plan zamanı gelince iç dış parazit-karma aşılarını aksattırma
kedi yıkanmaz vet ler de kedi silme mendilleri vardır
kısırlaştırmayı da ihmal etme

:16:

çook teşekkür ederimmm kuzucuuma nazar değdi ama tüyleri döküldü bölgesel:14: kumundan olabilirmiş artık kuru mamaya geçtik ama bizimki ev yemeğine daha çok rabet gösteriyo:D çok akıllı ya ısırma diyorum bırakıp yalamaya başlıyo:D finallerim bitsin veterinere götürcem iç dış parazit için tam olarak zamanını biliyormusun canım ne zaman yapılmalı aşısı?

Canım...pison çok tatlı...maşallah...nazara inanırım ama bölgesel tüy dökülmesi mantar olabilir...veterinerine danış ....16 senedir kedi bakıyorum...34 kedim var ...soruların olursa seve seve cevaplarım...sevgiler

Önemli...pisin çok küçük ...iç paraziti muhakkak vardır...aşı yaptırma büyüsede...dronsit kist aşısının ileride kanser yapma riski var ..hem 35 lira ....TENİZOL diye bir tablet var ...geniş spektrumlu tüm iç parazitler için...hem 5 lira ki yarım kullanacaksın 3 ay rahatsın...bazı veterinerler para kazanmak için su bile zerk ediyorlar...şimdi ise ufak olduğu için eczaneden KONTİL diye bi ilaç var...enjektörle yarım cc...iğne ucunu çıkarmayı unutma ...ver 10 gün sonra tekrar yarım cc..KONTİL ver 3 lira yanılmıyorsam ....pire tozu sakın kullanma ...ense damlası için çok küçük....veterinerde FRONTLİNE yada FİBROLİNE yavru kedi pire spreyi var ondan sıktır...bu kedi spreyleri FDA onaylı zararlı değil onlar için....süte su katma , halk arasında yanlış bi bilgi...inek sütünün ph değeri zaten anne kedi sütünün ph değerinden daha az ...süt ve pirinç ununu karıştır...muhallebi kıvamına gelsin ...içine çok az çay kaşığının ucuyla yağ...ve yumurta sarısı karıştır..işte sana besleyici anne sütüne eş değer mama...bi de bebek vitamini ver SANASOL...her gün yarım cc...tekrar sevgiler

Canım...pison çok tatlı...maşallah...nazara inanırım ama bölgesel tüy dökülmesi mantar olabilir...veterinerine danış ....16 senedir kedi bakıyorum...34 kedim var ...soruların olursa seve seve cevaplarım...sevgiler

çok teşekkür ederim süpermiş ya 34 kedi:) evimin neşesi oldu kedim canım sıkkın olduğunda onunla oynuyorum sarılıyorum üstümde uyuyo zaten:D cuma veterinere gidiyoruz inşallah mantar çıkmaz:14:

Önemli...pisin çok küçük ...iç paraziti muhakkak vardır...aşı yaptırma büyüsede...dronsit kist aşısının ileride kanser yapma riski var ..hem 35 lira ....TENİZOL diye bir tablet var ...geniş spektrumlu tüm iç parazitler için...hem 5 lira ki yarım kullanacaksın 3 ay rahatsın...bazı veterinerler para kazanmak için su bile zerk ediyorlar...şimdi ise ufak olduğu için eczaneden KONTİL diye bi ilaç var...enjektörle yarım cc...iğne ucunu çıkarmayı unutma ...ver 10 gün sonra tekrar yarım cc..KONTİL ver 3 lira yanılmıyorsam ....pire tozu sakın kullanma ...ense damlası için çok küçük....veterinerde FRONTLİNE yada FİBROLİNE yavru kedi pire spreyi var ondan sıktır...bu kedi spreyleri FDA onaylı zararlı değil onlar için....süte su katma , halk arasında yanlış bi bilgi...inek sütünün ph değeri zaten anne kedi sütünün ph değerinden daha az ...süt ve pirinç ununu karıştır...muhallebi kıvamına gelsin ...içine çok az çay kaşığının ucuyla yağ...ve yumurta sarısı karıştır..işte sana besleyici anne sütüne eş değer mama...bi de bebek vitamini ver SANASOL...her gün yarım cc...tekrar sevgiler

süper bilgiler gerçekten teşekkür ederim karnı çok şiş acaba parazitten olabilirmi ki:S bu tenizol tableti nerden bulabilirim nasıl kullanıcam pek bilgim yok okuyunca kafam karıştı:) kontil ne işe yarıyor? bide erken mi mamaya geçtim arada yumurta veriyorum cok seviyo birde son olarak yaş mama ne işe yarıyor? geldiğinden beri hiç götürmedik veterinere inşallah geç kalmamışızdır gerçekten korkmaya başladım

maşallah çok tatlııı nazar değmesin:nazar:benimde erkek kedim var
erkek kediler dişi kedilere oranla biraz daha hırçın oluyolar
oyun oynarkende biraz sinirli oluyolar ısırmaya falan çalışabiliyolar.

çook teşekkür ederimmm kuzucuuma nazar değdi ama tüyleri döküldü bölgesel:14: kumundan olabilirmiş artık kuru mamaya geçtik ama bizimki ev yemeğine daha çok rabet gösteriyo:D çok akıllı ya ısırma diyorum bırakıp yalamaya başlıyo:D finallerim bitsin veterinere götürcem iç dış parazit için tam olarak zamanını biliyormusun canım ne zaman yapılmalı aşısı?

kocaman bir maşallah. :nazar: :nazar: çok tatlı.
ben de ilk kedimi bulduğumda 3 haftalık ancak vardı, şimdi 2 yaşında, emme hala devam ediyor. bırak emsin.
ısırdığında, elini yavaşça çek, biraz sert(bağırmadan!) 'hayır' de. benim prenses, bir de bacaklarımdan başlayıp tepeme kadar tırmanırdı. heryerim çizik içinde kalıyordu, bunu da hayır ile zoraki çözdüm :)
veterinerde süt tozu oluyor, azcık sulandırıp veriyorsun. ileride mamasına karıştırarak da verebilirsin toz olarak. vtaminli bir karışım, anne sütüne yakın oluyormuş. 40-50 tl civarı değişir fiyatı ama çok uzun süre gider. bu şart değil ama, istersen alabilirsin.
ev yemeğine çok alıştırma, sonra sofralardan inmiyorlar :( misafir gelince özellikle sorun olur bu...
yemek kabı ile kumunu yakın tutuyorsun. uzak köşelerde olsunlar mutlaka!!!
karın şişliği iç parazitten de olabilir. tuvaletini yapmakta sıkıntı çekerse, minik masajlar yap karnına. gaz sorunu da çok oluyor minikken. hatta o süt tozunu içerken bir gaz çıkarırdı benim kızım, o koku nasıl ondan çıkarıyor, hayret ederdik :))

mamasını kaliteli almaya çok dikkat et. royal canin kitten mamasını çok severdi, 2 büyük çuval bitirmişti(arada sokaktakilere de veriyordum.)
kaliteli mama=sağlıklı kedi.

bir de kristal kum kullanıyorsun galiba, büyüdükçe akkum a geç, daha kokusuz, daha ekonomik oluyor. bu forumdan veteriner olan bir arkadaşımız tavsiye etmşti, hala dua ederim kendisine :)

pire spreyi 10 tl dir en fazla. istersen pet shoptan kendin al. eski vet, bir kez spreyleme karşısında 20-30 tl civarı birşey almıştı benden (2 sene önce)... yaladığı yerlere sprey sıkma. enseye sıkarsın sadece. bir kere de kumuna sık, yeter. (piresi varsa görürsün, yoksa hiçbirine gerek yok ama genelde annelerinden pire alıyorlar.)

iç parazit için macun gibi bir ilaç veriyorlar. 2-3 kere tekrarlanması gerekiyor, vetten doğru bilgi almaya çalış. benim de ilk kedimle tanışmam çok acemice olmuştu, her yerden birşeyler bakıyordum. forumdaki arkadaşlar çok yardımcı olmuştular, sağolsunlar. aklına gelen herşeyi sor burada... kedisever üye çok var :nazar:

aşıları için daha erken ama tüy dökülmesi için vet e götür mutlaka...

birlikte uzun bir yaşam diliyorum size...

yağsız tavuk göğsü de verebilirsin. vet önermişti.
ilk aldığımda benim pisi ishaldi. haşlanmış pirinç vermiştim, geçmişti...
ev gıdalarında bol çeşidi birden bulduklarında, çok seçici oluyorlar sanki. gereksiz şeyler verme o yüzden, hele salam sucuk gibi sakatat, çiğ et hiç verme,yetişkin olunca bile...

süper bilgiler gerçekten teşekkür ederim karnı çok şiş acaba parazitten olabilirmi ki:S bu tenizol tableti nerden bulabilirim nasıl kullanıcam pek bilgim yok okuyunca kafam karıştı:) kontil ne işe yarıyor? bide erken mi mamaya geçtim arada yumurta veriyorum cok seviyo birde son olarak yaş mama ne işe yarıyor? geldiğinden beri hiç götürmedik veterinere inşallah geç kalmamışızdır gerçekten korkmaya başladım

yaş mamayı arada bir ver, çok alışırsa kuru mamayı yemez. iyi markalarından ver onu da. yumurta sarısı da severler, az az verebilirsin...
verdiğin gıdalardan sonra, tuvaletini biraz kontrol et, ishal ve kabız gibi durumlar olabilir. dokunan gıdayı kesersin.
diğer ilaçlar hakkında bilgim yok canım benim. ben hepsini güvendiğimiz veterinerimizden alıyorum, adı ne bakmıyorum artık...
pire damlası evdekilerde kışın gerekmiyor demişti. yaz ve bahar aylarında veriyorum.
ilerleyen aylarda, iç parazit ilacını aşı olarak yaptır, çok daha etkili oluyor, başka sorunları da önlüyor...

çoooook tatlı bir pisicikmiş bu. maşallah. ben de çocukluğumdan beri hep kedi besledim. şimdi de çok istiyorum ama eşimin alerjisi sebebiyle alamıyorum eve. :50: sağlıkla büyüt bebişi :23:

attachment.php

bu fotoğrafta ne kadar fena bir kedi olduğu belli:D
yerim ben bunu çok tatlı
asi ve agresif:1:

biz birkere almıstık oyle eve birkacgunlugune misafir yavru bir kedi aynı bu minnos gibiydi bakıslar falan geldig ilk dakika sehpanın ustundeki kultablayı indirdi asagı :9: cok yaramazlar bide sabahın 6 sında annemle babamın yuzunde geziyordu yavrulara bakmak biraz sabır istiyor ama cok tatlı oluyorlar ya degiyor

o kadar üzgünümki şuan.. kedime öğrenci evimizde bakıyorduk kuzenimle.. o bulmuştu 2 gün önce büyük bi kavga ettik ve evi ayırdık.. canımın içide gitti o kadar ağladımki kusarken hastayken uyurken herşeyinde ben yanındaydım çok alışmıştım artık üstümde uyuyodu.. hala aklıma geldikçe gözlerim doluyo o kadar alıştımki napmalıyım hiç bilmiyorum.. o kadar farklı geliyoduki o bana sanki en en güzeli oymuş en akıllısı oymuş gibi çok üzgünüm cok.. erkek arkadaşım iran kedisi almayı düşünüyor bana ama istemediğimi söyledim alışamam gibi geliyo hala çok özlüyorum fındığı:/

o kadar üzgünümki şuan.. kedime öğrenci evimizde bakıyorduk kuzenimle.. o bulmuştu 2 gün önce büyük bi kavga ettik ve evi ayırdık.. canımın içide gitti o kadar ağladımki kusarken hastayken uyurken herşeyinde ben yanındaydım çok alışmıştım artık üstümde uyuyodu.. hala aklıma geldikçe gözlerim doluyo o kadar alıştımki napmalıyım hiç bilmiyorum.. o kadar farklı geliyoduki o bana sanki en en güzeli oymuş en akıllısı oymuş gibi çok üzgünüm cok.. erkek arkadaşım iran kedisi almayı düşünüyor bana ama istemediğimi söyledim alışamam gibi geliyo hala çok özlüyorum fındığı:/

Ben de üzüldüm. bir süre bekleyin.
bence arkadaşınızın kedi almasına gerek yok. sokak kedilerinin de ne kadar tatlı olduğuna şahit oldunuz. denk geldiğiniz, annesinden ayrılmış bir kediyi alırsınız bir süre sonra...

Ben de üzüldüm. bir süre bekleyin.
bence arkadaşınızın kedi almasına gerek yok. sokak kedilerinin de ne kadar tatlı olduğuna şahit oldunuz. denk geldiğiniz, annesinden ayrılmış bir kediyi alırsınız bir süre sonra...

bende öyle düşünüyorum ama şuan çok erken daha çok özlüyorum fındığı bi süre geçsin yeni kedi sahiplenicem gerçekten cok güzel oluyorlar bebek gibi sanki

Veteriner teknikeri olarak ve bir yıl 2 farklı kliniklerde çalışmış biri olarak yanlışlarını düzeltmek isterim :)
1. dronsit kist aşısı değildir kist aşısı diye birşey yok , iç parazit iğnesi o ilaç yani, kanser riski olup olmadığını bilmiyorum ilaç çok etkili ve 45 günlükten itibaren kullanılabiliyor.

2. Tenizol 45 gün-3 aylık arası bir kediye yarım değil çeyrek verilir. yarım hapı 5 kg. a kadar olan yetişkin kedilere veriyoruz.

3. Kontil öneri olarak güzel dozaj yanlış 0.5 cc olucak :) 2 cc lik bir enjektörle 0.5 cc fazlası sıkıntı yaratabilir.

4.Süt mümkün olduğunca hiç verilmesin onun yerine yoğurt yedir , süt anemi ve en önemli parazite sebep olur buda tuvalete çıkmasını zorlaştırır ve göbeği şişer.

5.Bebek vitaminlerini hayvanlarda kullanmıyoruz onun yerine veterinerden küçük boy AMİNASOL alıyoruz hayvanımızı tehlikeye atmıyoruz :) hergün yarım cc ile hayvanıda öldürmüyoruz uygun dozajlarda kullanıyoruz :)

Back
X